Forum » Omrežja in internet » Remote desktop z 2 routerjema
Remote desktop z 2 routerjema
civava23 ::
Imam brezžični router Netgear WPN824, ki mi vpozstavlja povezavo v internet in osvežuje dyndns naslov. Na Netgerju imam forwardiran port 3389 na fiksni IP računalnika A.
Na Netgear je z kablom priklopljen Linksys WRT 54GL, ki v bistvu deluje kot brezžični access point.
Na Linksys je brezžično povezan računalnik A, na katerega bi rad dostopal z Remote desktop.
V lokalnem omrežju mi Remote desktop dela brez problema.
Problem se pojavi, ko želim dostopati do računalnika A ( ki je za Netgearom in Linksysom) preko interneta.
Forwardiranje drugih programov mi dela OK ( remote administrator...), probleme povzorča edino XP Remote Desktop.
Mogoče kakšna ideja, kaj bi se dalo še storiti ?
Na Netgear je z kablom priklopljen Linksys WRT 54GL, ki v bistvu deluje kot brezžični access point.
Na Linksys je brezžično povezan računalnik A, na katerega bi rad dostopal z Remote desktop.
V lokalnem omrežju mi Remote desktop dela brez problema.
Problem se pojavi, ko želim dostopati do računalnika A ( ki je za Netgearom in Linksysom) preko interneta.
Forwardiranje drugih programov mi dela OK ( remote administrator...), probleme povzorča edino XP Remote Desktop.
Mogoče kakšna ideja, kaj bi se dalo še storiti ?
JohanP ::
Jaz imam forwardiranje nastavljeno tako, da je zunanji port drugačen od notranjega, ki je 3389.
Tako lahko dostopam do več računalnikov na način, v remote desktop connection vpišem: IP:št.zunanjega porta (npr: 230.230.230.230:3333). Tako mi forwardira kamorkoli v notranji mreži.
Mogoče je to rešitev.
Tako lahko dostopam do več računalnikov na način, v remote desktop connection vpišem: IP:št.zunanjega porta (npr: 230.230.230.230:3333). Tako mi forwardira kamorkoli v notranji mreži.
Mogoče je to rešitev.
Žal kolikor vidim se da pri forwardanju vpisati le en port, možnost vnosa za 2 portov (zunanji, notranji ne vidim )?
Forwardanje portov Netgear WPN824
Forwardanje portov Netgear WPN824
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: civava23 ()
Kolikor razumem naj bi uPnP samodejo odpiral zunanje in notranje porte za konkretno aplikacijo, če je omogočen, ampak mi jih ne.
Firebat ::
Jaz bi tudi rabil pomoč, sicer ni v tem sklopu remote desktop, ampak je
povezan z dvema wireless routerjema, netgear WGR614.
Torej če kdo ve ali se da nastavit takšno brezzicno povezavo in kako?
[INTERNET]-------[WIFI router] ~~~~~~~~~~~~~~ [WIFI router]------[PC]
pri tem da je
------ zicna povezava
~~~~~ pa brezzicna
Hvala!
povezan z dvema wireless routerjema, netgear WGR614.
Torej če kdo ve ali se da nastavit takšno brezzicno povezavo in kako?
[INTERNET]-------[WIFI router] ~~~~~~~~~~~~~~ [WIFI router]------[PC]
pri tem da je
------ zicna povezava
~~~~~ pa brezzicna
Hvala!
amigo_no1 ::
Če ti netgear podpira WDS, potem ju lahko povežeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340553 (41009) | ignats |
» | PC kot Ruter in še malo pomoči, pri postavitviOddelek: Omrežja in internet | 1049 (860) | Wisor |
» | Remot desktop problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1971 (1818) | Omelo |
» | nakup WLAN routerjaOddelek: Kaj kupiti | 3010 (2119) | BCSman |
» | Prekinjanje interneta (modem se sesuje)Oddelek: Omrežja in internet | 3419 (2475) | marky007 |