» »

nakup WLAN routerja

nakup WLAN routerja

HyperGL ::

zdravo, doma bomo morali posodobiti mrežo, saj prihaja prenosnik in v trenutnem switchu (t-2) ni več prostih mest za kable, lahko bi kupil dodatni switch ali hub ampak glede na to, da ima prenosnik WLAN bi bilo fajn imeti WLAN router in nanje potem priklopit (žično ali brezžično) vso ostalo kramo...

pogoji pa so:

-čimboljši domet znotraj stanovanja (3 nadstropja, 150 kv. metrov cca. na nadstropje)
-stabilnost
-"N draft" prenos (sicer ne nujno, ampak močno zaželjeno)
-2x USB za printer ter zunanji disk (ali pa če že vsebuje disk)
-možnost torrent clienta

hvala in LP

PS: upam da nisem preveč zahteven... :P

FrancBula ::

vzemi nekaj od asusa če želiš imeti usb
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos

ALes20 ::

Ja tudi mene to zanima? Sedaj imam kabl :S Samo 25 metrov od modema do rac. :)

FrancBula ::

hypergl svetujem ti da vzameš asusov N-router. nanj lahko naložiš tudi boljši firmware. če imaš montažno hišo ti bo čez 3 nadstropja brez problema neslo. če je hiša zidana pozabi na to.
npr. kaj takega: http://www.solo.si/asus-wireless-router...
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos

Zgodovina sprememb…

jan01 ::

trnvpeti ::

kaj je pa z USB pri tem asus wl500w?
bo delal printer?
pa kaj je z torrenti?

ali oleg in dd-wrt podpirata printerje in torrente?

HyperGL ::

hvala vsem... ta ASUS WL500W je točno to, kar sem iskal! jutri pa sledi nakup.

mogoče se javim, če bom kej šaril z firmwari... a je originalen slab? nestabilen?

Galaxy ::

Mene tudi zanima, kaj je s torrenti? A jih lahko downloadaš medtem ko maš pc ugasnjen? Ker meni se zdi da to samo velja za normalno downloadnje in FTP, ne torrente.

HyperGL ::

BERI

piše, da avtomatično prevzame torrente ampak, da testerju ni uspelo končat nobenega torrenta...

trenutno mi je vseeno, ker zunanjega diska še nimam, bom pa poizkusil zadevo s CF kartico kot zunanji disk...

LP

HyperGL ::

no, za tiste ki jih zanima, router sem dobil, ga priklopil in v nekaj dneh je delal kakor mora (največ problemov sem imel z razumevanjem raznoraznih enkripcij/zaščit).

signal je prisoten po celotni hiši (3 nadstropja, celo v luknji v najnižjem nadstropju, ki je pod zemljo in pod armirano-betonsko ploščo vleče s polnim signalom).

disk na usb deluje super, niti enkrat do sedaj se še ni sesul (priklopljen 24/7), težava se je pojavila samo, ko sem želel formatirati disk v EXT2 format (prvič je bil napačno sformatiran in ni deloval), ker drugače ne podpira datotek večjih od 2gb (fat32), printerja še nisem povezal ampak sklepam da bo še manj težav kot z diskom.

usb vodilo je zmožno delati s hitrostjo okoli 25Mbit/s (24-28% obremenjena 100Mbit linija ob pošiljanju 150GB podatkov), kar ne povzroča težav niti ob gledanju blu ray /dvd ripov preko mreže direktno iz diska na oddaljenem računalniku. mogoče edina sitnost je če se v playlist postavi več datotek (izkušnje z mp3), se osveževanje ob preskakovanju minutaže komada malo poslabša, nastane sekunda ali dve tišine ko se "premikamo" po komadu.

edini resni problem (pa morda niti ni takšen problem), ki ga še nisem rešil, ker sem imel prenosnik z N-draft wi-fi kartico le dva dni pri sebi, je ta, da v 802.11N sem dosegel le 72Mbit/s hitrosti od navedenih "270-300Mbit/s". nisem pa siguren ali je to zaradi routerja ali prenosnika (bolj verjetno zaradi slednjega).

zadeva je dokaz preprosta in stabilna, ter mislim da za 100eur sploh ni zgrešen nakup, še posebej, ker ima USB, večji domet ter "višjo hitrost"

aja, pardon...
download master je pa izredno preprost in deluje perfektno. ker pa imam jaz 1024/256 linijo, sem se bal, da bo upload, ko se zadeva pobere (govorim jasno za torrent file) precej upočasnil internet, ampak če sem prav opazil, ta programček ne zna spuščat semen, torej samo pobere in tam se njegova naloga konča (pravzaprav že njegovo ime pove vse - "download master").

LP

Martin

Voip ::

Sam imam podobno zadevo kot ti. Asus WL 500 g Premium in sem z njim zelo zadovoljen.

marko123456 ::

živjo,mene pa zanima če je Netgear WPN-824 (http://www.mimovrste.com/artikel/114041... primeren za optično povezavo 20/20 mb in če bi imel domet po vsej hiši(hiša s pritličem in enim nadstropjem)
hvala

potepuhec ::

Alora!
Da ne odpiram nove teme... A ima kdo izkusnje z Belkin N1vision routerjem. Od vseh, ki sem jih videl mi le ta najbolj sede. Ne bi pa rad kupil nekaj lepega (sicer stvar okusa) in neuporabnega. Sem pa definitivno pripravljen primakniti nekaj za estetiko :).

AndrejBiz ::

priporočam ti Linksys WRT54GL Wireless, tri naprave v eni, tudi router, možen priklop preko klasičnega RJ-45 kabla, al pa TP-Link TL-WR642G tudi brezžični router, ki omogoča priklop preko klasičnega RJ-45 mrežnega kabla.

jan01 ::

@marko123456 ČE bi prebral par postov bi prec vedel kaj kupit! V rangu okoli 100€ raje asus wl-500w. Gor pa seveda boljši firmware kot je dd-wrt.

Spreglejte AndrejBiz brezvezen post. Zelo poceni in odličen je buffalo whr-g125 35€ pchand.si. Nanj lahko daš tomato, dd-wrt. Je praktično enak veliko dražjemu linksysu wrt54gL z razliko, da nima odstranljive antene.

FrancBula ::

potepuhec sam imam belkin N1 in sem zadovoljen
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos

HyperGL ::

še ena težava:

pri prenosu datoteke večje od 3,99 GB (4.294.963.200 bytes) se stvar zaustavi, kar je čudno, saj EXT2 sistem bi moral podpirati do 64TB velike datoteke.

Bom preveril še kakšen alternativni firmware, mogoče je to že rešen problem!

marko123456 ::

@jan01 Sem prebral poste,za Netgear pa sprašijerm zato,ker bi ga lahko od prijatla dobil po zelo nizki ceni.Vendar,če kdo misli da ne bi ustrezal mojim zahtevam,potem pa se bom verjetno odločil za kaj drugega.Tako,da me zdaj zanima ali bi bil tudi vredu? (za 20/20mb v dvonadstropni hiši)

Hvala

OmegaBlue ::

še ena težava:

pri prenosu datoteke večje od 3,99 GB (4.294.963.200 bytes) se stvar zaustavi, kar je čudno, saj EXT2 sistem bi moral podpirati do 64TB velike datoteke.

Bom preveril še kakšen alternativni firmware, mogoče je to že rešen problem!


Samo če je linux kernel višje od 2.2 (ki je star ko zemlja), torej 2.4 ali 2.6.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

HyperGL ::

hmm, kolikor sem prebral po forumih, je linux kernel vsaj 2.4... :S jaz pa imam zadnji uradni firmware gor in ne deluje kakor bi moralo, pa tudi printanje ne deluje popolnoma pravilno, namreč tabele razmeče po celi strani (zamaknjeno, beseda čez besedo,...).

Se je že komu kaj takega dogajalo s printerjem na mreži? Kakšna ideja za rešitev?

marko123456 ::

Še vedno me zanima če je Netgear WPN-824 (http://www.mimovrste.com/artikel/114041... primeren za optično povezavo 20/20 mb in če bi imel domet po vsej hiši(hiša s pritličem in enim nadstropjem)al sploh ne ustreza pogojem?

hvala

BCSman ::

živjo, a tale za 30€ bi bil dober za t2 10/10 v enosobnem stanovanju?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

bi p2p sploh deloval ali naj raje globlje sežem v denarnico in kupim linksys wrt54gl in imam za večno mir?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()

jest10 ::

Itak, da bi ti p2p deloval. Vendar koliko bi bilo max število povezav, ki bi jih ta zadeva prenesla je pa vprašanje. Lahko bi delalo super, lahko te pa čaka reset na vsake nekaj dni;) Torej lahko probaš, ali pa nabaviš že preverjeno zadevo

Vanadium ::

kupi WRT54GL pa tomato gor in si miren ;)oz buffalo so baje še boljši. Moj nasvet je poglej od tomato firmware stran katere modele podpira in kupi ali linksys wrt54gl ali pa buffalo ki naj bi celo bili boljši od linksysa :P

jan01 ::

A sploh greš brat čez temo? Poceni buffalo whr-g125 35€ pchand.si in gor daš tomato

BCSman ::

ja ok, sem pač imel odpor, ker nimajo jasno napisano ali je stvar na zalogi in ne vem kako bo z dostavo in ceno le-te :p


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415167 (12914) neres
»

Kateri usmerjevalnik(router)?

Oddelek: Kaj kupiti
435438 (4235) KandazaR
»

Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12712670 (9268) Pyr0Beast
»

Router

Oddelek: Strojna oprema
402508 (1585) wooted
»

kateri wireless router

Oddelek: Kaj kupiti
71526 (1376) Tr0n

Več podobnih tem