» »

[.net] aplikacija

[.net] aplikacija

SmeskoSnezak ::

Rad bi mal čez poletje naredo neko malo .net aplikacijo. Mi lahk mal pomagate pri začetku... je kaka dobra bukva na razpolago? Slovenski viri so bolj priporočljivi. Pač, mal se razpište, kaj nucam, kak naj začnem. ;)

Delo bom v visual studio 2005 z jezikom c#, ki mi je prav tako nov.
@ Pusti soncu v srce... @
  • spremenilo: snow ()

ql000 ::

Fajn bi bilo, da si postaviš nek cilj, ker drugače ne boš daleč prišel. Programiranje je zgodba, kjer se nikoli ne učiš vsega, ampak tisto kar potrebuješ. Začneš z nečim osnovnim kot so tipi spremenljivk, prikazovanje v konzoli, osnovne operacije v oknih. Predlagam sistem učenja preko tutorialov, google IYF!

A tak. Namreč naučo bi se rad System.Data, delo z exceptioni , formami, eventi (eventhandling). Ma kdo kako idejo, kaj naj spogramiram, da bom lahk to vse not vklučo?

A bi mi vsaj eno knjigo priporočali za tole, da se navčim?

ql000 ::

To kar si naštel je vsebina čisto vsake knjige za C#, ki pokriva splošno področje. Sej ti pravim, TUTORIALI, knjiga je sekundarni support. Ker ravno inziatiraš na knjigi, ne boš verjel kaj stric Google najde: Knjiga C#, ki je zastonj na netu, in jo lahko vsak najde, če se mu le DA UPORABLJAT GOOGLE!. Happy programming!:\

Nisn vedo , da imaš .NET vklučen v knjigo, ki govori o C#... :\

rayman2 ::

jest mam vedno kej tazga simpl za sprogramirat pa se mi ne da :) tko da če bi se rad učiv povej ti bom najdu kej za delat pa ti bom mal pomagav :)

lep pozdrav!

Ql, čas mam obično vedno zvečer. Če maš kake ideje, pa nadaljni kontakti na ZS.

MAX34216 ::

a moraš to slučajno nardit seminarsko nalogo za IS na FRI-ju?

Nein.

Kje pa piše , kak zravn v tak program kakšen xml not poknit pa te zadeve? Da bi si še to lahk pogledal...

No, kot sn omeno xml. Namreč neke ustvarjam z sharepointom in bi mogel znat delat z web servisi . Vsaka pomoč pri učenju uporabe teh web servisov oz. programiranja C# z uporabo XML, zaželjena.

Recimo, primer: da bi rad na en sharepoint server dal neke tekstovne datoteke, in se hkrati skreira tudi mapa.

Res ne vem, kakšno knjigo naj vzamem za to v roke. C# mi ne dela več takih problemov, koncept programiranja že obvladam, samo ti web servisi pa so mi čist tuji.

delfy ::

Oglej si uporabo programčka wsdl. Ta ti kreira proxy class-e za webservice. Potem pa naprej programiraš kot z vsemi drugimi classi.

Ugotovo sn, da je to "Učenje" web servicov kar v knjigi učenja C# not. Ampak, je kje kakšna bukva, ki je bolj specifično naravnana na Web Services? Nazadnje sn gledo knjigo Step by Step C# 2005, ampak je zgolj fundamentalno zastavljeno. Jaz pa bi se rad tole naučo kar dobro, rad bi en dober web service nardil.

Btw, vsak, ki želi, da bi mu pomagal delat kaj v C# (delal bi od doma) in bi se na tak način jaz učo C# in to, naj to sporoči. Zaenkrat sn na voljo še zastonj. :D

edyt: slovnica...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android programiranje

Oddelek: Programiranje
405258 (1508) acookook
»

Napredek pri dokazovanju domneve o praštevilskih dvojčkih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7321266 (18777) driver_x
»

učenje c++, ali pascala, ali pa delphija (strani: 1 2 )

936145 (5134) Brilko
»

Java

323492 (3050) Nerdor
»

Kje zaceti ?

192297 (1996) Blond

Več podobnih tem