» »

Android programiranje

Android programiranje

zanchi ::

Imam težavo rad bi se naučil programirat android aplikacije ampak imam kup težav...
Sem si potegnil dol free xamarin, in sem ugotovil da ni veliko tutorialo zato sem ga izbrisal. Potem sem potegnil dol android SDK (java-eclipse), nakar sem ugotovil da ni tutorialov k bi ustrezali eclipsu, kodo mi zgenerera čisto drugače kot kaže v tutorialih, ko napišem kodo tako kot je na posnetkih mi javi kup napak... Danes sem pa potegnil dol še android studio in sem ugotovil da je enako kot pri prejšnjem primeru.

Sedaj bi vas pa prosil, da mi svetujete kaj naj storim, da bo koda enaka in da nebo napak?

epicVoid ::

Najprej se nauči Javo.

ragezor ::

najprej se nauci programirati konzolne aplikacije, da malo dobis feeling za errorja, da jih potem lazje resis. pa da se naucis delati z eclipsom.

oziroma generalen nasvet je, da posvetis vec casa temu kar delas in probas popraviti napake ane.

dolenc ::

Eclipse/astudio sta pa samo okolja za programiranje, koda bo pri obeh ista (za učenje ti bo lažje delati z eclipsom). Glede na to, da ne poznaš eclipsa, je mogoče boljše, da najprej začneš z javo. Večina literature je spisana z mislijo da javo že poznaš, če jo ne, boš imel kar težave.

Za androida pa raje "poišči" kakšno(čim novejšo) knjigo, ki te bo lepo vodila po korakih, ker vprašanje kakšne posnetke gledaš in kako so strukturirani.

zanchi ::

Posnetke sem gledal od thenewbostona in podobnih, naj bi blo iz 0 ampak pri meni je vse drugače :s

epicVoid ::

Ker si gledal verjetno par let stare posnetke.

zanchi ::

Ja, ker novejših (manj kot 11 mesecev) ni.

Yacked2 ::

Potegni si dol Eclipse ter se nauči Javo, potem pa naprej
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

epicVoid ::

Saj bistvene razlike ni, samo včasih z leti pridejo kakšne spremembe in se kakšne malenkosti razlikujejo. Nauči se programirat v Javi, da dobiš sploh občutek. Si že programiral v kakšnem drugem jeziku ?

zanchi ::

Ja, C#, Arduino C, html, html5, css, jsc,... Tako da približno vem kako se programira ampak tu mi neuspe nikakor :s

jizzer ::

Po the newboton tutorialih bi moglo it gladko... Če nemoreš od prvega dela do 5ega gladko prit potem res prvo malo naštudiraj pa prebiraj kaj je to programiranje nasploh ipd.

nightrage ::

zanchi če si iz diska izbrisal tri vrhunska orodja za programiranje mobilnih aplikacij (android studio, eclipse in xamarin) si v napačnem biznisu!!!

zanchi ::

Sej ko enkrat poštekam logiko kako mora koda izgledat se hitro naučim :)

Yacked2 ::

zanchi je izjavil:

Sej ko enkrat poštekam logiko kako mora koda izgledat se hitro naučim :)


Kako dobro znaš C# ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

zanchi ::

Osnove

Yacked2 ::

zanchi je izjavil:

Osnove


Rešuj te naloge: http://rtk.ijs.si/
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

zanchi ::

In kakšno vezo ima to z androidom?

Yacked2 ::

zanchi je izjavil:

In kakšno vezo ima to z androidom?


To ima veze s tvojim razmišljanjem, da se boš ponotranil algoritemsko razmišljanje (razbijanje problema na več podproblemov, zank, itd..)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

BlackLight ::

Sam sem se celo šolo učil C#, in potem samostojno naredil prehod na Javo zaradi Android programiranja, in lahko rečem da z znanjem C# ki sem ga imel je bil ta prehod dokaj enostaven... Z osnovami C# (nevem kaj trenutno ti šteješ za osnove) bi moral vsaj nek osnoven program skupaj sestavit, brez nekih večjih zapletov. Mogoče se loti kakšnega "coursa" iz coursera ali pa udemy.

Zgodovina sprememb…

Yacked2 ::

BlackLight je izjavil:

Sam sem se celo šolo učil C#, in potem samostojno naredil prehod na Javo zaradi Android programiranja, in lahko rečem da z znanjem C# ki sem ga imel je bil ta prehod dokaj enostaven... Z osnovami C# (nevem kaj trenutno ti šteješ za osnove) bi moral vsaj nek osnoven program skupaj sestavit, brez nekih večjih zapletov.


C# je po sintaksi zelo podoben Javi. Oba sta objektno usmerjena programska jezika.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Yoda Master ::

Potegni dol kakšen starejši ADT, da boš lahko sledil tutorialom. Ta zadnji ADT ti že v Hello Worldu vnese fragment, s katerimi se v tutorialih spoznaš šele postopoma (ali pa sploh ne, če kaj prav starega gledaš).
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Zgodovina sprememb…

abyssus ::

Če imaš zadnji ADT potem se lahko fragmenta znebiš tako:
-> vso kodo iz fragment_main.xml skopiraj v activity_main.xml
-> zbriši datoteko fragment_main.xml
-> v ActivityMain.java iz metode onCreate() zbriši:

if (savedInstanceState == null) {
			getFragmentManager().beginTransaction()
					.add(R.id.container, new PlaceholderFragment()).commit();
		


-> in pa iz tega ActivityMain.java zbriši inner class PlaceholderFragment

Sicer pa sledi tutorialom iz http://developer.android.com/training/i...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: abyssus ()

zanchi ::

Hvala za vse nasvete, bom čez vikend malo probaval pa sporočim kako bo šlo :)

MacLeod ::

Kje bi se dalo najti izvorno kodo uporabniškega vmesnika za android 4.1 v slovenskem jeziku?
V bistvu rabim izvorno kodo tega kar je izpisano na zaslonu telefona pri nastavitvah, slovenski jezik za ukaze.

mihies ::

Jaz bi pa čisto resno svetoval kakšno knjigo. Pred časom sem prečital Android in Practice in se mi zdi, da ti ne bi škodila.
http://blog.rthand.com/
SLODUG - uporabniška skupina
https://www.facebook.com/groups/slodug/

Mavrik ::

MacLeod je izjavil:

Kje bi se dalo najti izvorno kodo uporabniškega vmesnika za android 4.1 v slovenskem jeziku?
V bistvu rabim izvorno kodo tega kar je izpisano na zaslonu telefona pri nastavitvah, slovenski jezik za ukaze.


Tule: Android Source
The truth is rarely pure and never simple.

NejcSSD ::

Odgovor OPju: Mogoče bi za začetek poskusil lahko tudi z AppInventor-jem
http://appinventor.mit.edu/explore/

Res osnove, pa ni potrebno pisati kode ker je ubistvu interaktivno sestavljanje...
Je pa res, da bo aplikacija na nivoju začetka androidov :D
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

tey007 ::

Zdravo.

Kolegica, ki ima neke vadbe (pilates style), me je prosila, če ji lahko naredim app za android tablico, da bi si čekirala, koliko ima oseba še vadb in kdaj mora plačat nove termine ter za tiskanje elektronskega računa - sedaj vse to počne na roke.
Torej, zadeva bi, po mojem mnenju, mogla bit relativno preprosta, potreboval bi le podporo za bazo. Spletna aplikacija ne pride v poštev, ker imajo vadbe v nekaterih dvoranah, kjer ni interneta (tudi mobitelov signal ne lovi, ker je dvorana pod zemljo).
Zanima me, v čem mi priporočate izdelavo aplikacije - Phonegap, Android studio, Eclipse, Corona, kaj drugega?
Sam se sicer najbolj nagibam h Phonegap-u, ker imam z jQueryjem, javascriptom, in na splošno spletnimi tehnologijami največ izkušenj, vendar poznam tudi osnove Jave, zanimajo me pa nasveti ostalih programerjev, ki imate na android področju že kaj izkušenj in ki ste morda delali v več različnih zadevah že, kaj najbolj priporočate (vem da je Phonegap nekako najboljša rešitev če znam programirati za splet, vendar če je zadeva počasna in nima podpore za kakšno zadevo več, se rajši naučim kaj drugega, če bi pa za zgornji opis aplikacije zadostoval, bi pa naredil v tem).

šanji ::

Malo ugrabim temo. Imam težavo z namestitvijo HAXM znotraj Android Studia kot tudi standalone. Dobivam obvestilo, da VT-x ni podprt oz. naj izklopim Hyper V. Imam procesor i5-7200u, ki bi po uradni strani naj podpiral VTx, VTd, EPT, Intel 64 (skratka vse kar se zahteva), tudi v biosu imam virtualizacijo vklopljeno pa tudi preko Visual Studio installerja mi gre HAXM bp inštalirati, mi pa zanimivo uradni intlov program ne zazna "Intel virtualization tehnology" ter "Intel VT-x with Extended Page Tables".
Osamitev jedra je izklopljena . V funkcijah sistema so HyperV, W10 (Edu licenca) sandbox, platforma navideznega računalnika in WSL izklopljeni, pogledal sem si že stackoverflow.com/questions/28418450/i-cant-install-intel-haxm

šanji ::

Da ne bom spammal še sem isti text, kar nalimam fotke gor https://imgur.com/0vubFgv in
https://imgur.com/at81bFI Je potem ark sploh legit?

Mavrik ::

V kaj pa imaš ta procesor vtaknjen? Imaš drug virtualization software - kak vbox, vmware, PLC emulator?
The truth is rarely pure and never simple.

šanji ::

Ja v ploščo od laptopa. ne nimam nič oz. zanimivo sem si zdaj omogočil hyperv kar zahteva SLAT, drugače se mi niti ne pokaže v funkcijah sistema windows oz. je hyperv greyed out.prej sem sicer imel gor vbox + neke komande da sem ga orepričal za poganjanje vm mac os x. V biosu sta vtd in vtx enablana.

perpetum ::

Verjetno imas vklopljen Hyper V v Windowsih ki ugrabi podporo za virtualizacijo drugim procesom. Verjetno bo najlazje ce bos Googlal kako ta problem resis za Virtualbox

isci: virtualbox VERR_SUPDRV_NO_RAW_MODE_HYPER_V_ROOT

Ce bos imel se zmeraj probleme ti lahko prilepim moje kljukice v Windows features (kjer se izklopi hyperV)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: perpetum ()

Mavrik ::

šanji je izjavil:

Ja v ploščo od laptopa. ne nimam nič oz. zanimivo sem si zdaj omogočil hyperv kar zahteva SLAT, drugače se mi niti ne pokaže v funkcijah sistema windows oz. je hyperv greyed out.prej sem sicer imel gor vbox + neke komande da sem ga orepričal za poganjanje vm mac os x. V biosu sta vtd in vtx enablana.


Ker očitno nisem bil dovolj jasen: A bi napisal kak laptop imaš ffs? :)
The truth is rarely pure and never simple.

šanji ::

Mavrik ::

Zgleda je eden od BIOS updateov za ta prenosnik pokvaril VT-x opcijo v BIOSu: https://community.acer.com/en/discussio...

Posodobi BIOS na zadnjo 2.02 verzijo in poskusi znova.
The truth is rarely pure and never simple.

šanji ::

Hm, sama posodobitev ni pomagala, sem pa še potem restoral defaulte in glej ga, sta se EPT in Virtualization Technology pojavila. Hvala.
Aja še eno vprašanje. Java ali Kotlin? S stališča APIjev za android sem z obema praktično na začetku.

Mavrik ::

Praktično vse moderne stvari se programira v Kotlinu, boš pa Javo moral znati za delo z Androidom, ker je večina obstoječe kode v Javi. Tko da... oboje?
The truth is rarely pure and never simple.

šanji ::

Hvala za predlog, sem začel z java api, bom pa probal kotlin APIje zraven mixat (vem, da ravno ni to dobra praksa, je pa apparently možno https://www.quora.com/Can-a-package-in-...

šanji ::

mogoče kateri zna odgovor na vprašanje, zakaj se mi fragment ne prikaže znotraj Activityja? -> https://stackoverflow.com/questions/680...

šanji ::

Mal sem se zafrkaval, še vedno pa ne vem kako not v tab dobiti fragment.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programiranje tablic

Oddelek: Programiranje
81829 (1258) mihies
»

kako začeti programiranje za android

Oddelek: Programiranje
258173 (7331) k--p
»

C# VS. C++ (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
546337 (5049) noraguta
»

Android v IDE Eclipse

Oddelek: Programiranje
232684 (2226) Mavrik
»

Kako narediti Android aplikacijo?

Oddelek: Mobilne tehnologije
249728 (9133) Gandalfar

Več podobnih tem