Forum » Loža » Družinsko drevo
Družinsko drevo
XsenO ::
Stara mi je dala eno zanimivo nalogo, najti nekje podatke oziroma priti v stik(na internetu) s sorodnikom, ki se je preselil v ameriko ze pred mnogimi leti. Pozna kdo kakšno stran ali pameten nasvet kako to opraviti?
1 + 1 = 1
Mercier ::
Pred OI je bila na TV SLO ena oddaja kjer je sodeloval zakonski par iz Solt Lejk Sitija - mormona. Oni namreč vodijo "knjigo", kamor lahko vpišejo ljudje svoje prednike, znance (?) in potem se moli za njihovo spreobrnitev. Nekaj v tem smislu, ne spomnim se več najbolje. No, obstaja internetna verzija. Takrat je bilo na TV rečeno, da je to največja taka zadeva.
Probaj odguglati do tam. Js bi iskal mormone in potem naprej.
Probaj odguglati do tam. Js bi iskal mormone in potem naprej.
Thomas ::
Bodimo realni! Najmanj 10% Mihcev je kukavičjih. Kakšni rodovniki vendar!
Mogoče kar precej modre krvi med nami, saj je stoletja veljala pravica fevdalnega gospoda po prvi noči.
Zguba cajta, če nimaš DNA analize.
Se pa spomnim ene mor(m)onke, ki je trdila, da po eni strani je našla nazaj prednike do Adama in Eve.
Kaj pa po drugi - do Abrahama.
LOL!
Bulšit.
Mogoče kar precej modre krvi med nami, saj je stoletja veljala pravica fevdalnega gospoda po prvi noči.
Zguba cajta, če nimaš DNA analize.
Se pa spomnim ene mor(m)onke, ki je trdila, da po eni strani je našla nazaj prednike do Adama in Eve.
Kaj pa po drugi - do Abrahama.
LOL!
Bulšit.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Mercier ::
Je pa tole zabavno. Sem probal za Dolfeta, ako "vuče lozu" do Abrahama. Eh, niso prišli tako daleč nazaj.
MadMicka ::
Thomas, kva ti bo dnk analiza?
Sej govora je o pravih - socioloških starših in prednikih, ki so al pa niso biološki....
in če grem še mal po Bibliji, lahko brez kakšne posebne ekspertize trdim, da tsem tud jaz daljni prednik Adama in Eve... vsi mi, božje ovčiče, smo bratje in sestre :D
Sej govora je o pravih - socioloških starših in prednikih, ki so al pa niso biološki....
in če grem še mal po Bibliji, lahko brez kakšne posebne ekspertize trdim, da tsem tud jaz daljni prednik Adama in Eve... vsi mi, božje ovčiče, smo bratje in sestre :D
Tomi ::
DNA analiza je pač analiza genskega materiala, ki je pri sorodnikih bolj ali manj podoben. Temelji na nekaj zanimivih metodah, med drugim DNA replikaciji, pa lahko elektroforezi, da o bolj kompliciranih ne govorim..
Gre za določeno zaporedje štirih specifičnih aminokislin ( A-T, C-G ) in statistične metode.
Gre za določeno zaporedje štirih specifičnih aminokislin ( A-T, C-G ) in statistične metode.
metrodusa.blogspot.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | My Heritage DNK test (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11521 (9440) | BedBrejn |
» | Križanje psovOddelek: Loža | 1648 (1361) | Glugy |
» | ČloveštvoOddelek: Loža | 1378 (1198) | Okapi |
» | Adam ni nikoli srečal Eve (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10886 (7478) | BigWhale |
» | BostromOddelek: Znanost in tehnologija | 1875 (1513) | Thomas |