Forum » Loža » Carina
Carina
Temo vidijo: vsi
technolog ::
Moja pošiljka se že 1 teden valja po carini. Neresnost :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Dark000 ::
Moja pošiljka je tudi obstala na carini in ker pričakujem pošto o predložitvi dokazil, me zanima če se, da na kakšen način izogniti plačilu tistih 5EUR njihovega pregledovanja, tiskanja in obveščanja. Cena izdelka je 15EUR. Včasih ni bilo težav za izdelke do 22EUR sem predložil dokazilo (če je bilo potrebno) in so mi poslali naslednji dan. Sedaj pa temu ni več tako, prejšnji izdelek so poslali in računali kljub temu da je izdelek manj kot 22EUR, sem mislil da slučajno ker je bila vrednost 20EUR, toda sedaj pri tem drugem, ki je 15EUR se situacija ponavlja. Nisem že en čas naročal (do sedaj 2x v zadnjem mesecu) pa ne vem kaj točno se je spremenilo. To sedaj pomeni, da karkoli naročiš tudi če je vrednost izdelka 5EUR plačaš še 5EUR za njihovo obveščanje in tiskanje itd. Hvala za nasvet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dark000 ()
Bellzmet ::
Mislim, da nič ne moreš. Pač bo treba začet vkalkulirat teh 5 EUR dodatnih stroškov tudi za pošiljke manjše vrednosti.
Je pa verjetno pri naročilu za 5 EUR odvisno od tipanja in kakšnega scanerja (ter od pozicije Jupitrovih lun), da se carinik odloči preveriti vrednost in posledično zaračunati.
Je pa verjetno pri naročilu za 5 EUR odvisno od tipanja in kakšnega scanerja (ter od pozicije Jupitrovih lun), da se carinik odloči preveriti vrednost in posledično zaračunati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
Killermode ::
Velka odvisnost je tudi kaj je na pošiljki nalepleno gor. ;)
Na kakem ebayu je učas fajn prašat prodajalca kaj gor prpopa
Na kakem ebayu je učas fajn prašat prodajalca kaj gor prpopa
Pithlit ::
Mislim, da nič ne moreš. Pač bo treba začet vkalkulirat teh 5 EUR dodatnih stroškov tudi za pošiljke manjše vrednosti.
Ne no... ČE je pošiljka pravilno označena spišeš pritožbo. Za pravilno označene pošiljke pač nimajo kaj jajcat. Če pošiljka ni pravilno označena pol pa res bolje da si tiho in plačaš tistih par evrov.
Life is as complicated as we make it...
MIHAc27 ::
Moja pošiljka se že 1 teden valja po carini. Neresnost :)
Čudno. Jaz sem tudi naročal 1 mesec nazaj več stvari, vse manjše vrednosti. Tracking kaže da so že vsi paketi v Sloveniji, na dom pa dobivam samo 1 paketek na dan, pa še to nekje vsak drugi dan. Sem pričakoval da bom vse dobil naenkrat glede na to da je bilo od kitajcev tudi večina odposlano v roku treh dni.
Za račun mi še niso zatežili, pa ene par kuvert niti ni bilo pregledanih/odprtih. Samo naprej ne posredujejo tako hitro kot so ponavadi (običajno je bilo tam le za 1-2 dni. Je tracking komaj zaznal da je paket v Sloveniji, pa sem že dobil na dom).
Namless One ::
Ah tud jaz sem v zadnjem mesecu naročil 4 pakete noben od teh paketov pa ne presega vrednosti 22 EURov. Pred kratkim pa sem iz carine dobil obvestilo naj jim posredujem podatke za prvi prispeli paket. Kot v preteklosti (od mojega zadnjega naročila iz kitajske je sicer že skoraj leto dni) sem jim spisal mail z vsemi dokazili na kar sem pričakoval da bom paket dobil brezplačno na dom, vendar pa me je čakalo neprijetno presenečenje saj sem za paket moral plačati nekaj več kot 4EUR-ov carinskih stroškov. Zdej sicer ne vem ali bo od sedaj naprej tako z vsakim paketom, vem samo da tega v preteklosti ni bilo potrebno plačevati (do sedaj sem jim že petkrat posredoval račun za izdelke vendar sem moral stroške carinjenaja in davek plačati le v enem primeru ker sem takrat presegel vrednost 22EUR-ov).
Ali obstaja kakšna možnost da se izognem plačilu teh stroškov za preostale 3 pakete?
Ali obstaja kakšna možnost da se izognem plačilu teh stroškov za preostale 3 pakete?
St235 ::
ja, poskrbi da bo prodajalec pakete ustrezno označil. ŽE 100x predebatirano na zadnjih 10 straneh.
mihec87 ::
Končno deluje stran kjer se lahko elektronsko odda račun, samo še opcija za nakazilo na njihov trr še manjka pa jim ne bo potrebno plačevat 1eur za upn da samemu sebi nakažejo...
matobeli ::
Manjka jim tudi še da vnaprej pošlješ račun za določen tracking number, da jim tudi obvestila ne bo potrebno pošiljat za prispelo pošiljko.
Pa gre še 1€ za obvestilo.
Pa gre še 1€ za obvestilo.
bosmla ::
Moj primer, mesec dni nazaj: Dobil obvestilo naj posljem racun (ker na paketu je bil obicajni gift) - slo se je za radijsko postajo, ki sem jo sumljivo poceni kupil (pod 22) - no posljem racun in dobim cez 2 dni posiljko na dom BREZ da sem karkoli placal.
Edit: poslal racun preko spletne strani.
Edit: poslal racun preko spletne strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosmla ()
Killermode ::
Zanimivo. Trenutno tudi jst čakam eno pošiljko, ki verjetno ne bo prav označena. Če mi pošljejo obvestilo oddam račun preko spletne strani. Ponavadi sem vedno pošiljal mail.
first_line ::
Zanima me nekaj glede CE oznake:
Ali je mogoče uvoziti v Slovenijo 50-kilogramski električni skuter iz Kitajske in kolikšne so uvozne dajatve?
Odgovor pravi:
... V primeru, da ga uvaža fizična oseba za osebno rabo, carinski organi ne preverjajo označenosti blaga s CE oznako...
Torej za osebno rabo ne rabi imeti CE? Ali se je kaj spremenilo od 5. 7. 2007
http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i...
Ali je mogoče uvoziti v Slovenijo 50-kilogramski električni skuter iz Kitajske in kolikšne so uvozne dajatve?
Odgovor pravi:
... V primeru, da ga uvaža fizična oseba za osebno rabo, carinski organi ne preverjajo označenosti blaga s CE oznako...
Torej za osebno rabo ne rabi imeti CE? Ali se je kaj spremenilo od 5. 7. 2007
http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i...
gansta ::
A mi lahko kdo obrazloži, kaj vse mora vsebovati paket iz Kitajske v Slovenijo, katerega vrednost je pod 22€.
Samo pravilno izpolnjen CN22 (bel ali zelen ali je vseeno) in sem oproščen kakršnih koli doplačil. Je kakšna druga možnost, glede na to da Kitajci vse označijo gift, ali poljubne zneske, ali pa prave zneske pa poljubno ime artikla...
Samo pravilno izpolnjen CN22 (bel ali zelen ali je vseeno) in sem oproščen kakršnih koli doplačil. Je kakšna druga možnost, glede na to da Kitajci vse označijo gift, ali poljubne zneske, ali pa prave zneske pa poljubno ime artikla...
darkolord ::
Pravilno izpolnjen CN22 bi moral biti dovolj (barva je vseeno) - torej, točen opis artiklov (ne samo "gadgets" al "toys" al "electronics"), prava cena in ne označeno gift.
Alamar ::
A mi lahko kdo obrazloži, kaj vse mora vsebovati paket iz Kitajske v Slovenijo, katerega vrednost je pod 22€.Žal imaš dokaj malo možnosti da, kljub večkratnim prošnjam, dobiš pravilno izpolnjen obrazec iz Kitajske. Sploh za te drobnarije in pri večjih dealerjih. Meni še ni uspelo.
Tomi ::
A mi lahko kdo obrazloži, kaj vse mora vsebovati paket iz Kitajske v Slovenijo, katerega vrednost je pod 22€.Žal imaš dokaj malo možnosti da, kljub večkratnim prošnjam, dobiš pravilno izpolnjen obrazec iz Kitajske. Sploh za te drobnarije in pri večjih dealerjih. Meni še ni uspelo.
Meni se pa zdi, da je vedno več pravilno izpolnjenih deklaracij.
metrodusa.blogspot.com
polona7 ::
Živjo!
Imam eno vprašanje glede carine. Brat je naročil pametni telefon s Kitajske. Včeraj je dobil pismo s carine, da mora poslati račun za ta telefon. Problem je v tem, da je na spletni strani carine pod številko paketa zavedeno, da je v paketu mp4 player v vrednosti 20,00 eur, on je pa kupil mobilni telefon za 179 usd. Bodo kakšni problemi, ker na računu ni naveden isti artikel kot na paketu?
lp
Imam eno vprašanje glede carine. Brat je naročil pametni telefon s Kitajske. Včeraj je dobil pismo s carine, da mora poslati račun za ta telefon. Problem je v tem, da je na spletni strani carine pod številko paketa zavedeno, da je v paketu mp4 player v vrednosti 20,00 eur, on je pa kupil mobilni telefon za 179 usd. Bodo kakšni problemi, ker na računu ni naveden isti artikel kot na paketu?
lp
polona7 ::
Hvala za odgovor. Se pravi, če pošljemo to obvestilo iz paypala, kjer je navedena cena telefona in stroški pošiljanja (vse skupaj znese 173 eur, samo telefon je 145 eur) in pod artikel je navedeno HDC Galaxys S5, bo šlo skozi? Bodo upoštevali vrednost telefona ali celoten račun?
MasterKiD ::
http://pastebin.com/VfLgZ1rJ mi lahko kdo na ZS napiše oz. pojasni kaj naj bi to pomenilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MasterKiD ()
mihor ::
Če prav zastopim, to pomeni, da je paket v Sloveniji. :)
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%96%AF...
P.S.: To sem pogruntal po prvem setu kvak, ki očitno pomenijo Slovenija. :) PEK pa je tudi kratica za Pekinško letališče, tako da je čisto možno, da je šele na poti iz Pekinga v Slovenijo. Drugi set kvak pa pomeni menda TAC Air: https://translate.google.com/#auto/en/%...
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%96%AF...
P.S.: To sem pogruntal po prvem setu kvak, ki očitno pomenijo Slovenija. :) PEK pa je tudi kratica za Pekinško letališče, tako da je čisto možno, da je šele na poti iz Pekinga v Slovenijo. Drugi set kvak pa pomeni menda TAC Air: https://translate.google.com/#auto/en/%...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihor ()
Ne, ne zastopiš prav :)
Zadnje kvake so važne in pomenijo, da je bila pošiljka predana letalskemu prevozniku. Čez cca. 1-2 tedna bo pošiljka v Sloveniji.
Zadnje kvake so važne in pomenijo, da je bila pošiljka predana letalskemu prevozniku. Čez cca. 1-2 tedna bo pošiljka v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
MIHAc27 ::
Jap, bo kar držalo. Toliko je trajalo tudi pri meni, ko je bila ista oznaka na trackingu.
koyotee ::
Moja zadnja izkušnja je taka, da sem prejel 3w laser, ki je šel čez carino, plačal sem tudi 22% ddv in 5% carine, ampak uslužbenka Sonja ni dovolj izobražena, da bi vedela kaj je to in da je ubistvu prepovedano ker je 600x čez dovoljeno moč :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Furbo ::
In user koyotee ni dovolj ozaveščen, da bi vedel, da zaradi takih hvalisačev vse težje kaj pride čez carino.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
creed ::
Preko katere spletne strani oddajate racun za carino? Na spletni strani od carine ne najdem.
LP
LP
radmannsdorf ::
v primeru da naročim kakšno stvar ki je vredna $1, prodajalec pa pošlje brez CN22 obrazca, carina odpre, zahteva papirje, jim jih pošljem da je stvar vredna recimo $1, in zahteva stroške pregleda pošiljke. in ker so stroški večji kot sama reč v paketu, kaj se zgodi če recimo paketa ne prevzamem ker se mi ne splača? ali pa da jim sploh ne pošljem dokazov o vrednosti paketa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
To smo že predelal, meče pa slabo luč na slo potrošnike. Stvar vredna 1$ vsekakor ne bo predmet obravnave, ima cn ali pa ne. Največja tarča so malo večje škatle in paketi z recimo 500g+, take ponavadi odprejo.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
radmannsdorf ::
To smo že predelal, meče pa slabo luč na slo potrošnike. Stvar vredna 1$ vsekakor ne bo predmet obravnave, ima cn ali pa ne. Največja tarča so malo večje škatle in paketi z recimo 500g+, take ponavadi odprejo.
zakaj bi pa to metalo slabo luč na slo potrošnike? sej stvar bi bila itak že vnaprej plačana preko paypal in tudi ebay oceno prodajalcu bi dal odlično. le prevzel je nebi od slovenske carine, ker bi si mislu "naj majo tist moj $1 vredno reč".
Ljudstvo ima vedno takšno oblast kot si jo zasluži. Jebat ga dokler imajo volilno pravico takšni kot je Koyotee, ki se javno hvali kako uvaža nelegalno robo kaj dosti ne bo drugače. Javni uslužbenci so prav tako ljudje kot vsi ostali in če dokler bomo ponosi na to koga vse lahko po domače povedano nategnemo bo to veljalo za popolnoma vse vrste poklicev.
Problem je ker večina uporabnikov potem odpre dispute in zahteva vračilo denarja ali celo pušča slabe feedbacke.
radmannsdorf je izjavil:
zakaj bi pa to metalo slabo luč na slo potrošnike? sej stvar bi bila itak že vnaprej plačana preko paypal in tudi ebay oceno prodajalcu bi dal odlično. le prevzel je nebi od slovenske carine, ker bi si mislu "naj majo tist moj $1 vredno reč".
Problem je ker večina uporabnikov potem odpre dispute in zahteva vračilo denarja ali celo pušča slabe feedbacke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Sori ampak naravoslovc nima lih velik pojma o tehniki ane ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Tko je ce grejo razni fdv-jevci delat take stvari :)
Lakotnik, ce ze placujem ddv, pricakujem, da je tam kjer je potrebno, zaposlen usposobljen kader. Drugace jih sploh nebi rabili, mar ne?
Potem lahko postavimo robota, ki drugega dela, kot da sprejema evre, ne bo imel.
Potem lahko postavimo robota, ki drugega dela, kot da sprejema evre, ne bo imel.
Lakotnik, ce ze placujem ddv, pricakujem, da je tam kjer je potrebno, zaposlen usposobljen kader. Drugace jih sploh nebi rabili, mar ne?
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Okapi ::
Zato ker če se uvozni postopek ne opravi, se blago vrne pošiljatelju.In? Dokler ne zahtevaš vračila kupnine, to Kitajca ne bo nič motilo. Še vesel bo.
O.
Vkun ::
Tko je ce grejo razni fdv-jevci delat take stvari :)
Kaj, bi rad da plačaš 20 ali več eurov za stroške carinjenja, ker želis, da imajo kader "kvalificiranih" carinikov z magisteriji in kajvemkaj? Število paketov, ki jih ti ljudje dajo čez je verjetno ogromno, vsak se pa kdaj zmoti. Bi lahko bil zadovoljen, da so se zmotili v tvojo korist, ali pa je celo mel nekdo dober dan in zamižal na eno oko.
No daj no, ze tako placujemo se za nazaj, miljarde so to, ne 20€. Kaj ti pomaga magisterij, ce nimas splosne razgledanosti, in predmet carinjenja je ponavadi nekaj kar zahteva tehnicno znanje ne pa doktorat iz književnosti.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Ko se je treba delat bedaka in trdit, da ti revček iz naravoslovne stroke res ne moreš poznat speicifikacij laserja, je pa po drugi strani logično, da so cariniki s svojih 1000€ plače strokovnjaki za vsa področja in v nulo obvladajo vse standardizacije in predpise za vsako tehnično in drugo blago, ki pride na carino?
Ne, lahko pa bi imeli sposobne na takih polozajih, enega iz te stroke, drugega iz druge...
Če ne poznajo standardov, zakonov in ostale papirologije, pol tam nimajo kaj delat, in to je zame nesposoben kader, ki tudi za moj denar slabo opravlja svoje delo.
Če ne poznajo standardov, zakonov in ostale papirologije, pol tam nimajo kaj delat, in to je zame nesposoben kader, ki tudi za moj denar slabo opravlja svoje delo.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Cak, forum je, ce ti kaksnen post ni vsec, ga bos itak izbrisal.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Ne, lahko pa bi imeli sposobne na takih polozajih, enega iz te stroke, drugega iz druge...
Normalno, za carinike je potrebno zaposlit vrhunsko izobražen kader, da bodo vseh par tisoč pošiljk dnevno brez napake pregledali in bodo otročički tipa Koyotee lahko veselo jokal zakaj stane pregled pošiljke 50EUR in zakaj rabimo na carini par 10 novih uslužbenvec. In da se potem uporabnik s tako idiotskimi predstavami potem še domišlja, da lahko kritizira karkoli drugega kot družbo za šankom, je pa sploh posmeha vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
WaterBoy ::
Samo če bi bili tam dovol izobraženi o laserjih ti laserja ne bi imel, sedaj pa ga imaš :)
Ne vem res, kako si upajo ob taki nesposobnosti sploh racunati za kakrsenkoli pregled, oni vidijo sam $.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
TRIROG ::
Hmmmm... včeraj dobil en paket, vrednosti 20$, poleg tega pa še račun v višini 4,05 € za:
Vplačilo UPN z OCR - 1,05€ brez DDV
Carinski postopek - 2,459€ brez DDV
Kar me zanima je naslednje:
Po kakšni logiki lahko pošta zaračuna 1,05 € ( predvidevam da provizije za plačilo položnice).
Ali lahko poštarju zavrneš plačilo in zahtevaš samo UPN in ga plačaš preko banke - kjer ni provizije?
Kaj točno je razlog za izvedbo carinskega postopka in za dolžnost plačila le tega?
Carina me je res pozvala naj predložim račun za paket in sem jim ga poslal.
Carine ni bilo DDV tudi ne? V čemu je fora?
Vplačilo UPN z OCR - 1,05€ brez DDV
Carinski postopek - 2,459€ brez DDV
Kar me zanima je naslednje:
Po kakšni logiki lahko pošta zaračuna 1,05 € ( predvidevam da provizije za plačilo položnice).
Ali lahko poštarju zavrneš plačilo in zahtevaš samo UPN in ga plačaš preko banke - kjer ni provizije?
Kaj točno je razlog za izvedbo carinskega postopka in za dolžnost plačila le tega?
Carina me je res pozvala naj predložim račun za paket in sem jim ga poslal.
Carine ni bilo DDV tudi ne? V čemu je fora?