» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
17 / 90
»»

kratos ::

Potem si ti dobil tisto "tapravo" obvestilo, katerega sem do sedaj jaz vedno dobil.
Zdaj sem pa dobil takega:

Slika je slaba ker je slikano s krompirjem katerega sem imel ravno pri roki.

St235 ::

Mellons je izjavil:

kratos je izjavil:

@Mellons 5.2 sem tudi jaz dobil na našo carino in 6.2 dobil obvestilo ter isti dan poslal vse naprej. Kot naslov sem pa napisal samo tracking številko saj piše da jo je obvezno treba navesti v zadevo maila.

Malo mi je res čudno, saj do zdaj še ni nikoli trajalo toliko časa.

Meni kot navodila za pošiljanje piše: (zdaj sem prvič dobil takšno pismo iz carine)

''na e-naslov: (Zadeva: CARINSKA POŠTA in št. Poštne carinske prijave (št. PCP)

Piše, da če v 30 dneh ni opravljen carinski postopek, da pošiljko vrnejo pošiljatelju... upam da ne bodo potrebovali 1 mesec.

So bili pa tudi počasni, da so mi sploh poslali to pismo... na pismu je datum 31.1.2014, jaz sem ga pa dobil 4.2.

res so nesposobni. Dopis so pripravili v petek in ga oddali v ponedeljek... Pomoje bi moralo par ljudi zgubit službo zaradi take nesposobnosti.

Tistih 30 dni se pa nanaša na tvojo lenobo. Toliko imaš namreč časa, da dostaviš papirje. Ne pa, da bodo oni 30 dni zadevo mečkali in če jim ne bo uspelo bodo vrnili nazaj.

Mellons ::

St235 je izjavil:

res so nesposobni. Dopis so pripravili v petek in ga oddali v ponedeljek... Pomoje bi moralo par ljudi zgubit službo zaradi take nesposobnosti.

Tistih 30 dni se pa nanaša na tvojo lenobo. Toliko imaš namreč časa, da dostaviš papirje. Ne pa, da bodo oni 30 dni zadevo mečkali in če jim ne bo uspelo bodo vrnili nazaj.

Džisz krajst... kaj ti delaš na carini pa te osebno žalijo naši posti?

Če že delaš tam ozi. si nekako vezan na njih, potem lahko pogledaš zakaj tako dolgo rabijo ta zadnje dni? Kaj vam e-mail ne dela in jih ne dobite?

skyline ::

Ti telefon ne dela, da jih ne pokličeš in se pozanimaš?

kratos ::

Izgleda da imajo na carini kitajsko novo leto, sem jih že 2x klical pa brez odgovora.

mailer ::

Kako je pa z carino pri pošiljkah iz EU? Se plača carino nad 150€ ali ne in koliko znaša za tablice?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Killermode ::

Iz EU ni carine.
V države EU.. Seveda. V druge države, ki niso članice majo vsaka država določeno svojo carino.

Če kupuješ kot fizična oseba plačaš trgovini znesek za kupljeno blago + poštnino z njihovim DDV in se ostalo ne obremenjuješ.
Za podjetja je mal drugače.

Zgodovina sprememb…

__luka__ ::

A ima kdo podatek kdo izvaja dostavo za Fedex pr nas? Nekako ne usepem naj podatka. Zanima me njihov cenik.

Bi pa prosil ljudi s Fedex izkušnjami za informacijo, koliko mi bodo oni sami zacolali za skladiščenje in handling. Jasno mi je, da bom plačal kašnih 140€ za 610€ (490€ vrednost izdelka, 120€ poštnine) vreden paket in me zanima koliko si bo Fedexov partner še zraven dodal. Ima kdo izkušnje s tem? Paket pride iz kitajske.
the truth is out there

@__luka__ velika verjetnost da bo dostavo od carine vršila slovenska pošta.

__luka__ ::

Killermode je izjavil:

@__luka__ velika verjetnost da bo dostavo od carine vršila slovenska pošta.

Hmm, to me čudi. Res je, da imam par let stare podatke in da novejših ne najdem, ampak takrat so se ljudje pritoževali, da je ta Fedexov partner v Sloveniji zaračunaval stroške za skladiščenje paketa, ko je le-ta čakal na carino. No, če pa pride preko pošte Slovenije mi je pa vseeno oz še bolj všeč, ker vem kam bom moral po paket, če ga ne dostavijo, ker me ni doma.
A slučajno še veš kje se v fedexovem primeru dela carino? Par let nazaj so jo na carini na Brniškem terminalu.
the truth is out there

spajdrmen ::

jaz videvam fedexove avomobile in dostavljalce po glavnem mestu...

imajo bele avte, in tko na mapi a4 na zadnji strani FeDex in pač naslonjeno na sprenjo šipo.. tako da po mojem imajo oni svoje kurirje, je pa res da nisem nikoli nič od njih naročil. Pošta Slovenije ne pelje fedexovih pošiljk, zakaj bi jih? Pošta ima samo podogbo z UPS-om, in le to da pobira pošiljke v njihovem imenu (ker hitre pošte ne podpirajo v vseh državah, mislm da tud v kitajsko ne, da ne morš poslat EMS-a v Kitajsko ampak morš z UPS-om, če hočeš oddati na Pošti

FedEx se je dogovoril s podjetjem Rhea d.o.o. za izvedbo operativnih dejavnost v imenu FedEx-a.

http://www.bizi.si/RHEA-CENTER-D-O-O/ma...

mihec87 ::

Eto ni trajalo dolgo da se je začelo zaračunavat vse povprek 2,3eur.

Paket je imel izpolnjeno ems nalepko(nalepljeno ter še v vrečkici ene par), v vrečkici več kopij računa(z pravo vrednostjo).In vseeno so poslali obvestilo..Danes dobim paket poštar pa hoče 2,3eur..Da človeka še bol razp.. paketa sploh niso odprli ampak samo nabili tisto njihovo 2x4cm nalepkico(opravljen carinski postopek)..

Siegreicher ::

Nas Slovence se pač da lepo strič. Ovce pa beee delamo.

Zj to pošta zaračuna za pošiljanje obvestila. Počakte da si še carina pride gor da pa njihovo delo bi tud lahko plačal pol bo pa celih 7€+ obema skup treba dat...

darkolord ::

Paket je imel izpolnjeno ems nalepko(nalepljeno ter še v vrečkici ene par), v vrečkici več kopij računa(z pravo vrednostjo).In vseeno so poslali obvestilo..
Naredi reklamacijo.

Eto tole je bilo priloženo k paketu s strani prodajalca

Paket

Racun v vrečkici ki je prilepljena na paket

Nalepka(ista je na paketu)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Hayabusa ::

Izpolnjen CN22 obrazec moraš imeti gor.Jaz sem zadnjič tako rekordno dobil paket iz Kitajske v 14 dneh (ni bilo poslano ekspres ali kaj podobnega).

A pa res cn22 pa ni(sam račun očitno ne velja)...Jim je to tako teško povedat..

koyotee ::

Hayabusa je izjavil:

Izpolnjen CN22 obrazec moraš imeti gor.Jaz sem zadnjič tako rekordno dobil paket iz Kitajske v 14 dneh (ni bilo poslano ekspres ali kaj podobnega).

Moj "rekord" je 8 dni s kitajske. Sem pa v zadnjem času dobil kakih 15 pošiljk pa nisem plačal niti za eno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Hayabusa ::

Nope, samo cn22, računa od Kitajcev še nisem dobil, samo 1x od Nemcev (trgovina na ebay.de).

Glede na dopis par strani nazaj more bit CN obrazec ter račun..vsaj tako si razlagam?

koyotee ::

Če dobiš obvestilo, ti ne pomaga nič.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

k3k3tz ::

mihec87 je izjavil:

Eto tole je bilo priloženo k paketu s strani prodajalca

...
Racun v vrečkici ki je prilepljena na paket

...

Tale račun je razlog, da so te poprosili za podatke. Kdor naroča s HobbyKinga ve, da si lahko fakture, ki jih generira stran, poljubno prilagajaš. Na žalost to vedo tudi cariniki.

In če pogledaš prvi artikel na tvojem "računu", boš videl zakaj.

Predno namiguješ naprej-sem platinum member in imam nižje cene, okvir je bil kupljen kot swarm buy http://rcsearch.info/hobbyking/buddy/?s... .. Pa tudi če bi bila polna cena 13usd je še vedno pod 22eur(z poštnino vred celo) in ne vem zakaj bi naj označil za fake račun(btw vedno označim naj bo na računu polna vrednost oz 100%)..

Nikoli se nisem pritoževal nad plačilom ddv/carine ter povezanih stroškov in sem si raje vkalkuriral ob nakupu kot pa potem izvajal razne manevre..

Potemtakem tako ne velja ne CN obrazec ne račun saj prodajalec lahko vedno napiše fake vrednost..

spajdrmen ::

mihec87 je izjavil:

Predno namiguješ naprej-sem platinum member in imam nižje cene, okvir je bil kupljen kot swarm buy http://rcsearch.info/hobbyking/buddy/?s... .. Pa tudi če bi bila polna cena 13usd je še vedno pod 22eur(z poštnino vred celo) in ne vem zakaj bi naj označil za fake račun(btw vedno označim naj bo na računu polna vrednost oz 100%)..

Nikoli se nisem pritoževal nad plačilom ddv/carine ter povezanih stroškov in sem si raje vkalkuriral ob nakupu kot pa potem izvajal razne manevre..

Potemtakem tako ne velja ne CN obrazec ne račun saj prodajalec lahko vedno napiše fake vrednost..

Ne kaki, lepo te prosim! EMS iz amerike stane mnogo več kot 22 USD-jov! Tako da si že tle kiksnil.

Prodajalec itak napiše svojo vrednost... Oz. ti lahko napiše tolk, kolk mu ti rečeš. Ampak ti moraš priložit dokazilo o vplačilu in potem gre lahko skozi (pač obdavčijo te in ocarinijo tolk, kolk si plaču).

PRIMER: Če pa mutiš, da si za eno stvar "plačal" 13€ pa še to s poštnino, ta stvar pa je recimo vrenda 150€ + poštnina 50€, te bojo obravnavali po svojem ceniku.

Drgač se nisem poglabljal v tvoj primer, govorim nasplošno in številke so naključne.

Sorry, nisem hotal nič namigovat. Samo pravim, da se številke ne ujemajo in so te zato povprašali po pravih.
Kolkor sem bral tele predpise se tudi popusti, če niso javno objavljeni in dostopni vsem (npr. popust zaradi veliko nakupov, razne točke ipd.) ne upoštevajo.

spajdrmen je izjavil:

mihec87 je izjavil:

Ne kaki, lepo te prosim! EMS iz amerike stane mnogo več kot 22 USD-jov! Tako da si že tle kiksnil.

Prodajalec itak napiše svojo vrednost... Oz. ti lahko napiše tolk, kolk mu ti rečeš. Ampak ti moraš priložit dokazilo o vplačilu in potem gre lahko skozi (pač obdavčijo te in ocarinijo tolk, kolk si plaču).

PRIMER: Če pa mutiš, da si za eno stvar "plačal" 13EUR pa še to s poštnino, ta stvar pa je recimo vrenda 150EUR + poštnina 50EUR, te bojo obravnavali po svojem ceniku.

Drgač se nisem poglabljal v tvoj primer, govorim nasplošno in številke so naključne.

Spet kar nekaj z tem da niti ne prebereš oz pogledaš, če bi, bi videl da je zadeva iz kitajske trgovina HobbyKing ter poslano z fidji pošto(ems kao), ter da ni stvar debate ddv,carina..Ponavljam imam čisto vest brez mučkarij, ampak ne slovenceljsko ga je treba pohodit ker sigurno je neki mučkal...

V bistvu če izberejo paket v pregled se zgleda teh 2,3eur ne moreš rešit saj vedno obstaja možnost da je na CN obrazcu ter računu fake vrednost..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Nahodni ::

Vprašanje: neko rabljeno reč sem prodal v Singapur. Kupec bi rad navedeno vrednost 100$. Zanima me koliko je zdravo zame, da navedem, da bo šlo gladko skozi našo carino. Koliko so mejni zneski? Zanima me naša carina in tisti zeleni listek, ki ima opcije darilo, drugo, komericalna vrednost... Hvala!

Kaj ima veze naša carina z izvozom? Pri izvozu je našim vseeno pa če gor piše 5eur ali pa 100eur na zapakiranem čigumiju..Dajtve ti plačaš samo v primeru uvoza iz ne eu držav..Torej z tem se bo ukvarjal singapurc...Če se paket izgubi in si mel zavarovano ti bo pošta vrnila toliko kot je navedena vrednost.. Sam bi izpolnil tako kot je.

Nahodni ::

Hvala Mihec, to se sliši super. Sem mislil, da ven tudi carinijo ali te kako drugače mučijo.

ssbb ::

Živjo,

glede na prebrane odgovore vas je tukaj kar nekaj, ki imate že izkušnje z naročanjem iz tujine (zunaj EU). Sama sem prvič naročila izdelek iz Amerike v višini 141 USD (to je znesek z vključeno poštnino). Potem ko sem plačala sem čez par dni dobila mail od eshopworld.com

We need to make you aware that your order has incurred import charges of EUR36.05.
This amount includes all customs duties, taxes and administrative fees.

To make the payment, please click here to go to our secure payment page.
Your login password is: ...

(This Password is valid for 14 calendar days from receipt of this email.)

As soon as your payment is confirmed with us, your order will be dispatched for final delivery. If payment has not been received within 14 days, your order will be returned.

Zanima me ali je to sedaj davek, ki mi ga bodo obračunali naši cariniki? Carine kakor razumem še ne bom rabila plačati ker znesek ne presega 150 EUR. Rahlo sem zmedena kaj moram sedaj to plačati?

Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ssbb ()

ja, po vsej verjetnosti gre za uvozne dajatve (prevdvsem DDV). Ker zadeva ne gre preko carinske pošte bodo oni opravili špedicijo. Načeloma ne bi smelo prit do dodatnih stroškov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

t3hn0 ::

hm...kaj pa dodatni stroski posiljanja carina -> domov?

Danes sem prejel paket iz DX, cena je bila okoli 24eur. Za carino sem dal dobrih 5eur in nato se skoraj 7eur za posiljanje. Skupaj, 11.87eur za carino + posto pri nas. Skoraj polovico paketa -.-
^.^

Ravno govorila z gospodom na carinski upravi. Rekel je da oni s tem nimajo nič, da od njih naj bi dobila v slovenskem jeziku pošto in za plačati 22% vrednosti pošiljke in morebitne stroške.

Jasno mi je še manj kot prej, ker ne razumem kaj točno je teh 36 eur in ali bom potem po možnosti morala plačati še dodatnih 22% vrednosti pošiljke (po vsej verjetnosti z dodatnimi 36 euri).

Lakotnik29: kako veš da zadeva ne gre preko carinske pošte in kje lahko poizvem kako so naračunali teh 36 eur? To je dejansko več kot tretjina vrednosti pošiljke. Sicer pa hvala.

t3hn0: kakši dodatni stroški? ko sem plačala je bilo v teh 141 USD vključenih že 34 USD za shipping and handling.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ssbb ()

Pri uvozu blaga v Slovenijo iz tretje države je potrebno plačati DDV in carino (odvisno od zneska). Ta del gre neposredno državi in je fiksno določen. Da pa do tega pride mora carini nekdo tvoje blago dostavit skupaj z potrebnimi dokumenti.

Če gre zadeva preko pošte Slovenije potem je teh stroškov cc 7€ in takrat kupec dobi poziv da predloži dokumente itd.... Lahko pa enako delo pravi tudi druga špedicijska služba. Recimo če gre pošiljka preko Fedex ali DHL potem oni poskrbijo za dostavo dokumentov in blaga carini. Takšno storitev nudijo tudi nekateri trgovci pri pošiljanju. Recimo trenutno to uvaja Ebay preko global shipping progama. V takšnem primeru oni poskrbijo, da pošiljka pride neposredno do vrat in se kupec ne rabi ukvarjat z carino. Moraš pa seveda njim plačat njihove stroške storitve in DDV/carino, ki jo namesto tebe nakažejo državi.

Glede na napisano sklepam, da gre v tvojem primeru za nekaj podobnega. Kako točno so prišli na 36.05€ pa ti bolj težko pomagam. Verjetno je v temu 22% DDV + kolikor si oni zaračunajo za opravljeno storitev. Kak euro lahko nanese tudi konverzacija valut.

Očitno bo temu res tako ja. Sem mal poguglala eShopWorld.com in opravljajo prav takšno delo kot si ga opisal v drugem odstavku. Bom še malo preverila ampak očitno je to to. Če pa potem ko to plačam in dobim pošiljko dobim še kakšne dodatne stroške carinjenja ali česa podobnega pa res ne vem kaj bom naredila?! Upam sicer da do tega ne bo prišlo :)

z eShopWorld.com nimam izkušenj. Nisem pa še nikoli imel težav z ebay GSP ali z amazonom, kadar so oni opravili carinski postopek. Roba je prišla neposredno do mene brez dodatnih stroškov.

ssbb: postnino sem imel placano iz DX (free shipping), a sem jo vseeno doplacal danes. Ko sem pred 2 mesecema dobil posiljko iz Irana, sem placal samo carino. Tam pa sem placal posebaj postnino.

edit: typos..
^.^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: t3hn0 ()

t3hn0 je izjavil:

ssbb: postnino sem imel placano iz DX (free shipping), a sem jo vseeno doplacal danes. Ko sem pred 2 mesecema dobil posiljko iz Irana, sem placal samo carino. Tam pa sem placal posebaj postnino.

edit: typos..

kaj točno bi rad povedal? če zadevo ureja carinska pošta potem je manipulativnih stroškov cc 7€. Ostalo je potem DDV in carina. Al je pošiljka iz irana ali DX nima veze.

St235 je izjavil:

kaj točno bi rad povedal?

tebi nic, odgovoril sem ssbb o mojem danasnjem placilu.
^.^

aha, dokler ti veš kaj ima to z njenim vprašanjem...

Če katerega zanima odgovor iz carine:

Po naših podatkih, je družba pooblastila neko Irsko družbo, za
sproščanje blaga v prost promet v EU. Blago je ocarinjeno že na Irskem,
zato ga po plačilu uvoznih dajatev, prejmete na dom v notranjem poštnem
prometu. Glede višine dajatev, se morate obrniti na irsko družbo, ki je
opravila carinjenje blaga.

Sicer kolikor sem uspela najti je na Irskem glede carine podobno kot pri nas. Davek je 23%, carina se plača nad 150 € se mi zdi. Tako da dejansko še zmeraj ne vem kako so oni naračunali 36 €. Očitno si zaračunajo še kar precej dodatnih stroškov.

Okapi ::

Kaj tu ni jasno? 22% od 141 evrov je 31 evrov, 5 evrov je pa špediterskih stroškov. Kar je še vedno ceneje kot naša pošta, ki zaračuna 7 evrov (+ ti imaš dodatno delo s pošiljanjem računa + robo dobiš par dni kasneje).

Edina slabost tega vnaprejšnjega plačevanja dajatev je, ker včasih kakšen manjši paket pride čez mejo brez carinjenja, četudi je v njem za več kot 22 evrov robe.

O.

Kar ni jasno je to, da ti ne ločiš med dolarji in euri. In pa to da v konkretnem primeru DDV ni 22%. Pa še kaj bi se našlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Okapi ::

OK, to z dolarji sem spregledal - in mogoče so spregledali tudi tisti, ki so naračunali 36 evrov. Zakaj pa ne bi bil DDV 22%? Tudi če je špediter na Irskem mora AFAIK (oziroma lahko) zaračunati naš DDV, če gre roba k nam.

O.

Pithlit ::

Glih tolk kot ti morajo v Nemčiji obračunat naš DDV ko pri njih naročaš.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

Drugače pa, naračunal so ~23.5€ davka. Ostalo so manipulavni stroški. Kar torej znese ~13€. Ni grozno drago ker moraš upoštevat da je prišlo do prepošiljanja (uvoz na irsko pol pa z 'notranjo' pošto naprej).

Pač je treba take detajle dorečt s prodajalcem preden pošilja.
Life is as complicated as we make it...

darkolord ::

Pithlit je izjavil:

Glih tolk kot ti morajo v Nemčiji obračunat naš DDV ko pri njih naročaš.
Če nemška firma preseže neko določeno količino prometa v Slovenijo, mora pričeti obračunavati slovenski DDV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()
««
17 / 90
»»