» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
4 / 89
»»

Pipi Castro ::

No jaz si bom naročil računalnik iz USA. Cena + poštnina = 2375 usd -> 2850 usd (+20%)
Se pravi plačam skoraj 500 usd za DDV?

LP, Pipi

St235 ::

ja

madmitch ::

Pipi, naroči tako, da ti ne bodo računali še njihovega davka. Men se zdi, da se da skoraj povsod.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Pipi Castro ::

Kako bi pa se to dalo naredit? Mogoče veš...

LP, Pipi

one___ ::

Imam vprašanje. Če je carina samo pri izdelkih v vrednostih nad 150EUR a potem bi bilo brez problemov kupovati tudi izdelke brez certifikata CE ki stanejo okrog 10EUR?
Ali so oznake CE samo na elektronskih napravah?
LP

St235 ::

Tukaj imaš več o CE, ni samo elektronska oprema. Je pa res,d a za široko potrošnjo CE pride do izraza ravno pri elektroniki.

Carina, kot dajatev, ki se zaračuna pri nad 150EUR kot takšna nima nič z tem ali izdelek mora imet oznako ali ne.

Vrednost izdelka namreč cariniki ugotavljajo tako ,da paket fizično odprejo in pogledajo kaj je notri. Če najdejo elektronsko napravo, nedovisno od njene vrednosti potem je pa čzgodbe hitro konec.

Če gre za res manjhen izdelke in se cariniku ne zdi vredno niti embalaže odpirat, pa seveda lahko pride tudi kaj brez CE mimo. Samo tega je zelo zelo malo. Edina svar v zadnjem letu, da ni bila odprta na carini so bile folije za zaslon, ki so bile v kartonski kuverti.

madmitch ::

Pri robi iz ZDA in Kanade niso tako sitni za ta CE certifikat. Ravnokar sem pogledal na par stvari za barko (elektronika, Rayovac svetilke...), ki sem jih dobil iz ZDA in se jih v EU ne dobi, niti eden nima CE znakca nikjer in niso nič komplicirali, prav vljudno so mi zaračunali carino, jaz sem jo vesel plačal in oboji smo bili srečni.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

one___ ::

hvala obema za odgovore.
Edina možnost kako ugotovit če je na izdelku CE oznaka je da vprašaš prodajalca?

turkx90 ::

Da povem še svojo danasnjo izkušnjo s carino. Dobil sem paket, za katerega so zahtevali račun in internetno stran, na kateri sem izdelek kupil.(na listu, ki ti ga pošljejo na dom piše dobesedno to:
Prosimo, da pošljete skupaj s tem obvestilom(pač po pošti ali na email) -račun(v primeru, da gre za internetni nakup, nam posredujte internetno stran oz. izpis dražbe-ebay).

Ker sem jaz že 2 tedna nazaj naročil isto stvar z iste strani, sem jim poslal račun in internetno(četrtek) in ker mi niso v petek odgovorili sem bil siguren da je vse vredu. Danes pa pogledam na email in dobim sporočilo:

Carina vas poziva, da dostavite preverljive podatke o vrednosti (račun).
V primeru nejasnosti se prosimo obrnite na carino (tel. 01/4767759).

Ker pa sem jim prejšnjič poslal iste stvari in je blo vse vredu, sem klical, da mi povejo kašen račun naj še pošljem. Najprej sem 2 min razlagal, kako sem jim jaz poslal že račun in oni so meni nazaj razlagali, da morem poslat izpisek s paypala, katerega so ze dobili. Potem, sem jim koncno dopovedal in mi je gospa rekla, da naj pokličem nazaj čez 15 min.

Klical sem čez 20 min in mi rečejo: Ja gospod vi ste poslal račun, vendar nam niste poslal stran kjer ste to kupil. Tukaj sem ze skoraj popizdu, ker je bil v emailu napisan direkten link do strani s katere sem kupil. In ko mi je končno to uspelo dopovedat, da je to direkten link, mi je odgovorila gospa. Ja gospod mi žal nimamo časa, da bi odpirali vsako intertnetno stran ki nam jo pošljete. Evo tukaj sem skoraj popizdu res... Vprašal sem jo zakaj je bilo prejšnjič vredu, kljub temu da sem poslal samo internetno stran in je rekla ja da očitno je imel kontrolor več časa. In da zdej jim morem poslat print screeen od strani kjer sem to kupu, saj oni nimajo časa odpirat moje strani. Čeprau v navodilih piše, da potrebujejo link do internetne strani, očitno nimajo časa za jo odpret.

Tako da, če bi se kdo rad malo živciral, naj se poskuša kaj zmenit z našo carino.

Daliborg ::

hehe ....a ti jaz povem? ok,

on ma unifromo in drzavno placo....kaj ti pricakujes od njega? Ko njemu ura odbije ga ni denarja da bi on se kaj naredu.....nuff said? Delam z carino vec let in ti iz 1. roke povem "stfu" in naredi in podaj kar ti zahtevajo( razen ce nimas visjega cina od njih).Iz njihovih oci gledano ti potrebujes blago ne oni :P.. Kaj policaju bi tud reku " odpri si voznisko in preber si kako mi je ime" v primeru da bi te vprasal za ime?
Ok, mal sem si te privoscil prosim ne zameri mi ampak zal tako je :)
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

turkx90 ::

Haha, sej ni zamera, ampak v poislanih navodilih piše, pošljite račun in stran. In za presnje 2 izdelka je blo ocitno to dovol. Zdej pa mi reče da oninimajo časa odpirat strani. Pa sej ti rabi vec casa da ti pobere sliko z emaila, kot pa da stisneš na link...

In plus to da mi napišejo da rabijo sliko računa, a so ga ze dobili. Jaz nevem al so tko leni da niti priponke ne pogledajo in niti linkov? Kaj naj jim pošljem potem?...haha...:D

damjan1980 ::

moram napisat eno zanimivo izkušnjo z našo carino :)
torej nabavim cot za 300 usd v usa, dam poslat sorodniku v usa (free shipping), ki je potem to preposlal meni na najcenejši način. btw na tak način sem samo pri poštnini prišparal 62 usd. to je pošta do slovenije in neki stroški, ki si jih ponavadi omislijo paketarji.
2 artikla niso imeli na zalogi in so poslali še naknadno, ona pa potem vse skupaj meni. Račun so napisali skrajno blesavo. Znesek kar je bilo dostavljeno prvič, za 2 artikla (daleč najdražja) je pisalo BACKORDERED in njihova vrednost. naša carina je smatrala da to pomeni skenslan nakup in mi upalila ddv samo na pvotni znesek in seveda brez poštnine, ker je pisalo na računu free shipping :) vseskupaj dobrih 20€ dajatev z stroški vred :)
sicer sem se mislil z njimi kregat da gre za darilo, ampak se mi potem ni zdelo vredno

nuclear ::

Ok eno vprašanje.

Enkrat sem naročil iz Amerike majico po navadni hitri pošti po tleh(ground) in nisem plačal nobene carine.
En tedn nazaj sem naročil iz Amerike majico po air mail(pač sm hotu d hitrej pride), in sem plačal 12€ carine + 12$ pošte + majica.

Mi lahko en razloži? Verjetno air mail?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

darkolord ::

To, da si plačal carino/davek nima nobene veze s tem, da je enkrat šlo "po tleh" enkrat pa "po zraku". Odvisno je od vrednosti artiklov (skupaj s poštnino) in od tega, če carinik tvoj paket sploh odpre ali ne.

nuclear ::

In zakaj bi odprl, če je paket A4 formata pa gor piše Clothing? Aja točno, Grčija, Portugalska.. mhm.. Da ne omenim, da morm za parkink plača 1,40€ po novem v Lubljani. Bandolier banditi.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

darkolord ::

Odpre zato, da preveri, če je v paketu kaj drugega kot stvar zanemarljive vrednosti in ti lahko ustrezno zaračuna DDV in carino.

Parkiranje pa tukaj nima nobene veze.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

jerry88 ::

se pravi edini način da se izogneš ddv in carini je, če dejansko sam prineseš to stvar iz zda v slo..? ka pa če maš recmo prebivališča enega v slo drugega v zda.. pa si iz zda sam seb pošleš v slo? bi to šlo? tnx za info!!

LuGi ::

In kako je to drugace kot ce ti prodajalec iz amerike posle?!

Če prejmes paket ki je bil poslan izven EU in ce carina prestreze paket bos placal ddv + (carina)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Okapi ::

No ja, obstaja tudi začasni uvoz, drugače pa carino in DDV plačaš tudi, če sam prineseš, če te carinik dobi.

O.

St235 ::

Razlika je, da če je nekaj poslano s strani fizične osebe drugi fizični osebi. Potem mislim, da so zneski lahko malce višji. (ranga 40€ za ddv).

Tvoje prebivališče nima veze z carinskimi dajatvami. je pa možen začasni uvoz če kot tujec pripotuješ v RS.

Če robo prineseš sam v kovčku potem, so zneski pri katerih se obračuna DDV spet okol 40€. Če robe ne prijaviš si seveda kazensko odgovoren če te dobijo.

jerry88 ::

waaaaa :( kera bedarija.. se pravi da edin način da se izogneš carini je da probaš sam prnest v državo, pa upaš da te ne ustavjo.. drugač sploh ni možn.. tut če bi recmo firma v ameriki poslala paket firmi v sloveniji bi isto blo? a je kak drugačen način? ne a? tnx za info!!

St235 ::

Malce pretirano ampak to je isto kot da bi hotel vedet na kakšen način ukrast avto brez da te dobijo.

Za vsako stvar, ki jo kupiš moraš plačat DDV. Če to kpuiš v trgovini v RS, potem je DDV v ceni, enako velja za EU. Na artikle izven te cone se pa DDV plača ob uvozu.

Okapi ::

Če robo prineseš sam v kovčku potem, so zneski pri katerih se obračuna DDV spet okol 40€.
Ni čisto tako. V kovčku prinesena oblačila in obutev, kozmetika in še nekatere reči se, v zmernih količinah, štejejo za osebno rabo in so oproščeni carine, ne glede na njihovo vrednost. Skratka, če po pošti dobiš čevlje za 300 evrov, boš plačal dajatve, če jih prineseš s seboj v kovčku, pa ne.

O.

s1m0n ::

Kolko se jaz spomnim v Nemčiji (Frankfurt letališče) je 430€ prosto (pod 15let 175€) vse kar je nad se plača davek in še kaj če ne prijaviš :)

Okapi ::

Ja, tehnično je res 430 evrov (na cestnih in železniških prehodih pa 300 evrov), ampak za oblačila in obutev, če ni ravno originalno zapakirano, cariniki ne zahtevajo dokazil, da so kupljena v Sloveniji. Sicer imaš takoj za več kot 430 evrov robe v kovčku ali nahrbtniku, in bi to, strogo gledano, moral prijavljati pri izstopu iz države, oziroma dokazovati poreklo z računi, da ti ob vrnitvi ne bi carinili;)

O.

Volk| ::

ni bil včasih znesek do 22€ oproščen carine in davka nad 22€ pa so te opalili?
Ne spremljam več zadeve, pa ne vem če so znesek povečali?!
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

s1m0n ::

Poštni in osebni uvoz ni enako!

urosh ::

@Volk|: nad 22 (ali 25€) je DDV, nad 150€ pa še carina... V znesek se upošteva tudi poštnina...

Volk| ::

aha, ok, hvala za info.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

stegy ::

Če koga še zanima uradni odgovor carine glede CE oznak:


Datum: 30.8.2011

Zadeva: Oznaka CE pri uvozu blaga nekomercialne narave

Spoštovani gospod ...

zanima vas kako je s preverjanjem oznake CE kadar uvaža tehnično blago fizična oseba po pošti .

Carinski organi izvajajo nadzor nad varnostjo proizvodov, uvoženih iz tretjih držav v skladu z Zakonom o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti (Uradni list RS, št. 17/2011), le v primeru vnosa pravnih oseb, samostojnih podjetnikov in posameznikov, ki samostojno opravljajo dejavnost. V takšnih primerih gre za uvoz v komercialne namene.

Blago nekomercialne narave (blago za osebno rabo) je v carinskih predpisih definirano kot blago, ki se predloži v določeni carinski postopek priložnostno, ter katerega narava in količina kažeta, da je namenjeno za zasebno, osebno ali družinsko uporabo prejemnikov oziroma oseb, ki ga prevažajo. V primeru, da gre za blago za osebno rabo carinski organ ne preverja oznako CE. Ali je določeno blago nekomercialne narave, presoja carinski organ ob vsakem posamičnem uvozu glede na vsakokratne okoliščine uvoza.

Tudi pri uvozu blaga nekomercialne narave po pošti velja, da carinski organ ne preverja oznake CE.

St235 ::

Stegy, a bi blo možno dobit original tega odgovora? torej z podpisom in vsem, ker tole je že tretje uradno stališče, pa vsak mal po svoje pove.

stegy ::

Tole je copy paste iz dopisa. Zgoraj je še glava, spodaj pa lep pozdrav in podpisniki.
Ali lahko odložim na SLOTehu datoteko (JPG)?

Steinkauz ::

Daš na shrani.si pa je

ismon1 ::

Pa link do shrani.si sem, to bi blo super!!! :)

A lahko kdo pove, če bom imel s tem izdelkom kaj težav pri uvozu?:
http:
//www.chinavasion.com/android-tablets-pho...

turkx90 ::

s tem bos imel tezave ja in še telefon ni vreden tega denarja. Mislim ponavadi take stvari nimajo CE oznake

ismon1 ::

Zakaj bom imel težave?
Saj je @stegy zgoraj prilepil odgovor carinika, da za lastno uporabo CE ni potreben. Sicer mi je prijatelj povedal, da so kopije iPhona nazaj pošiljali zaradi tega ker so kopije. A ta model bo imel ta problem?
A mi lahko prilimaš boljšo ponudbo, če ta telefon ni ok? :)
hvala

Okapi ::

Ni CE vse, kar gleda, ali ne gleda, carina. Pri vseh zadevah, ki imajo radijski oddajnik, gledajo frekvence in moč - tudi pri zasebnem uvozu. Zasežejo seveda tudi vse ponaredke, ki jih odkrijejo.

O.

Venomus ::

Mene samo nekaj zanima glede carine, če bi mi lahko kdo odgovoril...

Ko ti naprimer na carini odprejo pošiljko in potem ko jim pošlješ original račun, ali oni potem to za silo zapakirajo in pošljejo naprej, k meni domov, ali je potrebno osebno dvigniti paket po tem?

darkolord ::

Majo svoj selotejp. :)

(Pošljejo naprej)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

stegy ::

Povezava do dokumenta (JPG) - Preverjanje CE oznak
Dopis CE Oznake

Osebni podatki so pobrisani.

turkx90 ::

Nekaj me zanima.

Če mi paket ustavijo na carini in potem jim pošljem račun, kateri ne presega 20 evrov, mi potem oni zaračunajo se dodatne stroske postnine do mene ali je vse zastonj?

Tody ::

plačaš pregled vrjetno 5 eur

turkx90 ::

Kljub temu, da so oni predmet brezveze odprli? Mislim sej je možno, samo se mi zdi neumno, glede na to da je moja poštnina plačana do doma.

LuGi ::

Če ne preseze ne plačas ničesar tudi carinskega postopka

turkx90 ::

Koliko pa je spodnja meja za ne placat carine?

BladE_ ::

stegy je izjavil:

Povezava do dokumenta (JPG) - Preverjanje CE oznak
Dopis CE Oznake



Končno, zanesljiv podatek.... Hvala!
Akcija - Reakcija

Looooooka ::

Heh...jst sem pa ravno naredil eno bedarijo(sm skor 100%).
Namrec...narcoil sem ene stvari iz ZDA in pac dobil posto od carine.Ker sem pac ze vnaprej racunal na dodatni nateg carine, plus ddv sem kar lepo poslal potrdilo s spletne strani, kjer sem kupil in pa url do izdelkov.Po tem, ko sem ze poslal email sem si se enkrat pogledal tale papir s carine.Opazil sem, da na njemu pise samo vrednost izdelkov v $.Pod postage and fees so gospodje lepo pustili prazno.No...na potrdilu, ki sem jim ga jaz poslal(email kot attachment...) pa lepo pise ta ista cena + 70 eur postnine.
Res, da ne bom umrl ampak, kar se tice prihodnosti...kako oni zaracunajo to postnino ce jim nikjer ne pise?Grejo pogledat na spletno stran, ki si jim jo poslal in dodajo izdelke v kosarico...se "je****" s celim postopkom dokler ne vidijo koncne cene s postnino ali majo neko default vrednost, ki jo dodajo tej ceni?
Tole medvedjo uslugo bi jaz pac lahko lepo preskocil in rekel, da nimam vec emaila.
Se komu kaj sanja kako je s temi zadevami? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Steinkauz ::

Če ne daš računa ti oni približno ocenijo. Lahko da pasaš boljše, lahko slabše.
BladE to glede CE pa je tko. En bi mogu vprašat kako je s fizično osebo brez CE, naprava pa kak telefon.
Ker za telefone in podobno mislm da zaradi nečesa drugega težijo.

St235 ::

To z CE je jara kača, ki nima konca. tole zgoraj je samo eno v seriji menenj, ki pa so si med sabo nasprotujoča. Malce prebrskaj forum pa boš našel vsaj tri uradne odgovore, ki vsak po svoje razlagajo CE.

Max znesek brez DDV je 22€.

Carina od tebe zahteva da jim dostaviš vse relavantne podatke in si tudi odgovoren za pravilnost teh podatkov. Torej ko oni od tebe hočejo vrednost izdelka in poštnine, si jim ti dolžan to pošteno sporočit. Če posumijo, da tvoji podatki niso pravilni grejo preverjat in če ugotvijo odtopanja, lahko dobiš zraven že položnico.

Denis89 ::

Pozdravljeni

Jaz bi pa vprašal naslednje:

Imam kolega v ameriki, ki bi mi rad poslal 5 Iphonov, da bi jih kasneje tukaj prodal. Cena enega je cca 350$ Torej če mi jih pošlje 5 je to 1750$.
Za prevzem pošiljke bi mogel plačat poštnino DDV in še carino na vse skupaj torej 1750$+poštnina+DDV+Carina ali je DDV še polek na carino?

Koliko bi to na koncu koštalo? Oz. kako bi se mu to najbolj splačalo do mene dostavit? razen, da bi probal it sam z letalom.

LP Denis
««
4 / 89
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4187 188 189 190 )

Oddelek: Loža
94501558142 (2899) hotig
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9018681 (669) darkolord
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15323033 (10162) Tidule
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499517 (54378) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11030307 (26875) Fritz

Več podobnih tem