» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
50 / 89
»»

m3k ::

...Nimam pojma kako naj bi se ti nek dobropis upošteval pri carinski vrednosti

Ni bil ravno dobropis, šlo je za kupon za popust na Aliexpress-u, s katerim sem si znižal ceno izdelka pod 22 EUR, pa ni šlo skozi pri carinskem pregledu. :(

Pithlit ::

Si jim poslal račun? Je na njem pisalo da si za artikel plačal manj od 22€? Pol spiši pritožbo.

Pa še račun nalimaj sem, da vidimo. Da ne bomo slame mlatili.
Life is as complicated as we make it...

m3k ::

Poslal sem jim to (seveda posnetek cele strani)



in pa screenshot iz mobilne aplikacije

Okapi ::

"Slabo" so to napisali pri Aliexpressu. Ker ni jasno napisano, da tisti 1 dolar iz kupona ni tvoj. Lepo piše - cena 22,51 evrov, popust nič %. Podobno, kot če bi nekaj plačal delno iz kreditne kartice, delno pa iz denarja s paypalovega računa. Šteje se oboje skupaj.

O.

darkolord ::

Ja, tisti kupon služi kot način plačila dela kupnine, cena blaga je pa ostala enaka.

mailer ::

Koliko imate kaj sreče s carino pri nakupih kitajskih telefonov? Vedno plačate davek ali se kdaj zgodi, da pride pošta direktno do vas?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Magic1 ::

@m3k: v takem primeru jim v štartu pošlješ le potrdilo paypal plačila.
Magic

m3k ::

Aliexpress ne omogoča plačevanja prek Paypal.

matobeli ::

Ja potem pa izpisek iz kartice, pa magari en screen brez cene iz alija

SaXsIm ::

Prosil bi, če bi mi kdo pomagal z informativnim izračunom za nabavo enega rabljenega elektronskega inštrumenta (klaviature) iz ZDA.

Cena je 1000 USD, poštnina cca 100 USD.

Od oka sem računal na nekje 300 EUR, je to to? Prosil bi za vse postavke (carina, DDV). Hvala!
SaXsIm

darkolord ::

Če uporabimo junijski tečaj EUR-USD 1,1279:

- Carina 3,2%: 31,21 EUR
- DDV 22%: 221,42 EUR
- Zahtevno carinjenje e-poslovanje: 13 EUR

Skupaj: 265,63 EUR

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Evo, hitra primerjava za našo (po splošnem prepričanju 'pogoltno') pošto:

Pride paket na carinsko pošto... pošta zahteva dokazila (račun), naslednji dan zadevo dostavi, plačaš tiste par € ekstra. Simpl.

Pride paket na DHL... DHL zahteva:
- Davčno
- Slovenski naziv blaga
- Pooblastilo za zastopanje v carinskem postopku
- Spletno povezavo do trgovine (tukaj nastane problem za karkoli kar ni kupljeno prek trgovine, kot v mojem primeru)
- Dokazilo o nakazilu/plačilu v tujino (zdaj pa jim ti to daj v primeru plačila s "paypal balance")

... in tako moj paket že tretji dan čepi na DHL-u v Ljubljani, jaz ne vem kako jim podat "dokazilo o plačilu v tujino" (dostavila sem jim vse možne screenshote paypala... in seveda račun), oni ga pa še kar zahtevajo.

Jap, Slovenska Pošta je bad, bad, bad... Majkemi, zakaj oni lahko brez vseh teh kolobocij opravijo carinski postopek?!? Dam 20€ samo naj DHL preda zadevo pošti, pol pa še pošti dam tistih par € za njihove usluge!
Life is as complicated as we make it...

darkolord ::

DHL včasih hoče tudi tehnične podatke o blagu:

Pithlit ::

A celo? Komplikatorji!

Pravkar se je pa izkazalo da oni sploh še ne vejo da je paypal prenovil UI. Hočejo imeti stari izpisek (da vidimo če bo "old account view" zadovoljil njihove potrebe - ni čisto enak tistemu kar oni hočejo).

Pa počasni so... bi pričakovala neko ažurnost s strani referenta ki se ukvarja z določeno stranko kjer se pojavijo problemi ki jih je treba sproti reševat, ne pa en mail na 2-3 ure (s tem da je treba včasih bit siten pa jih pobarat kaj se sploh dogaja).
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Pithlit ::

Mogoče sem paranoična... ampak to da hočejo tako goro podatkov (ki s samim carinskim postopkom nimajo nič) pa da me klicarijo s skritih številk (in ko se ne oglasim zahtevajo da jih jaz kličem) me ne navdaja z groznim zaupanjem.
Life is as complicated as we make it...

matobeli ::

DHL res sam komplicira, ampak je cenovno ugoden.

UPS je po drugi strani dražji ampak se res potrudijo za stranko.

Sila neugodne zadeve :P

darkolord ::

Jaz sicer z DHL večinoma na firmo naročam, pa dobivam obvestila ponavadi vnaprej (torej, ko je pošiljka še na poti v Slovenijo), tako da gre ta postopek potem res hitro skozi. Večinoma celo najprej dostavijo robo, formalnosti pa zaključiš naknadno.

Pithlit ::

Cenovno ugoden? Čudna definicija... plačala sem 30EUR za pošiljko iz HK (prek navadne pošte bi bila zastonj). Poslano je bilo 26.5. zdaj smo pa 7.6. tko da na cajtu nisem pridobila ravno veliko (definitivno ne tolk da bi blo vredno 30EUR pa živce ki so mi jih odjedli). Aja, pa pošiljke še vedno nimam... je pa bila, po zadnjih informacijah, "pravkar oddana v nujni postopek". Me zanima kolk bo ekstra za doplačat (poleg DDV - ker se nekateri pritožujejo nad unimi 4EUR ki si jih pošta prilasti).

Ne vem če me DHL še kdaj vidi...

*edit* ironija v vsem tem je pa da mi je poštar ravnokar dostavil DHL paket (pač en drug).
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

darkolord ::

Me zanima kolk bo ekstra za doplačat (poleg DDV - ker se nekateri pritožujejo nad unimi 4EUR ki si jih pošta prilasti).
Mislim da 10 EUR.

Glede hitrosti se pa res nimam za pritoževat - mislim, da zna malo dlje trajati za fizične osebe in moraš najprej poravnati stroške in dajatve.

Tole je moj rekord:

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

No, evo... in pol se folk nad PS pritožuje.

Frima glih nisem... s.p. pač.
Life is as complicated as we make it...

matobeli ::

Ponavadi imajo pravni subjekti pogodbo sklenjeno z UPS/DHL/... da ti direktno dostavijo in nato naknadno plačaš vse, tukaj se pozna pri hitrosti. Ni pa nujno, če ni "pogodbe" tudi pravne osebe čakajo in čakajo.

Qcube ::

Ta DHL je katastrofa, sem imel enake probleme za artikel ki je stal 25€ sem plačal skupaj dodatno 40€(poštnina+stroški+davek, torej skupaj 65€), ker sem želel prejeti paket čimprej, pa še postopek ni bil nevem koliko hitrejši kot če bi poslal registered airmail. Definitivno ne naročam več preko njih.

Pithlit ::

Evo. 15€ hočejo imet. Tukaj pa folk joka nad 4€ ki jih zaračuna pošta.
Life is as complicated as we make it...

lopov ::

Kot rečeno -- gre za "odnos", ki ga imaš z DHL. Kot firma veliko uvažamo z vzhoda in imamo za manjše/lažje letalske pakete zelo ugodne pogoje, res pa je, da imamo te zadeve večkrat v tednu. Po pogodbi DHL opravi praktično vse, preden sploh prispe, večinoma izpolnjujem dispozicijo isti dan ko je v dostavi. Recimo danes smo prejeli paket, ki je bil še včeraj v HongKongu, odposlan pa v nedeljo po našem času. Minimalna bančna garancija je 12 EUR, potem pa vse ostalo (stroški carinjenja, DDV) ...

Kot fizična oseba do teh "bonbončkov" ne morem in se jim izogibam. Ponavadi je tako, da dokler se ne srečaš z vsemi postopki ob naročanju niti ne veš, kaj vse te čaka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

miko22 ::

Če se pritožujete na DHL še niste imeli "sreče" poslovati z GLS. Bi imel kar nekaj sočnih.

mailer ::

Za pošiljanje je dhl drag ko žefran. Sem klical za pošiljanje paketa v nemčijo cca 2kg (doa matična plošča)in mi ponudi ceno 200+ EUR s tem, da bo jutri pošiljka tam, rečem, da je predrago in vztraja, da povpraša za popust in me pokliče čez 10 minut in ponudi ceno cca 150EUR. Sem šel na našo pošto in poslal v DE za okoli 20EUR. Carina bi pa lahko tudi obvestila po smsu naslovnika naj dostavi dokazilo o nakupu, ne da računajo za razne postopke xx EUR. Na veliko pošiljkah, tudi iz kitajske je na paketu poleg naslova tudi telefonska števlka ali pa sem to slučajno videl na nekaterih paketih.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mailer ()

matobeli ::

ali pa če bi kar lahko v njihovo spletko vpisal tracking preden pride, poslal račun, dobil virtualno položnico in plačal. če je pač karkoli izven normalnega pa ročno preverjanje. tiste dva eur za upn in pošiljanje obvestila je čist brezveze.

Kaj ::

To cariniki kar random pregledujejo pakete ali kako? Sem naročil en mali fiksni objektiv s kitajske in zdaj držim pesti, da ne odprejo :P

Pithlit ::

'Cariniki' pregledajo vsak sumljiv paket.

Sumljiv je lahko zaradi velikosti, teže, glupo izpolnjenega CN22 (najbolj pogosto)... bilokatero kombinacijo vseh teh. Al pa ima 'carinik' slab dan, mu šef teži, se mu preprosto lušta... in tako dalje. Torej, ja, precej na random. Na 'uč' pa tko... če si naročil s kitajske si lahko ene 99% ziher da je CN22 narobe izpolnjen in te bo carinska pošta pobarala po dokazilih - razen če je paketek res lahka in majhna kuverta.
Life is as complicated as we make it...

MIHAc27 ::

Jaz se strinjam z Pithlit. Če je zadeva majhna in male vrednosti, se ne rabiš sekirat. Če je velik paket bodo verjetno odprli, tudi če je male vrednosti.

Če je majhen in drag..pa kakor bo.

Pithlit ::

Mja no... kake 20 gramske tablice zlata v uni mali mehurčkasti kuverti verjetno niti povohal nebi :P
Life is as complicated as we make it...

GPUpoweR ::

Na ebayu sem naročil izdelek v vrednosti 42,13€ (pisalo je, da se nahaja v UK - to sem iskal, da je iz Evrope, da ni carine ipd.)

V ponedeljek pa dobim pošto iz carine, da je prišlo blago iz Singapurja...pošljem screenshote od nakazil ter iz ebay-a na
a) preko spleta https://carinska.posta.si (čas obravnave 1-3 dni, cenovno ugodneje)

in danes dobim na dom - pošto ter za plačilo 15,85€ (izdelek vreden 42,13€)

    8,8€ DDV


    1,03€ Vplačilo UPN z OCR


    4,918€ Obračun dajatev 1 (22-50€, do 5 artiklov) e-poslovanje


To je cenovno ugodno?
Kaj naredeti nazaj? Poleg tega, da prodajalcu dati negativen feedback...?

Pozdrav

Pithlit ::

Od prodajalca zahtevaj povrnitev dodatnih stroškov... če je res trdil da pošilja iz UK. Ker, smo že večkrat ugotovili da je bil izdelek pravilno opisan le da je kupec površno bral ali bil nepoučen o določenih evropskih teritorijih ki dejansko niso v EU (čeprav se na prvi pogled vidi kot da so). Link?

In ja, je cenovno ugodno. Bi raje dal 15€ DHL-u (+ en kup živcev)? Poleg DDV, seveda. Izvoli.
Life is as complicated as we make it...

GPUpoweR ::

Sem pisal prodajalcu najprej za povrnitev stroškov ja.
link
Ok. 4,91€ (več kot 10% vrednosti izdelka) za storške...meni se je zdelo veliko.

Pozdrav!

Magic1 ::

Plačaj teh 16€ in jih preko ebaya od prodajalca zahtvaj nazaj.
Magic

pirlo ::

Seveda je veliko, samo na žalost cenejše opcije ni. Zdaj, če DHL še 3x bolj lupi, ne pomeni, da je Pošta Slovenije poceni.
V EU ni carine pa so carinike nekam morali dat... naj***** pa pač mi :). Plačaj pa pozabi... verjetno še je vedno ceneje kot, če bi pri kakšnem slovenskem prodajalcu kupil.

Pithlit ::

"Items are shipped from Hong Kong using Airmail, reach most of the countries within 16 to 29 business days."

Po mojem bo težka... Še vedno imaš sicer argument da je "item location: Birmingham, UK" ampak argument ima tudi prodajalec... Probaj, izgubit ni kaj.
Life is as complicated as we make it...

GPUpoweR ::

Vem, da je ceneje kot pri nas...samo če bi hotel izven Evrope bi lahko našel tudi cenejšega prodajalca...

@Pithlit
- če jaz označim to, potem nima kaj, da mi ven vrže tega, ki ga pošljejo iz Hong Konga. S tem ko jaz tu označim se ravno znebim vseh teh...oni so zaj***** (verjetno namerno) pri oglasu, jaz pa s tem, da si nisem vsega prebral...

Magic1 ::

Pithlit, tisto kar piše v gori teksta na koncu descriptiona nima nobene osnove, če je jasno napisan item location. Sem 99% da bo dobil stroške povrnjene v tem primeru, če jih bo zahteval.
Magic

Pithlit ::

GPUpoweR je izjavil:

Vem, da je ceneje kot pri nas...samo če bi hotel izven Evrope bi lahko našel tudi cenejšega prodajalca...

@Pithlit
- če jaz označim to, potem nima kaj, da mi ven vrže tega, ki ga pošljejo iz Hong Konga. S tem ko jaz tu označim se ravno znebim vseh teh...oni so zaj***** (verjetno namerno) pri oglasu, jaz pa s tem, da si nisem vsega prebral...

Če označiš tole včasih še kar meče ven razne kitajce. Ne se zanašat.

Poleg tega ogromno kitajcev uporablja dropshipping. In ja, včasih pride do zavajanja (kot v tvojem primeru). Saj ti vrne keš, pa je... mu daš pol tiste zvezdice in se lahko oba prepičujeta da je bil dil fer.

@magic1: ne vem... obe strani imata argumente na katere se lahko zanašata. Drugače pa ja... če bo moral ebay razsojat bo verjetno razsodil v korist kupca.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

GPUpoweR ::

Vem ja...samo so ceremonije...po nepotrebi.

Ven mi vrže kitajce, ker namerno nastavijo "vabo"...no upam, da dobim denar nazaj. :)

perci ::

Kitajci pač računajo, da večina ne bo komplicirala pri plačilu ddv in se ne ukvarjali s povrnitvijo stroškov od prodajalca.

Verjetno je ta računica utemeljena in se jim izide, tudi če posamezen kupec te stroške potem zahteva nazaj.

GPUpoweR ::

Verjamem. No upam, da dobim to nazaj...cent na cent palača... :)

MIHAc27 ::

GPUpoweR je izjavil:

Verjamem. No upam, da dobim to nazaj...cent na cent palača... :)


Tole so Kitajčki res grdo naredil... moreš bit kar pozoren, da opaziš spodaj.. Will ship from HK. Plačaj in se potem pritoži, kot so rekli. Če rata, rata.

matobeli ::

Pa potem poročaj, če ti vrne je verjetno to stalna praksa. Bi se dalo malo izkoristiti >:D

kixs ::

MIHAc27 je izjavil:

Jaz se strinjam z Pithlit. Če je zadeva majhna in male vrednosti, se ne rabiš sekirat. Če je velik paket bodo verjetno odprli, tudi če je male vrednosti.

Če je majhen in drag..pa kakor bo.


Okoli novega leta sem dobil "velik" paket iz Azije - od oka 50x40x40cm, tezek cca 8kg - nobene carine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Domobrancek ::

Pozdravljeni. Danes sem dobil od carinske službe, da jim moram poslati potrdilo o ceni nekega paketa. Cena je bila 47$ teža paketa pa 0.7kg. Kakšne stroške lahko pričakujem -_-? Sigurno je na to že kdo podal odgovor ampak se mi res ni dalo vsega tega brat..se opravičujem.

mailer ::

47$*0.22% DDV + stroški postopka. Nekdo je na prejšnji strani omenil, da pregledujejo pošiljke z rentgenom. Ali ima takšno pregledovanje kakšen vpliv na elektroniko (telefoni, tablicem, ure,...)?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

bosmla ::

Ne, se foto negativ(za mlajse) na letaliskem rengenu ne utrpi posledic.

MIHAc27 ::

kixs je izjavil:


Okoli novega leta sem dobil "velik" paket iz Azije - od oka 50x40x40cm, tezek cca 8kg - nobene carine.


Ni bilo nobenega znaka odpiranja? Tudi možno da so samo fliknili čez rentgen, nič zanimivega videli in lepo spustili. Ni nekega 100% pravila. Lahko odprejo paket z 1 SD kartico za 5€ ali pa spustijo čez 100kg slona...
««
50 / 89
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4187 188 189 190 )

Oddelek: Loža
94501556809 (1566) hotig
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9018639 (627) darkolord
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15322974 (10103) Tidule
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499439 (54300) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11030280 (26848) Fritz

Več podobnih tem