» »

Vista zbira veliko podatkov o uporabniku.

Vista zbira veliko podatkov o uporabniku.

CoolBits ::

Servisi in produkti v visti, ki zbirajo podatke so:

Activation, Customer Experience Improvement Program (CEIP), Device Manager, Driver Protection, Dynamic Update, Event Viewer, File Association Web Service, Games Folder, Error Reporting for Handwriting Recognition, Input Method Editor (IME), Installation Improvement Program, Internet Printing, Internet Protocol version 6 Network Address Translation Traversal, Network Awareness (somewhat), Parental Controls, Peer Name Resolution Service, Plug and Play, Plug and Play Extensions, Program Compatibility Assistant, Program Properties—Compatibility Tab, Program Compatibility Wizard, Properties, Registration, Rights Management Services (RMS) Client, Update Root Certificates, Windows Control Panel, Windows Help, Windows Mail (only with Windows Live Mail, Hotmail, or MSN Mail) and Windows Problem Reporting are the main features and services in Windows Vista that collect and transmit user data to Microsoft.

Seveda vsak servis ali program zbira podatke, ki jih sam rabi za delovanje... ko pa MS vse te podatke zbere skupaj + IP številko, dobi pa po mojem mnenju že kar zanimivo sliko o uporabniku...

Zanimivo branje:

http://news.softpedia.com/news/Forget-about-the-WGA-20-Windows-Vista-Features-and-Services-Harvest-User-Data-for-Microsoft-58752.shtml

Mr.B ::

Dosti da brskaš po googlu, pa dobijo isto sliko...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

CoolBits ::

Nekaj že dobiju na googlu ja ampak ne, kakšne igre imaš inštalirane, katere gonilnike iščešin katere imaš že inštalirane, kakšen tip omrežja imaš, router, katere programe uporabljaš, kolko imaš uptime... :)

Phoebus ::

Ja kul, bodo pa vedeli da 75% lastnikov kartice XY z gonilniki YY pri uptajmu nad ZZ v omrežju tipa QQ dobi blue screen. In bodo lahko odpravili; ti pa ne boš nikoli vedel da ti glih ta drajver glih pod temi pogoji za glih to kartico dela blue screen.

>>><<< ::

To se lahko izvede na bolj preprost način kot pa tisti, ki je zgoraj omenjen. Sicer pa to ni vdor v zasebnost, da ti vohljajo kaj delaš?

CoolBits ::

Je vdor v zasebnost ja in ti to sprejmeš z tem ko sprejmeš licenco...

Well, it's written in the Vista license agreement. "By using these features, you consent to the transmission of this information. Microsoft does not use the information to identify or contact you."

Če bi se šlo sam za bluescreen-e ni problema ampak podatki potekajo tud, ko je vse ok :)

Mr.B ::

En dober FW med Računalnikom in svetom, pa boste videli, kaj vse gre čez.
Lahko takoj izvem kdaj kdo igrico prižge, kdaj kdo odpre word, kdaj kdo tipka po googlu, itd.. Tako da najbolj očitne zadeve so najtasimple, to da ti naštejejo servise, je pa zgolj metanje peska v oči.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

netanyahu ::

Nikakor ne zagovarjam Microsofta, ampak tale tvoj "članek" je popolnoma brezvezen. Jasno je, da mora strežnik vedeti, katero napravo imaš, če zahtevaš, naj poišče gonilnike, ipd.
1
2

CoolBits ::

Seveda je jasno da mora MS-je strežnik vedet kaj potrebuješ...:) problem je v tem, ker se ti podatki zbirajo...

But could Microsoft turn the data it has collected against you? Of course, what did you think? "Microsoft may disclose personal information about you if required to do so by law or in the good faith belief that such action is necessary to: (a) comply with the law or legal process served on Microsoft; (b) protect and defend the rights of Microsoft (including enforcement of our agreements); or (c) act in urgent circumstances to protect the personal safety of Microsoft employees, users of Microsoft software or services, or members of the public," reveals another excerpt.

And you thought that it was just you... and your Windows Vista. Looks like a love triangle to me... with Microsoft in the mix.

Mr.B ::

Ma dej no. Potem ukini bookmarke, favorites, history, indexing file sistema, mail filte, spam filtre, .......
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

CoolBits ::

Ja in tudi nehaj poganjat igre in programe... oz še bolje... kar nehaj uporabljat windows :D

AndrejS ::

Raje nehaj uporabljat vso elektroniko... ker je to zlo >:D

Mr.B ::

CoolBits, vse kar je našteto dela tudi pod Linuxom...
In da ko imaš vklopljen mobitel, se točno ve kje se nahajaš, Provajder ve tvoje gibanje, za par mesecev, in iz tega lahko naredi kompletno sliko, kaj rad počneš, in ti iz tega profila pošlje reklame, ki so samo tebi namenjene...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

'FireSTORM' ::

Ni vdor v osebne podatke ali česarkoli. Zato ker ko kupiš licenco in jo sprejmeš se strinjaš da to dovoliš.
Drugo je če ti kdo scracka geslo in na tak način dobi tvoje podatke. Ali pa če te Microsoft nebi upozoril na to, pa čeprav je drobni tisk.

Vdor v zasebnost je piratom ker niso kupili in sprejeli licence >:D

Edit: ko se ravno prerekata kaj nehat uporabljat sta naštela že miljon variant.
Ne uporablat interneta pa bo ane?
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Mr.B a pod linuxom tud?? Mislim, da nisi prebral članka oz morda površno....
Kot prvo kam naj bi linux pošiljal vse te količine podatkov po tvojem?? Zdej pa še reči, da vse distribucije na isti server...:)
kot drugo, ko js naredim apt-get na linuxu ne pustm tam cele zgodovine mašine ampak sam IP in zahtevo za paket...
tretje... preberi še kaj. :)
Pa nebi raje mešali linuxa v to debato, ker je razlika prevelika, lepo prosim...

Mr.B ::

CoolBits, torej trdiš da Vista pošilja podtake. Dej bodi resen MS ravno zanima, če je deset miljonov najstnikov bralo porn, itd...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

CoolBits ::

Al jih zanima al ne ni važno... problem je, da se ti podatki na veliko zbirajo in hranijo pri njih... kar se mi pa ne zdi prav...

'FireSTORM' ::

Saj te nihče ne sili v nakup viste. Če tega nočeš je pač ne kupiš. Ni pa pravično da o tem uporabniki niso na veliko upozorjeni. Ampak saj veš, preden skleneš pogodbo jo preberi ;)
Those penguins.... They sure aint normal....

noraguta ::

hmmm strokovnjak coolbits , vidim ,da si naredil temeljito analizo.
kaj pa pošilja control panel in na kater naslov?
sigurno si naredil temeljito analizo med tvojo domačo visto in zlobnimi ms strezniki.
pomagaj nam. zazeljeno bi bilo , če še pridodaš kdaj te vista ne opozori ,da bo komunicirala za zlobnimi strezniki in v katerih primerih nas opozori.

mogoče še priložiš skripto za konfiguracijo iptablesov ?
sajse da to mogoče rešiti tako? ali potem vista dela 43% počasneje in rabimo Dx10 grafično kartico tr 5gb pomnilnika?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

CoolBits ::

Nisem jaz noben strokovnjak.... sem pač dobil članek (link v prvem postu, če si ga zgrešil), ga prebral in posredoval vam :)
Itak se že od nekdaj ve, da windows pošiljajo razne podatke na MS... ampak pr visti pa zgleda že mal pretiravajo...

SmeskoSnezak ::

A je to kakšna teorija zarote?!?

Me pa res zanima, zakaj za boga bi MS si delal stroške, da bi kupil oz. imel terabajtne strežnike za špijonažo _userjev_ in zaposlenih enih milijon kitajčkov, ki bi vse podatke sproti pregledovali?!? >:D :D

Daj si resno prebrat, kaj točno kateri program pošilja. MSDN je obsežna zbirka, kar tam lahko začneš. Tiste ničle pa enke (error msg, itd.) pa so bolj kot ne za povezavo veliko online services-ov. Mikrosoft bore malo osebnih podatkov dobi od tebe, kaj šele tvoje navade. Komu se pa da ukvarjat z več kot milijardami uporabnikom?!?

"Yeah, I'm (MS) making an evil empire, where every (internet) step of you will be monitored and noticed. You'll pay for everything you've done wrong! BWahahaha". :D

Get serious! :\
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

Sn si prebral zdaj tisti tvoj zgornji zloglasni članek. Čista paranoja in teorija zarote. Kje so kakšni proti-argumenti oz. dokazi za resničnost pošiljanja osebnih podatkov? A veš, da vsaka EULA ne more in ne sme biti nad zakoni? Mogoče ne veš oz. ne poznaš USA amandmaja, ki govori o posameznikovi svobodi in vdiranju v zasebnost? Če bi torej to potemtakem bilo res in bi se to dokazalo (verjamem, da bi se kar hitro... saj MS nima zaposlenih genijov oz. si ne lasti vseh programerjev sveta), bi MS hitro propadel, saj bi ga tožilo (nimam pojma, ugibam) večina civiliziranega sveta, ki si lasti računalnik z bilokakšnim njihovim produktom. Mnja, človek si zmisli svašta... :\
@ Pusti soncu v srce... @

napsy ::

Zbiranje in pošiljanje podatkov Microsoftu brez vednosti uporabnika pravno ni sporno, saj uporabnik, ki med namestitvijo EULA llicenco potrdi, to tudi dovoli. To je dejansko isto, kot da ob nakupu hiše dovoliš, da ti vsake toliko časa obišče kakšen gradbenik in malo popiše kaj se dogaja v hiši. Seveda bo zagotavljal da se gre za izboljšanje izkušenj z strankami ;)
Konec koncev to vse celo priznajo v EULA, ampak kdo _to_ bere ;) In tudi če bi šlo za kakšno teorijo zarote, bi se verjetno kar hitro kdo oglasil, ki bi trdil nasprotno. Ugotiviti ali sistem zares pošilja podatke pa ni rocket science. Pravičnost takšnih dejanj pa lahko sami presodite.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: napsy ()

Izi ::

Dodal bi samo, da v XP-jih ni nič drugače. Res smo v Visti še bolj nadzorovani ampak tudi če uporabljaš XP vedo vse tvoje navade in katere programe uporabljaš.
Z ostalimi programi in igrami pa ni nič drugače.
Vsak ki uporablja kakšen bolj napreden Firewall (ne Microsoftov) vidi, da danes čisto vsak program brez izjeme "kliče domov". Če ne zaradi drugega, pa samo, da preveri ali so kakšni popravki na voljo.
In tudi ob preverjanju za popravke mora tvoj računalnik poslati tvoj IP, da sploh lahko kaj dobiš nazaj, nato verzijo programa, da vidi ali obstaja novejša, ...
Izdelovalci programov vedno vedo kdaj si namestil njihov program in katero serijsko številko si uporabil, koliko časa ga že uporabljaš in kolikokrat na dan ga zaženeš.
Vsa ta statistika se zbira prav za vsak programček ali igro, ki ga imaš na računalniku na serverju izdelovalca programa.
Microsoft ni tukaj nič drugačen.
Morda samo zadnje čase malenkost pretiravajo, saj bo kmalu že čisto ob vsakem kliku miške računalnik nekam sporočil kaj si kliknil :D

Pač namestiš Firewall in blokiraš vse odhodne klice, razen izrecno dovoljenih in zadeva je rešena, seveda je najpametneje, da obveščanje o odhodnih klicih programov kar izklopiš, drugače boš dobival obvestila vsakih nekaj sekund.

jan01 ::

Zanimivost: azureus je pred verzijo 2.5.0.4 domov pošiljal tvojo statistiko uploada in downloada.
Je odprtokodni program, a večina uporabnikov itak o programiranju nimajo pojma, da bi pregledali source...

napsy ::

Verjetno je to res zgolj statistika in nobena druga informacija, ki bi lahko identificirala uporabnika ali njegove dejavnosti. Azureus razvija veliko ljudi in je top projekt na sourceforge strani. Če bi pošiljala podatke sumljive narave bi zelo hitro kdo interviral.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Mr.B ::

Kaj pa je vse v statistiki, ki ne izda ničesr o uporabniku.
Če je IP, je o uporabniku vse znano...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

napsy ::

To je tk kot da bi trdil da veš vse o človeku če poznaš njegov poštni naslov :/
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

pviran3 ::

Zakaj je potrebno kupiti windows, da se potem z licenco ne strinjaš?:(

Ali je licenca napisana kje na internetu?

Drugače je tako, da danes lahko brez veliko truda zveš veliko podatkov o osebku, če je leta alo aktiven na internetu.

Vzameš ime na forumu, pogledaš pod njegov profil ali email, dobiš ime in priimek, vzameš TIS 2007 in stauhaš ven telefonsko, mobitel, naslov...
Strašno ampak resnično:(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pviran3 ()

Mr.B ::

Ok, pa povprašam drugače. Kdaj so oziroma kateri so podatki, ki ne povejo ničesar o uporabniku.
Če vem kaj DL-jaš, in če vem kaj gledaš po spletu, je dovolj podatkov, da se naredi profil o tebi.....

Iz teh dveh podatkov, vem vse kar imaš nameščeno na računalniku, kot tudi tvoj psihološki profil.....


To da se ti je igra 10x usula je pa irelavantno. Mogoče pa bo MS dal ven popravek, ki bo to napako odpravil....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bluefish ::

@pviran3:

poskusi to narediti. Pri nekaterih ne boš prišel daleč.

Sicer pa si licenco lahko prebereš na MS domači strani Viste oz. bilokaterega OS-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Azrael ::

>Ali je licenca napisana kje na internetu?

Vsekakor, samo 2 primera od mnogih:
Windows XP Professional_English..pdf
XP Home

Samo v Google vprašaš in vidiš, da je tega ogromno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Mr.B ::

Vse je napisano tudi, ko klikneš F8.....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

'FireSTORM' ::

Vzameš ime na forumu, pogledaš pod njegov profil ali email, dobiš ime in priimek, vzameš TIS 2007 in stauhaš ven telefonsko, mobitel, naslov...


Osebek ne sodeluje na nobenem forumu, si mrzel.
Recimo da nekdo sodeluje, mail in profil ima skrit, si mrzel.
Recimo da nima skritega profila in maila, kot ime ima pa vpisano Janez Kranjski, mail pa kr en xy samo da se je registriral in tudi na mailu ime in priimek Janez Kranjski, si mrzel.
Recimo da ima vsepovsod resnične podatke, nima pa stacionarnega telefona ali mobitela, si mrzel.
Recimo da ima zgornje dvoje, ampak nima pa podatkov v TISu, si še enkrat spet mrzel.

Sicer pa, dokopaš se npr. do mojega naslova imena itd. Kaj boš mi prišel na dom prinesel šopek rož? Naročil pr0n na moj naslov? Bom ček raztrgal ko ga bom dobil, itak pa to lahko vsakemu narediš ki je v imeniku ali ima podatke kjer koli, lahko narediš to tudi sosedu npr.

Tukaj vas tak skrbi za vašo osebnos in vašo "sliko". Ko pa se na forumu pojavi vprašanje, tvoja najljubša jed, pijača, najbolj obiskane strani in nevem kaj še vse pa se veselo razpišete in pravtako podate neko sliko o sebi.

Kaj bo microsoftu če nek njegov uporabnik dnevno porabi 15 ur za pr0n strani naprimer. M$ ima kar nekaj uporabnikov, kaj bo vsakega vzel pod drobnogled in ga ocenil? "Najboljšemu" pa poslal XBox?

Sicer nisem privrženec M$-a, ampak tukaj ne vidim nič napačnega.

pviran3: Ti ne kupiš polken, ampak kupiš licenco ki ti omogoča uporabo polken, polkna so še vedno njihova. Če bi kupil polkna bi imel programsko kodo in vse te zadevice, kar te pa ziher nebi stalo par sto evrov ampak par sto tisoč ali celo več evrov.
Those penguins.... They sure aint normal....

SmeskoSnezak ::

Pa recimo, da tale (zlobni zlobni) Microsoft zbira vaše osebne podatke. Kaj si naj on začne z njimi? A vam naj (res vsakemu piratu) pošlje račun za licenco? Pokliče vso policijo sveta, da pridejo in zaplenijo računalnik ker imate nelegalne Windowse? Če pošilja računalnik res podatke, pošilja tudi o nelegalnih igrah. Zakaj potemtakem vam ne pridejo trkat na vrata RIAA (or whoever) in zaplenit računalnik. Če dl filme, glasbo. Če gledate _najstnice/ke_, zakaj vas ne obišče policija , ker ste pedofil? Vprašanj je milijon. In vse je če... kaj če..

Potem je major question, zakaj, če zbirajo podatke o tebi, tega ne naredijo?
Imam čist simple odgovor za vas. Ker enostavno ne zbirajo _osebnih_ podatkov!! Njim ni mar za vas, ampak za to, da izbolšajo produkte ter mogoče ugotovijo samo vaše navade, da bi še več profita imeli. Smo v dobi kapitalizma, welcome!!

A veste koliko bi država oz. policija, ker bi vi bili v zaporu, dobila denarja od tega?!? Ogromno... profit bi imeli vsi in razvijalci software-a bi bili zadovoljni, saj bi bilo pravici zadoščeno. "Yeah, right!"

Preveč paranoje škodi zdravju. :\

Poudarek: Ta članek je samo špekuliranje, če se to dogaja...
off Vprašanje: A ne govori Murphyjev zakon o tem, da bo vedno slabše, etc. al je to kera druga teorija? (kot sn že zgoraj napisal sarkastično en odgovorov)
@ Pusti soncu v srce... @

>>><<< ::

Kolikor vem, ne morejo priti kar tako in vstopiti, razen če gre za podjetje.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Izi ::

SmeskoSnezak, popolnoma narobe si sklepal.
Oni že vejo, da ti piratiziraš in imajo o tem vse podatke. Ampak ti podatki so samo za njihovo interno rabo in na sodišču z njimi ne morejo nič opraviti.

Najprej je problem, da je zaenkrat piratiziranja enostavno preveč in in če je piratov več milijonov potem se proti posameznikom ne splača boriti.
Drugo pa je, da sploh nimajo zakonske podlage. Zaenkrat lahko preganjajo samo razprečevalce nelegalnega softwarea in pa firme, ker le te služijo z programsko opremo.

Če ti uporabljaš nelegalen software ti trenutno še ne morejo nič, razen če svoj računalnik spremeniš v server, da lahko vsi downloadajo od tebe kaj nelegalnega.
Lahko pa se bo zakon enkrat spremenil in takrat bodo ti trenutno zbrani podatki prišli prav >:D
Trenutno nadzorujejo samo P2P razprečevanje, ker tam pa te lahko kaznujejo, ker prek e-mule in torrentov vedno daješ drugim možnost, da downloadajo od tebe. Ampak tudi tam je problem, da je teh uporabnikov enostavno mnogo preveč, da bi lahko vse kaznovali. Tudi če nekaj 1000 uporabnikov P2P vsako leto plača ogromne kazni to ne vpliva nič na več milijonov uporabnikov.

Torej vsi podatki o tvojem računalniku in vseh programih, ki jih uporabljaš se trenutno zbirajo samo za interno uporabo, ker te ščiti zakon.

'FireSTORM' ::

Ti lahko potegneš dol Windowse iz neta. To sploh ni kaznivo dejanje. Če!!! imaš licenco kupljeno. Npr. da se ti plošček poškoduje, boš še enkrat kupoval licenco? Downloadaš in je. Ampak ti moraš kupiti licenco, kajti šele licenca ti omogči legalno uporabo software-a take vrste.
Zdaj pa kot pravi smesko, takih downloadov je na tone, in morda je vmes nekaj takih ki imajo licenco kupljeno ampak so izgubili/poškodovali plošček in downloadajo.
Ker pa vsaka tožba nekaj stane je pa potem še vprašanje. Koliko fizičnih oseb bi si lahko privoščilo takšno kazen? Kolkim bi sploh lahko dokazali? Koliko je takih vmes iz zgornjega primera?
Ustvarili bi si samo zgubo. Če bi pa namesto teh fizičnih oseb bile firme bi pa druga predla.
Those penguins.... They sure aint normal....

Ice-Heki ::

Kolikor vem, ne morejo priti kar tako in vstopiti, razen če gre za podjetje.

V osebne / privatne prostore se lahko vstopi samo z dovoljenjem lastnika oz. vstopi lahko policija s sodnim nalogom za preiskavo.

Sicer pa, vsaka programska oprema potrebuje kakšen podatke o sistemu, nenazadnje tudi če greste samo na internet, skoraj vsaka stran preveri ali imate piškotek (tudi to so lahko osebni podatki), session oz. kaj podobnega, kar bi dokazovalo, da ste na strani že bili ...

Sicer M$ ne podpiram, pa kljub temu: če koga moti, da kdo dobi nekaj podatkov od tebe naj se loti pa si naj napiše svoj os, ki bo v osnovi imel dostop samo do tistih strani in bo lahko uporabljal samo tiste programe, ki ne bodo nikoli in nikdar hoteli vedeti kakršen koli podatek ...

@'FireSTORM' se popolnoma strinjam. Osebnih podatkov je v vsakdanjem življenju toliko, da kar ni res ... Npr. delaš v službi in pišeš neko pismo, v katerem omeniš neko tretjo osebo (navadno se napiše Ime priimek, lahko pa, če gre za tako zadevo še naslov. ...) evoti osebni podatki!

Vzameš ime na forumu, pogledaš pod njegov profil ali email, dobiš ime in priimek, vzameš TIS 2007 in stauhaš ven telefonsko, mobitel, naslov...


in

... ampak nima pa podatkov v TISu, si še enkrat spet mrzel.


V takih primerih, ko si res želiš dobiti naslov neke osebe jo pa kontaktiraš preko ZS na forumu (če pa forum slučajno ne podpira ZS, pa odpreš novo temo v kateri se ji predstaviš in poveš kdo si :)) )

A veste koliko bi država oz. policija, ker bi vi bili v zaporu, dobila denarja od tega?!? Ogromno... profit bi imeli vsi in razvijalci software-a bi bili zadovoljni, saj bi bilo pravici zadoščeno. "Yeah, right!"

Tole ne razumem ravno najbolje? Če bi bili vsi, ki kadarkoli kaj skopirate oz. prenesete s spleta zaprti, bi bil za državo to ogromen strošek (zapor tudi nekaj stane, ne? Treba je plačat varnostnike ...). Poleg tega pa bi zmanjkalo uporabnikov programske opreme in bi lahko programerska podjetja kar zaprla svoje podjetja.

bluefish ::

V takih primerih, ko si res želiš dobiti naslov neke osebe jo pa kontaktiraš preko ZS na forumu...


In kdo ti bo res dal naslov kar tako, brez kakršnih koli interesov?

Mr.B ::

Dejte se zresniti.
MS prav nič ne briga, kaj imaš gor, kaj uporabljaš, in kaj delaš.
Dejstvo je da vse te podatke dobi tudi google, yahoo, siol 24ur.si, isto je z vsemi "free" poštnimi strežniki, točno se ve kdo je pošiljatel in kdo je prejemnik, naslov pošte itd...
Tu gre zgolj za dobivnje statistike o uporabniku, kaj dela, oziroma kaj nebi delal....
Pa tudi nikakor, ti ne more dokončno določiti ne Ms ne google, ne yahoo, ne Siol, zakaj si recimo dol potegnil NODVD crack, ker ga lahko uporabiš na legalno ali nelegalno kupljeni igri.

Pa če smo paranojični : Problem bi bil recimo ta da bi ms zbiral vsebino tvojih dokumentov, ter vsebino elektronskih poročil, shranil tvoj osebni certifikat, itd...
Koliko od vas pa pošilja sporočila v kriptirani obliki, ali pa kdo od vas ima recimo za osebne certifikate nastavljeno, ko ti recimo klik hoče prebrati tvoj privatni kjuč, da vpišeš še pin, tu ne mislim pin na kartici kot je pro klik, noben ....
Večina samo izbere certifikat od nlb-ja, in to je to.
ALi pa kdo od vas kriptira dokumente, ali pa uporabi zaščito pred krajo. Tisto power on pasword je pet minut dela....

No sicer značilno za tipičnega uporabnika, je tudi da izključi UAC, IE protected mode, in podobno, no vsaj UPNP pusti vkljopljen :D ker drugače ne zna požarnega zidu nastaviti, pa standard: kakšen Windows update, takrat si MS vse dol potegne, kaj imam na računalniku......

Kar bodite paranojični. Sem postavil sorodniku novi računalnik, tak c2d, 2 GB rama 1900GT, 2x 320GB diska,v glavnem letečo zadevo, pa ima vse kar je možno od zaščit vklopljeno, no počuti se varnega, saj gre samo svchost.exe, skozi požarni zid, no pa sej greš lahko na kavo da se program zloži, ampak potem dela, no odzivnost je pa taka kot na mojem štiri leta starem računalniku...

Edina zaščita proti vsem tem je, kot je bilo ŽE rečeno, ne uporabljaj interneta, ne uporabljal ničesar elektronskega, da ne bo BSA imele tvoj mobitel za dokaz, da si bil za računalnikom, ko si DL-jal MS visto....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ice-Heki ::

In kdo ti bo res dal naslov kar tako, brez kakršnih koli interesov?

Ne to je blo tko mišljeno, da če pač nekoga iščeš, pa se želiš z njim dobiti, da pač poveš svoje podatke pa ga prosiš, če je zainteresiran, da te on pokliče 8-)

SmeskoSnezak ::

Tole ne razumem ravno najbolje? Če bi bili vsi, ki kadarkoli kaj skopirate oz. prenesete s spleta zaprti, bi bil za državo to ogromen strošek (zapor tudi nekaj stane, ne? Treba je plačat varnostnike ...). Poleg tega pa bi zmanjkalo uporabnikov programske opreme in bi lahko programerska podjetja kar zaprla svoje podjetja.


Pa tak simpl matematika. Rečma samo Slo uporabnikov software-a je mali milijon. Milijon krat (zmisli si ceno za ilegaln program) in vun dobiš koliko evrov? Cifra je ogromna... 8-O Now you get the point? :8) Drugo stvar pa si sam spogruntal, podjetjem sfali uporabnikov. A boš še enkrat prebral, da boš razumel provokativen zven? :8)
@ Pusti soncu v srce... @

jackorsen88 ::

eno vprašanje, ki mogoče ne spada sem ampak vseeno. kako se v slovenski visti imenuje Compatibility Wizard?

Hvala
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 Anniversary Update nared (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
32291181 (77231) Malajlo
»

Nova verzija Windows 10 onesposobila šifriranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9932811 (26289) slitkx
»

Je to res? A Traffic Analysis of Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
9322211 (260) Mr.B
»

Windows 10 gre za med (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
16585175 (73328) MrStein
»

Microsoft tožen zaradi Genuine Advantage (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5711726 (7120) MrStein

Več podobnih tem