» »

Sončna očala - podatki o lečah

Sončna očala - podatki o lečah

motorc ::

Kopujem nova sončna očala (stare so doživele "nesrečo") in takole ko brskam po netu in gledam modele (odlocam se med Julbo in Bolle) pri slednjih ni nic podatkov o lečah. Npr. za nek model pise samo lens: TNS gun. Na uradni strani pa nikjer kaksne razlage oz. razpredelnice o njihovih lečah (prepustnost, kategorija, razni filtri, material, ...).
Julbo ima vsaj nekaj.

Sem kaj spregledal? Imajo kje zbrane te podatke oz. nasploh o sončnih očalah? Kar tako na slepo pa ne mislim nekaj kupit. Pa tut če je firma.

Mercier ::

Jaz sem nabavil ločeno okvir in leče. "Ponesrečil" sem leče na starih, pa sem nabavil nove leče po svojem izboru in izvidu okulista. Zgolj ideja.

krho ::

potem raje razmisli o Oakley, imajo vse podatke ki jih rabiš na svoji domači strani.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

motorc ::

Oakley ... nevem no, iscem bolj sportna ocala. Oakley mislim, da ni glih v tej kategoriji - so bolj sminka (bom pa vseeno pogledal, lahko se tudi motim).

Cedalje bolj so mi vsec cameleon leče od Julba, sam kaj ko mi njihovi plasticni okvirji niso vsec. Bolle po drugi strani ima fine okvirje, ampak o lečah nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: motorc ()

PrimozR ::

Oakley ima tudi športna očala. Sponzorirajo ogromno športnikov. Klasični model je recimo nosil Armstrong ter še mnogo atletov (tisti, kjer se pri sencah okvir zoži, leča je enojna).

EDIT: Evo, športna kolekcija. Najnovejše so Radar, ki baje odlično odbijajo vodo. Klik!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

noraguta ::

sam imam oakley polariziran gascan in julbotovega cameleon explorerja. kar se samih leč tiče je julbo razred zase. tako glede prask kakor tudi same optike. okvirji na julbu mi resda niso všeč so pa povsem funkcionalna(sam težko najdem očala pri katerih mi trapalnice ne tolčejo v šipe).

oakley kaj naj rečem vredu očala, samo rahlo draga za to kar ponujajo v primarjevi z julbom.

so pa vsekakor bolša od cerrutijevih katere naj bi imel za bolj "nobel" priložnosti pa jih praktično nikoli ne nataknem.

iirc pa koikor sem gledal na bolletovi strani naj bi imel tudi bolle fotokromatičena + polarizirana stekla.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

bluefish ::

btw, kje v LJ bi imeli na voljo ta Julbo očala?

berta ::

kolkr sem jst na hitr dele prečekiral jih maš v optiki Look-look al pa v Iglu sportu.

noraguta ::

Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

joker16_7 ::

Sam sem kupil Bolle očala. Izvrsten okvir, dizajn, prav zažigajo. Vendar njihove leče so dobesedno katastrofa. Z daljšim časom uporabe sem ugotovil, da zelo slabo blokirajo močno svetlobo, ob straneh se svetloba nenavadno lomi, tako da za kašno vožnjo s kolesom ali avtom so povsem neprimerne. Tako, da odvisno kaj ti več pomeni. Jaz jih sedaj nosim le še takrat ko moram biti ''lep''.:D :D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera sončna očala? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23562765 (3210) yayo
»

Sončna očala z dioptrijo?!

2912921 (8452) NiggerBob
»

Poceni vs draga sončna očala (strani: 1 2 3 4 5 )

23262158 (53125) darkolord
»

Korekcijska zaščitna očala

4513956 (13289) ulemek
»

Sončna očala 21. stoletja

4010941 (8036) Steinkauz

Več podobnih tem