Forum » Omrežja in internet » Amisova primerjava cen ali kako zavajati javnost
Amisova primerjava cen ali kako zavajati javnost
mspiller ::
Na prvi pogled zanimiva primerjava pri amisu, kjer trdijo da so najcenejsi (tudi od t-2). Primerjava.
Potem pa ugotovis, da se moras pri njih zavezati za leto in pol in ne za leto, kakor so delali primerjavo. Pri primerjavi za leto in pol pa kar na enkrat niso vec najcenejsi (zaradi razloga ker imajo prva dva meseca zastonj). Se pri siolu imajo sedaj vezavo na 1 leto. Pa v bannerju oglasujejo telefonijo za od 2,9 eura naprej. Pri primerjavi cen pa ni vec o tem duha ne sluha. Tako da ne se pustit nategnit.
lp
Potem pa ugotovis, da se moras pri njih zavezati za leto in pol in ne za leto, kakor so delali primerjavo. Pri primerjavi za leto in pol pa kar na enkrat niso vec najcenejsi (zaradi razloga ker imajo prva dva meseca zastonj). Se pri siolu imajo sedaj vezavo na 1 leto. Pa v bannerju oglasujejo telefonijo za od 2,9 eura naprej. Pri primerjavi cen pa ni vec o tem duha ne sluha. Tako da ne se pustit nategnit.
lp
para! ::
Pri SiOLu lahko vzameš tudi brez vezave, ampak ti potem ne pripada akcijska ugodnost 4 mesece brez naročnine.
lp
lp
Death before dishonor!
DeletedUser ::
Na bannerju piše, da nimajo več vezave.
Prenavlal so ponudbo dns zgleda (uvedli tud iptv) pa vse strani še niso popravlene.
Prenavlal so ponudbo dns zgleda (uvedli tud iptv) pa vse strani še niso popravlene.
kulSMS ::
za 18 mesecev plačaš za 1M/256k (vključeni zastonj meseci) za razvezan dostop pri posameznem operaterju:
T2: 20,00 EUR ---> 324 EUR ---> 20,00 EUR/mesec
Amis: 16,27 EUR ---> 260 EUR ---> 14,46 EUR/mesec
SiOL: 29,00 EUR ---> 406 EUR ---> 22,55 EUR/mesec
z ip telefonijo pa:
T2: 24,00 EUR ---> 432 EUR ---> 24,00 EUR/mesec
Amis: 22,91 EUR ---> 366 EUR ---> 20,36 EUR/mesec
SiOL: 31,00 EUR ---> 434 EUR ---> 24,11 EUR/mesec
mspiller ::
Ravnokar vidim, da imajo na bannerju, da ni vec vezave. Super kaj nej recem. Ko sem jaz presni teden klical, ko sem dobil to primerjavo po navadni posti, so mi zatrjevali, da je nujno na 18 mesecev. Zgleda so vidl da folk ni tako naiven.
kulSMS:
pri primerjavi (prvi link) je Amis uposteval nerazvezan dostop (pri t-2). Kar znasa 14*18 = 252. To velja za nerazvezan dostop. Pri razvezanem pa je 20 oz 24 evrov z telefonom tako kakor si naracunal.
Sem pa malo prej dobil informacijo od t-2ja, da nas bodo predvidoma v roku 1 meseca (niso hoteli tocno izdati koliko casa) usposobili optiko v bloku, ker imajo ze zadosti soglasij. Tako da bom zgleda kar pocakal na t-2.
kulSMS:
pri primerjavi (prvi link) je Amis uposteval nerazvezan dostop (pri t-2). Kar znasa 14*18 = 252. To velja za nerazvezan dostop. Pri razvezanem pa je 20 oz 24 evrov z telefonom tako kakor si naracunal.
Sem pa malo prej dobil informacijo od t-2ja, da nas bodo predvidoma v roku 1 meseca (niso hoteli tocno izdati koliko casa) usposobili optiko v bloku, ker imajo ze zadosti soglasij. Tako da bom zgleda kar pocakal na t-2.
kje vidiš da amis nima več vezave? jaz vidim samo varianto da plačaš priključnino pa nimaš vezave.
Sicer se pa raje vežem pa imam zastonj 2 meseca. Če pa pride kakšna veliko ugodnejša ponudba, pa prekineš pogodbo pa plačaš kazen, po enem letu je to cca 60 eur. Sicer pa dvomim, da bo na moji lokaciji, kaj bistveno ugodnejšega v 18ih mesecih.
Sicer se pa raje vežem pa imam zastonj 2 meseca. Če pa pride kakšna veliko ugodnejša ponudba, pa prekineš pogodbo pa plačaš kazen, po enem letu je to cca 60 eur. Sicer pa dvomim, da bo na moji lokaciji, kaj bistveno ugodnejšega v 18ih mesecih.
cash1970 ::
Amis bo odpravil vezavo na vse storitve s 1.7.2007...ravno preverjeno preko njihove 080 linije...sem ravno ta teden dobil njihovo pogodbo......še dobro,da nisem podpisal.....spet oklevam med amisom in t-2......
lp
lp
potem bom pa še malo počakal. (še dobro da me SiOL malo zadržuje).
Kako je pa z brezplačnimi meseci?
Jaz imam tudi njihovo pogodbo pri sebi. Bo potrebno za novo zaprosit po 1.7?
Čudni te naši operaterji, sedaj bi pa vsi brez vezave.
Kako je pa z brezplačnimi meseci?
Jaz imam tudi njihovo pogodbo pri sebi. Bo potrebno za novo zaprosit po 1.7?
Čudni te naši operaterji, sedaj bi pa vsi brez vezave.
cash1970 ::
Boš moral za novo zaprosit......če vzameš brez vezave potem nimaš brezplačnih mesecev....zdej pa bod pameten.
lp
lp
A potem sploh ne bo več možna vezava in zastonj meseci?
(tako kot pri siolu, kjer se lahko vežeš pa imaš nekaj mesecev zastonj)
(tako kot pri siolu, kjer se lahko vežeš pa imaš nekaj mesecev zastonj)
če sem dobro razumel amisovo osebje po telefonu so pogoji pri vezavi enaki kot dosedaj (kazen je torej 40kSIT - sorazmeren delež).
Jaz sem pa upal da bo kazen sorazmeren delež brezplačnih mesecev (22,91 krat 2 oz 3).
Torej se bom raje odločil brez vezave. Za vsak slučaj, če me preseneti kakšna nekvaliteta njihovih storitev (upam da mi slabše kot na siolu ne bo ).
Jaz sem pa upal da bo kazen sorazmeren delež brezplačnih mesecev (22,91 krat 2 oz 3).
Torej se bom raje odločil brez vezave. Za vsak slučaj, če me preseneti kakšna nekvaliteta njihovih storitev (upam da mi slabše kot na siolu ne bo ).
Ted ::
Brezveze skrbiš, če ti je Siol delal zadovoljivo ti bo Amis po vsej verjetnosti še boljše.
Mah...
BlazP ::
Ce si v kaksnem kraju, kjer je samo Telekomov dslam, potem ti menjava providerja najbrz ne bo dosti koristila, glede na to, da fizika ostane ista. Odvisno tudi, kaj ti ni zadovoljivo delalo.
če ima Amis preko svoje centrale, saj potem fizika ni ista? Ali pač?
V glavnem ni delal dobro telefon.
V glavnem ni delal dobro telefon.
appz ::
zdravo,
mi lahko nekdo v parih besedah pove kaksna naj bi bila procedura oz. najhitrejsa resitev?
zadeva je sledeca:
trenutno imam internet ADSL pri siolu preko isdn linije ter isdn telefon
kar bi rad naredil je da odjavim isdn (telefona vec ne rabim) tako da ne rebim placevati se telefona -- rabim potem pa samo internet ter TV.
preko amisa se mi zdi zadeva se najbolj zanimiva zato bi vzel zadevo preko njih prez vezave
kako zadevo izpeljati ? , koliko casa je potrebno cakati da se zadeva obrne, kaksne probleme lahko pricakujem, kdo zadevo uredi, in pa koliko casa lahko pricakujem da bom prez interneta (vsaka ura mi je pri tem pomembna)
hvala
mi lahko nekdo v parih besedah pove kaksna naj bi bila procedura oz. najhitrejsa resitev?
zadeva je sledeca:
trenutno imam internet ADSL pri siolu preko isdn linije ter isdn telefon
kar bi rad naredil je da odjavim isdn (telefona vec ne rabim) tako da ne rebim placevati se telefona -- rabim potem pa samo internet ter TV.
preko amisa se mi zdi zadeva se najbolj zanimiva zato bi vzel zadevo preko njih prez vezave
kako zadevo izpeljati ? , koliko casa je potrebno cakati da se zadeva obrne, kaksne probleme lahko pricakujem, kdo zadevo uredi, in pa koliko casa lahko pricakujem da bom prez interneta (vsaka ura mi je pri tem pomembna)
hvala
Ted ::
Brez interneta ne bi smel bit več kot uro če sploh. Vse kar moraš nardit je poklicat na Amis (080 20 10) da ti pošljejo novo pogodbo. Izpolneš pogodbo in čakaš najprej da ti pošljejo modem in nato preklop.
Mah...
zavajon ::
Pri meni je trajalo na Amisu od zahtevka do priklopa 3 mesece, brez interneta pa nisem bil nič.
Sem pa amisov modem priklopil, ko sem bil še na Siol povezavi in je delalo, tako da ko so me prevezali v Amis omrežje, so vse uštimali remote, mene sploh ni bilo doma. Šele iz logov sem videl, da sem bil off-line samo kakšno minuto, najbrž toliko, da so poštimali account na routerju.
Res pa, da nisem imel ISDN, ampak analogno tel. linijo.
Sem pa amisov modem priklopil, ko sem bil še na Siol povezavi in je delalo, tako da ko so me prevezali v Amis omrežje, so vse uštimali remote, mene sploh ni bilo doma. Šele iz logov sem videl, da sem bil off-line samo kakšno minuto, najbrž toliko, da so poštimali account na routerju.
Res pa, da nisem imel ISDN, ampak analogno tel. linijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T2 vs AMISOddelek: Omrežja in internet | 4697 (3489) | snoopy20 |
» | Siol in njihove nove/stare laži in zavajanje kupcev (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7476 (4707) | BlueRunner |
» | katerega internetnega ponudnika mi priporočate?Oddelek: Omrežja in internet | 2206 (1447) | ljusmir |
» | Najcenejši ADSL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10150 (6823) | pupsi1984 |
» | Cenik SiOL ADSLOddelek: Pomoč in nasveti | 2311 (1554) | amigo_no1 |