» »

Nakup Playstationa 2

Nakup Playstationa 2

mare92 ::

zadnjic, ko sem bil pri kolegu ter smo nabijali igre na njegovem plejstejsnu sem se se sam odlocil da bi ga imel(uporaben bi bil tudi kot dvd predvajalnik ko bi sel kam).kateri cip je najboljsi? kaj je razlika med modeli? ta ps two(slim) mi je vsec, vendar ali kdo ve ce ima kaksne pomanjklivosti glede na velikost? se da tudi v njega dati trdi disk? kaj pa nakup rabljenega, slisal sem da se laser hitro unici?in nenazadnje, kaj od dodatne opreme bi rabil(kateri joypadi so dobri, koliko mb kartice, rgb kabel...)?
Hvala!

JOKER ::

Imel PS2 Modified nekaj časa ... dokler nisem videl, kaj vse lahko poganjaš na Xbox konzoli. saj lahko na PSu tudi, ampak je zadeva dosti bolj zakomplicirana, ker nima diska.
Jaz nisem slišal, da bi PS2 imel vgrajen disk !? Dobijo se Memory Stick kartice, na katero se snemajo igre, no ne igre ampak v igri, si posnameš do kod si prišel (recimo: save game), da drugič nadaljuješ. Kot DVD predvajalnik ni problema zadeva deluje, ampak za poslušanje MP3, ter za gledanje DivX-ov pa je postopek z CDjem, da najprej prednaložiš program potem izvržeš CD in nato vstaviš DivX -- zakomplicirano.
MOD Chipi, hja odvisno od denarnice koliko si pripravljen plačat. Takrat ko sem jaz imel še PS2 je bil zakon čip Messiah 2, kateri je deloval BP.
Z laserji je tako ... ponavadi se pri PS2 hitro pokvari, če dosti predvajaš DivX-e .. baje da laserju to ne paše, ker za to ni predviden, ne glede na čip.
Najbolje je v štartu menjat pogon in sicer kupit Samsunga, ki je trenutno (po besedah ljudi, ki modificirajo konzole), najboljši pogon, tako za PS kot Xbox.
Joypad je itaq najboljši originalni ... tu ne glej na low budget joypade, ker bo slej ko prej crknil.

Jaz bi ti svetoval, da premisliš in se odločiš za Xbox, ki ti omogoča dosti več kot PS2 oziroma lažje je delat z njim, zaradi diska.
Jaz imam Xbox z EXECUTER 2 čipom ... na disku imam vse žive predvajalnike (ni medija in datoteke, ki je nebi pognal), spreminjam ozadje menija, ter izgled ... itd.
Nadgrajen bios z 9.0 verzijo vse je lepo v slovenščini , divx filmi imajo podnapise ... itd.
Ma ni kaj ni ...

Meni osebno ni žal, da sem otrokom kupil Xbox .. čipe ti pa na vsakem vogalu vgradijo le izbrat moraš ta pravega človeka, ki se na to spozna.
________________________________________________________
Ka te češ ....

billgates ::

Jaz sem ravno včeraj kupil ps2 two slim silver. Glede na to, da še nisem kdaj uporabljal konzole, je bila izkušnja super. Špilam pa GRAW, Spiderman 3 in Colin McRae 2005. Sicer je manjša ločljivost, na gamepad se je bilo težko navadit špilat FPS, sam gre. Pa še zdej se je za okrog 50 evrov pocenil, pa še celo goro iger maš zanj. Sicer z originalnim ne boš mogel gledat doma posnetih filmov, ampak samo originalne. Vendar je stvar vredna nakupa.

JOKER ::

Ja SUPER ! Obilo užitkov ob igranju !

V vsakem primeru se bolj splača kupit konzolo in to bilokakšno. Zakaj ?
Če gledamo dolgoročno .... zadevo lahko uporabljamo vrsto let in ne rabimo spremljat razvijanje grafičnih kartic, ter novih iger !
Pri računalniku pa ti nekatere igre čez 6 mesecev ne delujejo tekoče, ker imaš "staro" kartico in si primoran v investicijo, ki danes ni poceni.
Pa za otroke je dosti lažje vreči DVD na pladenj konzole, zapret vratca in ..... GASSSSSSS .
________________________________________________________
Ka te češ ....

dolenc ::

Če so filmi video cd ali dvd lahko gledaš kjerkoli posnete verzije na psju, isto velja za glasbo. Za predvajanje divx, xvid, mp3... pa potrebuješ konzolo modat.

Sej če je divx film recimo, ga lahko z nerotom zapečeš kot video cd/dvd, pa potem gledaš :), čeprov če imaš namen dosti gledat filme na ps2, se splača modat konzolo, da lahko filme zaganjaš iz usb ključa in s tem podalšaš življenje laserju.

billgates ::

Po mojem je najbolš, tak mam vsaj sam, da maš ločeno konzolo in divx/dvd player.

Meizu ::

Xboxi nimajo visokih ločljivosti, kar grafične imajo. Veliko večje, kot Xbox. Torej je za filme, še vedno komp, za ljudi bolj stiskaške sorte pa konzola:D Pa tle ne mislim, da je nakup konzole slab. Ampak. Ista konzola, kot je recimo Xbox 360 bo zunaj še veliko let, preden ga bo nadomestila nova. Do takrat seveda bo vse delovalo kul, le grafika bo takorekoč ista kot pred leti, saj Xbox ne bo zmogel več (ali pa bilokatera konzola), kjer so pa grafične v kompu predvsemv prednosti.

Je pa res, tega ne morš zanikat, s konzolo vsa vprašanja v smislu "ali mi bo igra štekala al kaj" preprosto izginejo. Kjer ma pa komp minus. Tko da kmalu prideš na isto. Še zmeraj mi logika govori tko, da morš kupt pač Xbox in (mislim, da se da) ga priklopit na en velik LCD monitor (od kompa ne televizija) in bo slika lepša kot kdajkoli.

Mogoče sem zdej s tole hipotezo totalno zgrešil, mogoče imam pa prav. Nisem ravno na tekočem s konzolami, vendar sem nekje prebral, da majo Xboxi majhne ločljivosti...:\

Mavrik ::

Ne govori na pamet.

Tako prvi Xbox, kot 360ka prek komponentnih ter VGA kablov dajeta na izhod vse HD resolucije, 480p (720x480), 720p (1280x720) ter 1080i (1920x1080). Oba tudi normalno upscalata filme na te resolucije. Edino prvemu Xboxu zmanjka sape za dekodiranje 720p in večjih filmov, zaradi dokaj slabega procesorja.

Igre pa na 360ki itak vse tečejo v 1280x720 resoluciji, pa 360ka je s pomočjo HD-DVD pogona sposobna brez problema predvajati tudi vse HD filme.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993329 (40072) XsenO
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
838592 (4797) blaz87
»

Novice s konzolastičnega sveta

Oddelek: Novice / Konzole
365648 (3435) Matheeew

Nakup Playstationa

Oddelek: Kaj kupiti
121532 (1247) Zheegec
»

Playstation 2?

Oddelek: Konzole
453728 (3190) Johansen

Več podobnih tem