» »

WinXP Sp1 In Sata Diski....

WinXP Sp1 In Sata Diski....

shorto ::

OK stvar je sledeča, nakdnadno sem vrgel v moj računalnik 2 Sata diska (2x 320GB, če ma kaj veze), ter dodatno 1GB rama. Ram sem dokupil kasneje, ker so mi pač v firmi rekli da je zaradi tega naslal sledeči problem: Odkar mam tale dva diska Sata, se mi windowsi nalagajo približno 5min (najprej tisti windows loading screen potelj, je 5min tema da mislis da je vse skupaj ze zastekalo, nato pa prikaze tisto dobrodošli in nato se naprej louda), poleg tega loudanja windowsi stekajo ko pes, uglavnem neda se delati popolnoma nič. Torej moje vprašanje, ali ma samo SP1 tak slabo podporo za sata diskovje ali je kaj drugega krivo za tako obnašanje računalnika? Da bi lažje tole odgovorili evo tukaj ej vse kar mam notri:

-Intel Pentium 4 3.0Ghz
-GigaByte GA-8184P775-G Ver. 1.1
-1,5GB Rama (400mhz)
-6 diskov (Eden glavni na katerem so posneti Windowsi je priključen na matično in še oba sata diska pravtako ostali so preko raid kontrolerja) skupaj 1,2TB
-GeForce A6200TD 256MB

če še kaj rabite pripišite, in ne formatirat se mi pa res ne ljubi zato tukaj sprašujem za boljše rešitve :D

Stratus ::

Ja SP1 bo kriv, namreč ima slabo podporo velikim diskom. Tudi če boš na novo nameščal sistem z sp1 cdjem ti ne bo videl več diska kot 130Gb.
SP2 ima pa že podporo za large disks do nekaj Tb se mi zdi. V glavnem namesti sp2 pa bo.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

shorto ::

sm probu pa še vedno vse isto :/. Očitno mi ne preostane drugega kot format :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942267296 (66888) Seljak
»

Windows XP se ne da (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12012454 (9283) Pyr0Beast
»

1.5TB Seagate - Bad Sektorji ?

Oddelek: Strojna oprema
71322 (1133) ender
»

Kateri windows namestiti? XP Professional ali VISTA Ultimate (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
576110 (4475) bluefish
»

Formatiranje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
233926 (3424) Leks

Več podobnih tem