» »

Digitalni satelitski receiver SL 65/12

Digitalni satelitski receiver SL 65/12

bubanstix ::

Foter je v interšparu nabavu zgoraj omenjeni receiver in seveda kdo drug ga bo prklopu ko pa njegov sin :) In zdej imam problem vse prklopim tk ko je treba ampak ko hocem gledat kaksen program mi napise "no signal". Klicu sm serviserja in mi je reku da morm taler ubrnat proti jugo-vzhodni strani potem pa nastimat 19 stopinj vzhodno, vendar mi je še na ekranu kar kazalo "no signal". Prosil bi katerega struckota če mi svetuje kaj bi lahko bilo narobe oz me zanima če ma kdo isti receiver kot jaz in če mu zadeva deluje

hvala

lp

boris22 ::

En nasvet če hočeš imeti 100% pravilno narejeno kliči kakšnega sat monterja. Te bo prišlo max 20 eurov za to naštimat. Problem je ker moreš imeti merilnik signala (satfinder ki ti pove kolikšen je signal) za vedet če si na praven satelitu pa npr daš na free program npr Koper in ko dobiš na satfinderju max signal npr 75-85% in na sliki vidiš da je tv Koper veš da si na Hotbirdu.

5er--> ::

Sem pogledal in imaš reciever za digitalno satelitsko.
Vse lepo in prav, samo moreš vedet, da to ni kot navadna antena. Tukaj se prava (slika je) in napačna smer (slike ni) razlikujeta le za par cm. Poglej kam imajo krožnik obrnjen sosedje, pol pa ga še sam obrni v isto smer in premikaj malo levo/desno/gor/dol... Medtem na sprejemniku najdi menu, kjer ti kaže kvaliteto in jakost signala. (Poglej navodila) Ko si našel pravo pozicijo (signal in jakost OK), pa daj, da ti preišče kanale na tistem satelitu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DTV signal na Krku (HR)

Oddelek: Pomoč in nasveti
123132 (2731) Frenckie

na koliko metrov natančno se lahko določi lokacija preko GSM omrežja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5515528 (14464) bluefish
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859129840 (31202) chrush
»

Wireless teorija

Oddelek: Omrežja in internet
92940 (2540) BCSman
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215917 (14249) BlackHole

Več podobnih tem