Forum » Programska oprema » [driver] LCD Gericom
[driver] LCD Gericom
matey19 ::
Iščem driverje za tft LCD monitor Gericom 19" MT9FNK. Zraven jih nisem dobil ce sploh obstajajo na netu jih pa tudi nisem našel.
miguel ::
Tudi sam imam Gericomov LCD monitor MT9FNK, ki je ob uporabi z Windows XP deloval normalno, sedaj pa sem namestil Windows 7 in pojavile so se težave. Takoj zatem, ko se pojavi Windows boot screen, monitor preide v stanje mirovanja, na njem pa se izpiše "No signal input". Windowsi zadaj tečejo normalno, ker je slišati sistemski zvok. Poskusil sem priključiti drug monitor (Samsung SyncMaster 2043NW), ki pa deluje normalno oz. deluje tudi po tem, ko se Windowsi že zaženejo. Kaj bi lahko bilo narobe in kako rešiti zadevo?
Hvala in lp,
Miha
Hvala in lp,
Miha
miguel ::
Rešitev je bila na koncu precej preprosta. Ko se je računalnik zagnal, sem pred zaganjanjem Windows pritisnil se mi zdi da F8, da se odpre Boot Menu. Na tem meniju sem izbral "Boot in VGA mode (640x480)" ali nekaj takšnega. Nato so se Windowsi zagnali normalno. Ko so se naložili do konca sem nastavil želeno resolucijo in zadeva je bila rešena. Se mi zdi, da sem na koncu inštaliral še zadnje gonilnike za grafično kartico, čeprav nisem povsem prepričan ali sem to storil ali ne. Če dela, tega pač ne rabiš početi.
Se opravičujem za ne povsem gotov opis, saj je od tega problema minilo že kar nekaj časa. Ampak postopek je pa skoraj zagotovo pravi. Veliko uspeha!
Miha
Se opravičujem za ne povsem gotov opis, saj je od tega problema minilo že kar nekaj časa. Ampak postopek je pa skoraj zagotovo pravi. Veliko uspeha!
Miha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB BootOddelek: Pomoč in nasveti | 2020 (888) | solatko |
» | Črte na ekranu + zanimivostOddelek: Pomoč in nasveti | 920 (617) | solatko |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10944 (5555) | Pyr0Beast |
» | Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 47393 (21070) | R33D3M33R |