» »

Samsung 226BW - motnje

Samsung 226BW - motnje

djordjevic ::

Zdravo!

Kake 4 mesece imam 226-ko, S panel, in zadnji teden opažam rahlo horizontalno trzanje, ki se načeloma opazi samo na črnem ali temnosivem ozadju. Zanima me, če ma kdo podobne težave. Opcija je, da priklopim drugi komp gor (trenutno gonim sliko z notebooka) in preverim, ali ni morebiti kriva kartica. Čeprav, ko sem pogledal native sliko na notebooku motenj ni bilo videti. Skratka, če ve kdo kaj o tem, bi bil hvaležen, ker se mi še ne da ubadat z nekimi servisi in podobno.

>>><<< ::

Horizontalno trzanje misliš kot občasne črte, ki se pojavijo na zaslonu? Ne mislim artefakte...
Meni se to tudi pojavlja in sumim grafično, najbolj vidno je pa v kakem 3D Marku.

E, to. Ja, pol pa bo treba s tem programom stestirat al pa kišto drugo priklopit in primerjat. Hvala za info.

lp

Če boš testiral potegni dol kak HD film (ni treba celega, samo kak preview), tam se tudi kar fajn vidi ali pa 3D Mark 06.

Sprobal na drugi škatli in dela brez motenj. Zgleda, da je nekaj narobe na točki prenosa, ker se na zaslonu samega prenosnika tudi ne vidi, da bi bile motnje. Bomo pa šli na servis.

lp

Sporoči kaj je narobe, ker imam sam iste težave in ne morem odkriti vzroka...
Servis mi je pa brezveze, ker nič ne najdejo in še plačat je treba. Mogoče bi bilo dobro še, da sprobaš z CRT-jem, če se tudi tam pojavljajo črte, ker potem je definitivno grafična.

Hja, jeba. Pol mi morjo menjat celo plato. Hehe, še dobro, da mam carepack. Čeprav v trenutku, ko to pišem, utripanja ni. Mogoče je blo kaj v kontaktih ...

cojss ::

Če se ti bojo spet pojavile motnje, poskusi izklopiti adapter od prenosnika, da bo delal na baterijo.

Še najbolj je pomagal nasvet, naj izklopim adapter in, voila, slika brez motenj. Nakar se lotim razmisleka, kaj sem spremenil v zadnjih 14 dnevih, odkar so motnje. Ugotovim, da sem dodal še en podaljšek. Odkar sem ga izklopil, več ni motenj. Torej, kriv je bil štrom.

lp

BoMa ::

Tudi jaz sem novopečeni lastnik takega monitorja. Upam, da mi lahko kdo pomaga z nasvetom. In sicer me zanima resolucija. Dal sem jo na največjo, a imam sedaj problem z velikostjo črk. V Visti sem to uredil, tako, da so v vseh programih dovolj velike. Problem so le internetne strani, kjer kljub temu, da imam dano pisavo na največjo je le ta še zmerom premajhna.

Torej, kakšno resolucijo uporabljate? Kaj pa ostale nastavitve (brightnes,...)?

Hvala

Mirč ::

ctrl+scroll na miški

Tac20 ::

Meni prav tako migetajo drobne zelene pikice odvisno od fotografije in koliko je nazoomirana, če nazomiram potem zginejo itd pa spet odvisno od fotografije, gre ziher za neko motnjo, tudi jaz sem skoraj prepričan da je fora v štromu da migeta, ker imam ogromno stvari priključenih pa razdelilce itd...

macgajver ::

Jest sem tud opazu da slika migeta in so motnje se lepo opazi pri kakšni igri problem je v tem RTA pospeševanje monitorja na odzivni čas 2ms to izklopim in problem rešen kakšne razlike jest ne opazim da bi bil monitor manj odziven imam pa eno drugo težavo kadar monitor ugasnem se mi RTA vklopi nazaj na on ve kdo kako to rešit.
tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

Malo sem se igračkal s priklopi in razdelilci in to ter ugotovil ( na obeh as lame as it sound), da je treba malo zmigat vga kabl na obeh straneh in motnje izginejo.

lp

Zakaj bi imel tak monitor prek vga priklopljen ko pa imajo že zelo stare grafične dvi in vga izhod.

Eee, kaj pa je de-ve-i? Šalo na stran, monitor je priklopljen na prenosnik. Pred dvema letoma ti menda še niso imeli DVI portov, ali pač?

Zanimivo

wat56 ::

Popolnoma isti problemi.
Monitor je priklopljen na laptop, ki ima samo VGA izhod.

1.rešitev: Monitor deluje brez problemov, ce priklopim na desktop racunalnik z DVI izhodom.
2.rešitev: izklopiš kabel iz laptopa, da deluje na baterijo in valovanje izgine :)

Drugace pa ce pogooglate to: '226bw waves', dobite kar rezultatov, kjer imajo ljudlje iste probleme.

Po izklopu RTA valovi izginejo. Posledica včerajšnjega branja podobne teme.

edit: typo

Zgodovina sprememb…

No je že kdo ugotovil kako se izklopi RTA , da ta neumen monitor dojame da te funkcije nočeš imet na on. Kadar dam na off če ugasnem in prižgem monitor spet postavi nazaj na on da mu jebem ga ne morm zrihtat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD in naključne zelene pike

Oddelek: Strojna oprema
231482 (1147) Siddh
»

nastavitve monitorja za manj boleče oči (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5211497 (9462) če hočem
»

Notebook na zunanji LCD (VGA) - slika skače

Oddelek: Strojna oprema
101555 (1434) Karen
»

226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15317609 (10671) Zako
»

Vprašanje o trinitronih

Oddelek: Pomoč in nasveti
402294 (1702) Hux

Več podobnih tem