Forum » Strojna oprema » pogrevanje procesorja?
pogrevanje procesorja?
Fr33man ::
Zadnje dni opažam občasen izpad slike na ekranu za par sekund, slika na zaslonu enostavno izgine in se čez sekundo ali dve spet pojavi. Ko sem mal odpru ohišje sm najprej opazu, da je hladilnik procesorja precej vroč (na otip temperatura precej odstopa od vsakdanjega povprečja), spravu sm se in mal očistu ventilator in rebra, čeprav neke hude umazanije ni blo. Glede na to da je desktop HPjev najbrš tut termalna pasta ni bohve kaj.
Zdej pa me zanima če veste za kak brezplačen program za spremljanje temperature procesorja, in kaj bi bil lahko pravi vzrok takemu segrevanju? Do sedaj mi je delal čist OK, zadnji teden pa se je začel s tem izpadanjem slike (mam pa AMD Athlon 3500+)?
Zdej pa me zanima če veste za kak brezplačen program za spremljanje temperature procesorja, in kaj bi bil lahko pravi vzrok takemu segrevanju? Do sedaj mi je delal čist OK, zadnji teden pa se je začel s tem izpadanjem slike (mam pa AMD Athlon 3500+)?
Blinder ::
Mogoce speedfan? Poisci na netu. Sam bodi malo pozoren na katere temperature ti prikazuje speedfan.. da najdes tisto ki prikazuje procesorjevo
Fr33man ::
Hvala, sem namestil. A morm js to še slučajno kje naštimat kako ploščo mam,.... al to že on sam urihta? Kr temperature mi že kaže.
mmezgec2 ::
Živjo Ti priporočam ta program je slovenski. Kaže pa vse temperature(ohišje, northbridge, osnovna plošča, procesor, disk, grafični procesor) Everest home edition lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mmezgec2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Glasen ventilator- procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 4539 (4037) | gddr85 |
» | Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 34626 (11841) | BaRtMaN |
» | Hlajenje northbridgea na GA-965P-DS3Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2216 (1380) | Pyr0Beast |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9086 (6485) | Vuli |
» | TemperatureOddelek: Pomoč in nasveti | 2008 (1609) | joker16_7 |