Forum » Programska oprema » [LaTeX] enačbe v tabeli
[LaTeX] enačbe v tabeli
marsovcek ::
Imam problem z Latex-om, ki je verjetno čisto trivialen, a nekako ne najdem rešitve. Torej:
Ob tem mi javi napako "Bad math environment delimiter" za \end{displaymath}. Kako se rešiti iz tega?
\begin{tabular}{|l|c|} \begin{displaymath} ... \end{displaymath} & druga_celica ... \end{tabular}
Ob tem mi javi napako "Bad math environment delimiter" za \end{displaymath}. Kako se rešiti iz tega?
JanK ::
displaymath okolje je namenjeno prikazovanju izrazov v svojih vrsticah, podobno, kot okolje equation, le da displaymath ne generira stevilke enacbe.
Ce hoces matematiko pisat v tekstu ali znotraj kaksnega drugega okolja, uporabi okolje math.
Hint: okolje math lahko vklopis tudi z "$", npr., "Eulerjeva identiteta je $e^{i\pi}+1=0$", okolje displaymath pa z "$$", npr., "Eulerjeva identiteta je $$e^{i\pi}+1=0$$". V prvem primeru bo enacba v samem tekstu, v drugem pa na svoji vrstici.
Poglej si se http://www-h.eng.cam.ac.uk/help/tpl/tex...
Ce hoces matematiko pisat v tekstu ali znotraj kaksnega drugega okolja, uporabi okolje math.
Hint: okolje math lahko vklopis tudi z "$", npr., "Eulerjeva identiteta je $e^{i\pi}+1=0$", okolje displaymath pa z "$$", npr., "Eulerjeva identiteta je $$e^{i\pi}+1=0$$". V prvem primeru bo enacba v samem tekstu, v drugem pa na svoji vrstici.
Poglej si se http://www-h.eng.cam.ac.uk/help/tpl/tex...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
marsovcek ::
Hvala za tole. Imam pa še en problem - v tabeli so enačba, slika in besedilo; vsak v svoji celici. Kako bi lahko besedilo po višini poravnal na sredino celice?
Nekaj sem sicer bral o paketu array in njegovih možnostih, a nisem sestavil nič delujočega .
Nekaj sem sicer bral o paketu array in njegovih možnostih, a nisem sestavil nič delujočega .
JanK ::
Tole deluje:
\documentclass{article}
\usepackage{array}
\begin{document}
\begin{tabular}{|m{2cm}|m{3cm}|}
\hline
Eulerjeva identiteta& $e^{i\pi}+1=0$\\
\hline
\end{tabular}
\end{document}
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LatexOddelek: Pomoč in nasveti | 2190 (972) | Invictus |
» | LaTex_Predloga_DiplomeOddelek: Šola | 2497 (1917) | DuleKrtola |
» | PI is wrong! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 17539 (10843) | modicr |
» | Matematika - FMF (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 10399 (8132) | sherman |
» | E (matematična konstanta) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 15801 (10265) | Jst |