» »

Nujno - nova graficna GeForce 7300GT ima dalec slabso sliko kot 4leta stara GeForce

Nujno - nova graficna GeForce 7300GT ima dalec slabso sliko kot 4leta stara GeForce

user100 ::

Zivjo vsem,

Ker je komaj nova masinca, lahko se graficno takoj zamenjam kar tudi bom. vendar da vam razlozim vso situacijo. kupu sm si core2duo po dorih 3letih al clo 4ih.

Prej sm mel notr SPARKLE GEFORCE MX400 128MB DDR AGP neki tazga ne vem tocno...uglavnm SP7300M4T OZNAKA JE na graficni notr.

sedaj sm dubu novo masino z graficno: XFX GEFORCE 7300GT 256MB PCI EXPRESS

monitor je ves cas isti: SAMSUNG 193P ...prej sm mel ANALOGNI VHOD, sedaj graficna podpira le DVI in sem enostavno dal DVI notr.


SLIKA je ze pe formatiruanju diska (WIN XP moder zaslon, rumena crtica ko kaze % kok je ze) ...malce meglenkasta...ubistvu kokr da bi edn nekako naredu nek rob na vsakmu pixlu..okoli crk...itd...

skratka vse instaliram, odprem WIN XP in dam na 1280x1024...po pol urnem gledanju slike me oci zacnejo kr malce bolet ...in takoj opazm da ze cutim da malce tezko gledam v ekran... slika ni povsem taka kot je bla...
namrec ukvarjam se z risanjem in prej sm imel izredno lepo in ostro sliko....

Kaj mislte da bi blo narobe? DVI prehod ze ne, a ne?(ko sm mel prej RGB, ce dam pretvornik je malenkost slabs se, samo DVI KABL je pa tko...)
al je enostavno neke funkcije SHADING 3.0, pa pixel 3.0 pa ne vem kva vse majo te kartice? sam v navadnem nacinu ne bi smel bit al kaj? kva je sploh PCI expressx16? zakaj ne AGP? (itak sm analfabet kle)

Prosm za pomoc in 1000x hvala tistim k mi boste resnicno pomagal klele, k za svoje oci k sm po 8-12 ur na dan za rac res morm kupt oz. nrdit skatlo tako da bo klapal..

Golden eye ::

hmmm...probi drug monitor če je isti problem je grafična pokvarjena, al pa probi drug komp na monitor, če je slučajno kej z monitorjem narobe

Čmrlj ::

na kok hz pa furaš.Ne rečt da na 60hz:D.Čeprav tole:SLIKA je ze pe formatiruanju diska (WIN XP moder zaslon, rumena crtica ko kaze % kok je ze) ...malce meglenkasta...ubistvu kokr da bi edn nekako naredu nek rob na vsakmu pixlu..okoli crk...itd... mi smrdi;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()

Icematxyz ::

Dejansko je kriva kombinacija 193P in nvidia zgleda te kartice.

Sam imam podobne težave z tem monitorjem in 6600 GT.

Oči me ne pečejo več. Vsakega sranja se človek navadi ampak ni pa tako kot je bilo. To je pa dejstvo.

Bom menjal ob priliki, samo ne vem za kateri model da bo za ta monitor najbolše. Prej sem imel 9600 xt agp sedaj 6600 gt pci-e in c2d procesor in asus ploščo.

Prej je slika bila 30 do 40 procentov bolša kot sem se že razpisal v eni temi v kateri so vsi bli skeptični kako nimam pojma.

Saj pravim sam bi menjal grafično takoj samo ne vem za katero da bo bolše. In sedaj ko vidim da imaš popolnoma isto sranje z drugim modelom nvidie pa da si prej imel nvidio sem še bolj skeptičen za neko pametno rešitev saj jaz sem mislil da je to razlika med ati in nvidio za ta monitor pa zgleda da ni.

Starejše napram novejšim. Če imaš možnost pri katerem prijatelju si sposoditi kakšno ati pci-e kartico se priporočam za rezultate!

Icematxyz ::

V teh nastavitvah se morda tudi skriva rešitev za boljšo sliko in jih po defoltu morda narobe zazna -> ampak to je le moje subjektivno mnenje kaj sem takrat raziskoval.

Klik

Dejstvo pa je da če imaš možnost, ker imaš nov računalnik, da vse skupaj zapelješ na kak servis z monitrojem vred in preizkusiš par grafičnih kartic kako se obnesejo v kombinaciji z monitorjem ti priporočam prav to.

Pa tudi scaling mislim da ne deluje čisto ok med grafično in monitorjem in je zato slika meglena. Edina resolucija ki je koliko toliko ok je 1280 x 1024. Morda pa imaš tudi ti asus matično ploščo z 965 čipovjem in je kaj na tem? Sicer težko in dvomim ampak vendarle mama popolnoma isti problem z približno istimi nvidiama karticami in istim monitorjem.

Mene hvala bogu oči ne pečejo več ampak kljub temu nisem zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

gavro ::

na kok hz pa furaš.Ne rečt da na 60hz (Čmrlj)

Na kok je pa dobr ker jst mam na 60hz pa druge mi ne pašejo na učke tale hz mi se najbolš paše:D :D

Klemzz ::

ja ponavad daš na nativno monitroja, recimo... 17" CRT 1024*768 100Hz, 19" 1280*1024 100Hz, LCDji majo manjše...

jeso ::

60 Hz definitivno ne paše tvojim očem. Jaz se pri taki frekvenci zjokam.
Daj na največ kakor monitor pri tvoji resoluciji zmore (85Hz mogoče?).

usep100 ::

Bojo mi zamenal graficno:)) dobim ATI RADEON 256MB E-PCI ne vem kero...sporocim kako in kej...

vendar se mi dozdeva, da v primeru da bo isto kot na geforce... v tem primeru sem preprican KAJ NE PASE SAMSUNGU 193P...
enostavno 128bitno vodilo na graficno...nrdi kontra ucinek..slabso sliko namest bolso...

tko da v vsakem primeru vzamem graficno potem z VGA in DVI vhodom + 64bitno vodilo...
ker sedaj mam sliko SUPERCA (60hz in 75hz) ne igra tut 1% vloge ne pr LCDjih...vsaj na 193P ne. tko da sedaj imam 60hz na stari masinci in slika je FANTASTICNA. ne zamenjam za nic na svetu.

tko da tut tale GeFORCE4 mx440 128MB AGP (SPARKLE) k je zdej notr... je najbrz 64bitna...to je cist moj osebn 6-cut jst temu pravm...da je to krivo...

bomo vidl...dobim ATI, v skrajnem primeru pa kupm eno E-PCI 64bitno z vga+dvi vhodi. pa stvar resena

Fizikalko ::

Ljudje, pri LCDjih mora bit frkvenca 60. Itak pa NI važna, ker imajo LCDji okntsantno osvetlitev. Glede utripanje je torej frekvenca važna zgolj pri CRTjih.

MTm2H37rqt7B ::

Pri instalaciji windows (modri zaslon) ni nativna resolucija! Zato tudi zamazana slika.

Icematxyz ::

Da jaz sem dolgo iskal odgovor in če boš porihtal prosim sporoči, ker jaz sem tudi imel prej sliko takšno da bi se lahko zjokal od sreče sedaj pa bi še se lahko samo zjokal. :D

Samo to z širino vodila še enkrat premisli, ker jaz sem imel 9600 xt prej in super sliko in je imela 128 bitno vodilo.

128-bit DDR memory interface Klik

Zdaj si me spet spomnil kakšno sliko sem imel prej in kaj mam sedaj in bom popizdil. >:D

Zgodovina sprememb…

TRIROG ::

hmm ... zanimivo ... to je bil razlog da sem vrnil 193P ... in vzel 913N ... ker so me na 193P pekle oči ...

pa sm mislu da je biu pr men proiblem ...

btw ... moggoce lahko probas auto setup narest na monitorju?

Keyser Soze ::

Jp, frekvenca ne igra tu takšne vloge kot pri CRTjih.

Sem pa imel enak problem tudi sam pri mojem monitorju. 193P. Ampak je bil problem v kablu. Če sem samo premaknil kabel je bila slika takoj "čista".
Predvidevam, da je Samsung tole serijo opremil z malo slabšimi kabli.
OM, F, G!

Icematxyz ::

Ni pomagalo. Edit( Auto setup ni pomagal)

TRIROG in Kyser:

Katero pa imaš grafično kartico procesor in ploščo?

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Monitor ponovno naštelaš - daš auto configuration ali karkoli imate že in nato se odpraviš v Nvidia control panel. Malce si lahko pogledate Brvno korekcijo ter -izostritev slike- in -digitalno rezonanco-. Uspeh garantiran xD
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Žal ni uspeha sem posvetil temu 2 tedna nekje svojega življenja in ni pomagalo.

Skratka poročaj kako bo z novo kartico pa bomo takrat kakšno rekli naprej.

mirko30 ::

Icematxyz: mene zanima katero graficno torej imas tocno, daj vse podatke, in katero si imel prej. da malce primerjamo...ampak celotno njeno ime, proizvajalec, kok MB spomina, k zgleda da naj bi ATI deloval na 193P.

Druga moznost pa je, da delajo dobr kartice k majo ANALOGN vhod in digitalnega. enako kot ga ima 193P.

gavro ::

60 Hz definitivno ne paše tvojim očem. Jaz se pri taki frekvenci zjokam.

No na 85Hz mi je bolj zamegljena slika pa mi ni fajn gledati, na 75Hz bo kr ql ;)

jan01 ::

Človek se kar malo smeje vsem postom, ko bere....

Za svoj samsungov monitor imaš program magictune. Če nimaš cdja, ga zloadej iz tukaj. Malo se poigraj z nastavitvami pa bo.

Icematxyz ::

Kot da ga še nisem uporabil ne? :\

Saj pravim ko bo avtor te teme dobil drugo grafično in povedal kako je na stvari bom sodeloval naprej.

Do takrat pa je brezveze nakladat in razlagat vsakemu kaj si že probal.

Probal sem vse. Kot sm napisal, tako da če res ni kakšna specialna fora več ki komu pade na pamet mislim da bi lahko že razbrali iz mojih odgovorov, da se je vse preizkuslo z moje strani? :\

jan01 ::

Vprašanja:
-a prek vga(z novo grafično!) pa dela normalno?
-si probal posnet samsung "driver" za monitor(s tem mislim samsungov color management, imaš na cdju, na samusngovi strani in celo windows update ti pod kategorijo drivers ponudi)

Icematxyz ::

Da tudi driver sem namestil za monitor.

Ne meni dela z novo grafično ravno slabše prav tako kot avtorju te teme. Obema pa je prej delalo vredu z staro grafično. Vsi podatki o tem pa so že napisani.

Avtorju dela monitor na starem sistemu super na novem pa ne. Jaz sem pa imel težave s tem že pred časom (mesec ali dva nazaj) in še jih imam ampak še nisem menjal grafične.

Avtor te teme bo pa menjal grafino kartico ker ima to možnost in potem bo povedal (upam vsaj) če je boljše. In takrat mislim da je pametno da se naprej govori, ker vrjemi da sem probal vse podolgem in počes in pač preprosto monitor in grafična se ne marata. Edino resulucija 1280 x 1024 je koliko toliko normalna s tem da oči trpijo in v primerjavi z prej je to nula.

Dejansko pa je vse vredu z grafično in vse je vredu z monitorjem. Skupaj pa pač nista najboljši par. In isto je zgleda z kartico ki jo ima avtor te teme in tem monitorjem. Tako da sedaj pa jaz nebom več komentiral, ker že se petič ponavljam, dokler nebo avtor te teme povedal kakšna je situacija z drugo grafično kartico.

In glede na to da že ima naročeno je pametno da se počaka in se potem vidi rezultat? Sam bom tudi zamenjal grafično a še ne vem za katero. Zato pa čakam na rezultat.

jan01 ::

Saj moraš, da imaš dobro sliko imeti v nativni resoluciji, pri tvojem je 1280x1024.
Da oči trpijo? Če se ti zdijo stvari premajhne/prevelike spremeni DPI iz privzetega 96 na vrednost, ki ti ustreza...

Spet vprašanje(za avtorja teme)
-ali si ob zamenjal grafični odinstaliral gonilnike, v safe modu s driver cleanerjem počistil gonilnike in potem posnel najnovejše gonilnike iz nvidia.com

@icematxyz: Ko si zamenjal grafično, a si vsaj z driver cleanerjem vse počistil, če ne še enkrat posnel windows?

EDIT: Sem malo pogooglal za problem s tem monitorjem in nvidio. Rešitev problema so bili novi gonilniki, da je lepo delalo na 1280x1024 @60.

V manualih za ta monitor piše, da naj dvi ne bi bil priložen. So prodajalci sami prilagali (poceni slab?) dvi kabel? Za test si sposodite od koga dvi kabel, če je slučajno kaka razlika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jan01 ()

julian20 ::

Evo avtor te teme spet kle, sam da sm si spremenu iz user100 v julian20. tok da bo jasn.

Uglavnm stvar je taka, resu sm primer. Naj vse lepo pocasi povem. Prvic 193P samsung ima priporoceno resolucijo 1280x1024 pri 60hz, in ne 70, 72, 75 in karkol. Pa se to ko je enkrat slika ADJUSTIMIZIRANA, potem je skor vseen kurc k LCDji nimajo vpliva na stevilo HZ, saj ne utripajo, to je le signal iz graficne.

Zdej pa k stvari, najprej za Icematxyz-A, ki je imel isti problem kot jst. Ugasni MONITOR. PRITISNI na gumb (itak mas samo en gumbz) in drzi gumb cca. 5 sekund... ne spusti gumba dokler ne slisis PISK. nato daj prst stran iz gumba. Sedaj ga normalni prizgi in VOILA, morda sem ze resil tvoj problem. Jst mam monitor cca 3 leta pa se enkrat nism vedu za to foro. Samsung 193P ti bo sliko sedaj optimiziru avtomatsko na KRISTALNO CISTO in OSTRO.

Vendar pa sm jst sprobu tako DVI kot RGB kabel na novi graficni, zal je z DVIjem 5% slabsa slika, nevem zakaj. ampak vidijo se od cisto blizu majhni pixli kot malce obrobljeni... skratka detalji.

Kar se kartice tice pa tkole: Kupu sm jo pr AGT firmi in lahko recm da so fantje dalec najbolj prijazni od vseh firm k sm jih do sedaj dal cez. Svaka CAST! pa ne bom delu nobene reklame ampak kartico so brez problema zamenal, pri marsikateri firmi bi se lahko samo kregal. Torej AGT vse pohvale z moje strani!
Za njih pa sem izvedel ravno na SLO-tech ko sm enkrat iskal dobr servis.

KARTICA je tale: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
128-bitna Gigabyte ATI RADEON X1550 256MB PCI-E.
Zdej pa zakaj nism vzel morda 1650...preprosto, hocm met VGA kabel in ne DVI (itak mas na tej obe moznosti). Za moje oko pride ven 5% kristalnejsa slika, vendar to opazi samo tisti k dejansko resnicno veliko gleda v monitor in se ukvarja z grafiko in ne z igrcami. 1650 ima zal DUAL DVI, kar mi cisto nic ne pomaga. Tako da sm se tut DVI kabla znebu. Ni pa skoraj nobene razlike ko prtisnes tist gumb na monitorju za 5sekund in ti potem sliko optmizira.

Problem je uglavnm zame resn, jst sm ful vesel da so bli uporabniku prilagodljivi pri AGTju in lahko recm, da je monitor 193P cist okay.
Zdej pa Icematxyz se ti nared najprej tisto da probas z gumbom, in porocaj ce morda imas ze s to kartico GeForce problem resen.
Drgac pa seveda ti priporocam, da kupis taksno kartico, ki ima tudi VGA vhod.

Upam da sm povedu vse, eno je bil gumb, drugo pa kartica z VGA in DVI vhodom, res pa je, da je tudi ta k sm jo kupu 128bitna in dela lepo.
Slika je spet taksna kot mora bit.

Cav!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: julian20 ()

Icematxyz ::

Da za to z gumbom sem vedel.

Se pravi v končni fazi kartico si zamenjal a ne?

In sicer nvidia 7300 GT 256 PCI-E b za ATI RADEON X1550 256MB PCI-E?

In sedaj si uspel nastaviti sliko da je spet super z navadnim klikon na gumb? Sam to če mi potrdiš pa si mi vse povedal. 8-)

julian20 ::

Tako je nvidio geforce 7300gt DUAL DVI sm zamenju z ATI RADEON X1550 DVI in VGA vhod.
Ja tocn tist gumb sm tiscu 5sek, pol se zasliki pisk in potem se enkrat normalno pritisnes na gumb da prizges ekran. Pol se pojav na enkrat "AUTO ADJUSTMENT" in ti steje % da ti izostri in optimizira sliko pa je kul!

Nism pa tisto foro probu z GeForcom... k se nism spomnu, res pa je da je bla ze v osnovi na Geforcu slika dost bl popaceno kokr na tejle... na tejle je blo malce opaziti... pol pa sm dal adjustment pa je blo vse kul...

sam pr uni je bla pa res zanic slika prej...ze v DOS nacinu...ko sm sou winse instalirat...pa formatirat disk...klele je blo ze takoj obcutno bols...pol sam se gumb prtisnes pa mas u nulo lepo sliko.

Icematxyz ::

Popolnoma te razumem in lahko ti tudi povem da auto adjustement ne bi pomagal. Če bi spisal kaj vse je bilo stestirano in narejeno, bi vrjetno napolnil kar nekaj prostora. ;) Teoretično (praktično) vem kaj je narobe, kar bi tudi lahko dokazal, samo ne bom o tem, ker to ne bi vodilo nikamor. Tako imenovano flejmanje bi se začelo. Lahko pa rečem le če ima kdo podobno težavo, da poskusi isto rešitev kot je tukaj opisana bila in mislim da bo zadovoljen. :)

Tudi sam bom kupil drugo kartico in hvala ti da si podal odgovor za stanje sedaj, ko si menjal grafično. Razbil si zadnji dvom ki sem ga še imel.

julian20 ::

ja ce bos menju kartico ti priporocam, da ima tudi VGA vhod.
moja je 128bitna in ATI radeon chipovje.
193P nekako ne mara prevec DVI povezave... vsaj tko jst mislm pa novih Nvidij GeForce tut ne.

No sej sm reku da sporocim ko zrihtam zadevo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: julian20 ()

bluefish ::

pri meni na 6600GT in z 173P deluje vse normalno. Ob priklopu monitorja in namestitvi gonilnikov za grafično, sem v nVidia Control panelu le znižal svetilnost.

tomazk ::

Mene pa zanima nekaj drugega.

Icematyxz a mas ti DUAL DVI kartico 6600 GT? al ne?
dej povej kera firma jo je spackala? XFX, Gygabyte, ostalo?

Jst mam eno drugo tezavo, mam 173p in ko sm tut prvic presaltu na ATI, sem opazil da so BARVE izredno ZIVE, kar me ubistvu moti, ker bela je taka kot da bi ti edn zazgal sliko...skratka bolece za oci, in pol z nastavitvami nrdim vse kar se da...sam ni to tko kot je blo pr GeForcovih karticah.

uglavnm, me zanima kero 6600 GT mas, pa sporoc tut kva bos naredu, ce bo tut ti resil problem in s katero kartico. Jst mam problem samo z barvami.

Icematxyz ::

Lahko ti rečem le, da to je pa tista ta druga stran resnice, ki nima nič z performenci v 3dmarkih in podobno.

Nimam odgovora zate žal kaj bo boljše ker si ne upam napovedati.

Sam rešujem zadevo in v kratkem bom najvrjetneje sprobal upam da uspešno izvesti zamenjavo, ki bo ugodna za moje oči.

Drugače pa lahko ti rečem le da če na DVI imaš ta problem ga lahko poskušaš rešiti z nastavitvami barvnih profilov v control panelu preko kartice ali pa preko softwera ki je priložen monitorju in poskušaš nastaviti monitor. Zaženeš lahko tudi program za nastavljanje ki ga vsebuje tako ena kot druga varianta. Tudi profili so v programu od monitorja, kjer se mi zdi da profil za branje texta zbije belino.

Če imaš VGA priklop pa isto s tem da lahko poskusiš še s tem da držiš gumb konstantno par sekund na monitorju in bo se monitorju vklopil auto adjustement za analogni vhod.

Priporočam ti v vsakem primeru tudi da preizkusiš oba DVI in VGA priklop preden boš kaj drugega ustvarjal.

Če pa kljub vsemu neboš zadovoljen pa ti pač priporočam skrajno rešitev. To je zamenjava za kaj boljšega kjer bo že brez nekih hudih nastavitev slika super. S čim pa bo to pa ti ne znam napovedat.

Jaz vem da 193p + 9600 xt AGP - super slika
193p - 6600 GT pci-e- slabo...


S tem pa da ne trdim da je karkoli z kartico narobe ali monitorjem, le da pač skupaj se more najti najboljši par. In že takoj to vidiš sem ugotovil da ko po auto adjustementu in nekih defolt profilih ali nekih kratkih nastavitvah slika ni zadovoljiva takrat si na slabi poti...

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Kaj pa vem.

Jaz imam Winfast 6600 na AGPju (NF7-s 2.0). Pa 193P preko DVIja. In sem nejasno sliko največkrat rešil z premikanjem kabla. Je pa velikokrat pomagal tudi vklop/izklop monitorja. Ko se mi ni dalo vlačit pod mizo.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
8372981902 (46738) hariscorale
»

Pomoč pri sestavi novega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
172918 (1024) fox3
»

Multi monitor setup - vprašanja

Oddelek: Strojna oprema
101673 (1673) Vesoljc
»

"Zamegljena" slika 6600 GT Pci-e

Oddelek: Strojna oprema
71103 (980) LoneWolf
»

Monitor DVI pokvarjen?

Oddelek: Zvok in slika
141566 (1343) RPG

Več podobnih tem