» »

pc za v koš ali za popravit

pc za v koš ali za popravit

farko ::

Pomagite mi trenutn je tak ,da je pred dnevi malo grmelo kolega je na pc še neki delal po parih dneh zjutraj pc normalno zalaufal delal nato pa ekran se ugasne in za vsak ko je z miško pomigal je pc delal zdaj pa ne več.Naredil je ponovni zagon monitor ostal temen gorele so rdeča in zelena lučka ugasnit se ga da le da povlečeš kabel iz vtičnice kaj bi bilo možno.
Kondenzatorji so celi nenapihnjeni ram dela grafična dela razen za procesor ne vem če bi lahko bil krivda.
pomagite prosim ,če se da z kakim nasvetom.
farko

Meizu ::

Obstaja več možnosti ne...

1. Če mu je komp takoj skloplo po udaru, je šla lahko katera od varovalk... Verjetno od matične. V najslabšem primeru pa ti je skurilo čipovje in vezja... Ali pa procesor...

Še eno vprašanje zate: Se PC normalno zažene v Windowse in potem ne reagira, al je že na začetku tak problem? Če je slednje, potem je možžno tudi, da se je zataknil gumb za ponovni zagon. Če pa se komp užge in ugasne po petih sekundah, bo šlo verjetno za zataknjen gumb za užig in izklop kompa.

No pa da se vrnemo k tem problemu:

Kako si pa preveril, če grafična dela? Če je procesor fuč, pol ne moreš nardit nič. Čeprav se vent vrti je vezje na grafi vseeno lahko skurjeno...

Razen, če si jo sprobal na drugem kompu, pol vzamem nazaj...

farko ::

komp se sploh ne prižge.Ima integrirano grafično kartico in tudi na njej ni nič ne da skozi samo laufa in nič drugega bom pa poskusil še z drugo grafično kartico in javim.Procesorja nisem preizkusil ga ne morem je pa amd1 oziroma okoli 1500 do 2000mhz kakor vem.
farko

Meizu ::

Hja, če je proc fuč, pol ga lohk komot zamenjaš, mislim, da rabljeni ne bi smeli stati preveč... Poglej na Bolho al pa konkurenčne strani... Če je šla pa matična, pol ti ne ostane drugega, kot da kupiš nov komp al pa da ti uspe najti isti model matične... Aja, pa pri menjavi proca pazi, kakšne socket ima, da ne boš zamenjal;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535390 (4326) svetetko
»

"No video signal" po čiščenju računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
10847 (704) Vz_ace
»

Odpovedal računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
351886 (1368) gt55gre
»

grafična ok, slike ni!!!???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352440 (1860) polde66
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312087 (11474) k0lar

Več podobnih tem