Forum » Omrežja in internet » Mrežni disk Prestigio & SMB server
Mrežni disk Prestigio & SMB server
BogyX ::
Pozdravljeni
V Rola*u sem kupil ta mrežni disk : Prestigio Net Drive.
Kot zunanji disk USB deluje normalno.
Problemi so z mrežnim delovanjem. Ima dve možnosti:
FTP in SMB (Samba) server. FTP mi je tudi takoj delal BP. Rad pa bi, da bi disk normalno mapiral v raziskovalcu in za to bi naj bil SMB server.
Tu ni nobenih opcij za nastavit - samo kateri direktorij boš dal v share in če želiš lahko daš geslo.
Disk potem mapiram (probal sem Visto in XP), ga najde brez težav, potem me vpraša za up ime in geslo (up imena ne morem nastavit pri opcijah), nakar vpišem razne kombinacije od admin + geslo, do ime + geslo...no nekak potem pridem not, tako da ga mapiram in se mi odprejo direktoriji. Ko kliknem na direktorij pa samo odpira in odpira (disk pri tem ne dela nič!) in nikoli ne odpre.
Za Visto sem našel na neti nastavitve za sambo (po defaultu Vista ne podpira v1, ampak samo v2 samba protokola) in nastavil, prav tako sem nadgradil firmware našel na neki hr strani,.... nič ne pomaga - ne pridem v direktorije.
Kak predlog?
Hvala in Lp
Bogdan
V Rola*u sem kupil ta mrežni disk : Prestigio Net Drive.
Kot zunanji disk USB deluje normalno.
Problemi so z mrežnim delovanjem. Ima dve možnosti:
FTP in SMB (Samba) server. FTP mi je tudi takoj delal BP. Rad pa bi, da bi disk normalno mapiral v raziskovalcu in za to bi naj bil SMB server.
Tu ni nobenih opcij za nastavit - samo kateri direktorij boš dal v share in če želiš lahko daš geslo.
Disk potem mapiram (probal sem Visto in XP), ga najde brez težav, potem me vpraša za up ime in geslo (up imena ne morem nastavit pri opcijah), nakar vpišem razne kombinacije od admin + geslo, do ime + geslo...no nekak potem pridem not, tako da ga mapiram in se mi odprejo direktoriji. Ko kliknem na direktorij pa samo odpira in odpira (disk pri tem ne dela nič!) in nikoli ne odpre.
Za Visto sem našel na neti nastavitve za sambo (po defaultu Vista ne podpira v1, ampak samo v2 samba protokola) in nastavil, prav tako sem nadgradil firmware našel na neki hr strani,.... nič ne pomaga - ne pridem v direktorije.
Kak predlog?
Hvala in Lp
Bogdan
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SMB povezava Winows 10 s Synology NASOddelek: Operacijski sistemi | 3270 (2536) | dukedl |
» | SambaOddelek: Programska oprema | 2419 (1711) | kiFni |
» | PS2 kot [DivXvid] predvajalnik in še več (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Konzole | 51331 (17848) | kiFni |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16475 (8014) | Gapi |
» | Ekipa Sambe dosegla dogovor z Microsoftom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 8379 (5778) | poweroff |