» »

Dvd zunanji pekač

Dvd zunanji pekač

cebelca ::

Živjo!

Moj "problem" je naslednji:

Doma imam laptop ki mi peče samo cd-je ne pa tudi dvd-je. Laptop tud nima s-video out izhoda, tako, da ga ne morem priklopit direkt na tv. Zankrat torej vse pecem na cd-je in potem gledam na dvd playerju, logicno :)

Ampak, ker to cenovno ni najbl ugodno, oz. ne samo cenovno na splosno se mi ne ljubi skoz na cd-je pect, ker se mi moj bogi laptopek ze kr mal smil, tako da razmisljam da bi si kupila en zunanji dvd pekač oz. zanima me ali obstaja tud kaksna druga varinata, da bi se sploh izognila presnemavanju na dvd-je. Na primer, da bi lahko direktno iz kaksnga prenosnega diska gledala filme na televiziji. Se opravicujem, ce sprasujem neumnosti samo bolj malo vem o teh stavreh.

Aja moja televizija ni glih najnovejsa, dvd player pa tut ni ne vem kaj(yamada 6700), ki sem ga kupila ene 2 leti nazaj .

Tako da me v bistvu zanima kaj bi bila zame najbolj optimalna rešitev z vso to mojo revščino, ki jo imam na razpolago.

Hvala ze vnaprej za vse nasvete.

Zorro ::

Edina logična varianta, ki jo vidim je, da si nabaviš nov pekač. Tu imaš na voljo pa dve izbiri. In sicer, da si nabaviš zunanji pekač, katerega se da dobiti že za okrog 70€, ali pa da obstoječi CD pekač v prenosniku zamenjaš z DVD pekačem, ki pa se ga da dobiti za ene 55€. Kako je z vgradnjo pekača v prenosnik in samo instalacijo, pa ti ne bi znal povedati. Mislim, pa da se na tem forumu ne manjka strokovnjakov, ki ti to lahko stresli iz rokava.

opcija 1
opcija 2

Lp, Zorro

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

cebelca ::

Ja sej k tej opciji se tut najbolj nagibam. V laptop pa rajš ne bi nč vgrajevala, ker bi ga rajš mal razbremenila. :)

Pa ti zunanji pekači delajo na enak način kot če so vgrajeni v računalnik? Mislm kar se programske podopore tiče....lahko se naprej uporabljam Nero?

Kakšna je pa razlika v hitrosti? A to potem ful počas peče?Verjamem da je odvisno od kvalitete pekača, ampak jaz bi itak zbrala kakšnga najcenejšega, tale philipsov zgleda cist lustn, potem sem pa se enga gledala in sicer:

Liteon

A je med njima kaksna razlika kar se kvalitete tice? Oziroma ali mi lahko kdo priporoca se kakšnega drugega, seveda v tem cenovnem razredu :)

Hvala

trek@s ::

Jaz uporabljam zunanje ohišje (cca 30€) + dvd pekač (cca 30€) na svojem notebooku, ker pravtako nimam dvd pekača, ampak samo cd...

Je pa takšna varianta (zunanji pekač) dosti hitrejša, tak da jaz bi vsekakor izbral to. Predpogoj pa seveda je, da imaš USB 2.0 oz. FireWire priklop na notebooku.

Zorro ::

Tako kot pravi trek@s, če imaš USB 2.0 na prenosniku potem ne bi smelo biti težav z zunanjim pekačem. Lite-On, za katerega si dala link, ima poleg tudi programsko opremo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

cebelca ::

Potem bom pa verjetno res kar kupila en zunanji pekač.

Pa hvala obema za vse nasvete. :)

gt55gre ::

Liteon ti zelo priporočam v 3 letih brezhibnega delovanja mi je uničil samo vsega 3 cd , potem mu je nažalost laser odpovedal.

cebelca ::

Ja sej verjetno bom res kar tega vzela. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta CD-R medijev

Oddelek: Pomoč in nasveti
162572 (2033) hojnikb
»

Brezplačen program za peko DVD-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
234497 (4076) BorutK-73
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527377 (13136) GrimReaper
»

Kater Dual DVD zapisovalec od nastetih?

Oddelek: Kaj kupiti
372431 (1792) Gronder
»

kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14912976 (8297) Caligula

Več podobnih tem