» »

Tip mi pošlje telefon za katerega sem se le zanimal!!!kaj storiti?

Tip mi pošlje telefon za katerega sem se le zanimal!!!kaj storiti?

;-) ::

Screenshot pogovorov:

OMG :D Sploh nisem poslal podatkov mojih da bi mi ga poslal! Zato ker sem bil odsoten in nisem imel dostopa do maila...tačas pa sem kupil nov telefon.

Tega telefona nočem in nikjer nisem napisal da ga kupim in niti nisem dal podatkov, zato nevem z kako pravico mi ga pošilja...
Imate kak predlog?

MTm2H37rqt7B ::

Ce nisi dal podatkov, kako ve kam poslat?

Sicer si ga pa vprasal ce lahko telefon poslje ze v cetrtek, mar ni to znak da ga kupis?

Samo vprašal sem če lahko pošlje v četrtek.Podatki nevem od kod mu.

Tudi napisal sem naj mi v sredo sporoči...potem v sredo nisem imel dostop do maila pa tud podatkov mu nebi dal, ker ga nisem imel namen kupik ker sem tačas kupil nov telefon.

Kako naj se rešim iz zagate? Mu pokrijem vsaj stroške poštnine? Kako?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

MTm2H37rqt7B ::

Poklices Taxi, reces ali lahko pride takoj do tvojega doma. Odgovori ja, se pripelje do tebe in te caka. Ti pa reces, NE! saj nisem rekel da se hocem peljati.

To ne stima. Prislo je pri vama do lepega nesporazuma.

Ce nima tvojih podatkov, pa naj posilja telefon okol:)

Ja in kaj mi zdaj lahko če ga ne prejmem?

Veliko kupujem po spletu sam takega primera še pa ne da bi moral zavrtnit...

Zgodovina sprememb…

zdobersek ::

ali se mu opravicis in obrazlozis problem, povrnes vse stroske, ali pa telefon konec koncev prodas naprej.

Samo še vedno ne vidim problema...napisal je naj mu pošljem podatke da mi ga pošlje, jaz pa nisem poslal nič pa mi ga vseeno pošlje!

Jaz: "Boš mel mojo uro za 1000€?"

...Ti molčiš...

Jaz: "Ok tu jo maš daj 1000€"

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Ne ni cist tako kto si prikazal z uro ti si tipa vprasal ce ti ga ze lahk poslje v cetrtek to je za mene strinjanje da bos kupil mobitel ne cist tip je tut mal prehitevu..

hamax ::

enostavno ne sprejmi.
seveda če nista imela kakšnih dogovorov, ki jih mi ne poznamo.

dokler mu ne napišeš maila:
Prosim pošljite na naslov: ulica mice kovačeve 10
plačal bom po povzetju. stroške pošiljanja dodajte k ceni telefona
...

ti nima kej pošiljat!

ps:

K: dober dan. tole toyoto sem gledal.
P: ja super avto je. še celo zimske gume dobite zraven.
K: koliko pa pride?
P: 15k € samo je danes še ne morete odpeljati, ker še nimamo novega razstavnega modela
K: kdaj pa bi jo potem lahko dobil? še ta mesec?
P: res ne vemo. vam lahko kam sporočimo?
K: ja prosim. vam dam telefon.
K: izvolite. pa prosim če mi čim prej sporočite.
...
čez en teden po telefonu:
P: dober dan. avto smo vam dostavili in še ta mesec vam bomo trgali prvi obrok in stroške dostave.
K: WTF?????

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

opeter ::

EWEER, će bi zdaj bili na eBayu, bi te lahko lepo kaznovali... ;(
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mtosev ::

Vav tip je dober ni kaj 0:)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Bojevnik ::

Rekel si da ti naj sporoči, on ga je poslal, mislim da ti ni treba nič plačati, čeprav je res da večina ljudi razume tisto vprašanje, kot da go hočeš kupiti.

Pa, ni možnosti da je mogoče dobil podatke iz tvojega profila?

Ja podatke je dobil iz profila sem opazil...

seveda če nista imela kakšnih dogovorov, ki jih mi ne poznamo.

Ni bilo nobenega drugega pogovora kot tega kar je tukajle.

Ales ::

Telefon enostavno zavrni, po mojem mnenju tudi nisi dolžan plačati kakršnihkoli stroškov.

igor0203 ::

Jaz tukaj nikjer ne vidim,da bi mu rekel, da boš telefon kupil, tako da ti nisi nič kriv. Le prodajalcu se je očitno mudilo s prodajo in ti ga je poslal. Sicer tisto s četrtkom je malce dvomljivo napisano, vendar pa vseeno ne nikjer ne piše, da ga boš vzel.

Kami ::

Se strinjam z Hamax-om. On mu ni rekel, če mu lahko pošlje ampak ga je samo vprašal kdaj, torej ni kriv on ampak je prodajalec.

Primer:

A: Imate uro ?
B: Da

Čisto v redu odgovor ker tako kot je vprašal, takšen odgovor je dobil.

Urc ::

EWEER

1. LoL tipu napišeš da si naročil 2 telefona in jih nisi dobil takoj naslednji dan in zato si imel probleme ?

2. tipu težiš da naj čimprej pošlje telefon , da bi čimprej dobil telefon katerega si tako želiš, ker če ne boš meu spet probleme (veretno bo konec sveta če ne boš meu telefona) :\

3. Model ne ve če bo sploh dobil rezervni telefon, ampak se vseeno potrudi in pogleda v tvoj profil ( ker veretno mu ti ne odgovoriš ker maš že veliko problemov ker nimaš telefona) in ti telefon pošlje preden bo prepozno.

Za zahvalo ga vlačiš po forum(ih) in mu rečeš da telefona ne boš uzel ker ti je že uspelo priti do drugega telefona...

Če se prav spomnim si zadnjič tudi kupoval grafično kartico, ki so jo rabil še isti dan... Kupil si slabšo kartico za isto ceno kot bi dobil boljšo (ker se ti je tako mudilo), čeprav smo ti nakup močno odsvetovali...

Jaz bi ti svetoval, da se malo umiriš in sprejmeš dejstvo, da večino stvari ne moreš dobiti kadar se tebi sprdne še posebej ne na tak način.

Glede telefona pa upam da ti bo prodajalec glede na to, da ima tvoj naslov osebno dal eno cvrko.

:\

hamax ::

Urc, če nisi ti prodajalec, potem te res ne razumem.

1. omenil je, da bi rad imel telefon v petek in ga vprasal, če je to možno.
2. teži? vpraša, če je stvar izvedljiva.
3. kaj ti pove, če ti kupec ne odgovori? da urgentno potrebuje telefon a ne uspe odpisati, saj so se mu prsti zataknili za rob pisalne mize?

JCD ::

Sam men se tisto vprašanje: Ali ga lahko pošljete že v četrtek? zdi kot, da si se odločil, da boš kupil ta mobitel. No sam bi defenitivno razumel to kot dogovor za kupčijo. Še posebej, ker si rekel, da si mel že podobne probleme s tem.

Za rešitev bi se pa lepo pogovoril z njim. Razloži mu situacijo takšno kot je. Po mojem se da zadevo lepo sporazumno rešit. Samo ne mu pošiljat mailov s desetimi klicaji. Jaz ne bi bil glih vesel, če bi se nekaj trudil z enim človekom, mu še pravočasno pošiljal. In potem dobil tak odziv.

Lepo se pogovori z njim.:)

Sem poslal mail da telefona ne bom sprejel pa bom videl kak odgovor bom dobil če bodo težave sem pripravljen kriti stroške poštnine samo telefona pa nemislim kupit ker je krš (kr neki ipod software naložen), ker sem celo žepnino dal za drug telefon in ker ne mislim 70€ vreč vstran. Pač sem mislil da imam lahko kakšne večje težave.

kriko1 ::

Tam ko si ga vprašal če lahko pošlje že v četrtek, je verjetno on mislil da ga bi že resno kupil (predpostavljanje). Res taka čudna situacija, napaka pa je na strani prodajalca (komunikacja, razumevanje).
Drugače pa bi bilo dobro od njega, da preden pošlje robo, da ti pošlje prej potrditveni mail, ki recimo vsebuje:
blago, ceno, naslov dostave, vprašanje če se strinjaš z navedenim in če odpošlješ. Tako jaz vedno delam in ni nobenih nesporazumov.

Se strinjam in takega poslovanja sem navajen da se fiksno pogovorimo o prevzemu itd. Da sam dam podatke in da jih človek ne išče po spletu sam!

Buldožer ::

Jaz sem nekako dobil občutek, da se Antonu malo mudi zaslužit oz. da bi rad z hitrim reagiranjem vsilil prodajo. Če je res tako prijazen kot izgleda, bi lahko potrdil zadevo(da prepreči take "nesporazume") preden pošlje telefon. Jaz bi to sigurno storil.

1.To se mi zdi malo nepošteno.
2. Tone zgleda rad malo tvega in na ta račun ponavadi zasluži. Pri tveganju pa ne zaslužiš vedno.

Lahko pa se motim.
Več glav več ve. No, ni nujno!

Tudi jaz imam občutek da se tale njegov (iPod/iMac software) in njegove modifikacije telefona niso obnesle najbolje in ga želi spraviti v promet.

Nič ker na mail ni odgovoril sem v hiši povedal naj paket zavrnejo če me slučajno nebo doma.

kriko1 ::

A na mail pa ne odgovarja več? Fishy.... Imaš njegovo telefonsko?

marnit ::

Najbolš bi bilo, da bi bil tiho in zavrnu paket, potem pa ko bi te vprašal, zakaj ga nisi dvignil, reci, da nisi nič dobil (ker seveda podatki v profilu so zlagani).

Tak en nasvet za nslednje rodove, če se še komu to pripeti.

Ejsi_Disi ::

Točno. In ti robo pošljejo šele takrat, ko ti potrdiš, da boš zadevo kupil in ko mu daš pravi naslov.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Pujcek ::

1. ce naslov ne bi bil pravi bi to posiljatel zvedel (ko dobi paket zavrnjen bi pisalo da naslov ni pravi)
2. prislo je do cisto navadnega nesporazuma, un je mislu da nujno rabis telefon pa je pizdarija tle. kurc, oba del stroskov prevzamta pa je, ne zdej tle neki cigota spilat pa se ven vlect pa sprasevat kva narest. otroc...

lp
:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pujcek ()

KandazaR ::

Si pa res smešen. Rečeš mu če lahko pošlje že v četrtek. Če nisi imel namena kupiti telefon, ne vem zakaj si mu rekel naj pošlje v četrtek. Lahko bi mu odgovoril v četrtek da ga ne boš vzel, vendar nisi! Tudi ti mu tako nisi odgovarjal na maile.Na koncu ga pa (tako kot je rekel že en pred mano) vlačiš po forumu. A ga ne znaš poklicati in se z njim pogovoriti? A za to potrebuješ pomoč na slo-techu.

Fizikalko ::

Točno tako.

nikjer nisem rekel naj mi ga pošlje v četrtek! le vprašal sem če je mogoče/će je izvedljivo!

In nikoli nebom razumel da je rekel naj mu pošljem podatke-jaz mu jih nisem!!! Pa mi je vseeno poslal.

Tic ::

Ja, bumbarja sta oba.
persona civitas ;>

kulSMS ::

po moje je tisti, ki prodaja še malo večji bumbar (poslat na kr nek naslov, ki ga najde v profilu??)

Slo-One ::

Keri nestrpnež.
Ti ne sprejmi. Oni bi kr poslal.

Lightbeer ::

Prijatelj me je opozoril na tale post, pa bom z zamudo še jaz svoje dodal. Bilo je takole: na tisti četrtek me je poklical mladi gospod, se predstavil kot tisti ki ga zanima telefon, postavil še par vprašanj o ponudbi, vprašal ali bi se lahko zapeljal do Velenja in ko sem povedal da ne, mi je dal naslov, na kar sem mu obljubil da ga pošljem še isti dan. Ali je to ista oseba ki se tukaj pritožuje nad tem da je prejel paket ki si ga ne želi ? Dvomim, ker je na koncu prevzel telefon in plačal odkupnino. Vse skupaj mi
je čudno in ne vem kje je prišlo do nesporazuma. Če je med tem prejel drugi telefon je popolnoma razumljivo da ne rabi dveh in za to ni potrebno iz tega delati celo sceno. Na taka nasprotuj0ča sporočila pa ne zamerit če ne odgovarjam. Najbolje da mi vse skupaj pošlje nazaj z enako odkupnino, pa bo zadeva rešena. Pa lep pozdrav vsem skupaj.Anton

Ne Anton to ni ista oseba...jaz nisem klical.

Jaz potem nisem rabil paketa niti zavrniti, zgleda da si ga poslal tretji osebi, meni pa napisal da si ga poslal:D [Odstranjen žaljiv del posta]

----
Prvo javno opozorilo pred ukrepom --Omy

Zgodovina sprememb…

SodVina ::

In na koncu bos dobil ti na svoj naslov pol bo pa se tista tretja oseba smetila po s-tju, da ni dobila posiljke. Prava PTT-novela :D

imagodei ::

EWEER@ Se strinjam in takega poslovanja sem navajen da se fiksno pogovorimo o prevzemu itd. Da sam dam podatke in da jih človek ne išče po spletu sam!

Ne vem, koliko si navajen... Glede na to, da prejemaš žepnino, bi rekel, da se imaš morda še kaj za naučit, tudi o kupovanju in prodaji. Tale situacija je ravno dokaz tega. V bodoče boš pa toliko bolj previden in boš posebej poudaril, da ne kupiš nič, dokler se ne zmenita fiksno. Res je prodajalec naivno malo prehitro poslal, tvoj način komunikacije je bil pa tudi malo zavajujoč.

Sploh pa, komu na veselje v svoj profil pišeš osebne podatke (naslov & stuff)? Če se zdaj ne boš uspel s človekom normalno zmenit, te lahko pride razbit ko prasca - ne da bi ti to privoščil, ampak halo? Hitro osebne podatke iz profila! Sem gledal, da jih na slo-techu pa nimaš...? :\
- Hoc est qui sumus -

Glede na to, da prejemaš žepnino, bi rekel, da se imaš morda še kaj za naučit, tudi o kupovanju in prodaji.

Kaj ma to veze z mojo žepnino...prejemam tud eden reden dohodek samo to tu nima veze.

Podatkov pa iz profila nedam!:D princip pač

bluefish ::

nisem bral vsega, le prvi post.
Če ti je človek poslal mobi, ga lahko enostavno zavrneš. S tem ti nimaš nobenih stroškov. Ima jih pošiljatelj, ki plača dvojno poštnino. Nato pa mu pošlješ mail v katerem jasno napišeš, da stvari nisi naročal; dodaš mu še sliko prejšnjih pogovorov in težav ni več. Pozneje pač ne posluješ več s to osebo. Sicer pa tako ali tako ne kupuješ/prodajaš preko eBay-a, kjer bi se morda bal za slab rating in feedback :)) .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

extreme digital spletna trgovina (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
466188734 (13449) tikitoki
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12220656 (16176) St235
»

Hoh.de (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

Oddelek: Kaj kupiti
1507285485 (120271) darkolord
»

Stvarna napaka - vračilo denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7512496 (8548) ziggy89
»

problem z garancijo prenosnika (vshop.si) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24026666 (16530) lmfao

Več podobnih tem