» »

izbira kitare

izbira kitare

darkhero ::

Zdravo

klasično kitaro igram ze 4 mesece in sedaj si bom kupil el. kitaro
v hartmanu sem gledal Yamaho pacifico 250€ prodajalec je reko da je zelo dobra za začetnike in da ima zelo čiste tone
z fotrom pa sma še hodla gledat b.c.rich Ironbord ( rabljeno) 300€

kateera se mi bol splaca

pa ce se kdo ve za kaki dober porgram za učenje kitare

burn ::

:) odvisno kaj hočeš igrat. če hočeš metal te je bolše BC Rich. Dober program je guitar-pro - ga sam uporabljam:D dobiš pa ga na www.guitar-pro.com samo je to demo verzija za 14 dni. pravo si mornš neki drugod potegnit:D

darkhero ::

ja guitar pro je dober ja ga ze mam!:))

samo zanima me ker bc rich ironbird je stala ze 3leta in kaj bi trebalo zdaj vse naredit razen menjave strun

kako vem če so magneti vredu?

mescaline9 ::

Vzemi yamaho. BC Rich je nemogoče igrat sede;))

darkhero ::

ja ne vem ne
ironbird ful svetsko zgleda

icek ::

Zapomni si, da ni kitar za zacetnike in mojstre. So dobre kitare in slabe kitare. Temu primerna je ponavadi tudi cena. Boljso kitaro bos kupil (vec bos verjetno tudi dal za njo), boljse se bos lahko naucil igrat. Vsekakor pa preiskusi cim vec kitar predenj kaj kupis, pa ne glej samo na obliko in barvo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Backup22 ::

Jaz ti priporočam Yamaho v tem rangu.. BR meni ni všeč. Glavno je, da ti vrat paše in lepo sede v roko...
//

burn ::

strinjam se t Ibn Sabo:) priporočam ti tudi jaz Yamaho. moj frend ima Yamaho in ni razočaran:D

tigrr ::

prvo, vzem si čas, sicer se ti precej zmanjša možnost da dobr zbereš. Po drugi strani je pa slab nakup dobra (in draga) šola za naprej :)

no po mojih izkušnjah najprej prever ponudbo na bolhi in sprobaj če ni reč predaleč. Rabljene kitare so cca. pol cenejše od novih, oz. za enak denar dobiš bolje opremljeno kitaro:

http://www.bolha.com/advsearch.php/ukaz/show/kat/73/offset/30/search/elektri%E8na+kitara/lNoShops/1/

Če kupuješ rabljeno kitaro, pazi na sledeče stvari: Da se da lepo uglasit, prever vrat da ni skrivljen, da so potenciometri in stikala OK (ni prasketanja ob preklopih in vrtenju). Pick up-i se načeloma ne kvarijo/iztrošijo tko da ne skrb glede tega. Fino je, če imaš svoj ojačevalc, da lahko vsaj približno primerjaš ton kitar. Ampak glede na to, da si v začetni fazi, so prve lastnosti bolj pomembne.

In seveda, kot je rekel bekap, važno da ti vrat lepo sede v roko... Vratovi so različno dolgi in debeli in široki.

lp

Backup22 ::

Jep, rabljeno kitaro se ti bolj splača kupit, posebej če si začetnik:
Probaj kaj takšnega, ali mogoče kakšno epiphonko.. Kakšno muziko bi rad igral?

Dodatek: sicer stane 300€, ampak zraven dobiš še kovček, ki itak stane 50€+...
//

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Backup22 ()

dedi542 ::

Js ti priporocam ibanez k za svojo ceno res ogromno ponujajo, pa se lepo zgleda :) za ojacevaec pa roland cube. Pa ne kopuj rablenih, razen ce ima se garancijo, ker se lahko nardi da ma pokvarjene magnete. hf

Poldy ::

Jaz dam glas za Yamaho. Vseeno pa ti svetujem, da se globoko zamisliš glede električne kitare - strašno navdušenje zelo hitro mine, zato bi rekel, da prvo el. kitaro kupiš čimcenejšo, potem pa po cca. 3h letih, glede na to kakšen mojster si, kupiš novo kitaro.

darkhero ::

katera ibanez kitara pa sse mi najbolj splača

urkoman ::

Tko k je reku Poldy.

Imel sem že tri kitare, začel sem pa na kopiji Fender. Ni mi bilo žal, da sem začel na skoraj zastonj električni kitari, po kakem letu sem bil še bolj navdušen z elektriko in sem kupil novo, zopet rabljeno.
Če imaš kakega kolega, ki je izkušen maček, bo pregledal in izprobal kitaro ter podal svoje mnenje.
Ne moreš zgrešit.

lp in veliko drgnjenja strun, da ne bo slučajno kitara pristala na omari in se bo gor nabiral prah :)
Urko Žurko

Backup22 ::

darkhero => daleč najbolj se ti splača kakšna RG serija (sploh, če ima v8, v9 magnete). Nove so predrage...
//

bajsibajsi ::

Glede na to, da 4 mesece ni ravno veliko, bi mogoce se nekaj casa ostal na klasicni kitari (in s tem izpilis pridobljeno tehniko) oz. zacnes z akusticno, da se prstne blazinice navadijo kovinskih struh, ozjega vratu, drugacne barve tona..itd.. Seveda vse je stvar tvojih zelja.
Glede na to, da bo to najverjetneje tvoja prva el. kitara, tvoj slog igranja niti ne bo toliko vplival na to, kaksno kitaro naj bi izbral za svojo prvo. Osebno bi Yamahine preskocil, pravtako tudi Ibanezke (ki so mi bile sicer vcasih odlicne) in pogledal za kaksno dobro ohranjeno kopijo Gibsonke ali novejso Epiphonko... Z Les Paul obliko skoraj ne mores zgresiti; ne glede kaksno zvrst zelis igrati. Lahko bi pisal na dolgo in siroko, ampak tako kot je ze nekdo napisal; ko bos sel kupovati vzemi kaksnega, ki se spozna s seboj. In nikakor ne kupi kitare samo zaradi atraktivnega izgleda, brez da bi prej sprobal. Konec koncev je najpomembnejse, da tebi lepo "sede". Ce ti bo lepo sedla v roke, jo bos z veseljem igral, in verjetno tudi skrbel, da se na njej ne bo nabiral prah^^. Sam recimo na Stratokasterko nikoli nisem rad igral, pa ceprav so odllicne kitare.

Only Gibson is a good enough>:D

dedi542 ::

To je res, da vsak clovec je drugace grajen in ne bo usakmu usaka kitara pasala. Sam imam fender stratocaster in mi je kul, meu sm tud ibanezko pa mi je tud kul. To moras it mal po trgovinah pa mal v roke prjet kira ti je bol udobna, pa mal testov prebrat kira ma bolse magnete, bolsi ter cistejsi zvok itd. Na podlagi useh mnenj se pol sam odloci katera bo tvoja partnerica.

SleepLess ::

Sam imam Yamaho, sicer malo slabsi model, ker sem kupil novo v akciji za priblizno 300€. Kitara mi je sicer hudo hudo dobra, po izgledu mi je super, v roko sede popolno, vrat ni predebel in ne pretanek, skratka super kitara. Hudo razocaranje pa je bil Floyd Rose patent, katerega mi je par ljudi "prijazno" priporocilo. Moje priporocilo pa je, da ne kupuj kitare s Floyd Rose patentom, razen ce je kupujes za vsote nad 700 €.

Drugace pa se strinjam z vsemi, ne glej samo na izgled, definitivno probaj kako ti sede v roko in nikakor ne pozabi vzet polek nekoga zelo izkusenega, ce bos kupoval rabljeno. Saj izkuseno oko hitro vidi napake na kitari (zvit vrat, razne druge nepravilnosti, ... ).

darkhero ::

kaj pa fender telecaster?
am.....ko sn ironbird brobo malo par riffov zašpilat je malo prasketala......samo stala je 3lete ni bila uglašena....sam mislim da so krive strune ker so ful ful stare.....

darkhero ::

ki bi lahko kupo bc rich warlock

Backup22 ::

Čeprav ti je ne priporočam: klik
//


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električna kitara (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12115238 (162) ReRMh
!

Naučimo se igrati kitaro (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Sedem umetnosti
763510620 (79297) c3p0
»

Razlika med kitarama

Oddelek: Sedem umetnosti
146118 (5764) Goran's Blog
»

Električna kitara

Oddelek: Kaj kupiti
495776 (4516) jype
»

El. kitara

Oddelek: Kaj kupiti
363258 (2259) icek

Več podobnih tem