» »

El. kitara

El. kitara

haha ::

Jaz pa potrebujem pomoč pri nakupu el. kitare. Sem še bolj začetnik, igral bi pa rock,hardrock,metal. Zanima me še kako je potem z raznimi efekti pa kateri oačevalec naj kupim. Za kitaro pa mislim odšteti do 60k.

Sem se pa zagledal v kitaro

BC RICH Warlock WGWHBK

Agathis Body
Maple Bolt-on Neck
Rosewood Fingerboard
Adjustable Bridge
Sealed B.C. Rich Tuners
25.5" Scale Length
24 Jumbo Frets
Dot Inlays
2 BDSM Pickups
Chrome Hardware

Cena te kitare je 49k

bajsibajsi ::

Uh haha,

s to obliko kitare, ki si jo napecal bos definitivno zgledal kot pravi tezko metalec. Sam sem ze "malo" iz teh voda, ampak vseeno ne bi te kitare nikoli kupil. Poglej za kaksnimi Ibanez (recimo Ibanez GRG270B je okol 60k sit).

"Sem še bolj začetnik"

Si ne bi najprej umislil kaksno Melodijo Menges, da bi prej mal rife zvadil? :P
Ti jo prodam za par jurjev... pozneje cez nekaj let pa ti prodam se orig. Gibson Les Paul (staro vsaj 30 let, ne vem natancno), ki mi sameva v omari.

"Zanima me še kako je potem z raznimi efekti pa kateri oačevalec naj kupim"

Kaj te zanima glede efektov? Kar se tice fersterkerja ti predlagam kaksen Mesa Boogie, sam samo v primeru da je tvoj fotr parlamentarec al pa je zadel sedmico :)))
Mah nism resen... zadnic sem videl v eni trgovini (ne vem zdej kateri, mogoce Big bang al pa Spar) ponudbo, kjer dobis vse-v-enem za okol 50 al 60k sit... fejk fender, ojacevalec, kabl, pas, trzalico..itd itd... skratka vse kar potrebujes za uspesen zacetek svoje glasbene kariere na poti k zvezdam :))) Madonca prevec alkota. Pa sploh ne pijem :p StraightXedge or die, hehe... Se eno mantro... pol grem pa spat... aja pa se neki:

ONLY GIBSON IS A GOOD ENOUGH!

haha ::

zadnic sem videl v eni trgovini (ne vem zdej kateri, mogoce Big bang al pa Spar) ponudbo, kjer dobis vse-v-enem za okol 50 al 60k sit... fejk fender, ojacevalec, kabl, pas, trzalico..itd




To je tole http://www.bigbang.si/shop/?M=i&SH=2&IT...
Sam mi je frend rekel, ki igra kitaro že kar nekaj časa, da se mi ne splača kupit te kitare, ker bi jo čez pol leta menjal.

Yossarian ::

Saj tak slabe Warlock kitare tudi niso. Res je, da če si boš kupil kitaro za 60 kSIT, jo boš enkrat menjal, vendar šele takrat, ko boš že tako dober. Ne splača se ti kupovat kitare za 150.000 SIT, če še ne veš, ali boš obvladal kitaro ali ne. Jaz bi kar ostal pri tem nakupu oz. ti predlagam, da raje greš v trgovino in poskusiš, kako ti vrat leži v roki. Predvsem to, če je vrat tanek in jih (prijeme) zelo lahko primeš. Mislim, da je to v tej fazi bolj pomembno. Tudi tisti Ibanez ni slabi, čeprav ti bo marsikateri metalec vneto odkimaval, saj bi naj baje imel bolj, khm, khm, mehek zvok. Za začetek ti tudi predlagam, da kupiš kakšno 15 ali 25 W yamaho, nekatere že imajo vgrajen efekt distortion. Za vajo doma je prek dovolj, pa tudi kvalitetna je (cca. 20.000 SIT, vsaj zdi se mi tako).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

haha ::

Glede ojačevalca. Frend mi je rekel, da se mi ne splača kupovat dragih in da naj kupim enega poceni. Gledal sem ta ojačevalec klikni Zanima me če je dober za začetek in igranje rock in metal glasbe.

haha ::

Pa še to: Rad bi imel ojačevalec z vhodom za cd player

mchaber ::

Se splača na tem forumu vprašati
.

bajsibajsi ::

"Sam mi je frend rekel, ki igra kitaro že kar nekaj časa, da se mi ne splača kupit te kitare, ker bi jo čez pol leta menjal."

To sem napisal samo zaradi cene... za zacetek. Logicno, da bi pozneje, ko bos ze pravi Al di Meola, kupil kvalitetnejso.

"...in poskusiš, kako ti vrat leži v roki. Predvsem to, če je vrat tanek in jih (prijeme) zelo lahko primeš."

Kaj pa ce ima zelo debele prste? :)

Haha; glede ojacevalca... ce bos kmalu spet menjal ni problema. Sam ce bi pa rad recimo s kolegi igral v skupini, ti bo 10W premalo, ker bojo tvojo dzitro preglasili bobni brez ozvocenja. Tud ce bo bobnar tlacil v kotle cunje od stare mame >:D

Poldi112 ::

Karkoli bos kupil za 60k bo zanic. Tako da ne se rabis sekirat. Ce ti je warlock vsec jo kupi. Ko ti ne bo vec vsec, jo bos pac prodal in kupil kaj boljsega.
Se bolje pa je ce kupis kaj rabljenega, ker manj izgubis ko menjavas opremo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

haha ::

Ali se splača kupit tole kitaro.
Ektrična kitara Hohner Rockwood Pro RP150D

Model Stratocaster
Skoraj nerabljena
Z zelo kvalitetno torbo
S pasom

Je rabljena eno leto, cena je pa 27k.

haha ::

Ali pa ta - link
Frend mi je rekel, da je on začel s to kitaro in pravi da je za začetnike najbolša

bajsibajsi ::

Raje kupi to Grx kot pa Hohner... Zraven dobis se 5 Ibanez trzalic :)

Ali-baba ::

Jest ti najbol svetujem ibanez, zaradi tankega vratu. Sem imel že kar nekaj kitar v rokah in morm rečt, da mi je za špilat najbolša, pa še izbira je dost velka v štacuni kot na bolhi. Glede sounda kitare se pa ne obremenjuj prveč, če si začetnik ker v rangu 60K ni velke razlike. Sem pa probal BC rich kitaro in morm rečt, da ma bl debel vrat kot ibanez. Ne vem no men je ibanez No.1
To live is to die

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ali-baba ()

bajsibajsi ::

ONLY GIBSON IS A GOOD ENOUGH!

Vanich ::

Splača se ti pogledat na nemškem e-bay-u, ker imaš veliko večjo izbiro in boljše stvari za manjši denar kot v SLO.

Tam imaš poceni Epiphonke "special" modele, zelo poceni, kakšno Johnson kopijo Les Paul za drobiž (150 EUR), SX pa še mnogo drugih "no name" kitar. Plačaš tisto poštnino (20 EUR) pa maš.
Če maš pa dnar si pa privošči kakšno PRS-jko za 6-7000 EUR, sigurno ti bo všeč, ne moreš falit, hehehehe.

Malo pobrskaj, splača se...::D

e-bay - e-kitare

:D

Jebiveter ::

haha: Priporocam ti, da stopis v eno od resnejsih prodajaln glasbil (Sever,...), poves kaj bi rad igral in koliksen je tvoj budget. Verjamem, da ti bodo sestavili komplet s katerim bos za svoj denar dobil najvec.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

haha ::

Kera trgovina v lj. pa ima največjo ponudbo s kitarami. Ker grem v Lj. in grem v avotehno gledat, če imajo kaj od yamahe zame. Kakšne so kitare od yamahe ne vem in me zanima če vi kaj veste.

Bellzmet ::

Nujno pejt za kitare gledat v Bazar BAM Music na Tržaški - Vič. Majo tolk da dol padeš!

lp

Black Metalc ::

Moj nasvet. Ce mislis kitaro kupit za 60k, raje kupi kaj rablenega in bos mel precej spodobno kitaro, ravno tako za ojacevalec. Ker nova kitara za 60k in da ima se kako ime (ala Ibanez) je sranje da ni vecjega.

bajsibajsi ::

"Ker nova kitara za 60k in da ima se kako ime (ala Ibanez) je sranje da ni vecjega. "

Potemtakem je bolje kupiti do 60k novo noname kitaro?

Vanich ::

Če smo že glih pri štacunah, a ma kdo spisek vseh ali čim več štacun z glasbeno opremo v Sloveniji, ki imajo internet strani ?

mte ::

pa inštrumente se kupuje z občutkom in posluhom, se pravi z rokami in ušesi, ne pa z očmi gledat specifikacije. Nekomu je všeč zvok od ibanez kitar (govorim o "rock" kitarah, ne votlih jazz ibanezkah ki so druga zgodba), meni se zdi plastičen. Pač drugačne želje. Nekomu je bolj všeč fender, meni gibson, itd. Vsak ima svoje uho, tako da sploh ne pride v poštev tole "meni je pa frend reku da tista je pa boljša od une druge". To moraš ti slišat, ne tvoj frend. Če ne slišiš, se ozri po cenejših kitarah.
Druga stvar je, če se misliš ti par mesecev zajebavat pol pa pustit vse skupaj, se definitivno ne splača kupovat dragih kitar, vsaj če imaš omejene količine denarja. Čeprav po drugi strani bo dobra roba imela čez pol leta ravno tako vrednost kot zdaj, tudi če bo rabljena, ter jo boš lahko komot prodal če ti ne bo ustrezala. Tisto kitaro ki pa zdaj stane 60k, boš verjetno prodal za manj kot 30k.
Tudi za ojačevalce velja, da je treba kupovati z ušesi, ne z očmi. Se najdejo dobri ojačevalci za 150k sit, se najdejo obupno slabi za 250k sit (line6 npr so velika jajca za velik denar).
Je pa problem tukaj v sloveniji, ker še nisem bil v trgovini ki bi imela kakšno posebno veliko izbiro. Ja, BAM je tudi majhen. No ampak tisti ki znajo izbrat iz velike množice inštrumentov itak hodijo v italijo ali avstrijo.
lp

Vanich ::

Nekomu je bolj všeč fender...

Komur je bolj všeč Fender čez Gibson, je en velik sissy.

Jebiveter ::

Ne vem no, meni je sicer Gibson najbolj pri srcu (tudi zato, ker mi je vsec, kaj lahko spravim iz moje kitare), a Claptonova Fenderca mi dela cudeze :), prav tako mi je vsec Santana/Creed PRS sound. Moram pa rect, da ce bi ze zelel vrhunsko kitaro, bi se verjetno odlocil za Sever Custom (po narocilu), ker vem, da bi za svoj denar dobil tak zvok kot ga zelim in tako kitaro na katero z najmanjsim trudom igram.

Ampak to so cisto osebne preference.

Za zacet igrat pa se vedno in vsakemu priporocam klasicno kitaro, ker se samo tako naucis pravilnega "upravljanja" z kitaro. Again, IMHO.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Vanich ::

Hja, men so tud ušeč PRS-jke (komu pa niso ?)
,samo so tumač $$$.
Najcenejša Soapbar "žajfarca" je 120 - 130 k-SIT.
(To bi se še splačal kupit, samo mi grejo na kurac P90 magneti)
Tremonti ne dobiš skoraj nikjer več, sicer je pa tud draga.
Santanarca ene 170 k-SIT.

Tumač for my pocket.

Zej mi je u oko padla Peavey NTB ST, samo bo ipak treba pljunt ene 115 k-SIT. Bomo vidl. Je pa fancy:

Bellzmet ::

Če misleš igrat rock/metal si kupi Ibanez. Jaz jo imam že 7 let in jo ne zamenjam. Na Ibanez kitarah se da "dobit" vse možne zvoke, ki jih rabiš za omenjene zvrsti. Vrat je tanek kot piškotek, tremolo zakon, izdelava 100%. Sej samo pogledaš kdo igra Ibanez kitare pa ti je vse jasno (Joe Satriani, John Petrucci, Steve Vai, Paul Gilbert, ...) skratka najboljši svetovni hard rock/rock/krkolže kitaristi. Je pa res da če si 100% prepričan, da boš kitaro igral in da te ni samo pičil zdej za kakšen mesec, se ful bolj splača kupt neki orenk ker druge stvari bo treba pol menjat - odvisno kolk hitr se boš učil.

lp

Bellzmet ::

Za zacet igrat pa se vedno in vsakemu priporocam klasicno kitaro, ker se samo tako naucis pravilnega "upravljanja" z kitaro

Jap to pa drži 100%!

mte ::

A Satriani ima dober zvok? 8-O8-O8-O Tako tanek in plehek je kot najlon. Ne moreš verjet da ga uporablja en svetovno znan kitarist ki naj bi bil eden boljših.. pa tudi Petrucci je krneki - sicer obvlada tehniko ampak za kvaliteto zvoka pa ga ne briga, vsaj sklepam po kvaliteti njegovih posnetkov...
Vse te čudne ibanez kitare so pa tako narejene da skrijejo ogromno napak in pomanjkljivosti v tehniki izvajalca. Saj lahko nanje špilaš kar hočeš, bo vse zvenelo isto. Mislim da je to razlog da jih ogromno ljudi uporablja, kar se pa zvoka tiče pa khm..no saj je dober vic :D

Jebiveter ::

Jah, nekateri padajo na tehniko, drugi pa na feeling. Satriani, Petruci, Vai in ostali imajo lahko tehniko izpiljeno do konca, stvari zaigrane z matematicno natancnostjo, pa me zadeva ne gane sploh. Da ne govorim o raznoraznem "nadrkavanju 128-tink" samo zato, da pokazejo, kolk majo hitre prste. :(

Ce v svoku kitare ne slisim obcutka, feelinga, duse, al kakorkoli bi temu rekel, je skladba zame... izgubljena. Zato so verjetno meni najbolj vsecni izvajalci Santana, Eric Clapton, Eric Sardinas, Blues Traveler, Gary Moore, Transiberian Orchestra, ipd.

"It's all about the blues!" 8-)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Bellzmet ::

Vse te čudne ibanez kitare so pa tako narejene da skrijejo ogromno napak in pomanjkljivosti v tehniki izvajalca

Huh take neumnosti pa že dolg nisem slišal.

A si že sploh imel kdaj kitaro v roki?:\

Dober zvok je pa čisto subjektivna ocena in poleg tega je odvisen od vrste drugih elementov (strune, efekti, ojačevalci, prostor, tehnika igranja...). Tega ne gre mešat s tem, da so Ibanez kitare vrhunske in je z njimi možno popolno glasbeno izražanje v okviru zvrsti, za katero je narejena posamezna serija. Prva važna stvar je kitara, ki ti da VSE možnosti igranja, potem pa ostale stvari, ki "obdelajo" zvok.

Bellzmet ::

Jebiveter: se strinjam. In oni uporabljajo različne kitare, ki so primernejše za igranje njihove zvrsti. Itak. Sej že glasbeniki na koncertu zamenjajo nekaj kitar, da dobijo zvok, ki paše določenemu komadu.

mte ::

Huh take neumnosti pa že dolg nisem slišal. A si že sploh imel kdaj kitaro v roki?


A si jo ti? Zdej pa vzami ti akustično kitaro pa probaj drkat lestvice in licke in vse tiste pizdarije ki se jih ponavadi dela distorzirane s takimi ibanezkami o katerih je govora. Z isto hitrostjo. Kako bo zvenelo? Ne bodi tako prepričan o svojem znanju :D

Dober zvok je pa čisto subjektivna ocena


Hm...dobi mi enega ki zadevo obvlada in bo zadovoljen s kitaro za 60k sit:D

Ne govorim o subjektivnem delu dobrega zvoka. Govorim o splošnih kvalitetah zvoka, ki nimajo kaj dosti s subjektivnostjo. Razen subjektivnostjo tistih ki nimajo razvitih ušes in se zanašajo na dejstva tipa "tisti ima to, tisti ima ono", kot počneš ti. Seveda so različne kitare za različne stvari. Ampak še noben inštrument ki bi imel zvok tanek kot folija in piskajoč kot nogometna piščalka ni prepričal tistih, ki se zanašajo samo na svoja ušesa.

Vsi tisti ki jih omenjaš so znani predvsem zaradi dobrih menedžerjev. Ne rečem, da vsak mulc igra na takem nivoju, ampak daleč od tega da ni nobenega ne toliko znanega ki bi tako obvladal. Pa smo spet na subjektivnosti. V glasbi ni tekmovanja, kdo je boljši kdo slabši. Ampak škoda, ker nekateri ocenjujejo kvaliteto samo po tehniki in slavnosti, namesto da bi upoštevali še filing, ki ga očitno nimajo.

Bellzmet ::

Hja lej...če ti ni všeč zvrst glasbe, ki jo igra Satriani, Petrucci in če v njej ne čutiš filinga in jo primerjaš s folijo (WTF?) men dol visi. Tukaj sploh ne govorimo o tem. Govorimo o električnih kitarah. Odpri novo temo, če hočeš govoriti direktno o glasbi.

Če ti niso všeč hitre solaže, z veliko bendanja in visokimi toni - O.K. Samo ne kurcat potem kitar s katerimi se zame to dela najboljše. Pa s tem ne mislim kitar za 60K, ki so za začetnike.

Skratka, zame so Ibanezke zakon kitare iz katerih spravim vse kar rabim. Ja tut filing - zame miljonkrat boljši kakr pri Claptonu ali Santani.

lp

bajsibajsi ::

Mte, Bellzmet se vama ne zdi, da sta mal zasla? Predvsem ti mte...

"Zdej pa vzami ti akustično kitaro pa probaj drkat lestvice in licke in vse tiste pizdarije ki se jih ponavadi dela distorzirane..."

Grem se bolj v ortodoksne vode kot Bellzmet, in sicer... mte vse to kar si nastel se definitivno "da" igrati ne samo na akusticno temvec celo na klasicno kitaro. V to sem se preprical v cca. 14 letih igranja instrumentov. In glasbenik, ki bo vadil igranje na klasicni (in poleg seveda igral se elektricno), bo 100% solaze raztrgal na elektricni, ne glede na kateri znamki kitare ze bo igral. Vprasanje pa je, ce bo glasbenik, ki bo vadil samo na elektricni, raztrgal na klasicni oz. akusticni kitari. Dvomim.

"Ampak škoda, ker nekateri ocenjujejo kvaliteto samo po tehniki in slavnosti, namesto da bi upoštevali še filing, ki ga očitno nimajo. "

Ves filing (karkolizenajbitobilo), sam pravim temu dusa, ti ne bo niti malo pomagal, ce nimas tehnike. Ko uporabljam izraz tehnika, s tem ne mislim hitrosti oz. le te, ampak vse skupaj zaokrozeno v celoto, v neko harmonijo... lahko tudi posledicno (odvisno od zvrsti igranja) v disharmonijo... bla, bla, bla...
...lahko bi se nakladal pa se mi gre da ujamem se par uric spanja :)

bajsibajsi ::

Madonca clovk kr ne more it spat ob takih traparijah.

"Vse te čudne ibanez kitare so pa tako narejene da skrijejo ogromno napak in pomanjkljivosti v tehniki izvajalca. Saj lahko nanje špilaš kar hočeš, bo vse zvenelo isto."

Odvisno kdo in predvsem kako nanje igra. Mogoce ti? :p


"Hm...dobi mi enega ki zadevo obvlada in bo zadovoljen s kitaro za 60k sit"

Se 1x si preberi temo, ki jo je odprl haha.

mte ::

ahh neverjetno kakšne probleme imate vi z branjem in razumevanjem. človek napiše eno, potem pa vsi razumete kontra in čeprav je stvar napisana za specifično stvar jo razumete kot da sem posploševal, kar pa sploh ni res. lahko bi stvari tudi argumentiral pa se mi ne da ker smo zašli. pejte rajš ontopic.

Se 1x si preberi temo, ki jo je odprl haha.


kaj pa če bi si ti še enkrat prebral moje odgovore namesto da kvasiš neumnosti o tem kaj sem jaz z določenim stavkom mislil haha.

Ampak mi res gre na živce da vsi ki gledajo samo v eno smer bojo prekinili branje sredi posta, kliknili na reply in hiteli odgovarjati ne da bi sploh probali razumet kaj je nekdo hotel povedat...
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mte ()

icek ::

Kitare se ne delijo na kitare na zacetnike in kitare za mojstre. Imas pac dobre (drage) in slabe kitare (poceni). Tudi zacetnik bi bolse igral na dobri kitari in mogoce kasneje zgubil voljo ali pa sploh ne.
Rider of Theli
www.air-tv.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električna kitara (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12115166 (90) ReRMh
»

Električna kitara

Oddelek: Kaj kupiti
495774 (4514) jype
»

izbira kitare

Oddelek: Kaj kupiti
203694 (2698) Backup22
»

Kitaristi katere inštrumente imate in kaj priporočate

Oddelek: Sedem umetnosti
171650 (1461) gkovac
»

Akusticna kitara - do 35K ?

Oddelek: Loža
123888 (3725) Ales

Več podobnih tem