» »

gtr2 slovenija

gtr2 slovenija

forgazor ::

Pozdrav vsem, posebej dirkaškim fanom!

Pred dvema tednoma sem nabavil gtr2, zdaj pa me zanima, če je kje kaj Slovencev, s katerimi bi se dalo dirkat na netu. Ne, ne gre za druženje na "nacionalnoj osnovi", razlogi za iskanje "naših" so bolj praktične narave:

-slabi pingi: težko je dobro dirkat s folkom na public serverjih, ki ima ping okoli 200, po možnosti pa še warpajo naokoli, da je veselje. Tako prihaja do trkov po tekočem traku. Ker pa to ni ravno NFS, je dirke v glavnem konec, ko enkrat riješ po pesku. Skratka, tudi, če se ti posreči, da na odprtem serverju dobiš korektne soigralce, ki se ne zaletavajo zanalašč, prihaja do zaletavanj zaradi laga. Še najmanj pa zaradi iskrenih napak voznikov.

-neresni igralci na javnih serverjih: opažam, da je večina serverjev zaklenjenih, dostop pa mogoč preko včlanitve v kakšno online ligo ali pa si pač kakšna druščina kolegov postavi privat server. Na public serverjih je pa čista žalost. V vsakem gejmu (ali pa še to ne) so trije, štirje "znalci", potem je nekaj takih, ki igrajo resno in korektno, pa se še učijo (sem spadam nekako jaz), cel kup jih je pa kompletnih idiotov, ki pravega dirkanja niso sposobni. Ali se ti zaleti od zadaj, če se mu zdi, da je hitrejši, ti pa ga (prasec!) zapiraš, ali pa te butne bočno, ko ga prehitevaš. Da bi se pa kdo potrudil in te poskušal prehiteti korektno oz. popustiti, ko vidi, da ga boš prehitel, se mi je pa do sedaj zgodilo vsega v pol ducata primerih. Skoraj ne moreš verjamet.

Zato iščem folk, s katerim se bi dalo bolj resno dirkat. Ne pomeni, da je treba bit ravno profi, ki trenira 8 ur na dan, ker tudi jaz nisem, se pa tudi ne želim ukvarjati s popolnimi newbieji, ki špilu občasno namenijo kakšno urico, pa še to po možnosti igrajo z joystickom ali mizernim rumble padom. Se pravi, rabim folk, ki kolikor toliko resno trenira (recimo, od nakupa igre do danes špilam v povprečju kakšno uro na dan in sem na treh progah prišel na približno sekundo zaostanka za najboljšimi časi na netu (simulation mode), ni pa treba biti ravno nek fanatik glede vloženega časa. Prav tako se (vsaj zaenkrat) ne ukvarjam pretirano s setupom avta in motec softverom, setupe delam sam na podlagi izkušenj iz prejšnjih iger in seveda, na podlagi vaje. Motec pride kasneje, ko bom lovil zadnje desetinke razlike.

Torej, je kje kaj naših, ki želijo resno dirkat, brez namernega zaletavanja, igrat s spoštovanjem do "fellow racers", in imajo osnovne pogoje za online igro – dsl/kabel, volan in resen odnos do igre in soigralcev? Enega kolega, ki bo igral, že imam. Res, dva ni veliko, začetek pa je. V primeru, da se pojavi vsaj nekaj interesentov, mi postavitev strežnika ne bo problem. E-mail me: forgazor@yahoo.com!

Pa še to: mi lahko kdo svetuje kakšno slo-gejmersko stran, kjer bi se tudi splačalo "novačit" soigralce?
  • spremenilo: forgazor ()

StajercSSS ::

Jaz bi igral resno,če mi kupiš volan.. :(
Sem Toco 3 resno igral,ker se jo da tut normalno s tipkovnico,sam kaj,ko so pa taki bedaki gor.. Če si prišel do konca proge,si moral bit prvi,al pa zadnji,sam da si cel ostal..
Enkrat pa sem po sreči na štartu na prvo mesto prišel,in ga obdržal do konca tekme,pa so me takoj označil za cheaterja in me banal s serverja.. Prekleti sprefukanci. Cheatal pa sem še v življenju sploh ne prek mp,ker sploh ne vem,kako to gre.. ;(( (Edin sp včasih,ko npr pri Tiberium Wars kake misije ne pridem,pa mal trainer zaženem..0:) )
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

pipc ::

jaz bi tud resno igral sam moras najverjetnej imet originalno igro?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pipc ()

forgazor ::

a to je to?

En, ki bi rad, da mu kupim volan, in en, ki bi rad, da mu nabavim špil?

Kaj res tako malo folka to špila? Jebiga, pol pa zgleda res ni druge kot kakšna liga.

Vidva, fanta, sta pa kar malo preresna zame. Si bom raje poskusil poiskat kakšne, ki niso tako obsedeni z zadevo in jo jemljejo bolj na izi. Ajd!

pipc ::

forgazor jaz imam spil sam ni original pa ne spilam prov velik tko da ne bos mislu da sem ful zagrizen
pa moras se neki registrirat ce prov mislim al kako je to ti verjetno kej vec ves o tej stvari
lp

Pesimist ::

Jaz pa ma G25 volan in orginal GTR2 pa nespilam ker je spil gnili. Kupi kiri 20 euro.

Zaj pa mislim da smo vse opcije nasteli lol. :D

forgazor ::

hehe, kaj, Sawyer, nabavu super-duper volan, pol pa ugotovu, da je špil malenkost pretežak, pa je zato gnil?
ccc...

Gr0unD Zer0 ::

bo pa naslednji nfs špilal na volan :P

pač enim ni, da bi se vsaj malo potrudili...

p.s. padi niso gnili(če so kvalitetni seveda)

Zgodovina sprememb…

mmmato ::

jap, z gamepadom se da čist lepo vozit. Je tuki kakšen junak, ki špila brez vseh pomoči (menjalnik, zaviranje ...)?

pipc ::

ja jaz sm neki probaval vozit brez pomoci zavor pa brez stering helpa sam je kr dos tezko ampak sem se kr ze navadu drugac je kul spila igram pa na tipkovnico

kaj jo kdo prek neta spila ?

Lp

Pesimist ::

Spil ni preteski ampak je graficno ugabni. Se vidi tisti ISI tuch zarad pogona. Kot da Cartoons gledas. LFS in N03 je 100x bolse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

pipc ::

a kdo to poj igra prek neta?:)) :))

macgajver ::

PiP moraš bit pa precej hud da lahko brez vseh pomoči igraš na tipkovnico Jest še na volan komej. bi igral žal nimam original cdkey.
tenstan krompir je pa zakon

pipc ::

ma nekaj znam sam je kr tezko igrat se moras kar dobr navadt ker je res simulacija in ne arkada
tko daje kr kul spila za prek neta moras pomoje imet pa originaln cd ? ne macgajver al ti kej vec ves o tem? :))

macgajver ::

Jp za prek neta morš met original kupljeno drugač je pa full uredu jest sm jo na lanu igrou.

Sawyer pravi da je kupil in ne igra hočeš zamenjati za mrzlo pivo?
tenstan krompir je pa zakon

pipc ::

aha kaksno moras met pa kaksno povezavo drugac pa zdele nimal kej prevec cajta tko tko da originaln cd si bom pa pomoje kr kupu sej ni tko velik zalogaj drugac pa vseen hvala magajver :))

Pesimist ::

za celo kisto maybe :D . Mam tudi GTR1 in rfactor ki sta prav tak za odmet. Kriza pac ker vsi uporablajo isti bedno bedni graficni pogon. LFS totalno owna oba spila po mojem mnenju.
Drugac pa cakam ze dugo na iRacing. Ko to izide verjetno nebom rabo vec dobenga spila ali kompjuter upgrejda razen maybe se en G25 :D

pipc ::

sawyer kolk si pa ti igral GTR 2 prek neta k me zanima kako je to kej uzitek spilat pa kolk hudo povezavo moras imet.8-O :D

Pesimist ::

Nix kaj dosti probo sem samo malo pa pusto vse vkup. Povezavo? Kaj te vem kot za vsak drugi spil i guess. Ce pa mislis hostat pa vsej 2Mbit uploada. Igra se pa kr lepo online menda najbolsi netcode od vseh znanih dirkacin razen rfactor ki je prakticno isto. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

pipc ::

hvala za ogovor sawyer

pipc ::

forzagor se lohka za kaksno rudno dirkanja zmeniva!!

Cime3 ::

LP še kdo igra ta špil jest osebno s frendi igramo mini ligo več nfo na cime333@hotmail.com

Aja pa nevem kva mi tokrat zamrzne igra če kdo ve?

Poldy ::

Jaz sem igral GTR2 na G25, vse pomoči izklopljene, pa bil malo razočaran. Igra nekako zamuja z FFB - ko recimo volan potegneš v levo, šele čez nekaj trenutkov začutiš silo v desno... če v taki situaciji volan spustiš, ti podivja levo - desno. Ko prehitevaš, nekako težko obdržiš smer, ker se stalno boriš z volanom, da se ti ne odvrti kar v tri krasne.

Sklopke ne nastavim pravilno, pa sem jo štelal gotovo kakšno uro - kar naenkrat preveč zagrabi.

Pa ne vem kakšna simulacija je to, da vse stvari (kje prime sklopka, stopinje obračanja volana...) nastaviš po svoje - bi moral narediti celo študijo okoli tega in potem vse nastaviti pravilno... na internetu vsak predlaga svoje nastavitve.

Kar se pa tiče grafike, je pa čisto OK. Ko priletiš v ovinek, nimaš časa gledati posebnih efektov.

Je res, da sem jaz ne nedeljski, pač pa 1x mesečni igričar, če česa ne vem, mi lahko seveda poveste...

macgajver ::

Sklopka naj bi bila športna in naj bi že zelo zgodaj na polno zagrabila ni tko lep prehod kot pri običnih avtih in prav je tako ker nerabiš.
jest igram na enem navadnem logitechovem krš volanu sicer forcefedback kao ima pa se kr lepo vozi. Je pa čist hudo težka igra na polno če ti rata odvozit ene 3 kroge brez izleta ali da te obrne si kr car. Čeprov trdjo vsi da je full huda simulacija mam jest občutek da se avto na ovinku vseeno pretežko lovi ko avto začne drset ga je full teško lepo skoz ovink s gasom porint takoj me obrne nevem mogoče sm res slb al mam volan (pedalke tko zanič).

Veste kaj bi vs prosu tisti k res tko dost razfakate ta špil brez vseh pomoči in volan da napišeš progo avto in pa čas da mal vidmo.
tenstan krompir je pa zakon

kilergas ::

Najbols da se postavi en server,.se domimo gor pa se odpelje nekaj krogov za ogrevanje, da se vidi kdo kak cas postavi pol pa do daske vse na off in racing.Pa tismu ko negre vse brez off,..ne pretiravat in na silo v ovinke,.lepo pocasi z kroga v krog postopoma visat tempo.Pol vidis kje ma avto meja z tako nastavitvijo.In ko dobis filing pol samo se cegu na gas in jihaaa:D

steev ::

Upam da si sposodim/dobim momota. Potem se vam pa se jast pridruzim. Kak nordschleife bi sedu.
:|

PrimozR ::

forgazor sori, GTR 2 je beden. Takisto GTR, GTL, rTractor, F1 serija in vsi modi, jada jada. ISI je pač gnil, tukaj ni pomoči :P Rajš si LFS nabav. SO idioti na serverjih ampak se jih pobena. Velika izbira Public serverjev, na netu se dobijo dobri setupi (kar za GTR ne morem rečt), odlična skupnost (dejansko lahko 'debatiraš' z developerji) in najbolša fizka ta hip :P

steev ::

In najbolj u pizdi zvok ta hip. Kot da bi na segi igral. Ok se dobi tist mod, samo to ni to. Ipak je večji filing ko igras gtr2 - boljsi avti, vec prog, vec modov.
:|

Robert_S ::

A nimata Grand Prix Legends pa Nascar Racing 2003 Season še zmeri najboljšo fiziko ?

PrimozR ::

GPL je če ne drugega IMO zastarel, nisem špilal (mi nikakor ne dela na kompu, takisto Trackmania, pa imam zdaj nov komp - isto), je pa definitivno en boljših pogonov. Za NR2003 nimam pojma, za LFS pa vem, da simulira dejansko rpemikanje vzemetenja in je en redkih špilov s tire flexom. Klik!

Zvok je grozen ja, ampak ima veliko boljši potencial kot pa GTRov. Kakor sem slišal, v GTRu v izi slišiš, kje se en sample konča, kje pa drug začne. Sistem je odličen, implemetacija pa šepa. Realnočasovno generiranje ima naprimer tudi RBR. Glede prog in avtomobilov, včasih bi bilo fino imeti realne proge in vse to, lep primer pa je bil post na LFS Forumu. En američan je povedal, da na Road Atlanta (njegova 'domača' proga) lahko v špilih takoj pokaže vsaj 10 napak, pa če so še tako dobre. Takisto za še enega, ki je doma iz bližine Sece.Če so stvari izmišljene, ni treba loviti zadnje milimetre natančnosti. Za GTR bi se lahko reklo, da ne simulira popolnoma pravilno Corvete ali pa DBR9... Je pa res, da imajo realne proge in avtomobili mnogo večji, kako bi rekel, appeal za ljudstvo. Meni je pač LFS po filingu in nasploh njaboljši, itak da bom hvalil lastno kravo. ISI pogon pa mi je že od nekdaj ZELO čuden.Ne dobim nobenega dobrega feedbacka od avtomobila. Enak občutek imam pri 50 in pri 150 km/h skozi ovinek. Naenkrat bo pa samo zletel avto s proge. Sicer physics mod za GTR2 popravi situacijo, moram probat pri frendu, sam sem vozil običajni GTR2 (zaradi M3 GTR in nordschleife), pa ni blo to to.

PrimozR ::

Aja, misliš CSR? tisto sucks. Spet posnetki iz RL IIRC. Ne vem če si probaval, ampak od patcha U naprej (oz. z V patchom) so novi zvoki, ki jih lahko še po svoje urejaš. Dodan ej bil pa tudi gear whine :8)

steev ::

Drugace se pa strinjam. LFS je res tista prava simulacija, ki simulira tudi detajle, kot so obrabljenost gum - vsak del gume posebej. Mi je pa nekako GTR boljsi da notr pades- avti in proge. Imam pa na kompu oba GTR2 in LFS.
:|

mmmato ::

Moj logitechov gamepad dual action je skrivnostno izginil. Nameraval sem kupiti novega (enakega), potem pa sem v bigbangu dobil saitek p480 z forcefeedbackom za skoraj 7€ manj. Problem je v GTR2, če nastavim force feedback na minimum ne dela sploh, če pa nastavim na višje stopnje pa trese nonstop.
Obstaja kakšen fix za tole? Neki sem googlal pa nisem nič našel.

V ostalih špilih dela normalno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetnik (igračarski) bi vozil avto

Oddelek: Igre
184387 (3224) Buggy
»

Live for Speed (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
746399 (3515) __Devil__
»

GTR2

Oddelek: Igre
402702 (1493) Blinder
»

simulacija vožnje avta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
10013885 (11259) Loki
»

GTR (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
19210447 (6703) frenk

Več podobnih tem