» »

Projekt AVTOALARMA

Projekt AVTOALARMA

GaMa87 ::

Delam projektno naloga za avtoalarm in bi prosil da bi mi podali čim več inf. o tem , shem, vezav, al pa če ima morda kdo narejeno celo celtno dokumetaciojo. Hvala za kakršno koli gradivo!!!
Če ima kdo kašno gradivo mi lahko pošlje na E-MAIL: gajsek.matej@gmail.com


Najlepša hvala vsem za kakršno koli infromacijo !!!
Lep pozdrav, GaMa87

nastyboy ::

NA kakšen način se pa hočeš tega lotit. Jaz bi verjetno naredu tako da bi ob prekinitvi kontakta (odprtje vrat ) moral vtipkati notri neko kodo v roku npr 30s. Pa verjetno bi se hupa vklopila le za kakšnih 10 s. Toliko da prestraši vdiralca. Se pravi bi rabil nekakkšno elektroniko ki bi gledala pravilnost vnešene kode. Prav tako bi se alarm sprožu če bi bila vnešena koda 3x napačno vnešena. Lahko bi pa sprobal tudi kakšen senzor tresenja. Infrardeče bi odsvetoval, saj so kolegu potem muhe v avtu sprožale alarm. Rabil bi torej nekakšno tipkovnico za vnos kode, mikrokontroler , ki bi preverjal vse skupaj, pa mogoče opcijsko Lcd zaslonček. Mogoče glih tolk da bi ti izpisal da si alarm uspešno izklopil.. Lahko pa iz kakšne stare matične odlotaš dol piskača in bi ti s piskom povedal da je blo vse v redu... Pa seveda malo programiranja bo vmes...

Nitro Tech ::

Kakšen alarm pa imaš v mislih? Na daljinca s centralnim zaklepanjem/brez, ultrazvočni senzorji? Mogoče dvosmerni? Če bi rad samo po načrtu sestavljal imaš na googlu ogromno vezij. Dobijo se tudi kit kompleti. Če znaš sprogramirati kakšen čip pa nabavi RF Tx in Rx module in naredi kaj origialnega.
format c: najde vse viruse

GaMa87 ::

Ja to bom preko AVR krmilnika naredu: pač bom dal senzorje oz. prek lučke ki se prižge pri odprtih vratih. nato bom to v bascomu sprogramiru tk da če se v določenem času ne vtipka koda ali da poseben inpulz z ir svetlobo vklopi hupa in se prižigajo smerniki. Pač to bi jz znal sam jz rabim dokomentacijo ker morm oddat projektno nalogo in morem to vse opist. Posebi ta AVR krmilnik (ATMEGA8)
Lep pozdrav, GaMa87


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

domač avtoalarm

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9957 (705) blay44
»

Črtne kode beremo že 35 let

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
306697 (5541) opeter
»

Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
23035239 (23415) SloMusty
»

programiranje procesorja (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
50536359 (25760) icek
»

programiranje mikrokrmilnikov?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
347009 (6418) radiator

Več podobnih tem