» »

Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P

Termometer na USB vodilu (načrt, vezja, izkušnje in slike) :P

1
2
3 4 5

jancko ::

mene tudi zanima rabim senzor samo v IC spletni trgovini ga nimajo. A je mogoče, da mi senzor dodajo v naročilo če ga imajo na zalogi, da ne bi 2x plačeval poštnine.
jancko

SSH ::

Pokliči pa vprašaj :D

lp, FReAK.
MSI NEO4 SLI PLATINUM, A64 3000+@2500mhz, 2048mb geil 2.5-3-3-5 245mhz,
MSI NX7800GT 256DDR3, 300GB maxtor 16MB cache, LC6420 (420W)

link_up ::

za ethernet lahko sestavis sam iz vecih razlicnih delov...tukaj je fajn dizajn na prepostem ethernet kontrolerju od microchipa..ga dobis tudi, kot sample ;)

http://tuxgraphics.org/electronics/2006...

Magjack konektor dobis pri farnelu in ti ga v IC narocijo(je pa precej drag :( ). Ostalo je pa vec ali manj stari 1-wire in SPI komunikacija, ki ju je se treba napisat za pac en mikro. Tudi to ni tezko,ce imas voljo in cas :P
In and Out

TheHijacker ::

Nova verzija programa.

Link

Vzel sem si čas in ga izpilil do nove beta verzija. Manjka še veliko stvari, ko je npr. beleženje v TXT datoteko in pa okno, kjer se bo dalo nastavljati posamezne dele programa (preciznost, tray, log,...). Mi je pa uspelo narediti tako, da imaš lahko dva vezja hkrati na vsak svojem USB priključku in za oba prikazujem temperaturo. Dalo bi se naredit za neomejeno število naprav, ampak ne bi mogel stestirat če deluje, ker imam samo dve sestavljeni. Iz programa se da videti tudi načrt.



Če je kdo sestavil zadevo po tem načrtu in uporabil popravljen, bolj precizen firmware, naj prosim stestira.

Aja. Program nisem še popravil, da bo javil, ko ne najde nobene naprave, tako da če ga kdo zažene brez zadeve na USB, nimam pojma kaj se bo zgodilo >:D. Lahko tudi zajamete sliko programa s tipko "S" ali pa iz menija (PNG datoteka). Nastavitve shranujem v INI datoteko. Okno za nastavitve še nisem uspel naredit, lahko pa na roke popravljate vrednosti v INI datoteki. Preciznost gre od 1-4. Opcija SamodejnoSkrij pa pomeni, če je nastavljena na 1, da se program ob zagonu pokaže za 2 sekundi, potem pa se samodejno skrije v tray. Primer uporabe je recimo, če si daste program v startup in ne želite, da se vam prikaže okno ko program štartate. Klik na temperaturo prepreči, da se program samodejno skrije.

Komentarji dobrodošli 8-)
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

gumby ::

pohvalno :)
btw kolk je absolutna tocnost te stvarce?
my brain hurts

TheHijacker ::

Po specifikacijah se baje zmoti za +-0.5 stopinje. Natančnost je na 0.0625 stopinje. Je pa hudo odvisno kam postaviš zadevo in kako je zadeva zgrajena. Če je pregloboko v ohišju ne bo tako natančno kot če postaviš senzor stran od vezja. Ko nastavim na 4 decimalke natančno je dovolj že samo da dihnem v škatlo pa se noro hitro začne vrednost spreminjat.

Itak pa je dovolj uporabna zadeva, če pustiš na eno decimalko natančno. Torej 25.7 recimo.
http://www.google.si

gumby ::

>>>Po specifikacijah se baje zmoti za +-0.5 stopinje. Natančnost je na 0.0625 stopinje.

ne bi rekel... sploh pa ne mesat resolucije in natancnosti.
za pt100 sonde (ki so ata in mama industrijske senzorike) se nekje racuna 0,3 stopinje absolutnega pogreska, vse ostalo je se pod tem. to govorim za vsakdanjo robo, kaka eksotika bi lahko bila bolj natancna.
my brain hurts

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gumby ()

TheHijacker ::

Za amaterje je to čisto dovolj :D. Kdor pa če kaj bolj natančnega sestavit, se pa priporočam za načrt in program. Itak se da zadevo speljat do skrajnosti (vremenska postaja).
http://www.google.si

gumby ::

tale cip je vsekakor bolj prakticen za uporabo na racunalnikih... moti me edino pretiravanje glede tocnosti pri specifikacijah. vsaj zdi se mi, da pretiravajo, no.. ne me lincat takoj :)

a bi lahk probal par senzorjev hkrati, ki bi jih fiksiral na nek kos kovine? me prav zanima, kaj bodo pokazali...
my brain hurts

TheHijacker ::

Trenutno mam sestavljena dva, ampak jih moram še izpopolnit (dodat zener diodo na data linije, da mi bo zadeva delala še na laptopu). Enega mam na 1.5m kablu drugega pa na 5m. Bom naredil kaj več testov ko končam s programom. ;)
http://www.google.si

gumby ::

kabli & stuff nimajo veze, pomembno je edino, da imajo vsi senzorji enako temperaturo - torej bi tud kazat morali enako.

ze na dveh so lahko razlike...
my brain hurts

zcetrt ::

... 1822 pa +-2 stopinji

Ampak to, da si pa za dva senzorja na enem kompu dve enoti delal in dva USB-ja zasedel je pa tako, kot da bi si dal operativno še ena dodatna usta inštalirati, ker bi rad jedel krompir in meso hkrati :8)

Malo se poglobi še v uC. En atmelček ali PICek lahko fura ob ustreznem firmwaru n senzorjev, kjer n zavisi le od razpoložljivega rama v mikrokontrolerju. Tole je res potrata...

Softwer za računalnik si pa že kar ledo dodelal!
4.

TheHijacker ::

Dober nasvet. Ampak zame čisto zgrešen, ker če še nisi razbral sem šele drugič držal spajkalnik v roki ;). Verjamem da se da. Saj sem že prej napisal, da se da z enim čipom naredit celotno vremensko postajo. Potrebno je samo znanje. Sam recimo sem s tem, kar sem do sedaj naredil ZELO zadovoljen. Kdor pa hoče, gre pa lahko še korak dalje. Zato sem pa to objavil :P. Na voljo bo tudi izvorna koda mojega programa (C++ Builder).
http://www.google.si

Ch4N93 ::

Malo se poglobi še v uC. En atmelček ali PICek lahko fura ob ustreznem firmwaru n senzorjev, kjer n zavisi le od razpoložljivega rama v mikrokontrolerju. Tole je res potrata...
Problem je tisto čiračara assembler kodo predelati, da preveri koliko senzorjev je na vodilu, prebere ter shrani njihove ROM kode, ter nato prebere temperaturo vsakega senzorja.

V C-ju ni ravno nek problem realizirati tega.

Še povezava na maxi forum, kjer borisz prodaja RJ45 konektorje, ki jih je nekdo iskal.
Ni nam lahko...

wifi4all ::

ko sem spraseval za ethernet termometer sem upal, da je kdo kje videl nacrt za majhno zadevico kot je tale

to bi bilo fajn, kaksna kista je pa...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

TheHijacker ::

Izgleda super. Termometer na UTP kablu... Cena je pa hudo zasoljena.

Šel sem testirat natančnost mojih naprav. Vzel sem obe moji napravici. Eno sem imel celo dopoldne pod mizo, drugo na mizi. Malce prej sem jih staknil skupaj na mizi. In še rezultat:

Usklajeni meritvi v programu:



In pa graf nastal iz log datoteke (JPGraph skripta za PHP):



Tiste dve špici na grafu sta nastali ko sem z roko prijel senzor... ;)

Dovolj natančno zame. Kdor pa hoče še kaj več se pa priporočam da naredi in deli z nami :D.

Trenutno se še matram s grafi. Skupnega že imam. Sedaj bom razbil na dnevni, urni, tedenski, mesečni, letni. Edini problem, ki ga vidim, je ta da se log datoteka naglo veča (beležim vsako spremembo temperature). Ena izmed možnosti bi bila, da se podatki pišejo direktno v MySQL bazo in potem obdelajo v PHP-ju (statistika, grafi). Ampak to je že čira čara 8-). Večja kot je log datoteka, počasnejše je izdelava grafov. S MySQL in normalizirano bazo s indeksi, pa počasnost ne bi bila ovira.

PS: In pa dokazal sem, da je zrak hladnejši pri tleh :P.
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

wifi4all ::

tole se vidi prav super !!!


Izgleda super. Termometer na UTP kablu... Cena je pa hudo zasoljena.


jp. to je ravno najbolj odbijajoce... ce bo kdo slucajno nasel kje kaksen nacrt za UTP termometer (+humidity) se priporocam...

do takrat bom pa najbrz tudi ze nasel toliko casa, da si naredim USB termometer
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

link_up ::

fantje brez muje se se cevelj ne obuje. Sem vam dal link do samega vezja za atmel mikrokontroler in enc2neki ethernet kontroler. Lepo se samo se doda 1-wire povezava, ki jo vzames iz katerega koli drugega vezja...tcp stack bos pa moral sam napisati ;) No saj se tudi dobi vendar je 200% manj zabavno :)
In and Out

TheHijacker ::

Že že. Ampak zakaj bi odkrival toplo vodo >:D.

Update o programu. Dodal sem možnost beležanje temperature v MySQL bazo. Zbiranje in analiziranje podatkov je veliko lažje kot iz tekstovne datoteke. Je pa velik problem, ker beležim vsako spremembo in ker je zadeva precej precizna se zna zgodit, da je temperatura na meji in potem neprestano niha za 0.0625 stopinje+-, ter seveda vse to beležim. Rezultat je velika log datoteka ali pa veliko zapisov v MySQL bazi. Imam rešitev, da ne gledam na spremembe ampak, da preprosto dodam timer, ki vsake X sekunde (X je variabla) ne glede na prejšno temperaturo zabeleži vrednost.

Ampak tu nastane problem, če se temperatura naglo spremeni (primer pri meni doma, če pustim vrata od sobe odprta). Če imam nastavljeno, da zabeleži na 5 minut, potem ni nujno, da bo to spremembo temperature zaznal. Mogoče bi pa naredil tako, da beležim vsako X minuto in pa če se je temperatura spremenila za več/manj kot Y stopinje (recimo 0.5)? Kakšna druga ideja?
http://www.google.si

zcetrt ::

Pa kaj boš alarmno napravo delal z DS temperaturnimi senzorji?:D Log odpiranja vrat...

Predlagam, da beležiš trend temperatur. Če je trend navzgor, uporabiš podatke, ki jih prej temporarno shranjuješ znotraj programa (temp spremenljivke), če pa so nihanja minimalna, pa ta buffer pač polniš z novimi in izpodrivaš stare vrednosti. Upam, da je dovolj nerazumljivo tole napisano.
4.

neoto ::

Pač ne shraniš vsako spremembo za 0.0625 ampak npr. ob 0.5°. Poleg tega pa vsake n sekund shraniš točno vrednost.

link_up ::

taka resolucija je dokaj brezpredmetna...smo ze ugotovili, da je to uporabno le pri meritvah, ki so v obmocju par stopinj...nikakor ni za sobno temperaturo :) Probaj raje standardno resolucijo 0,5 stopinje. Zna delovati dosti bolje. Jaz shranjujem temperaturo vsake 10 minut in izkazalo se je za dokaj toleratni casovni zamik. Vsako minuto pac ne rabis merit temperature, ker se ne spremeni kaj dosti. Seveda, ce ne odpiras okna vsako minuto in ga spet zapres ;) drugace pa meri razliko med temperaturami in jo na podlagi nekega pogoja zapisi v bazo ali pa ne.

Glede tople vode je pa tako. Izumit je ne mores, lahko pa se naucis in poizkusis sam doseci enak rezultat, kot nekdo prej. Jaz pac stojim za tem, ker me te stvari zanimajo in uzivam ob projektiranju lastnih zadev. Seveda si pogledam tudi druge resitve, vendar so le za iskanje smernic. Toplo priporocam ucenje in izdelavo svojih software resitev.
In and Out

wifi4all ::

ja, pac smo si ljudje razlicni:

eni dajejo pomen znanosti, drugi umetnosti, tretji spet utlitarnosti...

pac odvisno na katerem podrocju
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

TheHijacker ::

Se strinjam. Sem pa našel načrt za Ethernet IR sprejemnik zopet od g. Igorja Češka. Zelo zanimivo in enostavno izvedljivo. Žal za kaj takšnega nimam idej, kaj bi rabil. Je pa pravi pionirski primer kako implementirat ethernet in pa Atmel čip. V tem primeru uporabi ATMega88, ki se ga da dobit tudi pri HTE. RJ45 konektor se da dobit pri tistemu na drugem forumu, ki jih prodaja po 4€ ali pa mogoče IC. Ostali elementi so standardni. Verjamem, da se da iz njegovega načrta potegnit precej in dodati namesto IR, DS senzor na 1wire sistemu... Navdušenci v akcijo! :P

Sam se raje osredotočam na to kar že mam. Vezje moraš še izpopolnit s zener diodam (če ima kdo 4x zener 3.6V diode viška in bi bil dobrega srca voljan mi jih poslat...). Bolj zabavno se je igrat s programom. Prilezel sem do verzije 0.80 beta (kaj mam rad oštevičenje programa :D).



Obrazec za spreminjanje nastavitev je tudi narejen:



Podatke lahko beležim v TXT datoteko (npr.: 09:29:27;16.02.2007;1;21.8125) ali pa direktno v MySQL bazo in iz obeh potem s PHP-jem izdelam poročila:



Spremenil sem način logiranja in sicer sta sedaj dva načina. Če se temperatura spremeni za 0.2 stopinje in pa vedno na vsake X sekund (privzeto je vsako minuto, lahko pa se spreminja v nastavitvah). Tako dobim veliko manj zapisov, posledično je izdelava poročila hitrejša. Sam navijam za MySQL, ker lahko že pri osnovnem query ukazo sfiltriraš glede na obdobje, vrednosti, čas,...

To zadnjo verzijo s izvorno kodo (grda, neoptimizirana, brez lovljenja napak) lahko dobite tu:

USB HID Termometer 0.80a + PHP

Za strukturo MySQL tabele si poglejte datoteko usbterm.sql.

Dodal sem še PHP kodo s katero izdelam graf. Rabite še JPGraph skripto (freeware). Trenutno vzame vse podatke iz tabele. Kasneje bom dodal možnost izbire glede na dan, čas, senzor,... Ampak najprej rabim več podatkov (PC bo prižgan čez noč in pa celo nedeljo, ker me ne bo doma >:D).

Komentarji, predlogi in kritike dobrodošle.

PS: Je sploh že kdo sestavil isto vezje s preciznim firmwarom? Ras bi bilo fino, če bi lahko še kdo poleg mene lahko testiral ta program in mi ga pomagal dopolnit s vso čiro čaro ;).
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

M.B. ::

Za risanje grafov celega PCja, bi lahko uporabil Cacti, ali pa RRDtool, ki ga tudi Cacti uporablja.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

chlovechek ::

Jep, RRDTool je fajn zadeva.

Drugace sem pa sam naredil podobno zadevo, s tem da je prkljucena na serial port (COM), je na njo mozno prikljuciti n senzorjev in ne potrebuje nobenega dodatnega mikrokontrolerja. Samo par diod pa uporov in je to to :) Za citanje temperature pa uporabljam digitemp ( http://www.digitemp.com/)

Vec o tem: http://martybugs.net/electronics/tempsensor/

Ch4N93 ::

sem danes začel nekaj pacat, pa je kolega poklical, če bi malo pust proslavili tak da...

bom tekom tedna objavil, kaj sem spacal... :D
Ni nam lahko...

poweroff ::

Eno vprašanje: kaj ko bi si človek izpisoval samo zadnji bit, ki itak ni več značilen. Bi se to dalo uporabiti za random number generator?
sudo poweroff

Blisk ::

Če bo kdo še azvijal tale merilec temperature, bi bilo mogoče dobro, da bi razmislil o lovljenju signala iz vremenskih postaj, tako ne rabiš
vleči kabla čez okno, oz. lahko mogoče celo loviš senzor od sosedove vremenske postaje.
:D

TheHijacker ::

Dodač dve zenerci in voila... Zadeva deluje na laptopu. Takoj sem zadevo vzel s seboj in jo nesel do skrinje. Prvič sem prišel pod nič:



Sem pa malce spremenil firmware in sicer sem izdelal dve verziji. Ena z VID 1 in ena z VID 2. Po tej ID številki potem oba moja vezja ločim in tudi glede na to številko se zapisujejo zapisi v bazo. Tako je vseeno na kateri USB port in v katerem zaporeju ju priključim, saj vedno beležim pravega s unikatno številko. Trenutno tipkam na laptopu, tako da bom firmware in novo verzijo programa objavil jutri. Ko tole izpilim grem nad grafe. JPGraph je kul, sam težaven za fino nastavljat. Da sploh ne začnem o RRDToolsih :P. Ampak bo, ko enkrat v to padem.

Blisk: Lovljenje signala brezžično po moje potrebuje radijski sprejemnik... Težko.

Matthai: ???

Ch4N93: :D. Ko boš naredil se takoj javi. Boš moj beta tester >:D.
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

gumby ::

hijacker: vzemi samo zadnji bit prebrane temperature (ali zadnjo desetisko cifro, iirc cetrta decimalka) in samo to periodicno belezi v eno tabelo - recimo ene 10.000 vrednosti.
nekaj v tem stilu bi matthai rad imel
my brain hurts

poweroff ::

Ja, zanima me, če je zadeva true random. Kolikor vem obstajajo neki testi za ugotavljanje randomizacije (pa ne kakšna neumna frekvenčna analiza), samo ne vem koliko so zanesljivi. Zasledil sem namreč, da se jih da prelisičiti...
sudo poweroff

kulSMS ::

Meni pa senzor DS18S20 daje neke čudne rezultate pri temperaturah pod 10 stopinj celizija

Meritve na grafu predstavljajo en dan, vsako minuto ena meritev. (modra temperatura zunaj, vijolična temperatura v sobi)
uporabljam pa com port verzijo.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

neoto ::

86.x °C?? :D To pomeni, da se ti senzor preneha odzivati. Kako ga napajaš? Si poskusil z drugim senzorjem?

kulSMS ::

mogoče je se to dogaja zaradi predolgega (12m) kabla?
Ni mi pa jasno zakaj pri temperaturah nad 10 dela dobro.
bom poskušal zamenjat oba senzorja, če bo kaj sprememb.

AGENT007 ::

Hijacker: zanima me, v katerem programu si ti popravil firmware za termometer? :O
V.HEX obliki se ne da?

TheHijacker ::

Popravljal sem original ASM. Trenutno me ni doma, bom objavil jutri. Sem spremenil še naziv pod katerim ga najde in pa naredil tri verzije. Vsaka ima svoj vendor ID. Na podlagi te številke potem zadevo logiram. To sem moral naredit, če imaš dve takšni napravi hkrati in eno izklopiš, ter jo ponovno vklopiš, ni nujno da bo na isti USB poziciji. S tem si pokvariš logiranje. Če pa gledam na ID številko naprave teh težav nimam. Prilezel sem tudi do verzije 0.99b, ki je zelo blizu končne. Popravil sem mnogo bugov. Bom zadevo objavil čimprej.

PS: Mi je uspelo preko remota dat na server:

USBTemp 0.99b + firmware (ASM+HEX - ID 01)
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

AGENT007 ::

ali se da HEX pretvorit nazaj v ASM, v hex so napisane številke, če se to da pretvorit v navadno besedilo kakršno je v asm?

neoto ::

Agent, seveda se to da. Moraš pa vedeti, da se komentarji in imena spremenljivk ne shranjujejo v strojni kodi in je takšna koda, ki pride skozi disassembler zelo nepregledna.

AGENT007 ::

a mogoče veš, s katerim programom se to naredi in kako?


LP

neoto ::

Malo poišči po netu za AVR disassembler. Mogoče se bo kaj našlo.

TheHijacker ::

In zakaj sploh to rabiš? Saj sem ti dal original izvorno kodo od firmwara.
http://www.google.si

AGENT007 ::

ta program bi rabil za en drug firmware ki je že napisan na čipu, pa me zanima kako je napisan, da bi spremenil kaj se izpiše na LCD zaslonu.:)



LP

TheHijacker ::

Poglej si original source kodo. Saj je v ASM napisana. Ne razumem zakaj bi raje vzel HEX in ga disassemblal nazaj, ko pa imaš celoten source s variablam.

Pa še glede projekta. Trenutno se ukvarjam s programom. Dodobra sem ga izpilil in mislim, da sem rešil večino bugov. Dodam pa vsak dan kaj novega. Ravnokar sem recimo končal možnost poimenovanja posameznega senzorja.

Razmišljam tudi o naslednjem zadnjem koraku in sicer grafih. Probal sem rrdtool, ki je prezahteven in pa jpgraph, ki pa je zelo kompliciran za fine nastavitve oziroma dinamiko pri izrisu grafov. Našel sem nekaj boljšega... In sicer doma narejeno skripto za izris grafov na podlagi podatkov o temperaturi. Avtor je Finec Sami Sipponen in tukaj lahko vidite temperaturo v njegovem domačem kraju (klik na Temperatures).

Konktaktiral sem ga ali je pripravljen deliti svojo kodo. Zaenkrat še koleba in cinca ali naj jo da pod GPL. Meni jo je poslal ampak prosi naj jo zaenkrat ne delim naprej. Rabil sem kakšen dan, da sem jo usposobil in ko končam s programom, bom se lotil študiranja njegove kode. Tule je tudi en primer grafa, narejenega na mojem strežniku za random podatke:



Sam beleži na dva načina. Prvi je trenutna temperatura, ki jo beleži vsake 5 minut in ne ohranja podatkov za nazaj. Torej prepiše ta podatek. Drugi način pa je, da beleži temperaturo vsako polno uro (0, 1, 2,... 23.00). In te zadnje podatke prikazuje na grafih. Lahko so dnevni, tedenski, mesečni ali letni. Skripta je hitra in iz grafov je lepo razvidno nihanje temperature. Ni pa neke natančnosti, če želiš krajši razpon, kot je dnevni. Imam že v mislih, kako bom to rešil ampak zaenkrat je prioriteta program. Sedaj je lahko tudi v angleščini ali drugih jezikih.

Več o tem kasneje, ko bom imel zadevo končano in se bom lotil grafov.
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

AGENT007 ::

NE za ta termometer, nekaj drugega ki sam delam, za tisto pa nimam izvorne kode pa jo želim spremeniti

blank3 ::

Jou Hijacker... izdelal sem vezje po nacrtu,ki je v tvojme prvem postu, ampak v Windowsih mi ne prepozna zadeve kot USB HID device. Si napisal, da si moral nekaj spremeniti, da je to delovalo bp. Lahko poves kaj si spreminjal?

Hvala!
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.

TheHijacker ::

blank3: se opravičujem za pozen odziv. Zadnje čase sem delal na novi verziji programa in pa grafom.

Torej, če ti Windows ne prepozna zadeve in ti javi, da je Unknown device, potem je verjetno težava s čipom. Kako si sprogramiral zadevo in ali si pravilno nastavil fuse nastavitev? Ukazi za programiranje s preprostil LPT programatorjem bi morali biti:

avrdude.exe -p t2313 -c bsd -U flash:w:usbtherm_01.hex:i

in pa za fuse:

avrdude.exe -p t2313 -u -c bsd -U lfuse:w:0xcf:m

Uprabi pa firmware iz te povezave.

Drugače sem se pa igral s programom in iskanjem optimalnega načina beleženja temperature za kasnejšo analizo. Trenutno imam možnost beleženja vsako 1, 5, 10, 15, 30 in 60 minut. To pa zato, da lahko vedno dobim beleženja na polno uro, kar potrebujem kasneje za graf. Tudi če beležim vsako minuto, bom za graf vzel podatke na polno uro. S SQL je to zelo preprostno opravilo. Drugo beleženje pa je na vsakih 5 minut, kar se prepisuje za vsak priključen senzor. Kot sem že prej napisal uporabljam skripto Sami Sipponena, za katero pa še nimam dovoljenja, da jo lahko delim naprej. Ampak, ko bom enkrat dodal še moje spremembe in dokončal grafe, verjamem, da mi jo bo dovolil širit naprej.

Poiskal sem tudi vse možne buge v programu in dodal nekaj kozmetičnih bonbončkov oziroma balončkov :D.

Še nekaj slik grafov in pa iz novega programa.

Balončki v programu, s podatki o minimalni in maksimalni temperaturi:



Balonček v trayu, ki se pojavi ob minimiziranju programa ali pa ročno z popup menijev na desnem kliku ikone v trayu:



Nekaj grafov nastalih iz podatkov iz vseh treh mojih senzorjev:





Dodana multijezičnost. Ves text se spreminja v INI datoteki. Trenutno imam angleščino in slovenščino:



Okno s nastavitvami:



PHP skripta, ki mi vzame zadnjo meritev (5 minutno) in jo prikaže na skupnem oknu, z večjim fonti:

http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Azrael ()

korenje_ver2 ::

yo hijacker.

bi mi naredu 5 takih senzorjev, ki bi se priklopl na en usb vtic z moznostjo odcitavanja temperature od vsakega senzorja posebej v linux skatli :P

kabli nej bi bli dolzin od 5 do 20m.

dal bi ti tm do 15k sit :P

TheHijacker ::

Sestavi si tole vezje za COM port. Tam lahko daš neomejeno senzorjev paralelno in pa vse odčitavaš s DigiTemp programom.
http://www.google.si

kulSMS ::

tale DigiTemp je pa res super stvarca. dela točno to kar potrebujem. bere temperaturo in jo zapisuje v datoteko in to z enim preprostim cmd programom.
jaz sem se pa zaj... z nekimi kompliciranimi programi:D
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD-TERMOMETER

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
243882 (3423) Voluharr
»

USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12127649 (10893) eVro
»

temp data logger

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323202 (2622) maticm
»

Merjetnje zunanje temperature in prikaz na PCju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142837 (2360) Cuoresportivo

Več podobnih tem