Forum » Strojna oprema » RAM Sprememba "preformance" računalnika z DDR 1GB na DDR 2 GB
RAM Sprememba "preformance" računalnika z DDR 1GB na DDR 2 GB
Thomasss ::
Živjo,
verjetno je bilo na to temo že goro povedanega, vendar sem nov na forumu in me informativno zanima ali se mi splača
za zvišanje hitrosti ( fps ) pri igranju iger,
ter odzivnosti samih programov ( klasični windows multitasking, virus scann.. torent ipd... ) + igranju iger
Kupiti še dodaten kos tegale DDR 2 spominskega modula http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
Sedaj imam sistem s identičnim DDR2 800 mhz supertalent 4-4-3-8 6400 1GB RAM
na geforce 7900 GT in
procesorju intel pentium D 930 ( 2*3 ghz )
matična plošča je intel lemont D 965 LTK
Torej kaj lahko pričakujem pri nakupu iz 1 gb na 2 gb DDR2.
O zadevi sem prebiral tudi na spletu in hardware forumih, ampak inforimacij o malenkostno hitrejšem "loadanju" aplikacij in iger nisem dobil. KAj pa sam preformance ?
NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVORE !
T.
verjetno je bilo na to temo že goro povedanega, vendar sem nov na forumu in me informativno zanima ali se mi splača
za zvišanje hitrosti ( fps ) pri igranju iger,
ter odzivnosti samih programov ( klasični windows multitasking, virus scann.. torent ipd... ) + igranju iger
Kupiti še dodaten kos tegale DDR 2 spominskega modula http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
Sedaj imam sistem s identičnim DDR2 800 mhz supertalent 4-4-3-8 6400 1GB RAM
na geforce 7900 GT in
procesorju intel pentium D 930 ( 2*3 ghz )
matična plošča je intel lemont D 965 LTK
O zadevi sem prebiral tudi na spletu in hardware forumih, ampak inforimacij o malenkostno hitrejšem "loadanju" aplikacij in iger nisem dobil. KAj pa sam preformance ?
NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVORE !
T.
nonenone ::
splača se edino če imaš dvojni kanal potem dve ploščice (2x512 ali 2x1gb), 1gb je zadosti drugače, edino če imaš visto, potem zanjo še 1 gb, se pravi za dva kanala 2x1gb, lp
macgajver ::
tko kot je zdrago reku če boš nabavil še en kos 1gb rama bo laufal v dual chanelu in bo stvar se malce hitrejša pri loudanju na fps v igrah nima nikakršnega vpliva s količino rama se znebiš samo nadležnega zatikanja če ga je premalo. za sam sistem poganjat in kakšen program ga je en gb dot če misliš pa v prihodnosti še igre nabijat pa le dej še 1gb notr.
tenstan krompir je pa zakon
Izi ::
Lahko pričakuješ gladko igranje iger brez zatikanja in popolnoma enako hitrost kot prej
Na loadanje aplikacij, nalaganje novih stopenj v igrah in podobne zadeve vpliva samo hitrost Trdega diska. Če hočeš to pohitriti moraš kupiti hitrejši trdi disk, naprimer Raptor ali si narediti RAID 0 diskovno polje.
Na hitrost same igre pa vpliva največ grafična kartica, nato procesor in nato še nekaj tudi hitrost RAMA (nič pa količina).
Torej, kaj se zgodi, če zmanjka RAMA? Podatki se namesto v RAM pišejo na trdi disk.
Ker je RAM več 100-krat hitrejši od trdega diska se ne zgodi, da bi se igra upočasnila, ampak se enostavno ustavi.
Pomanjkanje RAMA se v igrah opazi kot zatikanje.
Manj je RAMA več je zatikanja, dokler se ob resničnem pomanjkanju vse skupaj popolnoma ne ustavi.
Bolj boš v igri navijal nastavitve proti maximumu več RAMA bo igra potrebovala. Ko smo že ravno pri igrah je najpomembnejši tisti RAM na grafični kartici, če ti zmanjka tistega, ti tudi 16 GB RAMA na matični plošči ne pomaga več
Kljub vsemu temu je trenutno nakup 2GB RAMA že kar smiseln, saj večina novejših iger normalno deluje samo z 2 GB RAMA, z 1 GB pa se neprenehoma ustavljajo ali zatikajo.
Vsaj za Gothic 3 in STALKER lahko rečem, da je 2 GB nujno če hočeš igrati brez zatikanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
OZZY ::
Pa še nekaj...če imaš dva diska daš swap datoteko na drugi disk...sam mam uštimano tako, da mam na prvi disk naložene programa in igre na drugi pa vse ostale stvari vključno z swap datoteko. Tako tudi pohitriš nalaganje v igrah, saj disk dela hitreje če je swap na drugem disku, ker mu ni treba zapisovati in hkrati brati ampak samo bere zapisuje pa drugi disk če je kaj potrebno v swap datoteko.
Go with the flow.
Poldy ::
Na loadanje aplikacij, nalaganje novih stopenj v igrah in podobne zadeve vpliva samo hitrost Trdega diska. Če hočeš to pohitriti moraš kupiti hitrejši trdi disk, naprimer Raptor ali si narediti RAID 0 diskovno polje.
Točno tako. Ko sem jaz vgradil še dodatni 1gb rama, se ni poznalo nič, šele ko sem postavil raid polje, zadeva deluje manj zatikajoče (ram sem vrgel ven).
Več rama pomaga predvsem takrat, ko se ena aplikacija ponavlja, recimo ponovno odpiranje programov, ne pa da je prvo nalaganje hitrejše... kvečjemu če je aplikacija tako velika, da ti takoj zasede ves ram in potem dela tisti file na disk.
Točno tako. Ko sem jaz vgradil še dodatni 1gb rama, se ni poznalo nič, šele ko sem postavil raid polje, zadeva deluje manj zatikajoče (ram sem vrgel ven).
Več rama pomaga predvsem takrat, ko se ena aplikacija ponavlja, recimo ponovno odpiranje programov, ne pa da je prvo nalaganje hitrejše... kvečjemu če je aplikacija tako velika, da ti takoj zasede ves ram in potem dela tisti file na disk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavi.si (računalnik) komponente (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16305 (15137) | gljis |
» | Izšel TrueCrypt 6.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10383 (5157) | kitara8 |
» | Gothic 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Igre | 43972 (23220) | Lonsarg |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3487 (2289) | MrStein |
» | opis sistemskih zahtev pri igrahOddelek: Igre | 1707 (1254) | Izi |