Forum » Omrežja in internet » LDAP login problem (Ubuntu server/client)
LDAP login problem (Ubuntu server/client)
G-man ::
Naštimal sem že tako serverja kot klienta in dela vse brez problema. Edini problem, ki se mi še pojavlja je to, da se mi sesuva X seja na klientu, ker očitno ne mora pisat v NFS home folder od userja (je pa zmountan v klienta prek /etc/fstab). Javi pa taki dve napaki:
Kako pripravim torej mapo xy, ki se zmounta s serverja, da bo pisljiva na klientu? Ker s klienta mi ne dovoli sploh, s serverjeve strani pa nima haska (a je bolj verjetno, da delam kaj narobe )
Napaka 1:
Uporabnikova datoteka $HOME/.dmrc je prezrta, zato privzete seje in jezika ni moč shraniti. Lastnik datoteke bi moral biti uporabnik in imeti dovoljenja 644. Uporabnik mora biti tudi lastnik mape $HOME, v katero drugi uporabniki ne morejo pisati.
Napaka 2:
/etc/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/Default: running: /usr/X11R&/bin/sessreg -a -w /var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:0.Xservers" -h "" -l ":0" "xy"
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
(gnome-session:4688): libgnomevfs-WARNING **: Unable to create ~/.gnome2 directory: Permission denied
Ne morem ustvariti uporabniškega gnome nastavitvenega imenika ´/home/xy/.gnome2/': Permission denied
Kako pripravim torej mapo xy, ki se zmounta s serverja, da bo pisljiva na klientu? Ker s klienta mi ne dovoli sploh, s serverjeve strani pa nima haska (a je bolj verjetno, da delam kaj narobe )
G-man ::
Če ima kdo vsaj malo blage veze o teh rečeh, prosim če mi pomagate, res nujno potrebujem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: G-man ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 338641 (676) | c23po |
» | kernel linux 2.6.32 (GNOME 2.28.2)Oddelek: Operacijski sistemi | 1480 (1040) | andromedar |
» | linux archOddelek: Operacijski sistemi | 5201 (3612) | Ventil |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5706 (4932) | marsovec gugu |
» | Default namizje v X-ihOddelek: Operacijski sistemi | 1208 (1030) | Gandalfar |