Forum » Omrežja in internet » Zahteva točno določenega IPja prek DHCPja
Zahteva točno določenega IPja prek DHCPja
Mitch ::
Torej, zanima me, kako bi v Windowsih XP od routerja prek DHCPja zahteval točno določen IP za katerega vem zagotovo, da je na voljo. Pogledal sem v pomoč od ipconfig-a, samo takega ukaza, ki bi ga rabil (ipconfig /renew [192.168.1.101]) na žalost ni. Kako bi torej v Winsih prišel do točno določenega (lokalnega) IPja?
Hvala!
Mitch
Hvala!
Mitch
Gwanaroth ::
Veži IP na MAC adreso.
Če imaš router na linux kišti, dodaj v /etc/dhcpd.conf sledeče:
host winmashina {
hardware ethernet 08:00:2b:4c:a3:82;
fixed-address 192.168.1.120;
}
MAC naslov dobiš v winsih z ukazom 'getmac' v cmdju.
Če imaš router na linux kišti, dodaj v /etc/dhcpd.conf sledeče:
host winmashina {
hardware ethernet 08:00:2b:4c:a3:82;
fixed-address 192.168.1.120;
}
MAC naslov dobiš v winsih z ukazom 'getmac' v cmdju.
Lights often keep secret hypnosis..
Gapi ::
To morš nastavt v routerju. Ne na klientu. Povej kjer router maš pa bomo povedal kje to najdeš,če bomo vedl. :)
Router je Linksys WRT54GL. Sem že gledal v nastavitvah routerja (originalni firmware) samo ni nikjer nobene opcije, kjer bi lahko vezal določen IP na MAC naslov. Je še kakšna druga opcija kot namestitev alternativnega firmwarea (DD-WRT, Thibor,...)?
LP,
Mitch
LP,
Mitch
Gapi ::
druga alternativa je da vpišeš v komp statičn ip in vpišeš še gateway in nameserver pol net mora delat. Sej to rabš da poforwardiraš porte na prav ip. Sam pol dej ta ip izven ranga dhcp-ja. Sicer je tm en page v navodilih k nekako nakaže na to da bi lahko določu statičn ip.
Matr sm jezn sam nase. Zdej sm pogledu navodila tega routerja in na 60 strani najdu prav isto razlago.
In jest grem tuki enmu razlagat kako naj to nardi ker je bil len da pogleda v navodila.
Matr sm jezn sam nase. Zdej sm pogledu navodila tega routerja in na 60 strani najdu prav isto razlago.
In jest grem tuki enmu razlagat kako naj to nardi ker je bil len da pogleda v navodila.
ethelred ::
Za DD-WRT imaš navodila tu: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php?title=DNSMasq_as_DHCP_server
"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)
OK, hvala vsem!
Zgleda da bo treba kar naložit en alternativni firmware za moj WRT54GL. Do sedaj sem odlašal, ker itak nisem imel potrebe po njem, ker je vse delovalo v najlepšem redu. No, v bistvu še zmeraj deluje vse v najlepšem redu...
LP, Mitch
Zgleda da bo treba kar naložit en alternativni firmware za moj WRT54GL. Do sedaj sem odlašal, ker itak nisem imel potrebe po njem, ker je vse delovalo v najlepšem redu. No, v bistvu še zmeraj deluje vse v najlepšem redu...
LP, Mitch
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dd-wrt firmware (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 21461 (5154) | mtosev |
» | DD-WRT konfiguracija omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1657 (1421) | Hayabusa |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2401 (1995) | cordoba |
» | Linksys wrt54gl in bridgeOddelek: Omrežja in internet | 7491 (6619) | BlaY0 |
» | Router Linksys WRT54GL in nepovezljivostOddelek: Omrežja in internet | 3709 (3360) | neoto |