Forum » Omrežja in internet » Domene
Domene
Blisk ::
Zadeva mi ni dobro poznana, zato bom kar tukaj vprašal.
Imam strežnik dela na linuxu in domena, rečmo mojadomena.si je usmerjena na IP tega strežnika, pri registrarju domene.
Če bi želel dodati še eno drugo domeno, da mi kaže na ta strežnik, ampak na druge spletne strani na tem strežniku, ali to naredim pri registrarju te domene ali se to lahko naredi na strežniku samem.
Imam strežnik dela na linuxu in domena, rečmo mojadomena.si je usmerjena na IP tega strežnika, pri registrarju domene.
Če bi želel dodati še eno drugo domeno, da mi kaže na ta strežnik, ampak na druge spletne strani na tem strežniku, ali to naredim pri registrarju te domene ali se to lahko naredi na strežniku samem.
primzx ::
..to je vprašanje za tistega admina, kjer mas registriran tvoj DNS. To majo različno lahko pa tud enako.
TyKee ::
Kolikor je meni znano to področje, moraš domeno pointat na tvoj IP,
potem pa z APACHE naredit VirtualHost, ki se ujema z to domeno.
Nato pa bo stvar delovala - url (domena) v browseru, bo šla na tvoj IP, kjer pa bo apache odprl tisti virtual host, ki se z to domeno ujema.
potem pa z APACHE naredit VirtualHost, ki se ujema z to domeno.
Nato pa bo stvar delovala - url (domena) v browseru, bo šla na tvoj IP, kjer pa bo apache odprl tisti virtual host, ki se z to domeno ujema.
DMouse ::
Tako je, pod VirtualHost za staro in novo domeno morš nastavit domene:
ServerName (npr. mojadomena.si) in ServerAlias (www.mojadomena.si, webmail.mojadomena.si).
ServerName (npr. mojadomena.si) in ServerAlias (www.mojadomena.si, webmail.mojadomena.si).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | spletno gostovanje - delovanjeOddelek: Loža | 1766 (1623) | wini |
» | DNS strežnikOddelek: Omrežja in internet | 1586 (1466) | alen1 |
» | Prenašanje cookijev med poddomenamiOddelek: Informacijska varnost | 1844 (1559) | jype |
» | VirtualHost oz. navidezne domene v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 2699 (2397) | Jackass |
» | domena popr+mailOddelek: Omrežja in internet | 1216 (1107) | Blisk |