» »

Elektro turnšek in digitalna TV

Elektro turnšek in digitalna TV

lithium ::

Kakšen sprejemnik potrebuje za digitalno TV pri elektru Turnšek?
Rabim samo za normalnih 70 programov (brez plačljivih paketov).
Kar ima v ponudbi KAON je malo predrago za 80€

A velja vsak DVB-C ?

Kaj mi priporočate za nabaviti - lahko tudi v Avstriji?

danielka84 ::

Ce ne zelis placljivih programov potem ti bo deloval vsak DVB-C sprejemnik.
Ce zelis placljive potem dobis kartico in mora sprejemnik podpirat CONAX dekodirni sistem.

lp

ttommy ::

Kakšne so nastavitve za digitalno TV pri Elektro Turnšku?Na mojem vgrajenem digitalnem TV tunerju mi je digitalno našlo samo tri programe pa še to je bil zmazek.Kako se mora nastaviti:DVB-T,ali DVB-C?In katero državo?
Tudi sosed na TV-ju z vgrajenim digitalnim tunerjem ne more dobiti digitalne slike,ampak samo analogno.
Lahko kdo pove?
Lep pozdrav
Gamer

V-i-p ::

Iste nastavitve so, kot pri Telemachu (ker od njih dobijo signal). Torej, državo nastavi na Finsko pa je). Seveda pa mora imet vgrajen DVB-C tuner.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

delfinus ::

Turnsek je vceraj zvecer presel na neko novo programsko shemo pri ponudbi digitalnih kanalov, kot sem prebral pravkar na njihovi strani. Sprejem DVB-C kanalov ne deluje ze 24 ur kot opazam, je morda spremenil se kaksne nastavitve, frekvenco, Symbol rate, modulacijo ali kaj podobnega? Sprasujem zato, ker imam PC TV kartico z DVB-C tunerjem in je pri nastavitvah najbolje vse rocno iskati.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

DjTonic ::

Jaz imam na Panasonic plazmi (Telemach) nastavljeno na švedščino, najde vse. Tudi s slo podnapisi ni težav. Malo se je samo potrebno poigrat z nastavitvami.

delfinus ::

Jap ravno te nove nastavitve me sedaj zanimajo prej je bil modulacija: QAM64, symbol rate KS: 6875, frekvenca pa od nekje 378000 - 658000 in je blo morje kanalov. Sedaj na kanalih, ki sem jih imel shranjene ne najde nic. Kam je pa odsel z novimi nastavitvami pa tudi ne pise na njihovi strani. Bo treba verjetno direkt dobit info.

lp, d.

Sade ::

Vse je isto symbol rate , pa modulacija, sicer pa lahka das kar na auto, edin frekvence so cist premesane.....
http://www.cekabel.net/UserFiles/File/E... , s tem da tule gor manjka se 6 HD programov in sicer frekvenci 642M , in pa 650M, s tem da na tehle dveh pa nisem siguren za modulacijo bla je 256, sam mislim da je zdej 64, najboljs da das na Auto al pa probas obe 2.

delfinus ::

Tnx za info Sade. Vceraj sem za probo ob 22h malo preden sem sel spat testiral iskanje na obstojecih nastavitvah modulacije QAM64 in Symbol rate 6875. Skenirat sem dal frekvenco 434. Tu bi mi po podatkih Turnska moralo najti 4 kanale (Info, ORF1,2 in RTL). Naslo mi ni nic. Zdaj nisem cisto preprican ali je res da je symbol rate (KS) in modulacija res cisto ista. No mozno je seveda, ker zal se ni bilo casa, da bi se poglobil, sedajle pa sem tudi stran od PC TV Tunerja, da bi sprobaval razlicne kombinacije. Cudim se tudi zato, ker bi mi morali verjetno doloceni kanali ostati, kljub spremembi programske sheme na druge frekvence. Pac bi bili kanali pobrkani?! Tako pa je zgolj samo tema na vseh. Ali pa je pri DVB-C vedno potrebno tudi nov sprehod cez kanale tudi ob takih spremembah. To pa zal ne vem.

Pri temu Terratec DVB-C TV Tunerju je tecno zgolj samo iskanje. Ce das iskanje po Auto ti bo iskal pomoje celo popoldne in vecer pa se to ni ziher, da ti bo kaj naslo. Symbol ratov in modulacije je v nastavitvah nestteto. Ko sem kupil TV tuner sem le ob nastavitvi symbol rate (KS) in modulacije uspel hitro in ucinkoviti najti kanale, prej mi sploh ni nic naslo. Ne vem morda, je se kdo s DVB-C PC TV Tunerjem in na Turnsku?

lp, d.

delfinus ::

Sem poklical tehnika na Elektro Turnsek. QAM in KS sta ostali enaki. Problem naj bi bil pri tunerjih v Sony TVjih in zgleda tudi Terratec TV Tunerjih. Problem je s kanali, ki jih dobivajo od ljubljanskega kabelskega operaterja in jih nato Turnsek distribuira. Problem je v prepoznavanje le teh na problematicnih tunerjih. Frekvenca 442, tam kjer je tudi TV Celje, naj bi delovala tudi na Sony TVjih, ker so to kanali, ki jih v omrezje posiljajo direktno oni. Povedal mi je, da je problem na njihovi strani, ga iscejo in ga bodo odpravili v roku 2 dni.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Sade ::

Vem vem, sej je bil vodja tehnike pr men vceri cca 2 uri , in verjemi da se dela intenzivno na resevanju tezav, problem je pa zgolj na vseh sony-jih in pa na vseh Panasonic-ih, vsi ostali tv-ji delajo in tut vsi externi tunerji ( ne vem za racunalniske) , cist vse nastavitve so se pogledale in poskusle spremenit, hec je v temu da so cist vsi parametri isti kot na 442, ki pa dela vse je, do pikice isto, cist vse se je poskusl z razlicnimi nastavitvami na eni testni frekvenci in ne pomaga 0 , danes verjetno ne bo 0 , jutr bi se naj zadeva resla ce bo vse po sreci....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

delfinus ::

Ena zanimiva ugotovitev pri PC TV Tunerju Terratec Cinergy C PCI.

Za gledanje ponavadi uporabljam Terratec Media Center. Tu mi najde zgolj samo kanale na frekvenci 442 in jih lahko gledam. Torej napaka ista kot na Sony TVjih.

Poskusil pa sem se z DVBViewerjem. Tu pa mi najde vse TV kanale in in jih gledam brez problema.

lp, d.

ttommy ::

Jaz imam v monitorju LG DVB-T tuner.Ali obstaja kakšna finta,da bi ga usposobil za sprejem digitalnega signala prek Turnškove kabelske?
Gamer

Sade ::

http://www.cekabel.net/?p=3&id=67&a=sh1

Tako zdej je zadeva urejena , in bi naj delala , na vseh tv-jih....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

bond007 ::

Še komu EPG ne dela. Imam od turnška dvb-c soprejemnik in pred posodobitvijo si lahko videl info o programu (kaj se trenuto predvaja, malo vse3bine, kaj bo naslednje na sporedu...)

Sade ::

Epg tut dela, seveda ne na vseh programih + tega po novem tut sumniki delajo!!!!!!!!

ttommy ::

Jaz imam v monitorju LG DVB-T tuner.Ali obstaja kakšna finta,da bi ga usposobil za sprejem digitalnega signala prek Turnškove kabelske?


Nihče ni odgovoril na to vprašanje...Je možno kako urediti DVB-T sprejemnik za sprejem kabelskega digitalnega signala?
Gamer

bond007 ::

NE! Ni nobene možnosti!

JK007 ::

Potrjujem Bondovo trditev !
....... www.kabelska.net .........

delfinus ::

Evo tudi jaz. Sem sele danes prisel s sluzbene, da sem lahko testiral. Sem pa moral v nastavitvah dat v Terratech Home Cinema modulacijo iz QAM64 na AUTO in mi je potem naslo vse kanale.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

delfinus ::

Nekaj vprasanj.
1. Vam deluje National Geographic (navadni - nonHD). Pri meni je samo crna slika z audiom v ozadju, pise, da je scrambled.
2. Kako vam kaj delujejo HD programi? Je gladko? Pri meni National Geographic deluje vredu. Ostali pa se malce zatikajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Sade ::

Vsi delajo gladko , noben se ni se nikol zatiku, al mas slab signal, al pa te je** kaj racunalnik, ker ce se prav spomnem mas dvb-c kartico za racunalnik.....

Navadn National Geographic je pa kodiran , v Celju se 0 ne kodira , to pride iz lj....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

delfinus ::

Jep, pod XPji je verjetno kak codec kriv, da mi doloceni HD kanali ne delujejo gladko, ker pod Win 7 mi vse deluje gladko sem ugotovil. Kar se tice pa navadnega National Geographica pa se cudim, da so ga kodirali. Pred spremembo je bil free, na spletu objavljena programski shema, ga tudi obravnava kot free, pa tudi na analogni TV je free. Jih bo treba pobarat, ker gre verjetno za napako.

Sem pa opazil, da so zakodiral moj najbolj gledan program, ki sem ga imel na PCju vedno za podlago. VH Classic. Bah....
lp, d.

Kekec ::

Jaz na LG-ju najdem 7 DTV in cca 48 TV programov a nebilo moralo biti načeloma vse pod DTV, če je zdaj digitalno?
Imam LG LH4900.

delfinus ::

Pri TV moras v nastavitvah izbrat digitalni tuner in potem isces tam. Pri LG mislim, da moras nastavit Finland ali Sweden kot drzavo. Ti imas verjetno se vedno nastavljeno na kaj druga in je bil pri iskanju aktiven analogni tuner in zato ti najde samo toliko programov. Vec beri tu KLIK str 54, 55... lp, d.

Kekec ::

Ok, tnx bom pogledal ko pridem domov-

delfinus ::

Sem jih pokontaktiral glede NG danes. Lahko jih samo pohvalim njihovo tehnicno podporo. Odgovor spodaj.

Pozdravljeni

Opravičujem se zaradi problemov v zvezi s spremljanjem programa National
Geographic. Napaka se je zgodila na strani dobavitelja omenjenega
programa. Program nam je dobavitelj "po pomoti" zaklenil in po naši
intervenciji se je napaka odpravila.
Hvala za razumevanje.


Lep pozdrav

ELEKTRO TURNŠEK d.o.o.
Mariborska 86, 3000 Celje

Nahodni ::

Zdravo!
Mi lahko kdo svetuje pri katerem operaterju (sem iz Celja) je najboljša slika? Je vezano kaj na kabel ali telefon linijo? Sem malce gledal po drugih forumih, pa to ni tako samoumevno. Rad bi imel čist signal in minimalno kakšnih digitalnih kompresijskih artefaktov. Ker glede cen je nakak ista figa, če se ne motim.

Kekec ::

Meni to še vedno ne uspe še vedno imam samo 7 digitalnih kanalov, evo priložene slikce:
Jezik je nastavljen na Finski


Iskanje sem dal na samodejno (cable) in to večkrat tako da je uporabil privzete nastavitve in te na sliki:


Rezultat:

Kakšen nasvet kaj delam narobe.

tnx

Evo popravljene slike!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kekec ()

amigo_no1 ::

Ni jezik nastavljen na Finski, državo imaš na Finsko + uredi linke od slik.

Kekec ::

Torej kater jezik če pogledaš sliko? Menija to predvidevam da ne, Audio ali podnapisov ali celo kar vse?

Hvala za pomoč že v naprej.

JK007 ::

Kekec, si probal tudi z ročnim iskanjem ?
....... www.kabelska.net .........

delfinus ::

Kekec, ja daj rocno nastavitev in potem po tej programski shemi isci. Pri frekvenci na koncu dodaj tri nule. QAM naj ostane 64 Simbolna hitrost pa 6875. lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Kekec ::

Super zdaj pa dela ... hvala vsem za pomoč.

delfinus ::

Ravno cekiram HD programe pa mi nobenega vec ne deluje. So na frekvencah 642000 in 650000. Gre se za NG HD, Discovery HD, History HD, Fashion HD pa Eurosport HD. So vse zakodiral?
lp, d.

bond007 ::

Zaključeno testno oddajanje HD vsebin!
Spoštovana naročnica, naročnik!

Testno oddajanje HD programskih vsebin smo zaključili in upamo, da vam je bila predstavitev novosti v naši ponudbi všeč. Sporočamo vam, da je za nadaljnji sprejem HD programov, poleg potrebne strojne opreme*, potrebno imeti aktiven dodatno plačljiv "paket HD". Kartico za sprejem dodatno plačljivih programskih paketov dobite v naročniškem oddelku, za več informacij pa nas lahko pokličete na 03/42 88 198 ali nam pišete na info@turnsek.net, kjer vam bomo z veseljem svetovali.

delfinus ::

Hvala za info bond. Lahko prosim scekiras se 394000. Pri MTV Adria tudi vse crno. Tu pa gledam shemo pa ni kodiran. tnx, lp, d.

bond007 ::

Na 394 Mhz imam MTV Adria R1 (slv) ... dela normalno.

delfinus ::

Jup tnx, sem moral dat rescan nekaterih frekvenc na DVB-C tunerju. Zgleda, da so nekaj malega spreminjali pri Turnsku v zadnjem casu.

lp, d.

Sade ::

delfinus je izjavil:

Jup tnx, sem moral dat rescan nekaterih frekvenc na DVB-C tunerju. Zgleda, da so nekaj malega spreminjali pri Turnsku v zadnjem casu.

lp, d.



0 se ni spreminjal v zadnjem casu

Lp!

bond007 je izjavil:

Zaključeno testno oddajanje HD vsebin!
Spoštovana naročnica, naročnik!

Testno oddajanje HD programskih vsebin smo zaključili in upamo, da vam je bila predstavitev novosti v naši ponudbi všeč. Sporočamo vam, da je za nadaljnji sprejem HD programov, poleg potrebne strojne opreme*, potrebno imeti aktiven dodatno plačljiv "paket HD". Kartico za sprejem dodatno plačljivih programskih paketov dobite v naročniškem oddelku, za več informacij pa nas lahko pokličete na 03/42 88 198 ali nam pišete na info@turnsek.net, kjer vam bomo z veseljem svetovali.



Btw: Tko se je odlocu telemach, ker pac od tam pride signal, in v Celju niso mogl cist 0 ( niso se pa v Celju odlocl , da bi koncal testno free oddajanje in jih zacel prodajat....)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

delfinus ::

Sade nekaj malega se je spreminjal, prej je bil za MTV provider za ta program nek IPC ali UPC ce se prav spomnim, sedaj pa direktno Turnsek, ceprav je frekvenca ista sem imel sliko crno prej na tem programu. Ko sem dal ponovni rescan je zamenjalo providerja in na isti frekvenci sedaj MTV deluje. No, da omenim imam pa PC DVB-C Tuner, ki je zgleda obcutljiv na te mikro zadeve. Trenutno mi dela vse kar je treba.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Sade ::

delfinus je izjavil:

Sade nekaj malega se je spreminjal, prej je bil za MTV provider za ta program nek IPC ali UPC ce se prav spomnim, sedaj pa direktno Turnsek, ceprav je frekvenca ista sem imel sliko crno prej na tem programu. Ko sem dal ponovni rescan je zamenjalo providerja in na isti frekvenci sedaj MTV deluje. No, da omenim imam pa PC DVB-C Tuner, ki je zgleda obcutljiv na te mikro zadeve. Trenutno mi dela vse kar je treba.

lp, d.


Provider se zmeri isti Telemach ( oz. ex UPC), sam v Celju se je preimenoval.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

yanz ::

Pravkar sem dobil nov TV Philips PFL6606H/12 in mi digitalni tuner ne najde nobenega kanala na DVB-C.

Poskusil ročno in avtomatsko iskanje na FINSKI in NEMČIJI.

Podatki, ki jih uporabljam (Elektro Turnšek iz Celja je provider):
simbolna hitrost 6875
Frekvenca 362 - 650 MHz (poskusil z večimi vrednsotmi ma vsakih 8 MHz - 362-370-378-itd)
Modulacija: QAM64 (tega se na TV sicer ne da nikjer nastavit)

Če kdo kaj ve... se priporočam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yanz ()

ttommy ::

Sicer ne najdem več te strani, ampak jaz ima tudi Philips in sem dal normalno na Slovenija- tam najde Turnsek, koda je pa se mi zdi 358. Obvezno pa nastavi v menuju, da ti išče digitalne programe, pa bo šlo.
Gamer

yanz ::

Vklopiti je bilo potrebno naslednje:
- pregled frekvenčnega spektra (VSEGA)
- velikost frekvenčnega koraka (1 MHz)
- ISKANJE ANALOGNIH KANALOV (VKLOP) !!! - brez tega ni našlo nobenega DIGITALNEGA ali kakršnegakoli drugega kanala!!!
- preostale nastavitve so ostale privzete


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Tuner za DVB-C Terratec Cinergy C PCI HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
648487 (2476) joze67
»

Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C

Oddelek: Zvok in slika
403330 (1589) Excalibrus
»

LG LCD TV in Digitalna kabelska

Oddelek: Zvok in slika
3219586 (11764) triker
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208401 (4040) predrag000
»

digitalna kabelska in sony lcd

Oddelek: Zvok in slika
141466 (1252) Alexius Heristalski

Več podobnih tem