Forum » Strojna oprema » Težave z DVD pekačem
Težave z DVD pekačem
Arwen_elf ::
Spet jst....z novo težavo. Na novo naloženih winsih se je pojavu problem z DVD pekačem (NEC nd 3520a). Originalne CDje, DVDje mi prebere normalno. Prebere mi tudi zapečene DVDju, na katerih so programi in podobne zadeve. Noče pa mi prebrati DVDja na katerem so zapečeni filmi. Probala sm že z različnimi codeci. Zdj sm naložila XP codec pack 2.0.6.1. Na vsake tok časa pa mi uspe, da DVD vseeno prebere, vendar je to res v poskusih 1:50.
Upam, da kdo ve, kaj bi blo.... Hvala
Upam, da kdo ve, kaj bi blo.... Hvala
nonenone ::
naloži si K-Lite Full kodeke in ti bo vse prebral, če je s strojno opremo vse ok, dobiš jih zastonj na netu, lp
s kakšnim programom pa gledaš filme? a z wmp11, ali powerdvd ali kaj drugega? Probaj odpreti najprej program (npr. wmp11), potem izberi dvd in play, nekaj bi moralo javit, probaj si naložit novi firmware od dvd, če nimaš zadnjega, lp
Težava je v tem, da rač. sploh ne zazna, da je karkoli na DVDju. Tud če probam odpret najprej program (recimo BSplayer), pa pol poiščem DVD enoto, ni nič gor. Ne javi nobene napake. Nimam zadnjega firmware-a. A je to kšn riziko nalagat? Eni mi odsvetujejo...da lahko čist uničm pekač...
Hvala, ker se trudite z mano...
LP Nina
Hvala, ker se trudite z mano...
LP Nina
ni neke nevarnosti z nalaganjem firmwarea, vse gre avtomatsko, ponavadi kr iz windows, samo mašine ne smeš ugašat in pusti vse na miru dokler ne konča, potem zaženeš mašino na novo in gotovo, edino moraš izbrat tapravi firmware za svoj tip pekača, to dobro preveri, nekateri programi sami preverijo, pokažejo stari firmware in novi. Samo čudno je to da ti ne spozna dvd, a ti je na prejšnjih windowsih kazal, vse delal, zdej pa ne dela, a imaš naložen sp2, poglej na stran proizvajalca dvd ali je mogoče kak patch za tvoj dvd. Lahko pa greš v kontrol panel in pri strojni opremi odstraniš gonilnik za dvd, in pol se ti bo naložil ponovno, mogoče bo potem boljše, treba velik stvari sprobat, včasih kak kabel ni dobr vtaknjen, ali pa master in slave ni dobr naštiman prek jumperjev. V knočni fazi lahko tudi dvd crkuje, lp
TechBeats ::
Evo, tukaj imaš link, če si boš hotla firmware updejtat.
Jst sm si mogu, ker mi ni hotu na DL DVD pečt, klele so usi nec modeli na tem linku, tvoj model izber in si zdownloadi. Pol pa rajš v safemodu polafi ta firmware, pa usb naprave pravjo, da je takrt priporočen met izklopln.
Mogoče, je pa tud narobe, če si v nerotu ko si posnela dvd, kakšn drug način snemanja izbrala pod ISO settings.
Pa probi se še ta kodek posnet WM9 codec (windows video media 9) - je že povezava za DL.
Jst sm si mogu, ker mi ni hotu na DL DVD pečt, klele so usi nec modeli na tem linku, tvoj model izber in si zdownloadi. Pol pa rajš v safemodu polafi ta firmware, pa usb naprave pravjo, da je takrt priporočen met izklopln.
Mogoče, je pa tud narobe, če si v nerotu ko si posnela dvd, kakšn drug način snemanja izbrala pod ISO settings.
Pa probi se še ta kodek posnet WM9 codec (windows video media 9) - je že povezava za DL.
Hvala vama. Ja, imam SP2. Bom probala s firmwareom in še z odstranjevanjem gonilnikov potem, če ne bo šlo. Ko preizkusim use možnosti se še kaj javim, če ne bo šlo, oz. povem kako je šlo
Najlepša hvala! LP
Najlepša hvala! LP
brezimni ::
Bom še jaz napisal svojo težavo, da ne bom odpiral nove teme za isto stvar.
Kolega ima čudne težave z necovim dvd pekačem, deluje kot bi mogel, le pri zapečenih dvdjih je problematičen. 1x prebere dvd normalno, drugič pa pokaže kaj je gor, če pa hočem zalaufati ročno pa napiše da je neveljaven program itd.. Zanima me če se da kaj v registru nastaviti glede branja dvdjev, ker še ne bi rad fleširal dvdroma. (če bi bil moj bi ga že zdavnaj.
Pa še nekaj bolj preprostega, zakaj ne morem v nerotu izbirat hitrost zapisovanja pri prepisljivih medijih CD, DVD, je vedno privzeto maksimum, in potem včasih vredu ne zapeče. Nero je 6.5 . Je kakšna finta, ali moram novejšega gor dati, ali pa s katerim programom.
Prilagam pa še 1 povezvo za firmware za CD /dvd pogone The Firmware page
LP
Kolega ima čudne težave z necovim dvd pekačem, deluje kot bi mogel, le pri zapečenih dvdjih je problematičen. 1x prebere dvd normalno, drugič pa pokaže kaj je gor, če pa hočem zalaufati ročno pa napiše da je neveljaven program itd.. Zanima me če se da kaj v registru nastaviti glede branja dvdjev, ker še ne bi rad fleširal dvdroma. (če bi bil moj bi ga že zdavnaj.
Pa še nekaj bolj preprostega, zakaj ne morem v nerotu izbirat hitrost zapisovanja pri prepisljivih medijih CD, DVD, je vedno privzeto maksimum, in potem včasih vredu ne zapeče. Nero je 6.5 . Je kakšna finta, ali moram novejšega gor dati, ali pa s katerim programom.
Prilagam pa še 1 povezvo za firmware za CD /dvd pogone The Firmware page
LP
Snegec ::
Če je pa še v garanciji (kar je dvomljivo), ga pa nesi na servis kjer ti ga bodo najverjetneje zamenjali za novega;)
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
bilko ::
Živjo, če smem bi se pridružil temi s svojo težavo...
Moja DVD enota (NEC 3540a) je prej delovala popolnoma normalno, kar naenkrat (približno kak teden nazaj), pa noče več prebrati nobenega CD-ja (pa naj bo to orig. ali kopija; muzka ali podatki).
Namreč, ko vstavim CD, ga bere, bere in nič ne prebere.
Medtem, ko DVD-je bere in peče brez težav. Pregledal sem že vse možnosti, ki so mi prišle na pamet, kodeke, drajverje,... Pri pomoči z net-a pa sploh ne dajejo možnosti, da bi DVD-je bral, CD-jev pa ne (samo obratno).
Najlepša hvala za morebitne nasvete...
Moja DVD enota (NEC 3540a) je prej delovala popolnoma normalno, kar naenkrat (približno kak teden nazaj), pa noče več prebrati nobenega CD-ja (pa naj bo to orig. ali kopija; muzka ali podatki).
Namreč, ko vstavim CD, ga bere, bere in nič ne prebere.
Medtem, ko DVD-je bere in peče brez težav. Pregledal sem že vse možnosti, ki so mi prišle na pamet, kodeke, drajverje,... Pri pomoči z net-a pa sploh ne dajejo možnosti, da bi DVD-je bral, CD-jev pa ne (samo obratno).
Najlepša hvala za morebitne nasvete...
naložila sem nov firmware....in glej ga zlodja......DELA!!! Tko da, če mate isti problem....firmware...je rešitev Hvala šeenkrat vsem za pomoč in nasvete.
*Sally* ::
bilko.. jst mam isti prublem. Dons sm ugutovila in če ve kdo kwa bi blo lahka nrobe d cd-ja sploooh ne zazna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102866 (27375) | nuclear |
» | Optiarc AD-7173A!! Kaj je res tako zanič? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8592 (5603) | mtosev |
» | Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 21191 (12707) | svejk |
» | NEC 2500 visje hitrosti pisanja in bitsetting (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10688 (6927) | delfinus |
» | Lastniki NEC 2500A DVD+-RW izkušnje prosim (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6453 (5069) | pingo76 |