» »

Mac na PC hw ???

Mac na PC hw ???

Aspirinix ::

Pred par dnevi smo s kolegi v debati zašli v Mac vode. Pa nismo na koncu vedeli, če se ga da normalno nastaviti na PC hw:\. A kdo lahko pomaga z info?
;)

ender ::

kaj točno misliš z "nastavit na PC hw"?

_________________________________
Verjetnost, da te nekdo gleda je premo sorazmerna z neumnostjo tistega, kar počneš.
Poslano s Klepetalnikom.

jamiroq ::

če s tem misliš, da bi se dalo inštalirat Mac OS na pcja potem se ne da (brez emulatorjev). Pravzaprav bi se Mac Os X dalo, ker temelji na BSDju, samo ga Apple ni prevedel za pc (imeli so sicer en projekt, Rhapsody, samo ne vem kaj je z njim bilo). Sicer obstaja Darwin, ki je jedro Mac OS X (in dela na PCju), samo ne vem zakaj je namenjen...

Glede HWja pa: tako Mac kot PC imata AGP in PCI slote, tako da je precej HWja, ki bi delal tako na PCju kot na Macu, seveda z driverji. nVidiine grafične kartice bi verjetno delale OK, pa starejše ATIjeve (mislim, da do prvega Radeona) tudi. Vem, da so že pred leti izdali "neuradne" driverje za Voodoo 2, da so lahko mac uporabniki uporabljali pcjeve Voodooje (ker so bili dosti cenejši od tistih z nalepko For Macs Only). Če je hw USB pa itak ni hudih problemov; sam uporabljam Imationov SuperDisk LS120 disketnik (narejen za Mace) tako na iMacu kot na PCju.

cekr ::

Uporabi: Vmac,
E - mac,
ardi,
MacEmu

Če pa te zanima še več, pa povej.

Za silo je, ni pa ne vem kaj.

Aspirinix ::

thx

IceIceBaby ::

OS X bi se teoreticno dalo skompajlat na PCu. Jedro je opensource Darwin, in dela na PC sigurno. Potem je pa se treba nekako pripravit Aqua interface da dela na PCu. V praxi mislim da ni smiselno se trudit razen ce se ne zastops na to en tolk kot kak Torvalds :D

Kar se pa hardvera tice pa na powerpcjih dela skor vse. Od ati rage do radeonov in voodoojev, diskov, cdromov ... Uglavnem...mac rox :D

wishmaster ::

Jaz sem probo MAC OS-a X naložit na PC-ja,namestitev je trajala skoraj uro pa pol.Sistem je deloval zelo počas,večkrat mi je javo neko napako z vezi procesorjem.Na I-macu Pa je deloval čisto normalno.

cekr ::

Ha - ha - ha

Ti lahko inštalacijski CD( OS X) od Maca še toliko siliš v svoj Pc, pa ne boš nikoli pognal niti SETUPa, kaj šele da bi ga inštaliral.

Matek ::

Jaz sem mislu da je to sam za štelat FSBje pa voltažo iz biosa, tak kot SoftMenu III. A to je prav tehnologija, ki izboljša OC možnosti? Skor ne vrjamem...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matek ::

Heh, to je pa res nemogoče, kolko se meni zdi :)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

wishmaster ::

morš pa setup pognat s posebnimi parametri,da preprečiš pregled procesorja in ostalih naprav ki jih MAC ne podpira

cekr ::

Vsak ki blekne takšno, da je možno inštalirati čisti Macov sistem na PC, naj najprej kje prebere kakšno o razlikah med procesorji. Motorolina procesorja PowerPC in starejši 68x sta popolnoma na drugi osnovi kot Intelov x86. Motorolin procesor je precej bolje optimiran kot Intelov. To se najbolje vidi pri tem, da Motorola pri precej manjših frekvencah potolče x86.
Tu pa je tudi zgodovinska napaka IBM, da se je odločil za Intel, ker je bil že takrat Motorolin procesor precej bolj napreden kot Intelov. Tako kot Macov sistem ne paše na PC, pa tudi WindowsXP ne pašejo na Maca, razen s posebnimi programi - tudi emulacijami, sam uporabljam eno od teh zadev. V preteklosi je MS naredil NT-je tudi za Maca, samo tista verzija je bila popolnoma na novo narejena za Maca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mac vs PC

Oddelek: Operacijski sistemi
241955 (1189) huelz
»

Leopard proti Visti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20516496 (12224) opeter
»

Mac OS X na Intel x86 platformi

Oddelek: Operacijski sistemi
91946 (1727) TribesMan
»

Mac brez ekrana in pod 500$? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
23417322 (12010) accom
»

OS X tudi za PC-je

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
233853 (3853) cekr

Več podobnih tem