Forum » Pomoč in nasveti » (pre)pocasen disk
(pre)pocasen disk
masterpsi ::
Mam problem z mal starejšim PCjem in sicer: AMD Duron 800MHz, 512SD RAM, 20GB disk,... naložu sm winxp gor (+sp2) in disk dela nenormalno počasi. Pognal sem benchmark in piše: Linear read:1.8MB/s, Random read: 0,7MB/s, Access time 10ms. Ko poženem 1 aplikacijo recimo windows explorer rabi program 1minuto da se zažene. V tem času je disk v uporabi 5x po 1sekundo, drugače je tišina. Učeraj sem naložil windowse in je delalo kolkr tolko spodobno, danes pa obup. WinXP so se instalirali v manj kot uri-normalno. Danes so se nalagali pa vsaj 5min. Programov nisem instaliral dosti: driverje+par drugih programov in noben ne laufa v ozadju. Menjal sem disk in na drugem dela isto, tko da dvomim da je kaj z diskom narobe. Pomoje je kaj na matični. Je imel že kdo take probleme?
LP
LP
Carmack ::
Pojdi v device Manager in tam poglej če ina disk nastavjeno na DMA-if available...to poveča prenos podatkov
LP
LP
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 600984 (58384) | hariscorale |
» | Počasen SSD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22224 (9491) | nsa_ag3nt |
» | crucial bx100 crystal disk mark slab rezultatOddelek: Strojna oprema | 3119 (2391) | dj_uro |
» | Pohitritev Maxtorjevih diskovOddelek: Novice / Diski | 2142 (2142) | SkyNet |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4596 (3950) | Boky |