Forum » Strojna oprema » s/pdif..
s/pdif..
shaby ::
Zanima me če ve kdo kaj točno je "S/PDIF Out Jack"...in za kaj je to?
LP
LP
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
shaby ::
Nekaj sem našel, sam pametnejši nisem glih.
S/PDIF Out Jack: This S/PDIF Out port allows you to connect your DVD-capable PC to a Dolby AC-3 compatible reciever for "5.1" or "dts" sorround sound.
Še eno pitanje...če kupim 5.1 zvočnike (Genius SW-HF5.1 5000) mi bo delovalo prek tega?
S/PDIF Out Jack: This S/PDIF Out port allows you to connect your DVD-capable PC to a Dolby AC-3 compatible reciever for "5.1" or "dts" sorround sound.
Še eno pitanje...če kupim 5.1 zvočnike (Genius SW-HF5.1 5000) mi bo delovalo prek tega?
korelem ::
Da ne odpiram nove teme...
Pravkar sem nabavil zvočno kartico Club 3d Theatron Agrippa DTS 7.1, jo zadegal v računalnik in namestil vse potrebno. Zadeva preko jackov deluje BP na računalniških zvočnikih. Sedaj pa bi jo rad povezal, preko optičnega kabla, na domači kino (LG HT-552TH). V glavnem, zadevo povežem (optični kabel je bil z zvočno), optical/out iz zvočne v optical/in na dvd predvajalniku ter nastavim v nastavitvah na 5.1 zvok preko S/PDIF-a, pa ne dobim ničesar, preko nobene nastavitve...
Če ima kdo kake nasvete ali ideje bi bil zelo hvaležen...
Pravkar sem nabavil zvočno kartico Club 3d Theatron Agrippa DTS 7.1, jo zadegal v računalnik in namestil vse potrebno. Zadeva preko jackov deluje BP na računalniških zvočnikih. Sedaj pa bi jo rad povezal, preko optičnega kabla, na domači kino (LG HT-552TH). V glavnem, zadevo povežem (optični kabel je bil z zvočno), optical/out iz zvočne v optical/in na dvd predvajalniku ter nastavim v nastavitvah na 5.1 zvok preko S/PDIF-a, pa ne dobim ničesar, preko nobene nastavitve...
Če ima kdo kake nasvete ali ideje bi bil zelo hvaležen...
[SkA] ::
Če si poprej uporabljal AC3Filter, ne pozabi tam nastaviti na S/PDIF pass trough, zelo verjetno pa je, da moraš slednje storiti še v samih nastavitvah zvočne kartice (glede na to da ima integriran dekoder).
korelem ::
Hehehe, našel v čem je bil problem, na dvd predvajalniku sem trebal stisnit AUX tipko parkrat, da je prišel na aux optical...
Nič grem dalje uživat v HD filmih preko projektorja, sedaj tudi z 5.1 zvokom preko Hi-Fija...
Nič grem dalje uživat v HD filmih preko projektorja, sedaj tudi z 5.1 zvokom preko Hi-Fija...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako priključiti računalnik na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 3964 (1316) | francimedo |
» | receiver - pcOddelek: Zvok in slika | 1410 (1170) | stage 6 |
» | SPDIFOddelek: Zvok in slika | 2811 (1972) | CaqKa |
» | Optični kabel problemOddelek: Zvok in slika | 1113 (891) | RazzorX |
» | [Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7943 (6698) | gumby |