» »

Mreža - 2 PC -ja - okoli 70m

Mreža - 2 PC -ja - okoli 70m

Alexius Heristalski ::

Prišel sem na idejo, da bi jaz in moj sosed povezala svoja računalnika v mrežo. Živiva na vasi razdalja med nama pa je 50m. Med nama je tudi cesta (jaz na levi in on na desni strani). Kako bi nama to uspelo (kaj potrebujeva, koliko bi to stalo). Povezavo bi morala speljati nad zemljo tako, da me zanima, ali je taka povezava sploh mogoča (glede na vremenske razmere, ipd.). Bi prek te mreže lahko igrala igre? Ali obstaja kakšna druga možnost? Če bi nama povezava uspela, bi eden od naju kupil tudi ADSL (tako bi plačal vsak polovico). Zopet me zanima, ali je to sploh možno?

Moja vprašanja so morda bedasta, a to je zaradi pomanjkanja izkušenj.:\

Hvala in lep pozdrav!

TylerDurden ::

Torej:

Predlagal bi UTP mrežo. Ker kabel ni samonosilen, rabita še X metrov pletenice, okrog katere bosta navila kabel. Računajta na možnost udara strele in sprejemanja talibanskih nizkovalovnih radijskih sporočil.

Kabel UTP potegne do 100 - 120 M, odvisno od kvalitete kabla. ADSL pa na vasi ni možen, kar ti bodo povedali šele po nakupu ISDNja, ker preden ga nimaš tako ali tako ne moreš preveriti ali ADSL lahko sploh imaš (ker nimaš ISDN get it?).

Moj nasvet, preseli se k sosedom.
Let\'s make some soap ...

Tomi ::

Pa še odgovor na koliko bi stalo..
Če izvzamem ceno napeljavo po zraku, pride ena mrežna 2800, meter UTP kabla 65, konca 130, to je pa bolj ali manj vse.. Potem pa moraš se seveda postaviti nekaj, na kar bo napel kabel, kar pa verjetno ne bo problem..
Če še rabiš kakšen nasvet glede kablov itd, pa kar vprašaj..
metrodusa.blogspot.com

Alexius Heristalski ::

Hvala za vse, zanima pa me še nekaj. Ali bi lahko kable nekako napeljal kar na telefonske drogove (predvidevam, da ne, saj bi najbrž prišli zlobnizlobni telekomovci:'( ampak več glav več ve...:)):)))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568660 (5489) c23po
»

UTP kabel - max- dolžina ?! komu verjet ?

4514567 (10352) Pyr0Beast
»

wireless mreža (strani: 1 2 3 )

10412779 (9333) pujsek_
»

ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
402493 (1964) klemen338
»

ADSL- dva kompa