» »

T2, statičen IP in priklop dveh računalnikov

T2, statičen IP in priklop dveh računalnikov

gtr ::

Pred tednom smo končno dočakali priklop t2 optike (telefon, tv in internet). Živim v večji stanovanjski hiši - t2 omarica (skupaj z vso tehniko - switch z osmimi izhodi + telefonski adapeter na katerem so še trije utp izhodi ) je oddaljena cca 20 m (zračne linije) oz cca 35 m utp kabla (vmes so debelejše stene, kabej pa je speljan po podstrešju). Glede na to da potrebujem statičen IP, me zanima če je tu kdo ki bi vedel če na t2 lahko dodelijo 2 statična IP eni stranki?

Če to ni mogoče bo verjetno potreben nakup routerja - Verjetno se bom ob tem odločil za nakup routerja z možnostjo wireless povezave. No in tu imam naslednji problem. Ali mi bo wireless net delal na tej razdalji? (s tem seveda mislim na osnovno brskanje po netu). Glede na to da imam laptopa, ki se nima vgrajenega wireless-a me zanima kaj menite o http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
ali mi svetujete kaj drugega.
Hvala za odgovore.

xabre ::

Kupi router ranga 100€, in pa usb mrežno, kjer lahko usb kabel uporabiš kot podaljšek in izboljšaš signal.

Pri nakupu kompleta iz tvojega linka ti bo ves čas izgubljalo povezavo, če se bo sploh povezalo.

gtr ::

Kakšen nasvet, link?

xabre ::

linksys wrt54GL ali asus 500 premium

Klik

amigo_no1 ::

Tudi linksys wrv-200 (106 €) (zelo dober za p2p, malo slabši domet kot buffalo) ali buffalo airstation whr-hp-g54 (ima zelo dober domet) (55 €) ni za prezreti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568576 (5405) c23po
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8710049 (6790) janezek67
»

Kateri Wireless router?

Oddelek: Kaj kupiti
254973 (3724) Voip
»

Kateri usmerjevalnik(router)?