Forum » Izdelava spletišč » Stran se v IE prikaže drugače kot v FF
Stran se v IE prikaže drugače kot v FF
BMW M ::
Ravnokar sem izdelal spletno stran za mojo novo avtomobilistično oddajo in imam problem, da mi jo v Internet Explorerju prikaže drugače (nepravilno) kot v Firefoxu.
Začasna povezava do strani: KLIK!
Če boste stran odprli v Firefoxu in v Explorerju, boste takoj odkrili napako. V Firefoxu je slika v levem spodnjem kotu svetla od črte naprej, v IE pa se svetli del začne že prej. Slika je sicer naštimana tako, da je od 279 piksla naprej svetla, ker je desni stolpec strani (kjer je nahaja vsebina) zamaknjen za 279 pikslov.
Mi lahko kdo pomaga s kakšnim uporabnim nasvetom? Hvala!
Začasna povezava do strani: KLIK!
Če boste stran odprli v Firefoxu in v Explorerju, boste takoj odkrili napako. V Firefoxu je slika v levem spodnjem kotu svetla od črte naprej, v IE pa se svetli del začne že prej. Slika je sicer naštimana tako, da je od 279 piksla naprej svetla, ker je desni stolpec strani (kjer je nahaja vsebina) zamaknjen za 279 pikslov.
Mi lahko kdo pomaga s kakšnim uporabnim nasvetom? Hvala!
Microsoft ::
V IE7 dela vredu.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Ja, v IE 7 dela OK, v 6-ki pa je tako kot sem opisal v prvem postu.
Ma kdo kakšno idejo kako rešiti problem? Hvala!
Ma kdo kakšno idejo kako rešiti problem? Hvala!
Binji ::
imas kje nastavljene kake "cudne" paddinge oz margine?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
rkasteli ::
Men v IE 6ki tud lepo dela...Je neki razlik v prikazu med Firefoxom in IE ampak moraš tud vzet v zakup da stran ne bo nikol zgledala 100% enako v obeh brskalnikih...IE ma pač neke svoje standarde ki so webdesignerjem prej nadloga kakor pomoč...
rkasteli
@Binji, mam nastavljene paddinge in margine, ker imajo določeni elementi na strani zamike, ampak so zgleda te nastavitve vredu, ker je stran v večini brskalnikov vredu prikazana.
Binji ::
stran je ponavadi VEDNO prikazana ok povsod, razen v IE
Problem je, ker IE mislim da deduje tele lastnosti od parent elementa tako da poskusi malo pogledat po stilih s tem v mislih.
kot alternativa..si mogoce poskusil kreirat div s polprosojnim ozadjem za besedilo in absolutno pozicioniran?
Problem je, ker IE mislim da deduje tele lastnosti od parent elementa tako da poskusi malo pogledat po stilih s tem v mislih.
kot alternativa..si mogoce poskusil kreirat div s polprosojnim ozadjem za besedilo in absolutno pozicioniran?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344332 (3469) | sunniegoldie |
» | Microsoftov Dan D bo 12. februar (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 9346 (6645) | sirotka |
» | Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 10341 (8575) | [BISI] |
» | Poravnava znotraj DIVOddelek: Izdelava spletišč | 1652 (1533) | alum |
» | Slovenija druga v popularnosti Firefoxa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 15634 (12702) | MrStein |