» »

zakaj se računalnik ne ugasne?(vedno znova se restarta)

zakaj se računalnik ne ugasne?(vedno znova se restarta)

chilloutman ::

Lep pozdrav!

Imam čuden problem:

sistem windows XP Pro (sp3)

Ko izberem opcijo zaustavitev sistema, sploh ne zagrabi te opcije in se mi komp restarta.Problem se je pojavil, ko sem na mašino priklopil dodatni dvd pekač nec.Prej sem imel samo cd pekač.Pred tem je bila možna normalna zaustavitev sistema.Zanimivo je tudi to, da sem na prejšnjem sistemu (prav tako win xp pro) vstran vrgel ogromno dvd medijev (verbatim) , ker enostavno ni končalo dvd zapisovanja (javlo mi je napako pri zapisu nekega kratkega vodila-zapisovanje neuspešno.....uporabljal sem nero 7.5 verzijo) Ker sem slišal da nero 7 verzija ima neke probleme pri peki dvd-jev, sem zamenjal werzijo na 6 in prav tako problemi.No nekaj dvd-jev sem uspel zapečti, vendar sem jih nevem iz katerega razloga vstran vrgel najmanj 10.Tezko verjamem , da bi bila samo slaba serija medijev.Sumil sem na težavo pri napajanju in stromom zato sem izklopil dvd pekač in imel na sistem priklopljen samo cd pekač.Takrat ni bilo problemov in sem lahko zaustavil sistem, kakor pa sta istočasno priklopljena pa ne!!!!!
Potem sem naložil na novo sistem in se mi je zadewa ponowila, spet to sranje , moral sem izklapljat na 0/1 odzadaj.Potem sem se naweličal in odklopil cd rom in priklopil na njegovo mesto samo dvd (oba sta bila na cs).Mislil da sem s tem rešil težawe, pa jih nisem.Prvič mi je uspelo zaustaviti sistem normalno, o drugem zagonu pa spet ista pesmica.Zato sem se sedaj obrnil na vas, prosim pomagajte mi kaj storiti.

imam plato abit nf7s rev 2, napajalnik true power antec 480w.

za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem, upam da sem bil dovolj jasen


hvala , Mitja

Nitro Tech ::

To bo najbrž neka hardverska napaka. Drugače pa je najpogostejši razlog za samodejni restart sistema ta, da se le-ta preneha odzivati ravno ob neki kritični operaciji. Windows je tako nastavljen po defoltu, lahko pa to spremeniš takole:

V START meniju z desno klikni MY COMPUTER in izberi PROPERTIES. Pod jezičkom ADVANCED klikni SETTINGS pod naslovom Startup and recovery. Odkljukaj check box "Automatically reset" pod system failure naslovom.

To najbrž ne bo rešilo problemov s tvojo težavo, boš pa namesto takojšnjega reseta prej dobil sporočilo o napaki kaj se je zgodilo. Upam da ti to kaj pomaga.
LP
format c: najde vse viruse

delfinus ::

Mel identicen problem na isti plati z istim napajlnikom. Racunalnik se ni zelel ugasniti, se je pri shutdownu samo restartal. Kriv je bil napajalnik. Poskusi z drugim.

Stratus ::

Sam si praktično že rešil problem, težava se pojavlja vedno ko je priklopljen DVD pekač torej poskusi še s kakim drugim DVDjem (sposdi si kakega od prijatelja) sem skor ziher da težav ne bo več.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD Pekač je nepismen?

Oddelek: Pomoč in nasveti
122172 (1801) Ribič
»

NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!

Oddelek: Strojna oprema
445395 (2377) hudychk
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100901 (25410) nuclear
»

Nero-problem

Oddelek: Programska oprema
81341 (1256) opeter
»

problem z DVD pekačem

Oddelek: Pomoč in nasveti
131421 (1308) Bakfark

Več podobnih tem