» »

Hillary Clinton - predsednica ZDA?

Hillary Clinton - predsednica ZDA?

Carousel ::

Se še komu zdi da bi bla ta ženska sposobna biti predsednica ZDA? Verjetno ste že vsi slišali, da bo kandidirala na volitvah 2008, kar bi, v primeru da bi zmagala, pomenilo da bi američani dobili prvo žensko predsednico.

Meni osebno se ženska ne zdi napačna. V primerjavi z Bushem je neprimerljivo boljša v retoriki in razgledanosti. Kot prednost lahko štejem tudi to, da je že dolg časa na politični sceni in posledično jo američani poznajo v nulo. Prav tako se mi zdi da bi imela kar nekaj dobrih idej...

Vendar vseeno dvomim, da bodo šli američani (glede na njihovo nagnjenost h kretenizmu) volit za njo, saj ima ZDA navkljub liberalizmu preveč tradicionalnih in konzervativnih ljudi, zato se mi zdi da v ameriki ne bo nikoli predsednik črnec ali ženska…

Mahdi ::

Ne vem kaj nas si mislim o ženski, ki podpira vojno v Iraku :\

Sicer pa, če želi Hillary imet vsaj minimalne šanse, mora zagovarjat intervencionizem v zunanji politiki, nizke davke za bogataše, ne sme se preveč zavzemat za socialo ... to pri Američanih pali.

Drgač pa, kandidiral naj bi tudi temnopolti musliman Barack Hussein Obama. Analitiki mu celo dajejo prednost pred Hilary. Vendar ga je ta že očrnila v medijih, da je kot mladenič obiskoval muslimansko madreso v Indoneziji, čeprav se on pretvarja, da ni musliman...

Res me zanima kok američanov bo dejansko volilo za temnopoltega osebka, ki je za povrh še musliman.

Sicer pa jaz mislim, da bo novi predsednik ZDA John McCain.

Evil mind ::

Da ni tisti Obama mogoče v sorodu s Sadamom>:D

Atos ::

no pa da vas malenkost popravim:

Prvič. Clintonova še nima kandidature demokratske stranke za predsedniške volitve leta 2008.

Drugič. Obama je lahko njen nasprotnik kvečjemu pri volitvah za demokratskega kandidata ne pa za predsednika (razen če bo šel na volitve kot neodvisen kandidat kar pa je ravno toliko verjetno kot da te strela udari na jasen dan v hiši, ko odpiraš dežnik)

Tretjič. Obama nima nikakršne prednosti več. Na začetku ko so napovedovali kandidature je bil Oboma res visoko, vendar se je ta začetna priljubljenost že umirila, poleg tega pa se da opaziti neizkušenost, kar Clintonova pridno uporablja sebi v prid.

@Evil Mind

No s Sadamom bi bil verjetno težko v sorodu, če gledaš po barvi kože ;)

Kako pa jaz napovedujem volitve? Clintonova dobi kandidaturo demokratske stranke in kot prva ženska nastopi kot predsednica ZDA. Zakaj? Glede demokratske kandidature je že nekaj časa najbolj verjetna zmagovalka, glede predsednice pa prvič ker so državljani ZDA naveličani republikancev in drugič ker je Clintonova z nekaterimi stališči zelo blizu republikancev hkrati pa ohranja stik z demokrati. Nekateri demokrati jo celo kritizirajo da včasih potegne preveč v desno ;)

No, moje malo mnenje 0:)

lymph ::

Atos, rad bereš SP, a?
"Belief is immune to counter example."

mtosev ::

Jaz bi zelel da je terminator novi predsednik. :P
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

Terminator zaenkrat (še) ne more biti predsednik, ker po njihovih zakonih je lahko predsednik le ameriški državljan rojen na ameriški zemlji.
Bojda pa se bo to spremenilo, ko bodo čez dve leti malce "osvežili" njihovo ustavo.

mikena ::

Mislim, da je Hillary v velik plus, da se piše Clinton. Glede na to, da je bil njen mož najbolj priljubljen predsednik, pod katerim je gospodarstvo stalno raslo, lahko komot rečem, da možnosti definitivno ima.

Carousel> zato se mi zdi da v ameriki ne bo nikoli predsednik črnec ali ženska…

Se ne strinjam! Druga najpomembnejša politična figura v ZDA je namreč ženska, Condoleeza Rice. In še temnopolta za povrh…

jype ::

Mah, retorično je nekje na 20% zmogljivosti Obame, ki zna govoriti približno tako dobro kot je znal Eisenhower.

Ampak on se ne piše Clinton, pa še Hussein mu je ime.

Azrael ::

Po moje imata tako Clintonova gospa, kot tudi Obama isti problem, nimata posebnih šans, da eden od njih postane 44. presednik ZDA.

Kdo bo kandidat republikancev? Če bo to, upam vsaj Rudy Giuliani, en ali drugi demokratski predstavnik odpade, ko knof pri gatah, če nimajo še katerga aduta v rokavu.

Barack Hussein Obama , ker mu je ime Hussein, Hillary Rodham Clinton pa zato, ker je bila zelo neopazna senatorka države New York, s kupom afer v času presedovanja svojega moža, nekater so se vlekle še iz časa, ko je bil Clinton guverner Arkansasa.

Rudy Giuliani je znano in dokaj cenjeno ime in je znal narediti red v mestu New York, ko je bil njegov večkratni župan.

Red, je danes nekaj kar pali.
Nekoč je bil Slo-tech.

Karaya 52 ::

Stvar je preprosta. Obama ne more zmagati zaradi barve kože in vere ki ji pripada, pri nas pa je situacija ista. Najprej pred svojim pragom pometimo.

michel ::

V primerjavi z Bushem je neprimerljivo boljša v retoriki in razgledanosti.

To je zelo žalostna primerjava. Mama je vedno govorila: "Meri se z boljšimi!":\

Ker se pa tiče senatorja Obame, mislim da je zelo sposoben mož. V Ameriško politiko bi prinesel malo svežine, sočutnosti, humanosti, prihodnosti,...
Sit sem že ameriškega političnega nazadnjaštva.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

#Pizzagate

Oddelek: Problemi človeštva
366253 (5291) jype
»

Will Hillary own some republican ass? (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112359898 (28199) poweroff

Več podobnih tem