Forum » Zvok in slika » Full HD TV
Full HD TV

macgajver ::
Ja imata prav sam gledam 37 inc iz razdalje malo več kot 2m za siol tv je full uredu če se suče hd film je skorej greh da nebi šel bližje. Me pa izredno preseneča kako dobro se vidi navadn siol tv vrjetno zaradi tega ker je samo 37inch bom enkrat poslikou.
tenstan krompir je pa zakon

Izi ::
traktor, glede višine ni nobenih "uradnih" pravil.
Sam se moraš odločiti, kako visoko ti najbolj odgovarja.
Treba je samo upoštevati par stvari.
Ali bo TV stal na stojalu in na omarici, mizici ali polički ali pa jo boš obesil na steno kot sliko?
Na tleh ne sme stati, je vsekakor prenizko, čisto pod strop pa se jo tudi ne sme montirati.
Če jo obešaš na steno, pravijo strokovnjaki, da ne smeš pozabiti da to ni okrasna slika in jo zato ne smeš montirati v isto višino kot umetniške slike. TV mora iti nižje kot slike.
Upoštevati moraš tudi kako visoko boš sedel.
Nekako se vsi strinjajo, da naj bo sredina ekrana od tal najmanj 1 meter in največ 2,5 metra.
Osebno sem ugotovil, da mi najbolj odgovarja, če je spodnji rob ekrana v višini oči ko ležiš na kavču.
Nasvet:
Če imaš male otroke ali domače živali potem jo raje montiraj tako, da bo spodnji rob vsaj 1,5 metra od tal

Sam se moraš odločiti, kako visoko ti najbolj odgovarja.
Treba je samo upoštevati par stvari.
Ali bo TV stal na stojalu in na omarici, mizici ali polički ali pa jo boš obesil na steno kot sliko?
Na tleh ne sme stati, je vsekakor prenizko, čisto pod strop pa se jo tudi ne sme montirati.
Če jo obešaš na steno, pravijo strokovnjaki, da ne smeš pozabiti da to ni okrasna slika in jo zato ne smeš montirati v isto višino kot umetniške slike. TV mora iti nižje kot slike.
Upoštevati moraš tudi kako visoko boš sedel.
Nekako se vsi strinjajo, da naj bo sredina ekrana od tal najmanj 1 meter in največ 2,5 metra.
Osebno sem ugotovil, da mi najbolj odgovarja, če je spodnji rob ekrana v višini oči ko ležiš na kavču.
Nasvet:
Če imaš male otroke ali domače živali potem jo raje montiraj tako, da bo spodnji rob vsaj 1,5 metra od tal

podtalje ::
Kar nekaj objav je bilo brisanih. Prosim, da se držite teme, ki govori o LCD televizorjih.
Za bolj splošna vprašanja uporabite eno izmed že obstoječih splošnih tem o HD tehnologijah ali pa odprite novo temo.
Za bolj splošna vprašanja uporabite eno izmed že obstoječih splošnih tem o HD tehnologijah ali pa odprite novo temo.

Evo nekaj slik s xorota navadn siol tv slikal sem kar s telefonom vsaj svetloba se ne odseva od flesha.

JutriPS3 ::
Ne mislim se kregat lej in padat na provokacije
Že po vseh testih je med top modeli X verzija, W malce zadaj kar niti ni presenetljivo. Če pa gledaš le na tovarniške podatke potem pa verjamem da ti je tudi boljši Clio RS napram cenejšemu Mercedesu C
ker ima ko več konjev. Verjamem tudi da ti je boljši kak 2ms samsung od serije P LCDjev
Veliko je pripomoglo da sem kupil X seveda dizajn ker sem pač prenavljal dnevno sobo in sem dal malo tudi na videz (prej je bilo bolj hipijevsko vse skupaj
).
[brisan del, ki ne spada v to temo. podtalje]

[brisan del, ki ne spada v to temo. podtalje]
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: podtalje ()

trdoreh ::
Ne mislim se kregat lej in padat na provokacije Že po vseh testih je med top modeli X verzija, W malce zadaj kar niti ni presenetljivo. Če pa gledaš le na tovarniške podatke potem pa verjamem da ti je tudi boljši Clio RS napram cenejšemu Mercedesu C ker ima ko več konjev. Verjamem tudi da ti je boljši kak 2ms samsung od serije P LCDjevjutriPS3 to sploh ni provokacija, je dejtvo, če bi imel več časa bi prilimal kakšen test, pa mnenja stotine uporabnikov!

Lp
[brisan del, ki se nanaša na izbrisano sporočilo. podtalje]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()

Hm mnenja stotine uporabnikov.
Se ti delaš norca? Verjetno bo precej več feedbacka od uporabnikov cenejših modelov kot pa druge opcije kaj?
Dej dej. Se še spomnim tvoje izjave da mora biti vidni kot ene 178stopinj da je kaj vredno (ko se je šlo o enem tvju z 160 al neki tazga vidnem kotu)
Če to ni marketinški nateg. TO je že skoraj mrtvi kot. Če bi tvji realno prikazovali dobro 160/160 bi bilo že ok (pa že to je 80/80 gor,dol,levo,desno). Ne vsemu verjeti. Če bi bilo realno 160 bi bilo zelo kul. Ali bi bilo bolje da v specifikacijo napišejo kar 199
Aja nisem videl
Nima smisla. Lahko pa greš v kak big-bang (v kopru se mi zdi da majo X razstavljeno) pa primerjaš tam one-ob-drugim, pa poprosi prodajalca da ti priklopi
Slabši vsekakor ni. Sta popolnoma enakovredna. Samo nekaj trditi le na podlagi precenjenih v vse smeri podatkov je pa precej sick. No, za linke ti pa lahko povem kar naslednje: vpiši v google Top LCD tv in stvari govorijo same zase. Tiste trume geekov ki si ne morejo privoščiti X pa pusti na miru. Jasno je da se verjetno enega in drugega TVja prodaj v razmerju 1:5 ali celo še več. Tako bo jasno feedbackov onih drugih jasno več. Tako je pri vsaki stvari.
Je pa res da vsak svojega konja hvali
Dovolj ubadanja s tabo.
Uživajte
sam grem sedaj na 2 dnevni izled po prekmurju (morda se zapeljem še do avstrijo po kak BD film
)

Dej mi še to povej zakaj so pol specifikacije?!
Dej dej. Se še spomnim tvoje izjave da mora biti vidni kot ene 178stopinj da je kaj vredno (ko se je šlo o enem tvju z 160 al neki tazga vidnem kotu)

Ej pa mislim, da sem te ze kar nekaj casa nazaj prosil, da nalimas sliko od tvojega tv-ja (črno sliko), da nam pokažeš kolko je oblačna...torej?
Aja nisem videl

Je pa res da vsak svojega konja hvali

Dovolj ubadanja s tabo.
Uživajte

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JutriPS3 ()

Laki ::
Ojla...
Spet malo težim...brez zamere prosim.Zanima me kaj mislite glede
Toshibe 42X3030D saj je cena zelo ugodna pa še velikost je večja
kot moja prva tarča Samsung LE 37 m 86 BD.Če ima kdo čas da
napiše mnenje bi prosil za vaš čas..
Hvala

Spet malo težim...brez zamere prosim.Zanima me kaj mislite glede
Toshibe 42X3030D saj je cena zelo ugodna pa še velikost je večja
kot moja prva tarča Samsung LE 37 m 86 BD.Če ima kdo čas da
napiše mnenje bi prosil za vaš čas..
Hvala

MartiNoss147 ::
Mislim da je samsung Full HD, in je sigurno vec creden k ta toshiba! Js ti svetujem Samsunga!
LP, maritn
LP, maritn

@MartiNoss147, jaz sem pa mislil, da te je tv tako zasvojil, da nimaš več časa, niti za slike prilimat (ja še vedno jih čakam)!?!?
Lp

Lp

Ojla...
Martin tudi Toshiba naj bi bila FULL HD, z tem da je cena nekje 1400 Eur pri velikosti 42 medtem ko je Samsung velikosti 40 okoli 1800 Eur. Prilagam stran za Toshibo pa prosim če malo preveriš kaj je slabše pri Toshibi glede na Samsunga...
http://www.toshiba.de/consumer/content/...
L.P. Stane
Martin tudi Toshiba naj bi bila FULL HD, z tem da je cena nekje 1400 Eur pri velikosti 42 medtem ko je Samsung velikosti 40 okoli 1800 Eur. Prilagam stran za Toshibo pa prosim če malo preveriš kaj je slabše pri Toshibi glede na Samsunga...
http://www.toshiba.de/consumer/content/...
L.P. Stane
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki ()

Sam ti si pa včasih kar preveč pameten.
HDMI 1.0 Released December 2002. Single-cable digital audio/video connection with a maximum bitrate of 4.9Gbps. Supports up to 165Mpixels/sec video (1080p60Hz or UXGA) and 8-channel/192kHz/24-bit audio.

@JutriPS3, kaj si ti spet razumel mi ni jasno, res si malo napačno razlagaš zadeve, pa vidim, da si še vedno užaljen, ker sem ti razjasnil par stvari!
Bom pa napisal še enx za tebe, da boš tudi ti dojel!
Torej ta Toshiba ne podpira signala 1080p in nima novega priključka HDMI1.3.
Lp
p.s. JutriPS3, gramatična poučitev samo zate....vejica se doda, o se želi nekaj ločiti oz. se navaja določene stvari n(npr.specifikacije, ki so si med sabo različne, lahko se seveda uporablja tudi podpičje, ki je še posebej zaželeno, pri zahtevnih uporabnikih, v tem primeru si to ti)!
Bom pa napisal še enx za tebe, da boš tudi ti dojel!
Torej ta Toshiba ne podpira signala 1080p in nima novega priključka HDMI1.3.
Lp
p.s. JutriPS3, gramatična poučitev samo zate....vejica se doda, o se želi nekaj ločiti oz. se navaja določene stvari n(npr.specifikacije, ki so si med sabo različne, lahko se seveda uporablja tudi podpičje, ki je še posebej zaželeno, pri zahtevnih uporabnikih, v tem primeru si to ti)!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: trdoreh ()

Poglej Jan, po oni specifikaciji iz Wikija zgoraj očitno tudi 1.0 požre 1080p signal. That's all. Kar sem hotel reči...
Poglej si to vseved, specifikaciej iz TOSHIBINE strani osebno: klik
Jaz tam vidim 1080p
ps: pa prej se prepričaj kaj bluziš preden pametuješ!!11
Poglej si to vseved, specifikaciej iz TOSHIBINE strani osebno: klik
Jaz tam vidim 1080p
ps: pa prej se prepričaj kaj bluziš preden pametuješ!!11
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JutriPS3 ()

Poglej Jan, po oni specifikaciji iz Wikija zgoraj očitno tudi 1.0 požre 1080p signal. That's all. Kar sem hotel rečiJaz sem mislil, da je to logično!
Če si želel samo to napisat, nevem zakaj si me pol citiral?! Jaz sem to razumel kot izivanje, ali pač?!
Malo si mi sumljiv, da se zdej ne vlečeš iz dreka, ker si zabluzu slučajno?!

Fantje
Ma ne se kregat , saj smo vsi tuki samo zaradi nam vsem priljubljenih tehnikalij, brez katerih kot so že ženske ugotovile - ne moremo
...
Res bi rad čemveč izvedel o teh Full HD televizorjih, saj mi bo eden v kratkem pojedel kar lep znesek v Eurih. Ve se da bi kakor pač vsi rad prišel do čim cenejšega in najboljšega modela zato pa tudi toliko spraševanja z moje strani.
Torej za Toshibo sem našel še te podatke, kjer se mi zdi da je omenjeno še ta HDMI v verziji 1.3 vsaj upam da je tako...
2x HDMI (inkl. HDCP) mit 1080p (50Hz, 60Hz) / 24Hz (24p) / 1.3 (Lip Sync)
Malo razmišljam da bi se sam odpravil k sosedom v Avstrijo če je le mogoč nakup direkt pri njih ali imajo te cena samo ob nakupu preko interneta in ni možnosti osebnega dviga...Če kdo pozna - kako je kaj z temi modeli v Italiji ali pa v Avstriji...Se javim za šoferja, če je še kdo za skupno nabavo...Avto je dovolj velik
(KIA Carnival) Hvala vsem za nasvete pa lepo pozdravljeni...

Ma ne se kregat , saj smo vsi tuki samo zaradi nam vsem priljubljenih tehnikalij, brez katerih kot so že ženske ugotovile - ne moremo

Res bi rad čemveč izvedel o teh Full HD televizorjih, saj mi bo eden v kratkem pojedel kar lep znesek v Eurih. Ve se da bi kakor pač vsi rad prišel do čim cenejšega in najboljšega modela zato pa tudi toliko spraševanja z moje strani.
Torej za Toshibo sem našel še te podatke, kjer se mi zdi da je omenjeno še ta HDMI v verziji 1.3 vsaj upam da je tako...
2x HDMI (inkl. HDCP) mit 1080p (50Hz, 60Hz) / 24Hz (24p) / 1.3 (Lip Sync)
Malo razmišljam da bi se sam odpravil k sosedom v Avstrijo če je le mogoč nakup direkt pri njih ali imajo te cena samo ob nakupu preko interneta in ni možnosti osebnega dviga...Če kdo pozna - kako je kaj z temi modeli v Italiji ali pa v Avstriji...Se javim za šoferja, če je še kdo za skupno nabavo...Avto je dovolj velik

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki ()

mi_c_ho ::
Pozdravljeni,
tudi sam se zanimam za nakup full hd lcdja. Potreboval bi ga predvsem zaradi igerPS3ja ter blue-ray filmov.V nek ožji izbor sem vzel 3 in sicer:
SAMSUNG LE 40M87BD
SONY KDL-40W2000
SHARP FULL HD LCD TV LC-37XD1E
prebral sem nekaj testov in oba spodnja sta ena izmed odličnih izbir. Samsungovje med novejšimi, tako da ne najdem testov.Ima morda kdo kakšen link?Kakšno je vaše mnenje glede te trojice?
LP
tudi sam se zanimam za nakup full hd lcdja. Potreboval bi ga predvsem zaradi igerPS3ja ter blue-ray filmov.V nek ožji izbor sem vzel 3 in sicer:
SAMSUNG LE 40M87BD
SONY KDL-40W2000
SHARP FULL HD LCD TV LC-37XD1E
prebral sem nekaj testov in oba spodnja sta ena izmed odličnih izbir. Samsungovje med novejšimi, tako da ne najdem testov.Ima morda kdo kakšen link?Kakšno je vaše mnenje glede te trojice?
LP

mi_c_ho ::
Dobra stran
http://www.hdtvtest.co.uk/1080p-LCD-Sho...
testerji se pritožujejo nad cloudingom na sonyu.kako je s tem, ker vem da imate nekateri ta TV? Novi samsungi imajo reflective zaslon. Imam takega na Dellovemu prenosniku, pa mi gre bolj na k.. kot ne. Menite da je to na TVj prednost?
LP
http://www.hdtvtest.co.uk/1080p-LCD-Sho...
testerji se pritožujejo nad cloudingom na sonyu.kako je s tem, ker vem da imate nekateri ta TV? Novi samsungi imajo reflective zaslon. Imam takega na Dellovemu prenosniku, pa mi gre bolj na k.. kot ne. Menite da je to na TVj prednost?
LP

Runnagain ::
Laki, odsvetujem ti vožnjo tako daleč, saj lahko dotični model TV-ja dobiš tudi v mediamarket-u v ljubljani oz. kopru za, če se ne motim, 1270 EUR.
Podajam pa test za dotični model LCDTV-ja, kjer imajo nekaj pripomb glede barv SD signala, kaj pa je tud bolj ali manj vse:
Test ToŠibe
Na strani mediamarket-a imajo malo pomoje zmede glede modela, in ne vem, ali je model pravi, pa lastnosti napačne, ali pa ravno obratno.
Kakorkoli, pomoje lahko zrihtajo tudi X model za ugodno ceno, če slučajno 1270 EUR velja za C model.
Drugače se mi zdi za ta denar Best Buy LCD trenutno!!
LP, Runnagain!!
Podajam pa test za dotični model LCDTV-ja, kjer imajo nekaj pripomb glede barv SD signala, kaj pa je tud bolj ali manj vse:
Test ToŠibe
Na strani mediamarket-a imajo malo pomoje zmede glede modela, in ne vem, ali je model pravi, pa lastnosti napačne, ali pa ravno obratno.
Kakorkoli, pomoje lahko zrihtajo tudi X model za ugodno ceno, če slučajno 1270 EUR velja za C model.
Drugače se mi zdi za ta denar Best Buy LCD trenutno!!
LP, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

primoz80 ::
Ta Mediamarket v Sloveniji je definitivno najcenejša varjanta, seveda če te cene res držijo!? Teden dni nazaj sem bil v Mediamarket Avstrija, cene Sharpovih in Sony modelov so za 1000 do 1500 EUR dražji!!!!
Tako da mi ni jasno kako lahko imajo cene tako poceni

Tako da mi ni jasno kako lahko imajo cene tako poceni

Ojla ...
Hvala za pomoč Runnagain...Res glede podjetja se popolnoma strinjam z vsemi vami in sem kar odločen, da pri njih kupim TV in to če bo le mogoče Toshibo X3030D. Odlično si mi pomagal z testom in z tem sem še bolj zapisal za Toshibo medtem, ko mi je navdušenje nad Samsungom malo upadlo prav zaradi cene in pa Michova navedba tega o ekranu...sicer ne vem kaj točno pomeni, samo če njemu ni všeč verjetno tudi meni ne bo. Na Mediamarketovi strani pa je opisana in podana serija C , katera je tudi nekaj cenejša. Torej če bo kmalu dobavljiva je Toshiba X3030D moja v prihodnosti...Upam da se ne bom preveč nafarbal...Lep pozdrav vsem in Hvala...Stane
Hvala za pomoč Runnagain...Res glede podjetja se popolnoma strinjam z vsemi vami in sem kar odločen, da pri njih kupim TV in to če bo le mogoče Toshibo X3030D. Odlično si mi pomagal z testom in z tem sem še bolj zapisal za Toshibo medtem, ko mi je navdušenje nad Samsungom malo upadlo prav zaradi cene in pa Michova navedba tega o ekranu...sicer ne vem kaj točno pomeni, samo če njemu ni všeč verjetno tudi meni ne bo. Na Mediamarketovi strani pa je opisana in podana serija C , katera je tudi nekaj cenejša. Torej če bo kmalu dobavljiva je Toshiba X3030D moja v prihodnosti...Upam da se ne bom preveč nafarbal...Lep pozdrav vsem in Hvala...Stane

delfinus ::
Mediamarkt Avstrija NI ENAKO Mediamarket LJ, KP. V Slovenskem primeru gre za malega podjetnika, zadeve fura direkt iz Nemcije in nima veze z Mediamarktom.
lp, D.
lp, D.

Ja, sem opazil ja, so popravili tudi specifikacije na mediamarketovi strani.
Drugače je pa X model v avstriji kakih 200EUR dražji od C modela, tako da bo verjetno podobna razlika tudi pri nas, in po mojem mnenju ni toliko dražja, da bi človek sploh razmišljal o nakupu C modela.
LP, Runnagain!!
Drugače je pa X model v avstriji kakih 200EUR dražji od C modela, tako da bo verjetno podobna razlika tudi pri nas, in po mojem mnenju ni toliko dražja, da bi človek sploh razmišljal o nakupu C modela.
LP, Runnagain!!

Od sedaj naprej v mediamarketu na voljo tudi Toshiba 42X3030D za ugodnih 1470eur.
Me ze mal prsti srbijo, da bi mal keša pogonu!
Lp, Runnagain!!
Me ze mal prsti srbijo, da bi mal keša pogonu!
Lp, Runnagain!!

boris22 ::
Ta mediamarket je res zakon kar se tiče cen. Jaz bom tudi moj tv zamenjal. Zaenkat imam v mislih
SAMSUNG 40S81 1.130 euro
SAMSUNG LE 32 R81 850 euro
SAMSUNG LE 32 S81 690 euro
SAMSUNG LE 37 R82 1090 euro
SAMSUNG LE37M86BD Full HD 1420 euro
TOSHIBA 37C3000P 890 euro
TOSHIBA 42 X3030D Full HD 1470 euro
Zgornja meja je 1500 euro. Pri meni je največji problem dolžina od sedežne do tv-ja ki meri cca 3 metre. Če bi bila daljša bi sigurno vzel toshibo full hd. Koliko velik lcd tv naj vzamem. 32,37,40 ali 42?
SAMSUNG 40S81 1.130 euro
SAMSUNG LE 32 R81 850 euro
SAMSUNG LE 32 S81 690 euro
SAMSUNG LE 37 R82 1090 euro
SAMSUNG LE37M86BD Full HD 1420 euro
TOSHIBA 37C3000P 890 euro
TOSHIBA 42 X3030D Full HD 1470 euro
Zgornja meja je 1500 euro. Pri meni je največji problem dolžina od sedežne do tv-ja ki meri cca 3 metre. Če bi bila daljša bi sigurno vzel toshibo full hd. Koliko velik lcd tv naj vzamem. 32,37,40 ali 42?

boris22, ali je 3m fizična razdalja od TV-ja do sedežne, ali pa je taka sedalna razdalja, torej da boš gledal s 3 metrov.
V vsakem primeru bi ti priporočil vsaj 42col (nekak za 2 do 2,5 vidne razdalje), je pa vprašanje, če se s re razdalje vidi razlika med HD in Full HD.
Preberi si eno stran nazaj IZI-jeva dognanja glede razdalje gledanja glede na velikost TV-ja.
Lp, Runnagain!!
V vsakem primeru bi ti priporočil vsaj 42col (nekak za 2 do 2,5 vidne razdalje), je pa vprašanje, če se s re razdalje vidi razlika med HD in Full HD.
Preberi si eno stran nazaj IZI-jeva dognanja glede razdalje gledanja glede na velikost TV-ja.
Lp, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

boris22 ::
3 metre je fizična razdalja ,sedalna bi bila 3,5m. Sem si prebrav vse poste brez skrbi, samo se mi ne zdi logično da bi gledal 37 inčen tv iz 2 metrov. Ne bi rad da se mi poslabšna dioptrija 

Se pravi po vaše komot lahko vzamem TOSHIBO 42 X3030D Full HD ali pa vsaj SAMSUNG 40S81. Vglavnem se bojim za oči, pa da nebi me začela bolet glava zaradi prevelikega tvja. Zaenkrat imam 29 inčni katodni 100 Hz tv in se mi zdi čisto dovolj. Konec poletja se selim v novo stanovanje, tam si bom komplet na novo kupil tehniko med drugim tudi novejši tv. Uglavnem mislim naredit neki takega kot je naredil Izi.

Se pravi po vaše komot lahko vzamem TOSHIBO 42 X3030D Full HD ali pa vsaj SAMSUNG 40S81. Vglavnem se bojim za oči, pa da nebi me začela bolet glava zaradi prevelikega tvja. Zaenkrat imam 29 inčni katodni 100 Hz tv in se mi zdi čisto dovolj. Konec poletja se selim v novo stanovanje, tam si bom komplet na novo kupil tehniko med drugim tudi novejši tv. Uglavnem mislim naredit neki takega kot je naredil Izi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boris22 ()

delfinus ::
Ja za 3,5 metra je 42 kar nujen. Manj nima smisla. Kar se pa tice Full HD pa mislim, da ne bo prisla do izraza na tej razdalji. Bi moral sedeti kar blizje. Sam imam 42 HD ready plazmo in sedim na 2,5m. in 720p je na tej razdalji super.
lp, Davor.
lp, Davor.

Sam imam dnevno sobo veliko 5x5m, pomen da je ene 4 do 4,5m razdalja od oči do TV-ja. Na zalost sem omejen s sprednjo steno, kamor naj bi prišel TV, ki je lahko navečje širine 130cm, kar znese nekak 50colski tv. Vendar bi bil pomoje zadovoljen že z 42 col, ker so trenutno glede na velikost dost ugodne cene. 50 colske so še predrage.
Lp, Runnagain!!
Lp, Runnagain!!

yurch ::
Tko v Mediamarktu sem naročil Samsung LE-46M86BD. Po besedah prodajalca bo jutri ali pojutrišnem TV pri meni, tko da poročam izkušnje. Naj povem da sem TV kupil na blef, saj je edini ki ga nisem stestiral....Vem da zveni malo čudno, upam da se nisem naj.... Držte pesti, izkušnje in fotke pa sledijo upam da v teh dneh.

Izi ::
Naj povem da sem TV kupil na blef, saj je edini ki ga nisem stestiral...
Če si prebral teste in izkušnje drugih ljudi potem to ni ravno na blef.
Je pa trenutno tako, da če kupuješ Full HD TV popolnoma zgrešiti sploh ne moreš ker so med različnimi modeli zelo majhne razlike.
Modeli, ki bi bili popolnoma zanič sploh ne obstajajo več vsaj v zgornjem razredu nad 42".
Ali kupiš najcenejšega Xorota ali pa najdražjega Samsunga, boš na obeh zanesljivo užival ob gledanju filmov.
Tiste malenkostne razlike se med gledanjem filmov sploh ne opazijo. Razlike se vidijo samo, če daš popolnoma črno sliko čez cel ekran, takrat šele ugotoviš, da se prav noben TV še ne more primerjati z monitorji kot je naprimer kakšen 24" Dell.
Glede velikosti je pa tako, da jaz osebno z Full HD TV-jem ne bi šel nikoli pod 46", je stran vržen denar. Za 42" je povsem dovolj HD Ready, razen v primeru, če misliš na njem gledati fotografije posnete v visokih resolucijah z digitalnimi fotoaparati. Potem je Full HD res nujen.
Za premikajočo sliko je pa 46" minimalno, da se sploh opazi razlika med 720p in 1080p filmom.
Jaz na 46" gledam vse serije na 720p, filme pa na 1080p in razlika sicer je opazna ampak po parih minutah gledanja 720p ne opaziš več razlike. Človeške oči so tako prilagodljive, da se na malenkost manj ostro sliko takoj navadijo.
Tako, da se tudi na 46" TV brez problema gleda 720p filme. DVD-ji pa so že druga pesem. Na 46" TV-ju boš celotno zbirko DVD-jev, ki si jih zbiral leta, zmetal v smeti, ker je slika v formatu PAL ali NTSC, pa čeprav je popolnoma brez motenj, proti 720p ali 1080p naravnost obupna

Da pa te skrbi za oči je pa prav smešno, saj je gledanje v današnje Full HD LCD-je popolnoma enako škodljivo, kot če bi cel dan strmel v eno umetniško sliko na steni.
Seveda pa ne smeš pretiravati z svetlostjo belih odtenkov, saj so tudi najslabši LCD-ji tako močni, da te lahko bela barva začne žgati v oči. Ti je razlika med plazmami ali kakšnimi projektorji, kjer je ob vseh svetlostnih nastavitvah na max. slika še vedno močno pretemna.
Vsaj moj TV ima senzor, da spremlja okoliško svetlobo in samodejno prilagaja svetlost slike glede na svetlobo okolja. To je vsaj zame skoraj nepogrešljiva funkcija. Ko se okoli začne temniti, tudi slika na TV začne postopoma temneti in tako ni nikoli premočna, da bi te belina začela žgati v oči, kar se drugače mimogrede zgodi, če gledaš normalno sliko v pretemnem ambientu.

Tv je doma....je pa 87BD....Mogoče kdo ve kakšna je razlika med 86 in 87? V glavnem zaenkrat sem preizkusil samo SD signal, popoldne preizkusim xbox 360 in HTPC, tko da poslikam in poročam. Bom preveril Blu Ray, Hd DVD, X.264, wm9 mam tud različne resolucije, tko da poročilo sledi. Zaenkrat lahko rečem le to da ni mrtvih pixlov, da je odličen kontrast, da reflexiven panel ni takšen kot pri lcd monitorjih. Tv je lep, podoben sharpu piano lak spodaj pa titanium kovinska črta. Programe preklaplja hitro, menu sicer ni tako le in dovršen kot pri kakšnem drugem, daljinec je odličen, dela pod vsemi koti, tudi za tvjem. Kot gledanja je odličen, oblačnosti nisem zasledil na tvju. Sporočim popoldne kako je z motionom.

Tihi Mi53k ::
Edina razlika med 86 in 87 je v tisti titanium kovinski črti. Pri 86 je namreč tudi ta črna, tako kot ostali del okvirja.

Obljuba dela dolgega....naj povem da fotke ne odražajo dejanskega stanja, da nisem mogu nardit blu ray ali hd dvd ker moja grafična nima hdcpja.Torej moti me na zvju edino to da je ta piano lak magnet za prah....vse ostalo je super.....glede problema z motionom....mogoče malenkost....S fotkami se bom bolj potrudu naslednjič, ker tele res sux, bom naredu še xbox 360, dans sm pa raj uživu v gledanju.Sedaj pa slikice:
Dejavue x.264 1080p blu-ray rip
Miami Vice Wm9 1080p
Od strani:
Bone collector 720p x.264
The Scorpion king 1080p x.264 hd-dvd rip
Fearless 1090p Hd-dvd rip x.264
Dejavue x.264 1080p blu-ray rip
Miami Vice Wm9 1080p
Od strani:
Bone collector 720p x.264
The Scorpion king 1080p x.264 hd-dvd rip
Fearless 1090p Hd-dvd rip x.264

Slike se mi zdijo super, pa una iz strani dokazuje, da je tudi vidni kot dober! Lepo, lepo, cestitam, odličen tv!
Lp
Lp

bosta92 ::
u moji familiji bomo kupli hmalu LCD televizijo. Zanima me, kaj je najboljše, kar lahko dobimo(npr. do 650€). Zanima me tudi, kakšno ločljivost potrebujem za HD programe pri T-2 TV. Hvala že vnaprej.
LP
LP

Za 650€ je bl žalost vprašanje če dobiš 82 ekran za ta denar manjši ekran zdej kupovat je pomoje napaka.
Zanima me tudi, kakšno ločljivost potrebujem za HD programe pri T-2 TV. Hvala že vnaprej.
hd pri t2 lahko predvajaš s čisto vsakim hd ready tvjem.
Zanima me tudi, kakšno ločljivost potrebujem za HD programe pri T-2 TV. Hvala že vnaprej.
hd pri t2 lahko predvajaš s čisto vsakim hd ready tvjem.

Kajtimar ::
Dober nakup Yurch!
A lahko prosim postaš kakšne fotografije kjer bo razvidno kako zverinica prežveči SD analogni signal? Npr. Kak siol tv in pa klasične dvdje?
A lahko prosim postaš kakšne fotografije kjer bo razvidno kako zverinica prežveči SD analogni signal? Npr. Kak siol tv in pa klasične dvdje?

Tudi sam bi si, tako kot kajtimar, želel slike, ki prikazuje kvaliteto SD signala na tvojem LCD-ju, kajti več kot očitno bomo še nekaj morali trpeti ob SD signalu; zakon namreč obvezuje TV hiše za oddajo HD signala šele za do leta 2012, ker pa še ne bo kmalu.
Nam mogoče lahko še kdo drug postreže z SD sliko njegovega LCD-ja, plasme?
Lp, Runnagain!!
Nam mogoče lahko še kdo drug postreže z SD sliko njegovega LCD-ja, plasme?
Lp, Runnagain!!

Čakam na t-2, slike na kabelski so obup, nekaj se da sicer narediti z nastavitvami, tko da je gledljivo. Vam naredim fotke.

d.k. ::
Za 650 evrov dobis soliden lcd 82 cm ,od firme AOC(AOC LCD TV 32" L32W451) cena okrog 600 evrov,videl tole lcd tv tudi v zivo,ni slaba izbira za ta denar za nekoga ,ki nima veliko denarja ali bo cez 3 leti spet menjal lcd,za moje pojme dobra izbira.AOC tisti ki poznajo svet elektronike ,vejo da je to multinacijonalka ne pa neka no name firma,tko da ce ma gdo moznost tale lcd pogledat ,se zna narediti da jo bo tudi kupil,poznam prodajalca ki jih prodaja ,prodali so jih 10 kosov pa ni bilo se pripomb na izdelek.
kr neki

ironmaiden ::
Hmmmm čedalje bolj se mi dozdeva da je Toshiba 42X3030D best buy trenutno sploh za ceno dobrih 1.400 EUR
http://www.trustedreviews.com/tvs/revie...
http://www.trustedreviews.com/tvs/revie...

Kajtimar ::
med SAMSUNG LE 46M86BD in SAMSUNG LE 46M86BDX ni popolnoma nobene razlike.
Kaj pa kaj plasme hd? npr. PANASONIC TH42 PZ700??
Kaj pa kaj plasme hd? npr. PANASONIC TH42 PZ700??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LCD za dnevno sobo (2,5m oddaljenost) do 600€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 34117 (30925) | nendzi |
» | Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 35156 (30754) | popster |
» | 37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23071 (20976) | Yoni |
⊘ | HD ready ali full HD? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14989 (10365) | Akssi |
» | Nakup LCD TV HD ali HD readyOddelek: Zvok in slika | 3331 (2882) | djordjevic |