» »

Apache blokira

Apache blokira

SodjaR ::

Apache, Win mi je poznano bolj kot uporabniku in se v razne detajle ne spuščam.

Že pred časom sem uspel naložiti Apacheja, Mysql in PHP in mi je gor laufala galerija. Potem sem kupil domeno in po tem so se začele težave in to toliko, da sem moral vse na frišno naložiti s sistemom vred. Bazo galerije sem nekako uspel obnoviti, tako, da praktično nisem izgubil ničesar.

Zdej se pa pričnejo težave. Hmm, najprej sem mislil, da mi je nekdo vdrl na srežnik in da nagaja, pa se mi zdi, da ni tako.

Ko računalo-strežnik prižgem je vse normalno. Imam pa občutek, da ko galerijo obišče več obiskovalcev, da prične zadeva štekati. Net raziskovalec pravi, da je mojo stran (domeno) našel, pa jo nalaga, pa nalaga in ne naloži. Apacheja resetiram, pa en čas dela normalno, pol pa spet isto. Presenečen sem pa videl, da se je računalo samo resetiralo in potem se stran ni več naložila. Ko po tem poskusim odpreti galerijo, nalaga, pa nalaga in preden izpiše, da jo ni, se spodaj opazi pot, ki pa ne kaže na domeno pač pa direkt na pot v disku (tako hitro to zgine), se mi zdi da na apache.exe (to sicer nisem siguren, je pa Program files in tu je pač Apache). Mapo Apache sem dobesedno zbrisal in gor dal eno arhivirano mapo z Apachem in sedaj spet dela ampak tudi le en čas.

Mam občutek, da se nastavitve Winsov in httpd.conf nekaj tepeta med sabo. Sploh tista WinNT MPM nastavitev (ThreadsPerChild in MaxRequestsPerChild).

Sam nimam ne potrpljenja ne znanja (tud anglo me matra), pa lepo prosim za nasvet, še najraje pa vidim, če bi bil kdo tako prijazen, da ta moj httpd.conf pregleda in nastavi tako kot mora biti. Tukaj se lahko en cajt zgovarjamo kaj in kako, a je tam črtica al ne, pa bo glede na moje znanje vse skup bol švoh, zato bi res mogoče bilo najbolje, če ta fajl pregleda kdo od mačkov, ki se na to spoznajo. Mogoče bi rabil zraven še PHP info, kjer so vsi potrebni podatki.

Saj pravim, namesto, da bi se s fotkičem po naravi preganjal, preganjam tele Apachejeve duhe, zato LEPOOO prosim, NA POMOČ!!!

Lep pozdrav, Sodja
  • spremenil: SodjaR ()

Tody ::

Ti lepo daj 2000 sit na mesec pa boš brez skrbi :) kaj moreš narest a zadeva dela in koliko počas se nalagajo streni obiskovalcem.

Če pa je kdo ki se mu da ukvarjat z njegovim config pa kar :D

SodjaR ::

Hmm, kratek in jedrnat odgovor. Tody, hvala lepa!!

Lep pozdrav, Sodja

Tody ::

prosim ne vzami tega kot slabo ampak po mojih izkušnjah je to najboljša pot ki vzame najmanj živcev. Edina omejitev je lahko prostor pa še to se da zmenit da ti kdo gostuje slike za zelo male pare.

SodjaR ::

Tody, Tody, ti pa zgleda ne boš obogatel s svojim znanjem, ker ne znaš poslušat al pa si bil že mal preveč zmatran, ker je bila ura že pozna. Vse kar si navedel mi je sicer kristalno jasno, tudi z eno besedo se pa nisi dotaknil problema, čemur je forum bi rekel tudi namenjen.
Nilkjer nisem napisal, da nisem hvaležen človek. Vse se da zment.
Hmm, skoraj bi začel gruntat tole tvojo gesto kot : še mal mu ponagajam, pa bo prebasal na moj strežnik!
Brez zamere, pa lep pozdrav, Sodja

Tody ::

Sam nimam ne potrpljenja ne znanja (tud anglo me matra), pa lepo prosim za nasvet,

Eh zaradi tega sem ti tisto svetoval in kot moderator sem vsaj jest hotel dati kak odogovor. In ne nimam svojega strežnika (takega tapravega). Sem pač sklepal da ti fotografiranje več pomeni, pri tem da 2000 sit na mesec za to da se ne živciraš ko ti bo drug mesec spet kej se zalomilo in povečani hitrosti ni veliko.

CCfly ::

Če si Apache naložil na Windows XP bi bila lahko problem omejitev števila odrptih povezav (10).
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

SodjaR ::

CCfly, oprosti a je to slučajno direktiva MaxKeepAliveRequests v httpd.conf-u???

Drugače ma kišta 1GB rama, kar se mi zdi kar solidno, procesor je 2.40GHz, da bi to skoraj moglo prežvečit kar nekaj odprtih povezav. Prej sem mel 256MB rama in procesor 600MHz, pa ni bilo težav!??

LP, Sodja

CCfly ::

CCfly, oprosti a je to slučajno direktiva MaxKeepAliveRequests v httpd.conf-u???

Ne, gre za (umetno) omejitev operacijskega sistema. Windows XP Pro, ki dovoli le 10 naenkrat aktivnih povezav.

Direktiva MaxKeepAliveRequests le omeji število zahtevkov pri persistentnih povazavah (maksimalno število zahtevkov preden se povezava prekine; glej KeepAlive).


Drugače ma kišta 1GB rama, kar se mi zdi kar solidno, procesor je 2.40GHz, da bi to skoraj moglo prežvečit kar nekaj odprtih povezav. Prej sem mel 256MB rama in procesor 600MHz, pa ni bilo težav!??

Se pravi enak operacijski sistem, različica Apache-ja, PHP-ja in enake nastavitve ? Vsekakor pa sta obe mašini dovolj močni, da prežvečita vse zahtevke, ki pridejo na strežnik.

Vidiš kakšne napake v sistemskem logu ? Si morda že poskusil namestiti kar XAMPP ?

PS: Eden od kolegov je na tem forumu nekoč že opozoril, da se v navodilih za namestitev Apache-ja na Win32 skriva hakeljc v konfiguraciji, ki odpravi nepačno delovanje v Windows XP. Podrobnosti problema se ne spomnim, na žalost pa tudi ne morem izbrskati teme.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

SodjaR ::

CCfly, hvala lepa za pomoč, sam sem še kar neveden. Praviš "Ne, gre za (umetno) omejitev operacijskega sistema. Windows XP Pro, ki dovoli le 10 naenkrat aktivnih povezav" Kako pa prideš do teh nastavitev??
Ta XAMPP bom pa poiskal in probal.
Še enkrat hvala in lep pozdrav, Sodja

P.S.: A je ta XAMPP, če prav razumem nekaka nadzorna plošča za tele strežniške zadeve, da lažje štelaš Apacheja, Mysql, ....????

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SodjaR ()

CCfly ::

Tistih nastavitev ne moreš spreminjati (tudi spremembe v registru nimajo nobenega učinka).

XAMPP je komplet programov Apache, MySQL, PHP, Filezilla in mail strežnika. Namestiš paket in stvar je pripravljena za uporabo. Instant web strežnik.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

SodjaR ::

No, ta je pa dobra, vse v enem. Pol zame to sedaj ne pride v poštev, ker imam pač Apacheja, PHP, ... nameščeno. Nekaj sem danes kunštvol, pa upam, da bo stvar delovala. Dela eno uro že brezhibno, hmm bomo videli kaj bo zjutraj.
Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav, Sodja

Lith ::

mogoče si lahko odpreš več povezav v XPjih, samo ni nujno da bo računalnik potem bolje delal
rabiš TCP/IP patch tukaj ali pa poGOOGLaj
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lith ()

CCfly ::

Trojan in EvID4226Patch?
EvID4226Patch is a TCP/IP connections patch that modifies the tcpip.sys file to combat the connections problem associated with SP2 so that P2P prgrams can ...


Nisem čisto ziher, da bi ga hotel naložiti na mojo mašino.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Lith ::

CCfly :
enkrat moraš poskusit kaj naredi da vidiš da ni TROJANc ampak PATCH, ki TCPIP.sys popravi da lahko več vzporednih povezav naenkrat odpirajo XPji (normalno 10, nastaviš jih pa poljubno oz. 50 priporočeno)

Tako da ni trojanc ampak PATCH, ki deluje !
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322245392 (20057) miko22
»

Namestitev Apache SVN na strežnik Apache

Oddelek: Programska oprema
8840 (590) Ales
»

Brskalniki počasi odpirajo strani. uTorrent, FTP, ping vse ok

Oddelek: Pomoč in nasveti
142537 (1784) jishiri
»

Apache - localhost JA, IP naslov NE

Oddelek: Omrežja in internet
182606 (2465) ManDriver
»

Localhost

Oddelek: Omrežja in internet
82022 (1750) Sodja

Več podobnih tem