Forum » Izdelava spletišč » MySQL, malo drugačen problem s šumniki
MySQL, malo drugačen problem s šumniki
ibenko ::
Zdravo!
V bistvu mi vsi šumniki dobro delajo, tako zapisovanje v bazo in branje iz nje - vse imam na utf-8. Problem se pojavi, ko uporabljam "LIKE" statement, recimo "LIKE c%" mi vrne vse rezultate, ki se začnejo na črko c ALI č, isto je tudi pri "LIKE č%". V čem bi lahko bil problem? Pravim, da mi drugače šumniki delajo brezhibno...
Hvala za vaše odgovore!
LP, Igor
V bistvu mi vsi šumniki dobro delajo, tako zapisovanje v bazo in branje iz nje - vse imam na utf-8. Problem se pojavi, ko uporabljam "LIKE" statement, recimo "LIKE c%" mi vrne vse rezultate, ki se začnejo na črko c ALI č, isto je tudi pri "LIKE č%". V čem bi lahko bil problem? Pravim, da mi drugače šumniki delajo brezhibno...
Hvala za vaše odgovore!
LP, Igor
zerox ::
MySQL baza? Ali je polje, ki ga uporabiš v like pogoju slučajno tipa TEXT ? Meni se zdi, da mi ni hotelo pravilno sortirati šumnikov, če je bilo polje tipa text, varchar pa je delovalo pravilno. Just a guess :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [MariaDB] Kolikokrat se pojavi tekst v tekstu?Oddelek: Programiranje | 809 (502) | BigWhale |
» | [JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijevOddelek: Programiranje | 4891 (2920) | Slovenet |
» | [VB] datagridviewOddelek: Programiranje | 1933 (1316) | korenje3 |
» | MSSQL UTF-8 in šumnikiOddelek: Programiranje | 2028 (1779) | biasko |
» | [VB express edition] problemOddelek: Programiranje | 1367 (1270) | frudi |