» »

izdelava spletne strani

izdelava spletne strani

globe ::

Spravil sem se delati spletno stran v photoshopu. Ko sem koncal design sem vse skupaj premaknil v imageready, pri optimiziranju pa sem naletel na tezavo. Stran na robovih designa izgleda lepo samo ce jo spravim v png-24 format, v ostalih formatih se ne morem znebiti bele obrobe, razen v gifu, kjer pa je slaba kvaliteta. Poskusal sem razlicne nastavitve pa ne gre.Na sliki je oznaceno v rdecem kvadratku,zgornji rob je gif format, levi pa je png: slika
prosim za pomoc, sem totalni novinec v tem. hvala

#000000 ::

Ja sej lahko daš robove v format ki ti ustreza ostalo pa pač po potrebi, če grdo zgleda v gif-u daš v jpg itd. malo glej še levo dol kolk vsaka slika vaga/KB v kakem formatu, ker v določenih pogojih lahko dobiš ven png ali gif ki vaga 200 KB dočim jpg samo 30 KB. Zato pa se uporablja optimizator. LP

globe ::

problem je ravno v tem, da ostane ble rob v vseh formatih razen v png-24. poskusil sem jpeg in gif v vseh moznih kompinacijah nastavitev. mogoce bi moral kej v nastavitvah programa spremenit? na velikost datotek pa gledam ja, da so cim manjse, hvala za nasvet ;)

Hair ::

Problem je ta, da je tist rob delno prosojen, samo png pa podpira tako prosojnost. To se ponavad rešuje tko, da daš namest tiste bele obrobe tako barvo, da se bo skladala z ostalim ozadjem na strani...

Lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

globe ::

barvo bi ze zamenjal, samo je ozadje na strani vzorec in ne barva. hja, zgleda bom moral pustit kar tako kot je. sumljiv mi je le ta .png format, ker prvic slisim za njega, ponavadi je vse .gif oz. .jpg-ju. skrbi me da brskalnik ne bo prepoznal formata. bom probu danes porihtat zadevo za silo pa bom postnu link, da podate kasno mnenje.

over & out zaenkrat

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: globe ()

globe ::

link do strani: LINK v mojem browserju je pokazalo tako kot mora bit, potem pa sem poizkusil se na drugem racunalniku in stran ni bila pravilno prikazana (pojavila se je bela obroba). ce bo kdo prizkusil nej prosim sporoci kako je odprlo stran.
pocasi ze obupujem...

mte ::

Transparentni png-24 bi moral delati v brskalnikih, RAZEN seveda Internet Explorer. Transparence se uporablja zelo malo, pa še to zelo pazljivo zaradi različnih brskalnikov. Pri izdelavi spletišč moraš biti pripravljen na kompromise v designu. Polno je raznih fint, kako nekaj doseči, veliko stvari je nemogoče narediti tako kot je bilo zamišljeno. Poglej si na http://www.csszengarden.com, boš videl da tam ni veliko transparence, pa vseeno dosti skinov izgleda prekleto lepo in dobro simulira transparenco z raznimi fintami glede pozicioniranja ipd.
lp

globe ::

ok nekak mi je ratalo postimat tist problem, ampak mam ze novega :). downloadal sem si galerijo simpleviewer, zdej bi si pa rad nastimal ozadje. vem kako se spremeni barva ozadja in kako se za ozadje postavi sliko, ne znam pa nastavit vzorca. ce naredim po navodilih se mi vzorec raztegne cez celo stran, rad bi pa da se porazdeli po celem ozadju. sel sem po navodilih, da sem spreminjal gallery.xml v notepadu, ampak mi nikakor ne uspe. vrjetno je potrebno vpisat kaksen ukaz? mi lahko kdo pomaga?

stran na www.airtightinteractive.com

navodila po katerih sem se ravnal: stran na www.airtightinteractive.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Design 3 div okvirjev ?

Oddelek: Izdelava spletišč
71524 (1443) mte
»

Naj spletna stran

Oddelek: Loža
212066 (1218) Kaličopko
»

HTML!

Oddelek: Izdelava spletišč
111307 (1010) fx
»

Cool web designi

Oddelek: Izdelava spletišč
51267 (1111) njok
»

cool spletna stran

Oddelek: Izdelava spletišč
61181 (1034) Brilko

Več podobnih tem