» »

Opera in Wii

Opera in Wii

Daily Tech - Pred nekaj dnevi je tudi nova Nintendova konzola Wii dobila svoj internetni brskalnik. In to nobenega drugega, kot precej znano, a ne pretirano uporabljano Opero. Programček se naloži na konzolo in že ste pripravljeni na vstop v svet (drugega, saj veste, svetova sta dva). Uporabniki poročajo, da je z Wiimotom navigacija po straneh precej lažja kot pri drugih konzolah, prav tako se s pritiskom na gumb povečamo določene elemente na strani, saj je pri ločljivosti 480p večina besedila slabo vidna. Med drugim vam opera lahko na zaslonu prikaže tudi tipkovnico za vnos besedila.



Izvorna novica podaja več informacij.

21 komentarjev

darkolord ::

Opera owna.

(KER so kot drugje tudi tukaj bili prvi. KER njihov browser delue na vedno več napravicah.)


dsgfu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

sleby ::

ne pretirano uporabljano?
hmm...

StajercSSS ::

Sicer jaz uporabljam FF,sam pa mam skoz še Opero gor,ker enostavno brez nje ne gre.. :P
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

motorc ::

He he, tut mene je zbodel tisti "ne pretirano uporabljano .."

V-i-p ::

Eden najboljših in uporabljenih browserjev, pa da ni pretirano uporabljen? Heh, smešno...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hardstyle ::

Tudi jaz sem pristaš Opere pa zato še nebom trdil, da je ff za en drek. Na opero sem navajen... vse kar pa je izšlo po operi pa je slaba kopija Opere :D

@LOL ::

ne pretirano uporabljano ..

Čudno izrazje. Jaz bi rekel "pretirano zapostavljeno". Ker tisto govno od IEja in Firefoxa še do kolen ne seže v Operi. Če bi ljudje gledali na naperdnost bi že zdavnaj opustili brsaknje z IE in ZgonjenoLisičko. Aja, ne prikazuje lepo vseh strani - edina pomankljivost
Na PCju imam vse tri browserje vendar 90% uporabljam Opero in se mi kar rosijo oči od hitrosti, odzivnosti, naprednosti. Takrat pa ko moram preiti na FF ali IE pa je kot da bi "prešel" iz mlade še kolikortoliko neobdelane ku*be na staro garjavo ku*bo z že 100x pretečenim rokom rabe.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

opeter ::

@LOL, upam, da si boš do naslednjega leta opral usta in se naučil lepo govoriti. ;) Opera je kul, ja. Ima pa težave s pirkazom nekaterih spletnih strani.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

@LOL ::

Ima pa težave s pirkazom nekaterih spletnih strani.

Saj zato sem včasih prisiljen k uporabi Lisice in Columba. Drugače pa Opera ROX8-)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

sverde21 ::

lol^^

Opera je zlo napreden in dober brskalnik z eno pomankljivostjo... nima extensionov (ja vem ima widgete ampak tist je za šminko in ne za uporabnost).

Ko zmontirajo extensione v Opero in se pojavi par uporabnih extensionov, sem takoj na Operi ;)
<?php echo `w`; ?>

Dragi ::

PM! Zakaj morate za vsako stvar flamewar začet? A:opera gud! B: ff gud! C:ie gud!....
Pa koga briga?! Vsak uporablja kar mu paše, kater je boljši naj pa vsak sam presod.
Pa nehajte že enkrat nabijat poste v tri krasne pri vsaki novici ki je objavljena! Če ma kdo kaj PAMETNEGA za povedat naj posta, drugače pa STFU! Moderator... briši poste (vključno s tem).

CWIZO ::

hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CWIZO ()

darkolord ::

sverde21: pri Operi lahko skorajda vse dosežeš z builtin funkcionalnostjo (ne widgeti). Kater extension je pa tako poseben?

kanzyani ::

je opera tud za tele aminote k jih siol tala sam kurc k je za plačat :)

drgače pa vedno opero uporabljam kr mi je najljubša in ne morm več brez njenih mouse gestures :)

Matrin ::

Mouse gestures -> Wii :D

Matek ::

Saj ni nihče rekel, da je opera _slaba_, omenili smo samo njeno uporabljanost/razširjenost. Ki je nedvomno nižja od firefoxove, posebno pa od IEjeve. Kaj je torej tu tako motečega?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Looooooka ::

za zacetek...a firefox al pa internet explorer na omenjeni zadevi delata?
ker ce ne pol nimata kj delat v novici ker je njihov delez irelevantn v tem primeru.kitajci majo tud velik riza pa to ljudi,ki jejo makarone cist nc ne briga.

Matek ::

Ne, drugih browserjev se ne da namestiti, ampak ta argument je popolnoma nesmiseln. Browserje se da namestiti na različne naprave in njihova razširjenost se meri enostavno s tem koliko obiskov je doseženih s katerim browserjem (vsi dostopajo do iste vsebine, do istega spleta). Če rečemo, da je iPod najbolj razširjen mp3 predvajalnik, ta statistika velja tudi v državah, kjer se ga ne da kupiti.

Po tvoji analogiji torej ne smemo v statistike o tem, kateri operacijski sistem je najbolj razširjen, vključiti Mac OS X-a, ker se ga na večino računalnikov ne da namestiti.

Nikjer ne piše, da gre za tržni delež na konzoli, gle za splošen delež in to je čisto korektno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

pivmik ::

Opera je po mojem mnenju enden njaboljše napisanih programov, tako dobro je napisana, da jo lahko brez večjih težav portajo na katerokoli platformo/sistem/procesor. FireFox tega ne bo nikoli zmožen, IE tudi (razen če je ne praktično skoraj na novo napišejo).
Še neki: probajte surfat po netu brez miške(oz samo s tipkovnico) v FireFox ali IEju. Po določenem času postane nečloveško, v Operi pa je zelo lahko (skakanje po klikabilnih elementih/linkih z SHIFT+smerne tipke je zakon).

Opera Wii Video: Stvar deluje 99%, in to prva verzija! Napreden Javascript, napreden Flash, vse dela, zoom odlčen, Wii+Mouse gestures kot da bi bil čarovnik in mahal s čarobno palčko, hitrost/odzivnost super. Ful mi je všeč pogled na favorites/Bookmarke- vidiš dejansko screenshote/thumbnaile favoritesov, zakon! Upam, da kmalu vgradijo to tudi v verzijo za PC.

Vseeno navadnim uporabnikom na PCju priporočam in inštaliravam FireFox, ker je pač idiotu bolj prijazen.
Glede Extensionov - veliko extensionov se da "simulirat" z user.js in Opera Custom Buttons, vseeno pogrešam, da bi se dobilo v enem 1click2install paketu.

Sem pa ful vesel za Opero, da je naredila dober biznis še na konzolastičnem trgu (po mobilno-telefonskem).
LP, Gregor GRE^

Matek ::

Opera je po mojem mnenju enden njaboljše napisanih programov, tako dobro je napisana, da jo lahko brez večjih težav portajo na katerokoli platformo/sistem/procesor. FireFox tega ne bo nikoli zmožen, IE tudi (razen če je ne praktično skoraj na novo napišejo).
Še neki: probajte surfat po netu brez miške(oz samo s tipkovnico) v FireFox ali IEju. Po določenem času postane nečloveško, v Operi pa je zelo lahko (skakanje po klikabilnih elementih/linkih z SHIFT+smerne tipke je zakon).


Še enkrat - ne vem zakaj navajate te podatke, saj nismo nikjer napisali, da je Opera slaba/slabša od IEja in Firefoxa. Mac OS X je tudi boljši od Windowsov po mnenju mnogih, ampak dejstvo je, da sta tako Mac OS X kot Opera med slabše razširjenimi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

[BISI] ::

Huf, koliko lazi ali netocnih podatkov se spise v Slo-Techovih komentarjih - pravi mali cudez. Seveda so vsi uporabniki Opere zasinfali vse, kar disi po konkurencnih brskalnikih, medtem pa, z izjemo PicNiKa, pozabili navesti vsaj kaksen argument za uporabo tega brskalnika na Wiiju ali stevilnih ostalih platformah.

Pa zacnimo pri platformah... Torej, Opera 9.10 deluje na sledecih platformah: Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD in Solaris. Firefox 2 deluje na: Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD, Solaris, SkyOS, BeOS in OS/2. Torej, kritika o neprenosljivosti Mozille ne vzdrzi. Vzdrzala bi kvecjemu kritika, da ima Mozilla tezave kasneje - pri uporabniskem vidiku (recimo, da bi delovala na neki platformi pocasneje ali slabse od Opere). Razloge, da ni Firefoxa na mobilni platformi pa tako poznate (v bistvu obstaja Minimo, ampak to je skoraj tako kot da ga ne bi bilo), saj poznate razloge za Operin uspeh na mobilnem trziscu (vsaj tako gre razbrati iz stevilnih komentarjev) in neuspeh oz. neuporabljanost na racunalniskem trziscu...

No, eden pomembnejsih razlogov, ki ga vecina piscev zgornjih komentarjev ne pozna, je ta, da je Firefox odprtokoden. Sele v zadnjem casu je Nokia zacela odpirati svoj brskalnik in vlagati v razvoj Opere in Mozille za mobilne naprave. Proizvajalci mobitelov se strasansko branijo sprejetja standardov, zato tudi srecujemo raznorazne interpretacije delovanja mobilnih brskalnikov in spletnih standardov v mobilnih brskalnikih. Prav tako se branijo odprtokodnosti, saj pac zivijo v prepricanju, da bi to lakho skodilo njihovi prihodnosti. Tako pac je; Opera je sprejela taksno igro. Zaradi podobnih tezenj je ratal W3C v zadnjih par letih domala irelevanten...

Hm, kar se tice Internet Explorerja... Nekako nismo poklicani, da bi komentirali zmoznosti brskalnika na ravneh, ki jih ne poznamo. Zato lahko zgolj sklepamo. Internet Explorer je v preteklosti deloval na Unixu in na Macih (Tasman - najboljsi Microsoftov layout engine), pa tudi na Windows CE deluje. Microsoft nenazadnje ne potrebuje taksne zasnove, ki bi omogocala pretirano prenosljivost. Seveda ga to veckrat znervira in popravlja strukturo par let kasneje... Lep primer taksnega restrukturiranja je prihod XAMLa.

Prav tako ne vemo kaksne resurse je v razvoj brskalnika za Wii in mobilne platforme vlozila Opera (Za Mozillin Minimo lahko povem, da ga koordinira en clovek in programira en clovek). Vsakomur pa je jasno, da veliko vec kot vsi ostali proizvajalci brskalnikov skupaj (in se na kvadrat zraven). Opera se je pac usmerila na prilagajanje za stevilne platforme. Da Operi manjkajo extensioni ali kaj pdoobnega, trobijo obsojeni na Firefox ze dolgo... Mozilla je pac razsirljiva in prenosljiva, Opera pa prenosljiva in kompaktna.
And then I saw her face... Mozilla Firefox


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov članek: Nintendo Wii (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
8410902 (8197) mauzer
»

Kaj pravte na Nintendo Wii? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Konzole
29425764 (18108) Raziel
»

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
10511093 (8696) @LOL
»

PlayStation 3 že v proizvodnji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7910794 (8926) Tr0n
»

E3: Sony vs. Nintendo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
539987 (8686) PrimozR

Več podobnih tem