»

Opera Mini 4 beta

Opera software - Vsi verjetno poznate internetni brskalnik Opera, le manjšina pa ve, da je norveško podjetje Opera Software ASA poleg namizne različice med drugim razvilo tudi brskalnik za igralno konzolo Nintendo Wii in najbolj razširjeno java aplikacijo za mobilne telefone – Opera Mini.

Za vse tiste, ki še ne veste, kaj Opera Mini je, naj omenim le, da gre za brezplačni mobilni internetni brskalnik, ki omogoča prikaz klasičnih strani na mobilnem telefonu. Pri tem pretok podatkov poteka preko...

28 komentarjev

Opera 9.20 in SpeedDial

Ars Technica - Eden od popularnejših alternativnih brskalnikov, Opera, je ugledal novo različico, tokratna številka je 9.20. Ker ne gre za večji preskok, so revolucionarne novosti izostale, torej gre za manjše popravke in izboljšave, kljub vsemu pa je ena funkcija vredna omembe.

Govorim o SpeedDial-u, precej zanimivi iznajdbi, ki uporabniku vsakič, ko odpre nov zavihek, ponudi devet polj (3x3), vsako od katerih vodi na določeno spletno stran. Tako si lahko uporabnik, podobno kot na mobilnem telefonu pomembne številke, označi priljubljene strani in se po želji zelo hitro dokoplje do njih (hitreje, kot če bi se prebijal skozi kup zaznamkov). Malce več o novosti v izvorni novici,...

38 komentarjev

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Opera in Wii

Daily Tech - Pred nekaj dnevi je tudi nova Nintendova konzola Wii dobila svoj internetni brskalnik. In to nobenega drugega, kot precej znano, a ne pretirano uporabljano Opero. Programček se naloži na konzolo in že ste pripravljeni na vstop v svet (drugega, saj veste, svetova sta dva). Uporabniki poročajo, da je z Wiimotom navigacija po straneh precej lažja kot pri drugih konzolah, prav tako se s pritiskom na gumb povečamo določene elemente na strani, saj je pri ločljivosti 480p večina besedila slabo vidna. Med drugim vam opera lahko na zaslonu prikaže tudi tipkovnico za vnos besedila.



Izvorna novica podaja več informacij.

21 komentarjev

Začetek prodaje Wii na Japonskem in njeno raztelešenje

Reuters - Nintendo je z 2. decembrom lansiral svojo konzolo Wii tudi v svoji domovini, kjer so jo pričakali z tradicionalnimi vrstami. V primerjavi s Sonyem, je Nintendo na Japonskem poslal na tržišče štiri krat toliko konzol: 400.000. Slaba novica za ostali svet je, da bo Wii zaenkrat podpiral predvajanje DVD-jev samo v japonski izvedbi. Konzolo so najprej začeli prodajati na najpomembnejšem svetovnem tržišču: ZDA. Tudi tu so privrženci čakali po več dni v vrstah.

Nintendo, nekdanji prvak med konzolami, ima prednost pred konkurenco v nižji ceni konzole (250 ameriških dolarjev) ter v inovativnem igralnem vmesniku s senzorji za zaznavanje gibanja. Posameznike že skrbi, da se ne bodo igralci v zanosu igre poškodovali.

Skrbijo jih tudi drugi tipi profesionalnih poškodb. Poleg tega se je že našel nesrečnik, ki mu je uspelo v zanosu trenutka strgati varnostni pašček in poškodovati televizor. Podobnih nesreč sedaj že mrgoli na medmrežju.

vir: Reuters

V ZDA so se takoj našli radovedneži,...

17 komentarjev

Wii bo tudi v Evropi točen

Wii Europe - Po tem, ko je sporočil cene in datume izida na Japonskem in v ZDA, je Nintendo osrečil še avstralske ter evropske kupce. Wii bomo ugledali sedmega in osmega decembra letos, bolj razočarajoče pa so cene. Lovci na krokodile bodo morali pripraviti 400 avstralskih dolarjev (približno 300 ameriških dolarjev), v EU pa bo Nintendo šel po slepih poteh Appla -- izenačil bo evre in dolarje. Tako se bodo naši prijatelji onkraj luže, ki uživajo enega najvišjih standardov, po sobi podili za 250 zelencev, medtem ko bomo mi isto vsoto odšteli v naši valuti in s tem plačali 25% več. Globalni trg pa tak.

Novico je odkril naš novi obveščevalec [ MYTiX].

22 komentarjev

Opera 9

Opera software - Norveška Opera Software je v torek izdala deveto različico svojega spletnega brskalnika, Opere.

Najzanimivejše novosti (nekatere od njih ste si lahko ogledali v Tehnical Preview različicah) so:

  • Podpora za BitTorrent prenose

  • Content blocker za učinkovito blokiranje vsebin

  • Vmesnik za preprosto dodajanje spletnih iskalnikov

  • Grafični predogled vsebine zavihkov

  • Nastavitve za vsako stran posebej (piškotki, JavaScript, vsebina, CSS, ...)

  • Widgeti

  • Izboljšano urejanje bogatega besedila (Rich text editing)



Brskalnik Opera je priljubljen predvsem zaradi svoje majhnosti, hitrosti in varnosti. Trenutno je na voljo različica za operacijski sistem Windows, različice za ostale sisteme (Mac OS, UNIX, ...) lahko pričakujemo v kratkem. Klik.

236 komentarjev

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev