Forum » Loža » Koliko so krivi počasni vozniki?
Koliko so krivi počasni vozniki?
Temo vidijo: vsi
jype ::
amigo_no1> Ti nimaš kaj za kokodakati več, smo videli posnetek tvoje vožnje 8-)
Vožnje in kolesarjenja. Oboje!
V obeh primerih pazim tako nase, kot na vse ostale!
Vožnje in kolesarjenja. Oboje!
V obeh primerih pazim tako nase, kot na vse ostale!
BigWhale ::
Sama počasna vožnja je sicer za tistega, ki tako vozi, varna, predstavlja pa vzrok, za neumna dejanja tistih, ki vozijo za njim in veliko nevarnost za vse, ki tako kolono srečujejo.
Vzrok za neumna dejanja ostalih ni pocasnja voznja tretje osebe ampak neumnost prve osebe. Na sreco. Oziroma, po tej logiki je vzrok za neumno dejanje prve osebe ze samo spocetje tretje osebe.
"Ce se un pocasnez ne bi rodil, potem ga jest ne bi nucal prehitevat in se zaletet in ubit pet ljudi! NJEGOVI STARSI SO KRIVI!"
Enim je res pretežko razumet, kaj je kultura vožnje
Eno je kultura voznje, drugo je pa vzrok za neumno dejanje. Nihce tukaj ne pravi, da se je kulturno nastavljati in ovirati promet. Ker ni. A vseeno je to manj nevarno, kot prehitevanje taksnega nekulturneza s strani divjaka, ki misli, da lahko prehiteva v nepregleden ovinek in da ima superiorne reflekse.
CoolBits ::
Če bi nekdo rad vozil po predpisih še ni divjak.
Problem je mentaliteta nekaterih, ker še ne zmore predelat, da brez oviranja prvega tam ne bi bilo nesreče.
In pa problem je še, ker se to premalo ali sploh ne kaznuje pri nas.
Problem je mentaliteta nekaterih, ker še ne zmore predelat, da brez oviranja prvega tam ne bi bilo nesreče.
šernk ::
sedaj bo spet policija kriva ker je lovila morilca? kaj če bi nekdo od vaše družine skozi tisto križišče pripeljal pravilno skozi zeleno? bi tudi dejali, eh pustite ga, da ne še koga poškoduje po poti?
pojdite do italije in probajte zbežat
ustavili vas bodo z vsem kar imajo na voljo, če bi bilo pri nas policiji polovico toliko dovoljenega, bi že pol slovenije bilo v zaporu.
če bi imeli naši policaji primerne avtomobile za posredovanje, bi ga lahko zbili s ceste na mestu kjer ne bi nikogar ogrožali. za takšne, ki "spregledajo" rdečo me pa prav ne briga kaj ostane od njih. imam že drugič v roku 3 mesecev razbit avto, ker preveč pazim na druge in vozim po predpisih.
če te pa še policaj ne bo smel ustavit, ker si kršil predpis, potem pričakujem, da bo še tistih 5% voznikov začelo delati neumnosti.
pojdite do italije in probajte zbežat
ustavili vas bodo z vsem kar imajo na voljo, če bi bilo pri nas policiji polovico toliko dovoljenega, bi že pol slovenije bilo v zaporu.
če bi imeli naši policaji primerne avtomobile za posredovanje, bi ga lahko zbili s ceste na mestu kjer ne bi nikogar ogrožali. za takšne, ki "spregledajo" rdečo me pa prav ne briga kaj ostane od njih. imam že drugič v roku 3 mesecev razbit avto, ker preveč pazim na druge in vozim po predpisih.
če te pa še policaj ne bo smel ustavit, ker si kršil predpis, potem pričakujem, da bo še tistih 5% voznikov začelo delati neumnosti.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Če bi nekdo rad vozil po predpisih še ni divjak.
Tako kot nekdo, ki ne vozi tocno po omejitvi se ni pocasnez, ki ovira promet. :)
Po tvojem, torej, ce mama ne bi rodila prvega, ki dela kolono, ne bi bilo kolone. Torej je njegova mama kriva za nesreco. Mar ne?
Brez prehitevanja ne bi bilo nesrece. Pocasnes pred teboj je kriv pocasne voznje, za tvoje nepravilno prehitevanje si pa kriv izkljucno sam.
globoko grlo je izjavil:
točno tak, PREpočasen voznik je ravno tako kriv kot PREhiter voznik
word
Se strinjam! Tudi zrtev posilstva je ravno tako kriva, kot je kriv posiljevalec. Kaj se je pa tam nastavljala in to se oblecena tko kot je bila oblecena!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
M-XXXX ::
Se strinjam! Tudi zrtev posilstva je ravno tako kriva, kot je kriv posiljevalec. Kaj se je pa tam nastavljala in to se oblecena tko kot je bila oblecena!
Zelo extremna primerjava (kar tudi sam dobro veš), mogoče malo bolj realna: greš v gostilno pa kar enega neznanca skozi čisto nalahko frcaj v ramo. Pa povej kako dolgo bo rabil, da te bo primazal čez gobec. Pa mu nisi nič škodoval, pa vseeno lahko z 99.9% gotovostjo trdim, da če boš dost dolgo hodil za njim in ga frcal, da boš fasal. In čisto isto je s prehitevanjem PREpočasnih voznikov!
globoko grlo ::
imam že drugič v roku 3 mesecev razbit avto, ker preveč pazim na druge in vozim po predpisih.
potem očitno ti nekaj narobe delaš in vožnja po predpisih očitno ni vprašljiva
@bigwale, ne bluzi
sem lepo napisal PREhiter in PREpočasen, oba sta v prekršku, ane
počasna vožnja NI varna vožnja, ravno tako kot prehitra vožnja ni varna vožnja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: globoko grlo ()
Po tvojem, torej, ce mama ne bi rodila prvega, ki dela kolono, ne bi bilo kolone.
Tud če mama tebe ne bi rodila, ti nebi tukaj tipkal... kar sploh nima veze z debato...
Počasni šoferji SO na cestah in SO se rodili... ne s takimi primerjavami no.
Gray_Warden ::
definitivno je varnejša kot hitra vožnja.
Pri počasnih voznikih so problem samo nesposobni egoisti ki ne znajo prehitevat na varnem mestu. Počasni vozniki kot taki _ne_ ogrožajo _nikogar_.
Problem so le počasni vozniki ki se ne znajo umakniti, da bi spustili kolono vozil naprej. Problematični pa so predvsem zaradi že prej napisanih nesposobnih egoistov, ki bodo take počasne voznike slej ko prej prehitevali na neprimernem mestu. Počasen voznik ne bo nikogar ubil in je tudi verjetnost, da ubije sebe MINIMALNA.
Pri počasnih voznikih so problem samo nesposobni egoisti ki ne znajo prehitevat na varnem mestu. Počasni vozniki kot taki _ne_ ogrožajo _nikogar_.
Problem so le počasni vozniki ki se ne znajo umakniti, da bi spustili kolono vozil naprej. Problematični pa so predvsem zaradi že prej napisanih nesposobnih egoistov, ki bodo take počasne voznike slej ko prej prehitevali na neprimernem mestu. Počasen voznik ne bo nikogar ubil in je tudi verjetnost, da ubije sebe MINIMALNA.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gray_Warden ()
Zelo extremna primerjava (kar tudi sam dobro veš), mogoče malo bolj realna: greš v gostilno pa kar enega neznanca skozi čisto nalahko frcaj v ramo. Pa povej kako dolgo bo rabil, da te bo primazal čez gobec. Pa mu nisi nič škodoval, pa vseeno lahko z 99.9% gotovostjo trdim, da če boš dost dolgo hodil za njim in ga frcal, da boš fasal. In čisto isto je s prehitevanjem PREpočasnih voznikov!
Frcanje je nekaj drugega. Pride do fizicnega kontakta, pri izzivanju posilstva 'z neprimernim oblacenjem' pa ni nikakrsnjega fizicnega kontakta, kot tudi ne pri pocasni voznji. Ali pa po tvoje pri PREpocasni voznji. Ce za mano ni kolone in si samo ti za mano, potem lahko tri dni skupaj vozim 60 tam kjer je omejitev 90. Pa ce me bos ti na nepreglednem mestu prehitel in povzrocil nesreco bos izkljucno ti kriv za to.
Tako moralno, kot tudi kazensko in materialno. Bi se jaz lahko umaknil? Seveda. Bi se moral? Dokler ni kolone za mano se nisem dolzan nikomur umikati. No, jaz se umaknem tudi samo enemu vozilu za mano, ce vidim, da me zeli prehiteti in je hitrejsi od mene.
A tudi ce se tak pocasnez ne umakne, je kriv izkljucno pocasne voznje. Pocasne, prepocasne, patejto, potato...
Ce nekomu 'poci zivec', 'se mu sfuka', 'popizdi' ali karkoli podobnega v taksni situaciji, potem enostavno ni zrel za na cesto in bi bilo bolje, da ga ne bi bilo na cesti.
Tako kot 'pocasnez' ne opravicuje dejanj 'divjaka', prav tako tudi 'divjak' ne opravicuje dejanj 'pocasneza'. Nihce ni zaradi drugega kaj manj kriv tega kar pocne.
se strinjam. Počasen voznik je kriv izključno samo počasne vožnje, s čimer ni NIČ narobe. Za prometno nesrečo je kriv IZKJLUČNO samo tisti ki ne zna prehitevati na varnem mestu.
NIKOLI ni kriv počasen voznik. VEDNO je kriv voznik ki ne zna varno prehiteti.
NIKOLI ni kriv počasen voznik. VEDNO je kriv voznik ki ne zna varno prehiteti.
Why so serious?
globoko grlo je izjavil:
@bigwale, ne bluzi
sem lepo napisal PREhiter in PREpočasen, oba sta v prekršku, ane
počasna vožnja NI varna vožnja, ravno tako kot prehitra vožnja ni varna vožnja
PREhiter in PREpocasen sta prevec ohlapni definiciji za karkoli. Po zakonu je prehiter tisti, ki vozi nad omejitvijo in prepocasen je tisti, ki se ne umakne koloni za sabo in pa tisti, ki vozi z manj kot 50% dovoljene hitrosti.
Za solatkota je pa prepocasen tisti, ki ne vozi omejitev + 5km/h kdo je pa zate prepocasen, pa pojma nimam.
Poleg tega, ce gre za dve vozili, potem oni prvi za seboj se nima kolone in ni v prekrsku. Lahko vozi s 60km/h tam kjer je omejitev 90km/h. V prekrsku je pa tisti, ki narobe prehiti.
Ce gre za kolono, potem je prvi v prekrsku samo takrat, ko se na prvem primernem mestu ne umakne koloni. Prej pa ne.
Poleg vsega pa je pocasna voznja VEDNO bolj varna od hitre voznje. Seveda pri tem upostevamo enakega voznika in v obeh primerih je enako zbran pri voznjo. Ob pocasni voznji bo VEDNO bolj varen. Preprosta fizika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
BigWhale
kakor jaz vem lahko mirno voziš 60 tam kjer ej omejitev 90 in se ti po zakonu ni treba nikomur umikati saj ne voziš s hitrostjo manjšo od 50 % dovoljene hitrosti.
Tako da se strinjam, spet je v prekršku izkjučno samo tisti ki ni sposoben varno prehitevati.
kakor jaz vem lahko mirno voziš 60 tam kjer ej omejitev 90 in se ti po zakonu ni treba nikomur umikati saj ne voziš s hitrostjo manjšo od 50 % dovoljene hitrosti.
Tako da se strinjam, spet je v prekršku izkjučno samo tisti ki ni sposoben varno prehitevati.
Why so serious?
Frcanje je nekaj drugega. Pride do fizicnega kontakta, pri izzivanju posilstva 'z neprimernim oblacenjem' pa ni nikakrsnjega fizicnega kontakta, kot tudi ne pri pocasni voznji. Ali pa po tvoje pri PREpocasni voznji. Ce za mano ni kolone in si samo ti za mano, potem lahko tri dni skupaj vozim 60 tam kjer je omejitev 90. Pa ce me bos ti na nepreglednem mestu prehitel in povzrocil nesreco bos izkljucno ti kriv za to.
Saj mu lahko le s slamico mahaš pred očmi, pa bo čisto isti zaključek. Fizični kontakt je tukaj nepomemben.
Ce nekomu 'poci zivec', 'se mu sfuka', 'popizdi' ali karkoli podobnega v taksni situaciji, potem enostavno ni zrel za na cesto in bi bilo bolje, da ga ne bi bilo na cesti.
Se strinjam, da če živec poči v takem primeru kaj pa vem: 5-10-15% ljudem, to pomeni, da je definitivno problem (tudi) v teh, ki so zgubili živce. Če pa se to naredi 80-85-90% ljudem (kar definitivno se naredi pri prepočasni vožnji (mogoče ne po 3 minutah, mogoče ne po 10, po nekem času pa se definitivno) pa je glavni problem tukaj v prepočasnem vozniku, ker reakcije večine ostalih udeležencev poznaš, je treba izločiti moteči člen (da ne bo pomote, to isto velja tudi za bedaka, ki se ti zalima za rit in te bo tudi pri normalni vožnji začel prehitevat v nepregleden ovinek.
Ce vidis hitrejsi avto za sabo in se mu ne umaknes imas voznisko kulturo na dnu... enostavno.
torej če za seboj vidim porscheja in vozim po omejitvi se mu moram vseeno umakniti, drugače imam vozniško mentaliteto na dnu?
razmisli kaj pišeš, če želiš pokazati da tvoj iq ni na dnu.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
po ovinkasti cesti voziš toliko da je varno. Po ravni cesti pa če kdo vozi 60, ga pa itak brez problema lahko prehitiš. V čem je torej problem?
Why so serious?
torej če za seboj vidim porscheja in vozim po omejitvi se mu moram umakniti, drugače imam vozniško mentaliteto na dnu?
Jaz bi kar rekel da... Ker mentaliteta pomeni tudi to, da veš, da ga boš spravljal v slabo voljo, živce, če bo moral vozit za tabo, čisto nič te ne košta, če na eni ravnini malo manj pritisneš na gas in se premakneš malo bolj k robu, oziroma se mu na AC umakneš na vozni pas. Te kaj košta? Čisto popolnoma nič, s tem kvečjemu izkažeš, da veš, da nisi edini na cesti in tako za SVOJE kot NJEGOVE živce narediš najboljšo možno potezo.
Problem je v tem, da bi se moral pocasnez umaknit ce dela kolono. Ce se nabira kolona pomeni, da se ne da varno prehitevat ne?
CoolBits, velikokrat je problem tudi v tistem ki dohiti počasnega voznika in ga ni zmožen prehiteti niti na izjemno lepem delu ceste. Kdorkoli bo ta 2 počasneža dohitel, ju ne bo mogel prehiteti ker za prehitevanje 2 vozil potrebuješ že kar dolgo ravnino. Vsekakor pa bi se v tem primeru moral prvi v koloni na primernem mestu umakniti da ga ostali prehitijo. NI pa tak voznik nikakor kriv če ga gre nekdo na neprimernem mestu prehitevati!
M-xxxx, se strinjam glede avtoceste, na katero prej nisem pomislil. Na avtocesti se jaz OBVEZNO VEDNO takoj po končanem prehitevanju pospravim nazaj na svoj vozni pas, tudi če vozim 130 km/h. če me hoče nekdo prehitet naj me pač prehiti. No problem.
Kar se tiče vožnje po navadnih cestah se pa ne mislim umikat nobenemu porscheju če vozim točno po omejitvi. Zakaj bi se mu umikal? Naj se malo brzda, zakoni veljajo tudi zanj.
Če pa pokaže željo po prehitevanju pa tako kot vedno, spustim gas, da čimprej opravi svoje prehitevanje in se lahko v miru naprej vozimo. Vendar gas spustim šele ko me začne prehitevat, nič prej.
M-xxxx, se strinjam glede avtoceste, na katero prej nisem pomislil. Na avtocesti se jaz OBVEZNO VEDNO takoj po končanem prehitevanju pospravim nazaj na svoj vozni pas, tudi če vozim 130 km/h. če me hoče nekdo prehitet naj me pač prehiti. No problem.
Kar se tiče vožnje po navadnih cestah se pa ne mislim umikat nobenemu porscheju če vozim točno po omejitvi. Zakaj bi se mu umikal? Naj se malo brzda, zakoni veljajo tudi zanj.
Če pa pokaže željo po prehitevanju pa tako kot vedno, spustim gas, da čimprej opravi svoje prehitevanje in se lahko v miru naprej vozimo. Vendar gas spustim šele ko me začne prehitevat, nič prej.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Ce vozis po omejitvi nisi pocasnez in se te ta debata ne tice. Ne vem v cem imas problem pol tukaj.
v tvoji izjavi kjer si napisal da bi se moral avtomatsko umakniti če vidim hitrejši avto v ogledalu.
Ce vidis hitrejsi avto za sabo in se mu ne umaknes imas voznisko kulturo na dnu... enostavno.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
St235 ::
in minimalna hitrost še vedno ni zakonsko definirana in omejena, ne vem od kje vam tistih 50%. Vse kar zakon zahteva, je da pri vožnji manj kot 50% dovoljene hitrosti prižgeš vse smernike.
iščejo izgovor, da bi bil za nesrečo kriv poačsen voznik in ne nesposoben kreten ki ni bil sposoben varno prehiteti (in je zato nekoga ubil pri svojem slabo izvedenem manevru).
Why so serious?
Nisem rekel, da se mu moraš, je pa treba priznat, da je to lepo od tebe, ne vzame ti nič časa (saj se ne rabiš ustavit, malo spustiš gas, nakažeš desni žmigavec, zapelješ malo bolj k robu ceste) pa bo šofer takoj videl, kaj delaš in bo zadeve v 2-3 sekundah mimo. Pa boš ti dobre volje, ker ti nihče ne vozi za ritjo, bo drugi voznik dobre volje, ker lahko vozi po svojem tempu... Zame je to win-win situacija.
NI pa tak voznik nikakor kriv če ga gre nekdo na neprimernem mestu prehitevati!
Jaz z gotovostjo trdim, da se vsak (normalen) voznik zaveda kaj se bo zgodilo (da ga bodo ostali začeli prehiteva), če voziš pod omejitvijo. Vsak normalen voznik tudi ve, če bo zadeva dosti dolgo trajala in ne bo možnosti za varno prehitevanje se bo našel nekdo, ki bo izkoristil malo manj varno situacijo s katero se (lahko) spravi v nevarnost. Z drugimi besedami: nalašč jih spraviš v situacijo, kjer veš da te bodo prehiteli, veš da je velika možnost, da nastane nevarna situacija in greš vseeno ravno to naredit...
dragi coolbits, kultura veleva tudi to, da ne ogrožaš ljudi okoli sebe. Torej, da ne prehitevaš na neprimernem mestu.
veš kaj pomaga če dohitiš bedaka ki se noče ustavit? Lepo se ustaviš v kakšnem baru in spiješ kakšen ledeni čaj, ki te lepo ohladi, nato pa nadaljuješ pot.
m-xxxx, verjemi mi da ne vozim počasi. Samo poizkušam se postavit v kožo počasnega nončkota ki se vleče po cesti in začne zavirati 100 metrov predno bo na križišču zavil desno. Tak se nikoli ne bo spremenil, niti se ne bo umaknil. V primeru da dohitim takšnega voznika imam le 2 rešitvi:
a) lahko ga na varnem mestu prehitim
b) ustavim se in grem na pijačo
kakšen izmeček pa bi se mu prilimal na rit in ga prehitel na neprimernem mestu in povzročil prometno nesrečo. Se strinjam da je bil nončko moteč s svojo počasno vožnjo ampak za nesrečo je bil kriv nesposoben voznik ki ga ni znal lepo prehiteti.
veš kaj pomaga če dohitiš bedaka ki se noče ustavit? Lepo se ustaviš v kakšnem baru in spiješ kakšen ledeni čaj, ki te lepo ohladi, nato pa nadaljuješ pot.
m-xxxx, verjemi mi da ne vozim počasi. Samo poizkušam se postavit v kožo počasnega nončkota ki se vleče po cesti in začne zavirati 100 metrov predno bo na križišču zavil desno. Tak se nikoli ne bo spremenil, niti se ne bo umaknil. V primeru da dohitim takšnega voznika imam le 2 rešitvi:
kakšen izmeček pa bi se mu prilimal na rit in ga prehitel na neprimernem mestu in povzročil prometno nesrečo. Se strinjam da je bil nončko moteč s svojo počasno vožnjo ampak za nesrečo je bil kriv nesposoben voznik ki ga ni znal lepo prehiteti.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
JanK ::
Gray_Warden je izjavil:
v tvoji izjavi kjer si napisal da bi se moral avtomatsko umakniti če vidim hitrejši avto v ogledalu.
Sam naredim tocno tako. Vozim precej hitro, ampak vem, da so se hitrejsi od mene. Zato na prvem mestu, kjer je to mogoce, nakazem, da naj gredo mimo in sodelujem pri tem tako, da ob njihovem prehitevanju dvignem nogo s plina, ce je to potrebno. In ja, strinjam se, to je del osnovne vozniske kulture.
Nikoli ti nisem očital, da si počasen voznik
Primer moje matere, ko se je zdaj enkrat vozila proti koroški: cca 40 minut so vozil za enim bedakom po neki lokalni cesti, (varno) prehitevanje ni bilo možno, vozniki so mu blendal, trobil in ni bilo nikakršnega efekta. 40 minut! Zdaj pa povej, da v primeru prehitevanja takega bedaka lahko z lahkim srcem rečeš, da nima niti 1% odgovornosti? Kaj pa če je kateri izmed voznikom imel na sopotnikovih sedežih nosečnico v porodnih krčih? Se je komu mudilo v šolo, službo, sestanek, pijačo, večerjo, domov, delat...
Sam naredim tocno tako. Vozim precej hitro, ampak vem, da so se hitrejsi od mene. Zato na prvem mestu, kjer je to mogoce, nakazem, da naj gredo mimo in sodelujem pri tem tako, da ob njihovem prehitevanju dvignem nogo s plina, ce je to potrebno. In ja, strinjam se, to je del osnovne vozniske kulture.
Se strinjam, edino prav. Tudi pri 200+ sem se že umikal, se zavedam da so hitrejši od mene in ne vidim nobenega razloga, da ga bi pri tem oviral, dokler ne pomeni, da bi sam sebe pri tem spravljal v nevarnost. Edino kar se pa ne umikam, pa je vožnja v koloni in se kdo nalima za rit... V tistem trenutku, ko bom jaz na prvem mesti in bom oviral kogarkoli za mano, pa bo zelo na hitro dobil priložnost za varno prehitevanje.
sicer pa se ta "kultura" lepo pokaže v trgovinah, poštah in bankah kjer ljudje nimajo niti najmanjšega potrpljenja. Po nekaj minutah čakanja postanejo neizmerno živčni, po vsej verjetnosti to na ves glas pokažejo in nadirajo prodajalke, češ zakaj so tako počasne. Če slučajno pred njimi nekdo po denarnici išče bančno kartico morajo obvezno na ves glas vzdihovati, da vsem pokažejo kako trpijo ker morajo čakati itd itd itd.
Isto je na cesti. Ko ljudje vidijo da bodo morali nekaj minut voziti počasi, brez vsake kulture prehitevanj na nepreglednih mestih in izjavajo nadvse neprimerne manevre (pospešujejo in močno zavirajo za počasnim voznikom, blendajo, trobijo, vozijo cik cak....).
Meni se zdi da je del kulture tudi to, da spoštuješ sočloveka in mu ne težiš kot pobesneli tiranozaver. To, da on vozi počasi ne da nikomur pravice da mu na vso moč teži in s tem teženjem ogroža vse okoli sebe. Če nekdo ni sposoben prehiteti na varnem mestu ampak hoče it z glavo skozi zid in prehiteva na neprimernem mestu, to pomeni izključno samo to, da se ne zna obnašati ravno tako kot se ne zna obnašati tisti ki se ni umaknil. Kaj ko bi voznik za počasnim voznikom rajši pokazal da je boljši od počasnega egoista in vozil varno??? ne bi bilo to bolje???
m-xxxx,če se nekomu mudi v šolo službo ali sestanek si je sam kriv da ni šel prej na pot. V primeru zdravstvenih težav pa bi popolnoma razumel voznika ki bi se mu zmešalo za volanom ko bi vozil za takšnim počasnežem kot si ti opisal (čeprav mi ni jasno kako je možno da 40 minut ni bilo možno varno prehiteti).
Isto je na cesti. Ko ljudje vidijo da bodo morali nekaj minut voziti počasi, brez vsake kulture prehitevanj na nepreglednih mestih in izjavajo nadvse neprimerne manevre (pospešujejo in močno zavirajo za počasnim voznikom, blendajo, trobijo, vozijo cik cak....).
Meni se zdi da je del kulture tudi to, da spoštuješ sočloveka in mu ne težiš kot pobesneli tiranozaver. To, da on vozi počasi ne da nikomur pravice da mu na vso moč teži in s tem teženjem ogroža vse okoli sebe. Če nekdo ni sposoben prehiteti na varnem mestu ampak hoče it z glavo skozi zid in prehiteva na neprimernem mestu, to pomeni izključno samo to, da se ne zna obnašati ravno tako kot se ne zna obnašati tisti ki se ni umaknil. Kaj ko bi voznik za počasnim voznikom rajši pokazal da je boljši od počasnega egoista in vozil varno??? ne bi bilo to bolje???
m-xxxx,če se nekomu mudi v šolo službo ali sestanek si je sam kriv da ni šel prej na pot. V primeru zdravstvenih težav pa bi popolnoma razumel voznika ki bi se mu zmešalo za volanom ko bi vozil za takšnim počasnežem kot si ti opisal (čeprav mi ni jasno kako je možno da 40 minut ni bilo možno varno prehiteti).
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
globoko grlo je izjavil:
imam že drugič v roku 3 mesecev razbit avto, ker preveč pazim na druge in vozim po predpisih.
potem očitno ti nekaj narobe delaš in vožnja po predpisih očitno ni vprašljiva
točno sem vedel, da bo nekdo to napisal. pač 15 nesreč preprečiš z lastnimi manevri...16 pa ni v tvoji moči in kaj boš?
če na AC tovornjak zapelje tik pred tebe kaj boš naredil? preprečil nesrečo z močnim zaviranjem, če pa človek za teboj tega ne stori, ti si pa izrabil že celoten manevrski prostor, kaj boš? poletel?
počasni vozniki po mojem mnenju niso krivi ničesar. krivi so pa vozniki, ki delajo kolono! zaradi mene lahko voziš 30, vendar ko se pojavi kolona se umakni (kolona vozil je 3 ali več vozil). na srečo vsaj večina na ozkih okoliških cestah (kjer je prehitevanje nemogoče) upošteva žmiganje in se umakne ob prvem primernem mestu. s tem sva potem oba zadovoljna, jaz in on. obstajajo pa seveda turisti, ki bodo vlačili to kolono 15km stran. tile so problem in ne počasni vozniki. tako kot nima nihče pravice prehiteti kolone, tako nima nihče pravice delati kolono z hitrostjo manjšo od dovoljene!
jype ::
Gray_Warden> torej če za seboj vidim porscheja in vozim po omejitvi se mu moram vseeno umakniti, drugače imam vozniško mentaliteto na dnu?
Ja.
A ti ob takem manevru krona pade z glave, al zakaj ne bi?
Ja.
A ti ob takem manevru krona pade z glave, al zakaj ne bi?
Ne bluzi s tem, da naj gre prej v šolo. A mogoče ti hodiš (ali kdorkoli drug) 15, 30, 45min prej VSAK dan CELO življenje samo zato, ker se je parkrat zgodilo kakšno sranje (delo na cesti, nesreča, neurje...)? Se mi je zdelo da ne.
Kot sem rekel, nisem jaz vozil, tako da ne vem kakšna je bila situacija. Vendar jo poznam dovolj dobro, avto je tudi več kot dovolj zmogljiv tako, da ne dvomim, da bi prehitela (poleg še veliko ostalih) če bi bila možnost za kaj takega...
jype, bi krona z glave padla vozniku poršeja če bi vozik po omejitvi za mano?
m-xxxx, ne bluzim. Ni kriv počasen voznik da bo nekdo zamudil v službo ali šolo...kriv je tisti ki je šel prepozno spat in se ni bil sposoben dovolj zgodaj zbudit=) Povej mi kolikorat si zamudil zato ker si prepozno štartal in kolikorat zaradi počasnega voznika?? Jaz zaradi počasnega voznika nisem zamudil nikoli (da počasnega voznika nikakor ne moreš prehiteti več kot 10 minut se zgodi izjemno redko).
m-xxxx, ne bluzim. Ni kriv počasen voznik da bo nekdo zamudil v službo ali šolo...kriv je tisti ki je šel prepozno spat in se ni bil sposoben dovolj zgodaj zbudit=) Povej mi kolikorat si zamudil zato ker si prepozno štartal in kolikorat zaradi počasnega voznika?? Jaz zaradi počasnega voznika nisem zamudil nikoli (da počasnega voznika nikakor ne moreš prehiteti več kot 10 minut se zgodi izjemno redko).
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
na 40km dolgi poti z le štirimi - petimi mesti za prehitevanje se zgodi pogosto, sploh v urah ko grejo vsi delat. zamudili smo kvečjemu zaradi nesreče, ker smo vedno vsaj 15min prej štartali od doma.
vendar je še vedno mučno voziti počasi v koloni. ali prideš na cilj ob 7:40 ali ob 7:50 je pa razlika. 2min prej pozneje ni pomagalo, ker si dobil naslednjega pacienta.
a je tako težko se vsake toliko umakniti?
vendar je še vedno mučno voziti počasi v koloni. ali prideš na cilj ob 7:40 ali ob 7:50 je pa razlika. 2min prej pozneje ni pomagalo, ker si dobil naslednjega pacienta.
a je tako težko se vsake toliko umakniti?
Buggy ::
Gray_Warden: taksen svetnik, ki je tako potrpezljiv in tako razumevajoc in ga nikoli nic ne spravi is tira bi si pomoje zasluzil posebno pozornost in bi mu tam kjer je le mozno (prodajalne, banke, pumpe, WC-ji ....) izkazovali to cast da bi se lahko dokazoval kako je cloveski.
Ce si car se javi pa ti pripravimo taksen scenarij zastojn, da vidimo kako si ti nadclovek.
Ce si car se javi pa ti pripravimo taksen scenarij zastojn, da vidimo kako si ti nadclovek.
buggy. misliš da bo kaj pomagalo če boš nahrulil prodajalko v trgovini ali pa nekoga na wc...misliš da ga boš tako ustrahoval da bo prej opravil svojo veliko potrebo?
ja, prav ti si tako mogočen ja.
Kako je s kulturo si pravkar čudovito prikazal. Ni je...vsaj na tem forumu ne. Zagovarja se očitno le teženje počasnežem in zagovarja se le hitro vožnjo. Pustimo ogrožanje, saj je tako ali tako preveč ljudi na svetu..najbolje da bomo vsi nepotrpežljivi in naj se čimprej pobijemo med seboj...... kajne buggy?
Prilagajanje očitno večina na tem forumu smatra takole: ZAKAJ SE POČASEN VOZNIK NE UMAKNE?!? ZAKAJ VOZI TAKO POČASI?!?!? PRILAGODI NAJ SE MI IN VOZI HITREJE.......nihče pa ne pomisli da bi se moral tudi hitrejši voznik prilagoditi počasnemu.
Omejitve hitrosti so samo navzgor. Nihče ne pravi da MORAŠ voziti točno 90 km/h tam kjer je 90 km/h. Nikakršne kazni ni niti če voziš 50 km/h (drugače bi bili vsi vozniki traktorjev kaznovani pa nisem slišal niti za 1 primer ko bi bil voznik traktorja kaznovan).
Dejstvo ki ga morate razumet je to, da se počasni vozniki NE BODO umaknili pa tudi če jim trobite s hupo tankerja in jim blendate z 4 meglenkami. Zaradi tega bodo verjetno vozili še počasneje... Edina rešitev je ta, da se vozi za takim voznikom toliko časa, dokler se ne prikaže primerno mesto za prehitevanje. Počasnih voznikov ne boste na NOBEN način prevzgojili.
ja, prav ti si tako mogočen ja.
Kako je s kulturo si pravkar čudovito prikazal. Ni je...vsaj na tem forumu ne. Zagovarja se očitno le teženje počasnežem in zagovarja se le hitro vožnjo. Pustimo ogrožanje, saj je tako ali tako preveč ljudi na svetu..najbolje da bomo vsi nepotrpežljivi in naj se čimprej pobijemo med seboj...... kajne buggy?
Prilagajanje očitno večina na tem forumu smatra takole: ZAKAJ SE POČASEN VOZNIK NE UMAKNE?!? ZAKAJ VOZI TAKO POČASI?!?!? PRILAGODI NAJ SE MI IN VOZI HITREJE.......nihče pa ne pomisli da bi se moral tudi hitrejši voznik prilagoditi počasnemu.
Omejitve hitrosti so samo navzgor. Nihče ne pravi da MORAŠ voziti točno 90 km/h tam kjer je 90 km/h. Nikakršne kazni ni niti če voziš 50 km/h (drugače bi bili vsi vozniki traktorjev kaznovani pa nisem slišal niti za 1 primer ko bi bil voznik traktorja kaznovan).
Dejstvo ki ga morate razumet je to, da se počasni vozniki NE BODO umaknili pa tudi če jim trobite s hupo tankerja in jim blendate z 4 meglenkami. Zaradi tega bodo verjetno vozili še počasneje... Edina rešitev je ta, da se vozi za takim voznikom toliko časa, dokler se ne prikaže primerno mesto za prehitevanje. Počasnih voznikov ne boste na NOBEN način prevzgojili.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Buggy ::
Gray_Warden pa iz katerega teoreticnega baloncka ti to pises. Navadni ljudje kot se imam sam imamo napake in ne zivimo v nekih iluzijah in tudi za nadljudi se ne imamo tako kot ti.
Ce vemo da so na cestah ljudje po vecini taki kot sem sam (torej navadni ljudje) imamo v zivljenje se kaj drugega poceti kot pa da mi je podvig dneva, kako bom nekoga gledal 20 km kako vozi pod omejitvijo, se ne bo umaknil, nabiral kolono in mi posredno jemal cas. Jaz bom seveda znoru in ga poslal v tri krasne...ob prilika ga prehitel ter mu potrobil da se zbudi, ti ga lahko pa peljes h sebi domov pa bosta pila bozji nektar, ce ces.
Ce vemo da so na cestah ljudje po vecini taki kot sem sam (torej navadni ljudje) imamo v zivljenje se kaj drugega poceti kot pa da mi je podvig dneva, kako bom nekoga gledal 20 km kako vozi pod omejitvijo, se ne bo umaknil, nabiral kolono in mi posredno jemal cas. Jaz bom seveda znoru in ga poslal v tri krasne...ob prilika ga prehitel ter mu potrobil da se zbudi, ti ga lahko pa peljes h sebi domov pa bosta pila bozji nektar, ce ces.
buggy vem, razumem da ponoriš za volanom, saj tudi jaz. Samo kaj naj storim? Blendam kot zmešan, vijugam živčno levo in desno kot da sem pod vplivom drog, samo zato da bi tip spredaj opazil da sem za njim?
Sori samo edina rešitev je ta, da ga prehitiš na varnem mestu kjer se ne boš ogrožal. Med prehitevanjem mu trobi po mili volji, če se boš zaradi tega bolje počutil=)
Kot sem rekel že prej, počasnih voznikov nihče ne bo prevzgojil. Ni pogojev da bi jih prepričali da naj malenkost bolj pritisnejo na plin.
Sori samo edina rešitev je ta, da ga prehitiš na varnem mestu kjer se ne boš ogrožal. Med prehitevanjem mu trobi po mili volji, če se boš zaradi tega bolje počutil=)
Kot sem rekel že prej, počasnih voznikov nihče ne bo prevzgojil. Ni pogojev da bi jih prepričali da naj malenkost bolj pritisnejo na plin.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Gray_Warden je izjavil:
Motiš se, vrni izpit in se ne vozi več, hvala.
Gray_Warden je izjavil:
po ovinkasti cesti voziš toliko da je varno. Po ravni cesti pa če kdo vozi 60, ga pa itak brez problema lahko prehitiš. V čem je torej problem?
V tem, da nobena cesta ni samo ovinkasta in samo ravna, je še milijon nians. Nekdo se nekje lahko vozi 90, drugi ne upa, nekdo nekje lahko prehiti, drugi ne more. Umaknit se moraš pa obema. Imaš ljudi, ki 90 stopinjske ovinke speljejo z 90. Torej se da skoraj vsak ovinek. Če ti misliš, da nekje ni varno it več kot 60, še ne pomeni, da je to res.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Utk, napiši prosim kakšna je kazen če se ne umakneš hitrejšemu od sebe in napiši prosim zakon ki točno opredeli, kdaj se moraš umakniti nekomu.
Strinjam se da je definicija pojma "varna vožnja" izjemno ohlapna. Za nekoga je varno voziti 60 skozi ovinke, drugi pa jih bo brez problema zvozil z 90 km/h. Pa vendar mi ti povej, kako nameravaš prevzgojit vse počasne voznike, da bodo tvoj napotek upoštevali in se ti umaknili ali vozili hitreje?
Nočem izpasti tečen in nadčloveški. Poizkušam se postaviti le v kožo človeka ki vozi počasi in se ne umakne voznikom za seboj. Niti približno se mi ne sanja kako bi takega človeka prepričal da je njegovo obnašanje na cesti nesprejemljivo.
Strinjam se da je definicija pojma "varna vožnja" izjemno ohlapna. Za nekoga je varno voziti 60 skozi ovinke, drugi pa jih bo brez problema zvozil z 90 km/h. Pa vendar mi ti povej, kako nameravaš prevzgojit vse počasne voznike, da bodo tvoj napotek upoštevali in se ti umaknili ali vozili hitreje?
Nočem izpasti tečen in nadčloveški. Poizkušam se postaviti le v kožo človeka ki vozi počasi in se ne umakne voznikom za seboj. Niti približno se mi ne sanja kako bi takega človeka prepričal da je njegovo obnašanje na cesti nesprejemljivo.
Why so serious?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24354 (20744) | facepalm |
⊘ | Počasni vozniki (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Na cesti | 270000 (241031) | dzinks63 |
⊘ | Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34534 (28762) | bluefish |
» | Posnetek prometne nesreče - Pravilna reakcija? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17745 (14145) | solatko |